Bra start

Är riktigt nöjd med mig själv idag. Trots att vi valde att plugga hemifrån idag så lyckades jag ta mig ur sängen innan klockan slagit sju. Detta innebär att jag redan gjort klart stora delar av dagens plugg-uppgifter samt hunnit starta en maskin tvätt. Önskar att jag alltid hade sån självdisciplin på mig själv.

Helgen bara susade förbi. I lördags var Emelie och Martin på besök óch igår hade vi foto-eftermiddag hos mamma och pappa. Detta innebär att vi redan är inne i vecka fem och att vi denna veckan skiftar månad till februari. Jag vet att jag sa tidigare att denna terminen skulle gå fort och nu är jag ännu mer övertygad.

Ska ta tag i att söka information om vårt exjobb denna veckan också. Börjar bli på tiden att skicka in projektplan och sådant nu. Lite dålig info från skolan bara så det är inte helt lätt att komma igång, men vi ska nog få ihop det också till slut.

Annars är det första delinlämningen i projektuppgiften denna vecka och det innebär också slutet på min roll som gruppledare. Är ingen större konst att leda den gruppen jag är i, snarare ett sant nöje faktiskt. Nu får jag ta tag i morgonens disk eller liknande innan jag tar tag i lite pluggande till. Hoppas ni också känner att ni fått en bra start på veckan!


Inställd torsdag

En torsdag som skulle varit en heldag i skolan blev istället en snabbvisit i skolan. Eftermiddagens fyra föreläsningastimmar ställdes in på grund av att föreläsaren var kräksjuk. Vi i projektgruppen har jobbat på ganska bra tidigare i veckan så därför håller jag helg nu. Blir nog lite hemma-plugg imorgon men slipper åtminstone tåga ner till Malmö.

Läste i Helsingborgs Dagblad om en kvinna som var gravid med tvillingar men ville abortera det ena fostret. Motiveringen var något i stil med att hon bara skulle orka med en. Att tekniken tagit oss såhär långt och gett oss möjligheten att kunna välja bort ett av två foster ställer helt andra frågor på sin spets. Frågor om vad som är rätt och fel. Etik. En läkare är inte tvungen att genomföra en sådan operation om jag förstått det hela rätt. Tål att fundera på hur man själv gjort om man varit läkaren. Eller för delen kvinnan.

En annan artikel som jag också läste om i HD var om en god man som förskringat stora summor pengar från sina, ja vad heter det? kunder, klienter? Ni får ursäkta min brist på rätta termer, men mannen sköter helt enkelt ekonomin till personer som inte klarar det själva. Och nu har det visat sig att han inte klarat det själv. Så otroligt lågt att sjuka från dessa personer som redan har det så tufft av en eller annan anledning. Kanske psykisk sjukdom, kanske demens, kanske annat som gör att man inte klarar av ekonomin. Fy skäms! På något vis borde ett så stort fuskande kunna upptäckas ganska lätt. Är det något fel i systemet eller är det fel på överförmyndare?

Har annars hängt upp ett till fågelbord idag. Det förra var lite litet så nu när det blivit snö och kallt så tömde fåglarna det på en dag. Nu hoppas jag det ska räcka lite längre i det nya så får det gamla ta plats på framsidan där det mestadels är talgoxar som håller till. 


Söndagsblogg

Så sakteliga börjar man inse att det är vardag imorgon och plikten kallar åter. Maria och Dennis var här igårkväll och stannade till idag. Det blev god mat, god dricka (och mycket) och sen sänggång. Har tagit lite tid att vakna på allvar idag men har hunnit med de plugg-åtaganden som jag tänkt.

Juholt avgick igår. Ja, man väl säga vad man vill men det är inte många som hade klarat av en sån granskning som han tvingats utstå. Kunde varit intressant att se vad de hittade på Bildt om de lade ner samma resurser på att granska honom. Läskig typ. Nu tänker jag inte diskutera så mycket politik här för jag är för dåligt insatt. Men när M fick makten 2006 så var jag ganska övertygad om att det bara skulle vara fyra år. Nu tror jag snarare att de kommer sitta kvar när nästa val är avgjort också. Men det är väl bara att hoppas att vi kan få till stånd ett klimat där det är det politiska som är det viktiga och inte personerna som representerar respektive parti. Det är lite som i en startelva i fotbollen. Har man ingen som konkurrerar om ens plats på plan så blir man lätt för bekväm och gör ibland lite konstiga saker.

Nu blir det till att bänka sig i soffan framför teven en stund och njuta av den sista stunden helg. Och jag kan inte låta bli att tänka på alla barn som redan nu börjar få en klump i magen över att behöva gå till skolan imorrn. Det är frågor som vi inte löser genom poltiskt skitsnack. Det löser vi genom värme och omtänksamhet mot människorna i vår närhet. Tänk så lite som skulle krävas för en så mycket bättre värld. Och ändå är det så svårt...

Löprunda

När snön började falla under kvällen så kände jag mig extra nöj över att dagens joggingtur verkligen blev av. Med Skåneleden nästan inpå knuten så är förutsätningarna nästan så bra de kan bli. Dock väldigt kuperat och då jag rört mig väldigt begränsat sedan i höstas så är jag ganska nöjd med tiden 27min 39s på 5,5km. Det ska pressas neråt så sakteliga under våren och sommaren vill jag lova.

Skulle haft föreläsning idag egentligen men då läraren flyttat så senarelades det hela. Istället passade jag på att sätta min in i projektuppgiften så vi framöver kan köra på utan för många stopp och hinder. De lär uppkomma ändå, men nu kommer man iaf så bra förberedd man kan.

Funderar för övrigt på en biljett till Eldkvarn på debaser den 10 mars. Skulle nog kunna va nåt...


Sista terminen

Efter att haft jullov i nästan en månad så tog jag idag steget in på upploppet och började sista terminen på min byggnadsingenjörsutbildning. Känns väldigt inspirerande att få komma igång igen och avsluta det hela, även om jag rean efter första dagen inser att det inte kommer vara någon enkel lek. Är hur som helst väldigt nöjd med den gruppformation dom vi fått till i vårt projektarbete. Sen är det ex-jobbet som också ska skrivas ihop. Har en del idéer till det hela ska bara få dem godkända och sen drar vi igång med det också. Kommer bli mycket eget ansvar under hela terminen och jag lovar att det inte kommer ta lång tid innan det är juni och man står där och undrar vart fyra skolår tog vägen. Har hur som helst lovat mig själv att inte stå där i slutet av maj månad och känna stressen komma över att saker och ting ska lämnas in. Hårt jobb går vi ut med redan från början!

Du ska va president

Måste visa detta inlägget på grund av den utmärkta bildkvalitén. Och vilken tacksam låt att framföra live. Såg han på siestafestivalen förra sommaren. Då var det lite mörkare och scenen full av ljuseffekter när han framförde denna låt. Nytt album i februari, spännande.


Längtan

Det blev på tok för sen sänggång igår för att jag ska lyckas vända tillbaka min tidsrytm tills jag börjar skolan igen. Livet som hemmaman börjar gå mot sitt slut, och nog för att jag hade kunnat tänka mig det livet med lite mer rutin och andra uppgifter men det ska bli skönt att få komma igång med plugget igen. Få avsluta kapitlet och börja på något nytt. Måste säga att jag är full av optimism inför kommande vår och sommar.

Annars fortsätter det vara milt och det är regn istället för snö som faller. Inget mig emot, men helst hade det inte behövt falla något alls. En rund lysande sol från en klar himmel. Längtar verkligen efter värme och sommar nu. Efter att få odla sina egna grönsaker, skörda dem och lägga på tallriken till middagen. Jag längtar efter varma, ljusa sommarkvällar i tystnaden under månens sken. Jag längtar efter Stockholm också. Jag gör det med jämna mellanrum. Skulle just nu lätt kunna ta en projektanställning under ett år där uppe och sen flytta hem. Ett år, inte mer. Men den längtan försvinner snart. Men inte den efter sommaren, den finns alltid inom mig.



Engagemang

Mat verkar vara ett ämne som intresserar. Fyra kommentarer på ett och samma inlägg måste vara någon form av rekord, åtminstone på senare tid. Får nog bli fler sådana inlägg, om inte här så i vår husblogg kanske.

Idag kommer Sofie hit för att kika lite på hur vårt hus har blivit och förhoppningsvis berätta lite roliga historier från äventyren på andra sidan Atlanten. Vi kan nu även visa upp ett ganska så städat gästrum, blev lite röjning där igår. Julgranspynt åkte också ner och idag ska granen få åka ut. Känns skönt att lämna julen bakom sig.

Annars kan jag inför kvällen rekommendera Thåström på Way out West kl 19.00 på SVT2. Hans enda spelningen under sommaren och kanske en bra uppladdning inför kommande skivsläpp i februari och på det följande turné. Nu besitter inte jag några biljetter till turnén, men ändå.

Hoppas annars ni får ett fortsatt fint trettonhelgsfirande. Och alla vi som inte sitter på ett flyg till Thailand får hjälpas åt att skapa sol och värme här hemma. Vänskap, närhet och omtanke. Det är vad som får värma oss här i Norden. Eventuellt en whiskey också för somliga kanske...

Soppa

Kaminen brinner och ute faller ett regn som övergick till snö och lagom till att gräset börjat anta en vitare ton så återgick snön till regn. Men det har ljusnat, helt klart. Jag har släppt plugget för en dag. Egentligen för en hel helg. Fyra dagar som ska få bestå av annat stök innan jag återupptar och färdigställer det hela på måndag. Så ser planen ut.

Hade en fantastisk stund i köket igårkväll. A och jag gör väl sådär 95% av våra middagar gemensamt, vilket är trevligt. Men igår fick jag kocka helt själv och det var roligt att inte bara kunna bjuda på något gott, utan att också få koka ihop det själv. I lugn och ro, med en radio på låg volym och lite gott att dricka i mitt glas så kokade jag ihop en ganska enkel soppa. Men enkelheten gjorde den inte mindre god. Köttfärs, potatis, lök och morot räcker långt.




2012-I-III

Samtidigt som en ny storm är på väg in över landet så skriver jag mitt första inlägg för året. Nu ska man vänja sig vid att skriva 2012 istället. Men jag tycker redan att det ligger rätt bra i mun.

Det blev inga nyårslöften. Jag var nära på att anmäla mig till Göteborgsvarvet som ett nyårslöfte men det var redan fullt. Så frågan är om man ska satsa på Stockholm Marathon 2013 istället? Hade varit skoj att springa det en gång i livet iaf.

Annars inleder jag året som hemmaman. Förhoppningsvis kommer det inte avslutas så. Skolan drar igång igen den 17:e och innan dess ska jag ha hunnit med min hemtentamen. Har väl gjort ca 2/3 av den så imorgon hoppas jag den ska bli klar. För övrigt sista terminen så man får väl snart börja söka lite jobb. Ska bli riktigt, riktigt roligt att få komma ur skolbänken igen.

Och just det, angående inlägget om Eldkvarn som jag skrev lite längre ner så sänds konserten på SVT 1 imorgon klockan 22.00. Skittid för er som jobbar, jag vet. Men offra den tiden och njut av ett fantastiskt stycke musik från en grupp som gjort 40 år på vägarna. Tyvärr blir det bara 1½ timme, tror konserten var dryga 2½. Men där kan jag ha fel. Oavset så blir det säkert bra! Gå förresten in och läs Pluras senaste text på deras blogg, tänkvärt. Ni hittar det här

RSS 2.0