13I18

Jag har under hela min studietid åkt tåg till och från skolan i Malmö. För någon vinter sedan var det typ det sämsta man kunde göra, men det har faktiskt blivit bättring. Även om det inte är toppen. Häromdagen skulle jag ta tåget på morgonen, ett tåg som normalt består av tre set(vagnar) men denna dag hade man bara lyckats vaska fram två, varav det var 10 minusgrader i den ena så endast en återstod. Så ännu finns det saker att förbättra. Något som dock blivit avsevärt bättre enligt skånetrafiken själv är punktligheten. Sen att punktlighet enligt skånetrafiken innebär en ganska stor marginal till försening (läste någonstans att den nu var 14min då den anpassats efter övriga Europa, men är osäker) och inställda tåg ingår inte alls i statistiken. Som en känd svensk musiker sa, ”En inställd spelning är en spelning det också”. Men för att nu hålla sig till tågen så visar statistiken också att antalet resande ökar på flera platser i Skåne. Mest tror jag det ökade ner mot Österlen och Ystad hållet till. Då väljer Skånetrafiken att minska på trafiken. Och man kan ju för övrigt funderaa kring hur de tagit fram denna statistik. Kanske räknas man som två resnärer om man är över 1,8m? Eller så kan man ju räkna tre resande på en vuxenbiljett då man faktiskt får ha två barn gratis på en sådan biljett? Statistik kan vara väldig farlig om den används fel helt enkelt, och jag anser fortfarande att det finns mycket att förbättra på detta kollektiva resande, istället för att till stora delar försämra som med resegarantin.
 
Men nu blir det inga tåg på två dagar för nu ska jag njuta av helg och ledighet!
 

13I16

Kaninspår i snön som glittrar, så är det precis här utanför fönstret. Och det är snön som glittrar, inte spårna, fast det är det ju det också på sätt och vis. Termometern visar -12,6 utomhus och jag drömmer om sommar, shorts och hav. Positivt är åtminstone att det redan är betydligt ljusare på kvällen, det märks att vi gick in på det nya året för ett litet tag sen. De mörkaste vintermånaderna är förbi.
 
Annars går dagarna mest i samma vanliga rutiner, även dessa rutiner känns lättare att bryta på sommaren med spontana kvällsaktiviteter efter jobb. Just nu vill man mest hålla sig inomhus och värma sig framför brasan. 
 
Annars var ju gårdagen ingen bra dag att vara vägen. Värgen bilvägen eller järnvägen. Seriekrock vid Tranarpsbron tranarpsbron och ett tåg som kör in i hus vid saltsjöbaden. Hade det varit några utländska namn på denna bro och ort så hade det känts mer rätt, men  visst, även Sverige är kanske på väg mot förändring. På flera sätt. Inte minst politiskt med för många röster på det enda parti man absolut inte borde få rösta på. Vad som helst utom SD.
 
Annars ligger jag vaken länge om kvällarna och läser Zlatans biografi. Måste säga att jag tycker det är intressant läsning. Betydligt bättre än vad jag förväntat mig. Vad jag nu förväntat mig egentligen? 
 
Detta är väl vad som kommer ur dessa krampande fingrar just nu, inte mycket för världen, inte alls. Jag måste försöka lära mig skriva på vår padda, skulle kunna skriva hur mycketsom helst när jag lagt mig. Det är något med det horistonella läget som gör det tror jag. Men paddan är typ förbjuden i sovrummet, absolut förbjuden på toaletten, fast där hade jag nog å andra sidan inte fått så mycket skrivet. Hur som helst, skatta er lyckliga åt att ni tak över huvudet och om ni har möjlighet så gör en insats för de som inte har samma möjlighet. Så lite kan göra så mycket!
 

13I01

Året 2012 har här summerats i en liten lista för den nyfikne:
 
Gjorde du något 2012 som du inte gjort förut?

Jag måste gjort mycket nytt som jag aldrig gjort förut, stora som små saker/händelser. Jag gifte mig, något som  förhoppningsvis aldrig händer igen. Jag tog min examen från min byggnadsingenjörsutbildning och skaffade mig ett jobb efter det. Jag besökte nya vackra platser. Det var väl iaf lite av allt det som hänt.
 
Vilka länder besökte du?

Jag håller mig för det mesta inom Sveriges gränser, även om jag nästan var på väg ner till Barcelona. Men det blev Marstrand istället. Men det fungerade lika bra att dricka champagne i sängen på ett hotellrum där och se båtar gå i hamn, varför lämna Sverige när här är som vackrast? 
 
                                   
 
Nåt du saknade 2012 som du vill ha 2013?
 
Sol och värme under sommaren. Jag önskar mig mer tid också.
 
                    
 
Största framgång 2012?
 
Svår, ser det som en framgång med slutförd examen och att jag lyckades skaffa ett bra jobb i dessa tider. Jag ser det också som en framgång att jag lite mer lärt mig leva med mörkret under vinterhalvåret. Trots att det ibland är nästan mer än kolsvart här ute i skogen så faller det sig mer naturligt och därmed också på ett annat sätt rogivande. 
 
Största misstaget?

Tidsompimist om det ska bli ngt generellt. Som enstaka händelse vet jag inget just nu, och det borde man väl göra egentligen?
 
Gladast över 2012?

Alla mina fina vänner, ett ja i kyrkan, att få ha god hälsa.  
 
Bästa låten?

Mycket svår, jag är inte så bred i mitt lyssnande. Drar till med Rock´n Roll e död live på Sofiero.
 
Bästa boken?

Även läsandet blev mycket begränsat under 2012. Mycket studielitteratur och mindre skönlitterärt. Av de fem jag läste får det bli Gengångare av Jo Nesbø.
 
Bästa filmen?

Hade Pluras kök gått under film hade jag sagt det, men så är det inte så har därför Ingen aning, berätta vad jag missade?
 
Vad önskar du att du hade gjort mer?
 
Segling blev det inget så det hade väl varit roligt om det blivit lite mer
 
 
Önskar att du gjort mindre?
 
jag önskar att jag lagt mindre tid på att leta efter det perfekta. Ingen/inget är perfekt.
  
Blev du kär i år?
 
Om jag blev!?! upp över öronen förälskad i den mest fantastiska och underbara kvinna jag mött, samma kvinna som jag älskat de senaste sex åren.
 
Vem saknade du?
 
Min mormor saknade jag, skrev en liten text om det här
 
Mest stolt över?
 
Jag är fantastiskt nöjd med min examen men ännu mer nöjd med att ha blivit en äkta man
 
Bäst 2012?

Här skulle jag kunna skriva bröllopet igen, men det känns så givet så istället skriver jag att jag hade förmånen att få se tra av Sveriges bästa musiker live: Plura och hans Eldkvarn, Ulf Lundell samt Joackim Thåström. Är fantastiskt nöjd över att fortfarande få ha förmånen att se dessa åldermän uppträda på en scen i Sverige, och dessutom alla tre på ett och samma år. Hoppas de håller på ett tag till...
 

RSS 2.0