Sommarlov

Idag skrev jag sista tentan för denna terminen och den kändes helt okej. Blir alltid lite nervös när jag känner mig klar och ser att det inte är så många som har lämnat salen. Plötsligt dyker tanken upp om jag missat något eller missförstått något och gjort det för lätt. Men så tror jag inte var fallet. Detta innebär nu alltså att det är sommarlov och lämpligt nog så sägs ju värmen vara på väg.

Nu är det i och för sig inte som när man var nio år och kunde njuta av ett sommarlov utan några bekymmer eller måsten och hade en liten bassäng hemma som sin dagliga tillflykt när värmen blev för bra. Nej, semster får vänta några veckor till.

Närmst är det besiktning av huset imorgon. På kvällen är det sen träff inför mitt lilla jobb på siestafestivalen innan vi beger oss till hotellet för bostadsrättföreningens årsstämma. Jobba börjar jag göra på tisdag efter helgdagar och allt vad det är.


Festdax

Idag är det full rulle. Tvättmaskinerna startades strax efter sju och är nu inne på sluttampen, får nog köra en maskin till. Ännu unget tentaplugg för dagen men det ska jag snart ge mig på. Ska bara...

Igår var vi hos banken och ordnade med lite av diverse inför husköp. Vår lägenhet som ska säljas kom även ut på nätet, ni hittar den här.

Imorgon anordnas det 25-års fest för tredje gången. Tidigare har vi haft en fest för släkt, en för familjerna och imorgon är det vännerna som står på tur. Nästa gång det fylls något som är värt att fira så ska vi ha plats att ta alla på samma gång.

Jag inser hur tråkig denna bloggen blivit. Eller åtminstone har den blivit tråkig att skriva. Kanske är det på grund av att det finns så mycket annat roligare att göra när det är sommar, eller är det bara för att det råder någon sorts kramp i min kreativa del av hjärnan just nu. Det popar inte ens upp ett litet, litet frö som kan växa och bli ett vettigt inlägg. Eller så är det bara det att jag inte har tid att vattna fröet just nu. Kanske är det så. I vilket fall så har jag idéer på förändringar, men de kräver nästan mer tid. Fast mer tid kommer kanske till hösten. Annars så får jag hitta en bloggare till som vill skriva här, så det händer lite mer. Gästbloggare funkar ju också, så kan man publicera dem på söndag morgon så man kan läsa något vettigt till förmiddagskaffet med en laptop i knäet i solstolen ute i stugan. Eller ni kanske har datafritt på semestern? Mobilfritt? Men vill ni skriva något vettigt så sänd i väg ett mail så ska jag överväga det om intresset är tillräckligt stort. 

Återkomsten

Det är verkligen på tiden att ordna en uppdatering här efter allt som hänt på senare tid. Minns knappt var jag slutade, men strax efter mitt senaste inlägg så kom det in lite husköp i bilden och allt vad det innebär. Först skulle det budas, sen skulle det skrivas papper, ordnas besikningsman. Vår egen lägenhet skulle ut till försäljning. Så söker du en 2:a på 60kvm i Hässleholm så sitter vi på en fin en.

Jag önskar egentligen att jag prioriterade bloggen bättre och kunde ge er uppdatering av allt som hänt dag för dag. Det är väl det som skiljer oss vanliga bloggare från storbloggare, eller möjligen att jag även är mindre produktiv än genomsnittet. Erfarenhetsmässigt känner jag väl också att jag bloggar mindre på sommaren. Kanske blir det en husblogg med tiden, vem vet?

Denna vecka är det tentaplugg som gäller, på måndag skrivs sista tentan för denna terminen. Var hittar man motivationen till att sätta sig och plugga i allt det andra roliga som händer nu? Kanske bäst att börja med det direkt, så lovar jag återkomma inom kort.

En ursäkt

Ursäkta min inaktivitet, det är lite mycket nu. Men det har iaf firats 25 år ännu en gång i helgen. Det kommer det bilder från. Och det jobbas om dagarna, skola först på torsdag. Samtidigt så är något stort på gång. Så ha lite tålamod, jag har inte övergett er.

Men medans ni väntar på att saker och ting ska hända här kan ni se på säsongsavslutningen av Pluras kök imorgon (tisdag). Jag kommer sitta bänkad, troligtvis med tunga ögonlock.

Nu kallar sängen. Hörs inom kort

Ta min hand

6:e maskinen tvätt är igång nu. Vet inte riktigt hur det hunnit bli så mycket men den mängden utgör ungefär vad som får plats i våra torkrum. Sen måste det tyvärr strykas också.

Något som glädjer desto mer är att jag fått sommarjobb! I 40 år tjänstgjorde pappa på NCC så när han nu blivit pensionär och vilar sig i hängmattan eller busar med barnbarn så tänkte jag att jag fick ta över. Lyckligtvis tyckte de samma på NCC så jag fick ett sommarjobb på ett bygge här i stan. Såhär kort efter beskedet känns det knappt som det kan bli mycket bättre.

Annars var vi nere i Beijers Park under förmiddagen för ännu en fältmätning. Nu återstår bara en enstaka mätning och tenta innan det blir sommarlov. Tentan ligger dock en bit fram så ni förstår att jag har lite ledigt för att tentaplugga. Planerar dock att fylla några av de dagarna med lite annat jobb dock.

Annars råder det frid i huset. Största problemet är lördagens middag. Ni som är gäster, vad vill ni äta? vi behöver tips!



Bjuder er också på eldkvarns "Ta min hand"

 


Joggingtur

För första gången sedan i höstas har fläsket fått röra på sig. Har kanske inte hunnit bli så mycket fläsk i och för sig, men idag blev det i alla fall en joggingtur på knappa 3,5 km. Fortfarande kändes kanske inte magen helt hundra, men det var en lagom distans för att testa både pulsklocka och en löp-app på telefonen. Och främst var det kanske en lagom runda för flåset. 18 minuter tog det för övrigt att ta sig runt, lämnar vär lite mer att önska.

Pluras kök drar igång om ca 10 minuter. Det var uppehåll förra veckan på grund av ishockey så jag ser lite extra fram emot denna timme av lite kvalitets tv. Kanske får man något tips till lördagens middag också?

Imorgon blir det ner till Malmö och Beijers Park för lite fältmätning. Utsättning av hus är det som står på schemat. Sen blir det säkert massa anant som ska ordnas också.

Nu ska jag bänka mig. Trevlig kväll på er!

1 år äldre

Vart tog helgen vägen egentligen? Större delen av lördagen ägnades åt att förbereda mat och städa inför vad som komma skulle på söndagen, och sen åkte vi till Höör framåt kvällen för att fira Jonas. 25-års firande var det som stod på schemat och kvällen tillbringade vi i ett tält med god mat, dryck och allt annat som hör ett firande till. Begav oss hemåt runt halv två för att kunna vara ganska pigga på söndagden, den stora dagen, min (och min systers) 25-årsdag.

Vid 13-tiden trillade gästerna in här. Ytan är ju lite begränsad här men tyckte trots allt det fungerade bra. Fick bara bra paket från allihopa också. Det är en liten konst att lyckas med det när man inte ens själv vet vad man önskar sig. Men stort tack för det! Kameran blev mest liggande så blev tyvärr inte så mycket bilder. Förresten så hänger här kvar en grå, lång kofta som tillhör någon. Kanske min förvirrade moster?

Idag har det pluggats hemifrån. Har väl lite kvar att göra men det mesta är gjort. Ledig imorgon också men sen blir det skola onsdag, torsdag, fredag. Känns som man knappt är där nuförtiden ananrs...

En onsdag i maj

Jag känner mig glad när jag tittar på min besöksstatistik nu, glad över att ni hittar hit. Hoppas ni känner detsamma när ni tittar in här. En relation brukar ju fungera bäst när känslorna är ömsesidiga.

Jag ligger lite back med mina bokrecensioner, men känner ingen större lust att skriva om dem nu. Det är nummer 99 och 100 i den lista jag påbörjade 2003 som ska recenseras. Kanske ger er listan också.

Ännu lever också hoppet om sommarjobb som inte är på el-firman där jag jobbade innan. Av de ansökningar jag gjort har jag egentligen bara fått avslag på en, resten äör det tyst från. Pratade idag med ett av de ställen där jag gärna tillbringat min sommar och de hoppades kunna ta beslut nästa vecka. Så jag får väl hålla ut lite till på besked.

Annars är det städning och annat praktiskt fixande som står på schemat inför helgens festligheter. Ännu ingen stress över det hela iaf.

Har förresten ordnat ett litet sommarjobb på SiESTA också. Men återkommer med det när jag vet mer.

Sjösättning

Ny vecka och det blev ännu en helg med dålig uppdatering från mig. Anledningen till detta är att vi sjösatte båten i helgen så lite dålig tillgång till dator. Tror dock att jag klurat ur jag ska kunna skriva via telefonen, men blev aldrig färdig att prova.

Valborg firades alltså utan brasa, istället värmde vi oss inne i båten och åt räkor och drack lite vin. Det är något väldigt speciellt i att kunna bo så pass primitivt och behöva traska iväg för att gå på toa, och samtidigt kunna njuta av lite lyxiga färska räkor och gott vitt vin. Avkoppling helt enkelt.

På vägen hem stannade vi även till på San Siro ute i Svensköp och tittade på dagens match. Tre poäng gick till hemmalaget och det kändes trots allt ganska tryggt att sitta där vid sidan om och titta på. Men visst rycker det lite i benen också, kanske ska prova en joggingtur i dagarna.

Annars består veckan av lite skola och lite jobb. Sen blir det lite födelsedagsfirande till helgen. Men vi börjar väl med skola imorgon.


RSS 2.0