15V23

Det tog mig en vecka att knåpa ihop detta inlägg. Så lite är gammalt, lite är nytt. Men trots allt ett ganska effektivt sätt att få ihop en vecka, då jag är allergisk mot för korta inlägg.
 
Partiledardebbatten i förra veckan, eller var det förr-förra. hur många hade koll på att Miljöpartiets Åsa Romson var vår vice statsminister? Hur många känner sig bekväma med detta efter partiledardebatten. Möjligtvis miljöpartister. Men även de verkar tveksamma. Tvingades pudla både en och två gånger. 
 
I lördags kväll en igelkott i trädgården. Välkommen. Ikväll syntes en igen, samma? Välkommen igen i så fall.
 
Altanbygget har nu kommit så låmgt att det bara är att mata på med trallen. Det tar alltid lite längre tid än man tänker sig. Vinklar som trilskas lite. Ni ska få se bilder.
 
Läste om hur de första fallen av mässling nu kommit till Skåne. En kommentar som jag läste till denna artikeln: "Varför inte låta smittade som låtit bli att vaccinera sig få bekosta vården själva". Ja, why not? Samtidigt måste vi då kunna erbjuda även idag icke vaccinerade detta skydd, så får man välja. Men det görs kanske redan?
 
Och den där artikeln som jag berättade omn i förra inlägget, ni hittar den här. Försökte hitta Kamratpostens undersökning, men lyckades inte. Får göra en bättre koll sen. I vilket fall, det är ganska sällan jag lägger ut bilder här på min dotter. Och det är just för att internet är internet. Och för att hon ska få välja. Jag har kikat i blondinbellas blogg ibland och hon har bild på sina barn ganska flitigt, dock aldrig (?) sp man ser ansikte, utan mer från sida eller bakifrån. Ett alternativ som nog skulle fungera för mig. Men jag är ju inte ens flitig med att läga upp bilder på mig själv, så varför outa andra då?
 
Tänk om man kunde spela gitarr sådär riktigt bra.Eller piano för den delen. Eller allra helst båda, svårt samtidigt såklart. Gitarren under sommarn, piano höst och vinter. Varför hade jag aldrig en tanke på musikskola när jag var ung? (yngre) 
 
Läste ni om att det nu finns ett alvarligt förslag på att låta singelkvinnor få inseminera? Är det verkligen en mänsklig rättighet att få ha barn? Eller är det en rättighet för barn att få ha två föräldrar? Visst händer det att föräldrar skiljer sig, eller en förälder dör eller av annan anledning inte finns med i bilden under uppväxt. Men då finns det trots allt en pappa, han är inte bortvald. Jag tror säkert dessa singelkvinnor längtar efter barn något oerhört, och i många fall är utomordentliga föräldrar. Kanske skulle vi kunna låta dem få adoptera? Och då tänker jag inte från andra länder, utan svenska barn. För visst finns det behovet, även om det inte är "tillåtet" idag. Tycker ocksåp det är konstigt att ett parti som Folkpartiet, som vill inför en tredje pappamånad, kan stödja detta. Plötsligt är visst den där jämställdheten inte så viktig? Eller fyller lagda förslag en annan funktion ur politisk aspekt? Jag har inte hört alla argument som är för detta förslag, men jag kan i vilket fall komma på fler förslag som är emot än de jag skrivit. Är det för att jag är en gift man? Tror faktiskt inte det.
 
Schlagern ikväll. Hur ska det gå för Måns. Återstår att se. Själv tror jag på en bra placering, men inte vinst. Detta mest baserat på hur media har skruvat upp förväntningarna.
 
 

15V13

Har så svårt att fatta pennan (tangenterna) när våren och sommaren kommer. Om jag skulle skrvit en bok hade jag nog samlat idéer hela sommaren. Gjort små enkla saker, tankekartor m.m, börjat skriva när hösten kommit, typ september. När lugnet börjar lägga sig. Sen skulle jag, om det boken kommit så långt, bokat en resa, åkt iväg i två veckor och slutfört boken. Detta då i mars. Innan nästa vår kommer och distraherar. Om det nu är det våren gör, den tar i alla fall min tid framför datorn.
 
Har idag hämtat hem lite av det virke som ska utgöra vår lilla altan på framsidan. Tänk att det redan är mitten på maj, jag som tänkte att altanen skulle vara klar i början av maj. Så kan det gå. Ska försöka ta lite bilder under tiden och lägga ut på bloggen så ni får se hur det blir.
 
Annars idag, skiftande väder. Skurar, lite sol, mer skurar och lite mer skurar. Såklart en skur när jag var ute och gick med vagnen, blött i marken.
 
Vi hade kalas här i helgen förr mig och min tvillingssyster. Längesen vi firade ihop nu, men i år bestämde vi oss för att göra det igen. Tog då bara "min" familj, det vill säga föräldrar och syskon. Imorgon firar jag med andra släktsidan. Paket så här långt: kläder, bok, ogräsupptagare m.m. Bra paket alltihop.
 

Läste en ganska vettig ledare på Aftonbladet idag, angående hur många föräldrar sprider bilder på sina barn via sociala medier och hur barnen kan uppleva detta. Kan inte länka härifrån, men ska försöka återkomma i ämnet imorgon.

Imorgon är det för övrigt fortsättning på hockey VM, Sverige-Ryssland. Mitt i maj. Är det konstigt att trötta NHL spelare tackar nej?


 

15V05

Tisdag. Champions League tisdag. Juventus - Real Madrid. Även en kaffeväderstisdag, det vill säga regn och rusk. Åtminstone vid fikadags.
 
Nu ikväll ett rejält ösregn, åska och blixtar. Fick inte helt oväntat problem med vattenavrinningen från vägen efter vårens hyvling. Så imorgon ska vi ut med spade och raka för att justera tillbaka väglutningen. Så får jag fundera vidare på den slutgiltiga lösningen. Kanske kommer på en bra, billig, provisorisk lösning innan VA är gjort här. Man vet ju inte hur eller var de vill gräva sen.
 
Igår uttalade sig OECD som skolan och PISA reultat och allt möjligt. Idag har diverse debattörer lika många åsikter om skolan som de är i antal. Alla har vi den egentliga lösningen. Kanske är det vad som är problemet? Jag har väl också mina åsikter, även om jag kanske är för dåligt insatt egentligen.
 
Hässleholmsförsöket. Vad tycker vi om det. Vi tycker såklart inte om människor som fuskar och luras och försöker sno till sig pengar de inte har rätt till. Om jag varit Hässleholm, vilket är omöjligt, så hade jag nog ändå inte varit helt nöjd med att de använt mitt namn. Vem äger egentligen rätten till ortsnamnen?
 
Nu lugnt här ute, andra halvlek igång i fotbollen. Den vill jag inte missa, så vi hörs.

15V04

Så blev det maj året 2015 också. En härlig månad, och det inte enbart för att jag fyller år då. Naturen är kanske som finast denna månad. Ljusa gröna nya löv, blommande magnolior, gula rapsfält. I helgen umgicks vi med S och tog foto på dottern i tulpanfält. Även med mycket fint. Ungefär 400 000 lökar av diverse blommor planterade kommunen ner i höstas i allmäna marker. Mycket fint har det blommat, och blommar, denna vår.
 
Idag tog jag bilen ner till Lund för del två i företagshälsokontrollen. Blev klassad som utomordentligt frisk. Sen skulle jag också kunna önska att jag hade lite lättare att lägga på mig lite, med betoning på lite, men det har jag försökt länge utan större framgång. Har också kommit av mig på min utochspringrutin. Så får väl ta tag i det igen.
 
Tog svängen in om jobbet också för att diskutera sommaren, och det blir 2-3 veckors jobb innan semester. Eftersom jag kommer gå hemma längre än vad som var tänkt så hoppar jag in och jobbar någon vecka innan industrisemester. Och så hoppas vi det blir det bästa för  samtliga inblandade.
 
Lämnade dottern hos sin farmor och farfar under tiden jag var iväg. Det fungerar så himla bra att låta henne få vara med både far- och morföräldrar, och det är vi väldigt tacksamma för. Hann med ett besök på träffpunkten under förmiddagen också. Lite mer barn och vuxna där idag, sämre väder ute, men ändå lagom. Har träffat två andra pappor där, även om jag inte känner att jag har så mycket gemensamt med någon av dem. Synd, för ibland hade det varit roligt att känna någon pappa som gick hemma som man kunde umgås med. Inte för att det går någon nöd på oss, men ändå.
 
Nu står valet mellan tidig sänggång eller om man ska se vad som börjar på tv kl 21. Svårt att komma i säng vid 21-snåret när det är sommar, men ack så skönt när det väl blir av. Åtminstone dagen efter. Utvilad och pigg. Det känns ganska lockande att känna sig så imorgon...
 

RSS 2.0