Vykort från landet

Dagarna rusar iväg och redan är mer än halva veckan gjord. Det blir dessutom en kort  fredag för mig då jag har aktiviteter med kommande jobbet inbokat, kan säkert bli trevligt. Spännande att få se vilka man ska arbeta tillsammans med också.

Jag satt och tittade på namnsdagar i almenackan igår och kunde konstatera att fruntimmersveckan inte var någon fruntimmersvecka längre. När hände detta? Jag har lite dålig koll på det där med namnsdagar.

Ikväll fortsätter annars fotbolls-EM och det är Spanien och Portugal som gör upp om en plats i finalen. Skulle väl få kunna bli vem som av dem som möter Tyskland där. För jag är övertygad om att tyskarna kommer ta hem sin match imorgon. Allt annat vore en riktigt skräll för mig.

Ingen sol idag heller men tror jag ska dra igång grillen senare ändå, kanske kan man locka fram den? Något som glädjer däremot är att det visat sig att jag får ersättning för mitt examensarbete. Ett litet välkommet tillskott till semesterkassan om inte annat!


Regn, Regn & Åter Regn

Idag borde man vara någon annanstans än i södra Sverige. Termometern lyckas med nöd och näppe leta sig över 10-grader-strecket och det gör nästan regnmängden mätt i mm också. Känns ärligt talat riktigt höstigt just nu och fredagens midsommarafton känns långt borta. En midsommarafton som spenderades i Furulund goda vänner. God mat, god dricka, lite lekar och faktiskt en sol som sken gjorde det hela till en bra kväll. Att klockan var halv fyra när vi klev in genom dörren här hemma måste vara ett gott betyg om något. 

Imorgon går jag på näst sista veckan innan det blir semester. Tycker lite synd om de som har semester nu i detta vädret. Eller så har det varit kloka nog att boka en utlandsresa. Inte för att jag har någon vidare koll på vädret i resten av Europa men sämre kan det knappt vara.

Annars har det pysslats en del med bröllopsaktiviteter under helgen. Sakta men säkert närmar det sig och än så länge känns det som det är under kontroll. Mest rädd att något är missat, men det ska nog vara lugnt. Annars är väl största bekymret just nu tårtan. Men det ska nog bli bra det också om vi bara kan bestämma oss.

Nu ska jag bänka mig igen för England-Italien. Något tips får ni inte men jag hoppas på England. Så ska ni satsa pengar sätt dem på Italien. För övrigt 6 månader till julafton, får väl snart börja köpa julklappar...

Morgondagen

Så är den här imorgon, dagen som jag alltid älskat så väldigt mycket. Även om jag på senare tid insett att det snarare är ordet jag älskar. Midsommar. Mitten av sommaren med allt vad det innebär. Jordgubbar, sol, träffa goda vänner m.m. Fast det där med solen får vi väl se hur det blir. Idag har ju varit en strålande dag men annars känns det knappt som att sommaren hunnit komma än. 

Tre veckor av fem är avklarade på jobbet nu. Tiden har verkligen gått mycket snabbare än vad jag trodde, även om jag vet att det är samma sak varje gång. Hur snabbt kommer då inte kommande två veckor gå innan det är semester? Har en del att hinna med innan dess!

Idag har  det kommit upp lite nu belysning på garaget. Ska bli spännande at tse hur det ser ut när det mörknar. Ett projekt för husbloggen som inte uppdaterats på evigheter. Ännu en uppgift att ta tag i till helgen kanske. Nu ska jag ladda batterierna till våra kameror så jag kan dokumentera morgondagen och kanske dela med mig lite här på bloggen. Kanske kommer det ett inlägg imorgon också. Men om inte:
GLAD MIDSOMMAR

Bloggtorka

Min inspiration försvann. Den har varit totalt borta nu i några dagar. Känts jobbigt att en tänka på att logga in på blogg.se. Och det ska ju inte vara jobbigt att skriva, snarare roligt. Så vi gör ett försök igen.

Jag har funderat lite över vart denna bloggen ska styra sin skuta nu när skolan är slut. Visserligen ska kompletteringar till examensarbetet in i dagarna men där hoppas vi på positiva besked. Bloggen har tidigare till stor del handlat om skola, och jag har under den tiden också haft mer tid över för att skriva. Känns inte som min fritid är spännande nog för att fylla en blogg.

Jag lovade er i något tidigare inlägg att jag skulle meddela mitt nya jobb när papperna var klara, och det är de nu. Jag kommer efter semestern att börja jobba på ÅF. Känner stor inspiration inför detta och tycker det ska bli väldigt roligt. Skönt också att inte behöva gå tillbaka till en skolbänk efter ett sommarlov. Fram till min semester jobbar jag lite extra på en elektrikerfirma så jag går inte sysslolös. 

Igår åkte hela familjen Öresund runt. Vi hade väldigt mycket tur med vädret och man är glad att det inte är som idag. men fortfarande lyser den starka sommaren med sin frånvaro. Man kan ju hoppas att den inväntar ett visst datum lite senare i sommar. Fast det är ju klart, lite innan dess får den gärna anlända och sen hålla i sig som ett mäktigt högtryck över detta land. Sverige kanske skulle kunna unnas detta som en liten present för att man inte satt sig i samma situation som Spanien och Grekland. Vi får väl se vilken väg Grekland väljer nu inom det närmsta.

Uppdatering

När det händer som mest skriver jag som minst. Det är så det brukar vara och det stämmer även denna gång, så vi gör en snabb och enkel sammanfattning av de senaste dagarna med start i torsdags. Redovisningen av vårt projektarbete skulle göras av två stycken i gruppen och självklart sa tärningen att jag var en av dessa. Jag vill inte påstå att dte var något jobbigt egentigen och det gick ganska bra men ändå typsikt. Men det var bara uppvärmningen inför fredagens redovisning av examensarbetet som även det gick mycket bra. Vi fick också mycket positiva synpunkter från vår examinator så trots att vi ännu inte vet och vi är klara eller måste komnplettera så känns det bra. Därmed punkt för tre år på skolan och dags att börja jobba på riktigt (igen). Min egentliga anställning börjar inte förrän efter semestern så går på lite annat sommarjobb just nu som uppvärmning.

Jag har och hunnit med att göra årets upplaga av siestafestivalen ett besök. Efter redovisningen i torsdags köpte jag biljett, tog bilen upp till Hässlehom och ställde mig framför scen för att se Eldkvarn som första band. De gjorde ett bra jobb som alltid och låten Mina Stjärnor Har Slocknat är en alldeles strålande låt när den framförs live. En liten favorit. Passade även på att se lite av The Hives senare på kvällen innan jag begav mig hemåt igen innan mörkret hunnit falla, fredagen var ju en viktig dag i skolan. 

Om fredagen var en bra dag i skolan var den desto sämre på Siestan. Men det började bra iaf, innan alkoholen tog över. Hann med att se bland annat Joddla med Siv, lite av Kapten Röd och Jonathan Johanson. Hela gänget satte sig i öltältet vid tio-tiden och fler bekanta dök upp och mer alkohol kom in. Så mycket så jag ålte hem i förväg i därmed missade Timbuktu som kunde varit lite roligt att se. När ska man lära sig? Samma tankar som jag tänkte  på lördagsmorgonen har jag tänkt några gånger innan, även om det var mycket längesen jag var så bakfull. Och jag hoppas det dröjer länge igen. Hur som helst så tyckte jag inte det var så många bra artister under lördagen så jag nöjde mig med att se Winnerbäck denna kylslagna natt. Det var några år sen jag såg Winnerbäck nu och detta var verkligen en annan artist, om ni förstår hur jag menar. Annat band och låtarna var stöpta i nya former. Jag har funderat över det några dagar nu och tror trots allt att jag gillade det. Och kanske hade poängen blivit ännu högre om sommaren ville göra sitt intåg snart.

RSS 2.0