segling till Tjärö

Som jag skrev igår så seglade vi till Tjärö i helgen och nu kommer de sedan tidigare utlovade "detaljerna".

Lördagen blev en sovmorgon, dels för att det var skönt att få sova lite, dels för att det inte blåste något nämnvärt. Ingen stress denna morgon utan det blev avfärd efter att ha väntat ut en liten regnskur, och då hade vi även lite förhoppning om att vå lite vind. Men icke. Hela färden till Tjärö fick bli för motor. Positivt var iaf att vi klarade oss undan regn trots att det hängde lite mörka moln åt lite alla möjliga håll när man tittade omkring sig.

På Tjärö tog vi oss en härlig promenad innan vi senare grillade lite mat. Precis lagom till att vi skulle äta kom det några regndroppar men de försvann snabbt igen så middagen kunde ätas ute. Blev även en "hembakad" sockerkaka med björnbärssylt på bär som vi själva plockat. I all sin enkelhet så var det väldigt svårslaget. Totalt sett en mycket vacker dag och kväll som bjöd på det mesta.

På Söndagen så vaknade vi till en alldeles strålande sol och även om det kändes att vindarna blivit betydligt kallare jämfört med i somras så kändes det också att sommaren inte helt övergivit oss. Denna dag hade vi desutom vind för att segla, den kom bara från "fel" håll - så det fick bli kryss hem. Utan solen hade det säkert varit betydligt kallare där ute på havet men nu räckte det med att ta på sig lite extra kläder så kunde man istället njuta av det vackra landskapet och den friska luften.

Kanske var det säsongens sista segling, och i så fall kunde det inte blivit en mycket bättre avslutning. Bjuder också på lite bilder.


 

    
    

   




Seglingshelg

Det är en härlig helg med segling till Tjärö som har passerat och nyligen avslutats med att se utfrågningen av Jan Björklund på SVT. Lovar ge er lite bilder m.m från seglingen imorgon eller senast tisdag, just nu är mina ögonlock för tunga.

På fredag börjar skolan igen så ska försöka ägna några timmar i början på veckan åt lite repetion på de kurser som vi avslutade vårterminen med.

Om man bara hade haft hälften så långt sommarlov så hade man nästan kunnat korta ner mina studier med en termin. Hade man dessutom kunnat effektivisera utbilningen lite också (vilket är fullt möjligt) så hade det inte varit några problem alls att läsa fem terminer istället för sex. Det hade inneburit mindre studiemedel för den studerande och att man snabbare kommer ut i arbetslivet. Tror jag ska skicka ett mail till ovan nämnde Jan Björklund med denna briljanta idé.

Nej förresten, så lätt ska ingen få ta åt sig äran för mina idéer...

Felaktigheter

Jag får börja med att be om ursäkt om jag lyckades få några att sitta framför tv:n hela kvällen igår. Jag skrev i förra inlägget att Ernst skulle dyka upp i rutan på TV 4 men det är först idag som det sista avsnittet av hans sommarprogram sänds. Det är inte helt lätt att hålla reda på dagarna när man är ledig. Hur som helst så är det idag också utfrågning av Mona Sahlin på SVT och jag som lovat mig själv att intresserad mig lite detta valet får dock idag göra undantag för babys vilja. Får hoppas jag kan hitta utfrågningen på SVT play ellerliknande.

Nu blir det mat, kommer kanske mer uppdatering sen.

Fullmåne

Sitter hemma hos mina föräldrar och ger er detta inlägg då jag varit hos tandläkaren tidigare. Tror jag lyckats hitta en av de bättre tandläkarna. Jag har väl aldrig lidit av någon större tandläkarskräck även om man kanske kunnat få lite handsvett när man sitter i väntrummet och ser personalen lunka runt i sina vita (eller blåa) kläder. Men nu känner jag mig väldigt lugn när jag ska till tandläkaren, nästan så det är ett nöje. Det som ska ske sker snabbt och effektivt och med så lite smärta som möjligt. Inget att klaga på där inte.

Jag såg på nyheterna igår att de olika hjälporganisationer som samlar in bidrag till offren i Pakistan endast fått in 13% av den summa som de fick in när de hjälpte de jordbävningsdrabbade i Haiti. Detta trots att situationen i Pakistan på många vis beskrevs som värre än den i Haiti. Då undrar man varför? Är det för att det är Pakistan som är drabbat denna gång? Är det för att media inte gjort samma insats med tv-galor och insamlingar som de gjorde med haiti-offren? Känner man att man redan gjort sin insats då man skänkte till Haiti? Eller har man kanske tappat förtroendet för hjälporganisationerna och deras hanterande av vart pengarna går efter alla skandaler som varit?

Och historien om anklagelserna mot Julian Assange, det är en historia för sig. Eller ska man kanske kalla det röra?

Fullmåne igår. Den lös in i vårt kök och var så vacker som bara en fullmåne kan vara. Nu kommer den blekna bort igen och kanske sommaren med den. Idag blåser det halv storm här (kanske inte i exakt mening) och hösten känns redan på väg. Vi får väl se om nästa fullmåne har med sig hösten på allvar.

Icke att förglömma! Skånederby ikväll,HIF-TFF. Ska Helsingborg ta tillbaka serieledningen? För er som inte bryr er, ta och bänka er i soffan med något gott (varmt) att dricka och kolla in Ernsts sommarhus kl 20.00 på TV4. Får se om jag själv hinner hem till den tiden.



En öppen vecka

Tvättid brukar ge tid över över för bloggen. Så även denna gång.

Jag har blivit hemma-man nu. Sköter tvätten, disken. Ska snart handla. Sen laga mat. Sparar kanske dammsugningen till imorgon. Men jag trivs ganska bra med det trots allt, även om jag nästan längtar tillbaka till skolan nu. Känns som jag satte mitt liv på paus någon gång där i början på Juni så nu vill jag komma igång igen och få aktivera min hjärna. Få komma lite framåt igen. Om det så bara är inbillning så vill jag känna att jag har ett grepp om framtiden igen.

Byggaren leker jävel i badrummet bredvid med sin bilningsmaskin. Förstör min musik med sitt borrande. Förstör mitt huvud med sitt borrande.

Det är mindre än en månad kvar till valet nu. Fortfarande vet jag inte riktigt var min röst ska hamna. Kan ingen övertala mig?

Annars är det en öppen vecka för mig. Får se vad man ska ta tag i för projekt. Ska bilningsmannen hålla på såhär hela veckan får jag väl överge hemmet. Som sagt: Öppet


Lite av varje

Söndag idag. Igen. Tiden mest springer förbi och snart börjar skolan för min del igen. Kan tycka det är lite dåligt att informationen är i princip noll från skolan men som jag tolkat det så har jag trots allt nästan två veckors ledighet kvar. Tror jag kan behöva den tiden för att förbereda min hjärna och vända dygnsrytmen rätt.

Igårkväll åkte jag och baby till min syster i Höör och hade filmkväll. Blev bjudna på äppelpaj dessutom som smakade riktigt gott. Filmerna som vi såg var the collector. En film som bitvis kunde påminna lite om saw-filmerna. Efter den såg vi på Farsan. En betydligt lättsammare film än den förra men ändå inte riktigt lika bra som t.ex. Kopps eller JallaJalla.

Idag började vi på vårt sunda liv. Ännu en gång. En (ganska) lång promenad i skogen blev det under sen förmiddag. Nu ska vi bara få dessa promenader till att bli en rutin igen. Hade en period då vi var ganska duktiga på det.

Ikväll blir det en sväng in till Malmöfestivalen, främst för att se på Lars Winnerbäck. Hans sista spelning på sommarturnén. Hoppas på något bra där.

Sommarslut






 




Funderingar och tankegång

Nyss hemkommen från några dagars semester i Mellbystrand så sitter man nu i lägenheten och lyssnar till maskinerna som används för att göra stambyten i lägenheterna bredvid. Det är väl bara att vänja sig, projektet beräknas vara klart i November.

Som sagt, semester i stuga i Mellbystrand. Det märks att hösten närmar sig och vädret har varit ytterst varierande. Ändå, ganska skönt att slippa turistanstormning och nästan ha stranden för sig själv. Men bilden av  Stockholm igår från allsången kändes beskrivande. Mörkt, lite disigt och nästan regnigt. Jovisst är hösten på väg med stora steg.





Jag har funderat ett tag över vad jag vill med bloggen och jag har ännu inte riktigt bestämt mig, men det finns idéer.

När jag startade bloggen så ville jag något helt annat med den än vad den är nu. Den skulle bli en plats för tankar och funderingar. Sen kände jag att det blev alldeles för utlämnande och kunde bli väldigt fel. Så då la jag ner bloggen och startade om det igen, med samma namn.

Det finns dock vissa saker som jag behållt sen jag startade bloggen för första gången. T.ex. så försöker jag vara ganska försiktig med att publicera bilder på andra människor utan deras tillstånd. Jag vet att det fullkomligen vimlar av bilder på allt och alla på sidor som Facebook och liknande, men jag har valt att tillämpa denna princip. Samtidigt har jag nu börjat fundera på om man skulle kunna göra på ett annat sätt, för bilder ger ett helt annat liv i bloggen. Och kanske att ni till slut tröttnar på bilder på mig och djur o natur. Det är en av nötterna jag försöker knäcka.

En annan sak som jag tillämpade i början var att inte skriva ut folks namn hur som helst. T.ex. så blev min sambo i början kallad "A". Numera så går hon under namnet baby efter Ulf Lundells vackra "Baby Om Morgonen". Detta är inget smeknamn hon går under i verkligheten utan mer ett sätt för att inte skriva namn. Nödvändigt? Rätt eller fel?

Jag hade en period då jag försökte skriva något som skulle likna någon slags krönika. Ta upp ett intressant ämne. Detta är en tanke som jag funderat på att börja med igen. Kanske låta mina läsare få komma med krönikor och publicera en gång i månaden. Eller en gång i veckan om det skulle finnas material för det. För jag är övertygad om att det finns massor av människor där ute med något intressat att berätta, frågan är om man vill göra det på detta vis?

Jag har även på senare tid fått en tanke att att starta en sidoblogg. En blogg som skulle fungera som en mer kreativ källa. En fiktiv berättelse. Kanske låta dikter få plats där. Ett annat alternativ är att helt enkelt göra olika kategorier i denna bloggen, tycker bara att det kan bli lite rörigt.

Jag är igång och funderar och har ni förslag som kom gärna med dem via kommentarsfältet. Jag är öppen för det mesta!

(Bilden är tagen i Kristianopel tidigare i somras)



Ordlös

Jag hittar inga ord för tillfället. Har inte en aning vad jag vill skriva om. Har läst lite diverse bloggar för inspiration. Icke.

Håller på att ta mig igenom Jens Lapidus Snabba Cash. Mycket bra såhär långt.

Stambytena i lägenheterna går framåt. Börjar i detta huset på måndag. Börjar kanske hos oss om ca 2 månader. Skönt att ha det överstökat sen.

Ikväll är det match så jag laddar mest. Dricker vatten. Lyckats göra något med någon muskel i magen så får se hur det känns ikväll. Inte läge att dra på sig skador nu riktigt.

Lovar att jag ska bättra mig. Ska fortsätta leta efter kreativiteten och fundera ut vad jag egentligen vill med detta. 
Återkommer


inte så mycket mer än såhär

Ni får stå ut ett tag till med mina dåliga uppdateringar, det är så mycket annat som ska hinnas med nu under sommarens sista dagar. Dessutom är inte min kreativitet på topp just nu.

Jag har åtminstone kommit igång med fotbollsträningen igen. Två träningar har det blivit denna vecka och imorgon är det dax för första seriematchen efter uppehållet. Man kan väl uttrycka det som: spännande

På lördag väntar bröllop. Det andra bröllopet för oss denna sommar. Återkommer mer om det efteråt.

Ikväll ska vi träffa babys arbetskamrat och innan dess blir det en sväng in om Höör och träffa föräldrarna.

Oj vad detta blev torrt.





RSS 2.0