Dop, fest, shopping

Ännu en helg som bara försvann som om den aldrig varit här. Igår var det dop för lille Elton i Tjörnarps kyrka. En snäll och tyst liten pojke som inte gjorde väsen av sig förren det hela var över. Men så fanns det tre andra små liv som skötte det istället :)

Kvällen spenderade vi hos en av mina systrar med lite förfest innan de skulle ut. För vår del blev det ingen utgång men det var trevligt att träffa "folket" igen och somliga var det väldigt längesen man träffade. Musiken var det väl stundtals också väldigt längesen man hört. Tror det kan sammanfattas som 90-tals nostalgi. Blev det i brist på bättre utbud men det dög uppenbarligen alldeles utmärkt.

Anledningen till att det inte blev utgång igår var att vi idag skulle till Väla för att shoppa (och ladan är inget för en nykter person). Blev tidig uppgång för att vara på plats strax efter öppning, men det var vi nöjda med när vi kunde köra hemåt runt halv ett och köpcentrat plötsligt blivit betydligt trängre. Hittade dessutom lite paket till den kommande födelsedagen så tror nästan jag är i hamn med det.

De tomrum som finns i berättelsen har väll fyllts med tentaplugg. Åtminstone har jag haft boken framför mig och försökt plugga. Var ska man hitta motivationen är det jag funderar över mest just nu. Kanske för att slippa göra om det och tvingas dras med det hela ännu länge? Det borde duga som morot om något... 


25II11

Var nästan på  väg att inte bli något blogginlägg idag. Vet inte om det är min tekniska kompetens som brister eller om det helt enkelt är fel på sidan, men tänkte lägga upp lite youtube-klipp men inget händer. Så jag får återkomma med det inlägget en annan gång.

Jag har haft plugg hemma idag. Men än så länge har det inte blivit särskilt mycket pluggande. Jag sitter på ett problem då baby snart fyller år och jag har inte hunnit införskaffa särskilt många paket. Jag har däremot nästan strukit hela vår på tok för stora tvätthög idag, tror ni jag kan säga grattis i förskott för det när hon kommer hem? Nej skämt åsido, det problemet måste lösas under helgen.

Till kvällen ska vi träffa Emelie och Martin. Var ett tag sedan man träffade dessa trevliga människor nu.

Men kanske åter till sak. Och det är att plugga. Blir nog inget från mig under morgondagen men eventuellt på söndag. Trevlig helg på er alla!

Kvalitet eller kvantitet?

Helgen bara sprang iväg och idag är det exakt två veckor tills det är dags för ny tenta. Jag tycker verkligen geoteknologin är det tråkigaste ämnet vi haft hitentills, men får försöka hitta motivation någonstans ifrån så man kommer igång och pluggar lite ordentligt innan det blir för sent. Vill verkligen inte ha allt på slutet.

Gårdagen var en dag då vår lägenhet rensades från en väldig massa onödiga saker. De allra flesta ser kanske ingen skillnad då det var vårt städskåp som rensades, men nu är det verkligen ordning och reda på grejorna där inne. Efter att ha yrt rund en massa damm så blev det sedan en skön långpromenad i solen, kändes som det var längesen den var framme. Extra skönt att veta att man tog till vara på tillfället när man såg snön fall idag. Snö är det sista vi vill ha just nu.

Usch vad jag åstadkommer trista inlägg just nu, men vi kör på kvantitet före kvalitet. Kvantitet i detta fallet innebär att få till ett par inlägg i veckan åtminstone, men det råder någon kreativitetsbrist hos mig. Har ni förslag? Något ni vill jag ska skriva om? Låt mig få veta i så fall...

Ännu en kväll på soffan

Veckans kanske bästa stund infann sig strax innan 20.00 när jag mätt och belåten satt i köket och såg fullmånen gå upp över taket på grannhuset och Eldvarns fulla för kärlekens skull spelades på stereon. Vet inte vad som gjorde det, men det blev en mäktig känsla.

Resten av kvällen har spenderats i soffan framför let´s dance som idag har haft Orup som gäst/sångare. Jag minns en samlingsskiva med Orup (Rosa omslag?) som jag fick av storasyster för väldigft längesen. Kanske var det så att datorn inte ens hade gjort inträde i vårt hus, och nedladdning fanns definitivt inte. (Ja ungdomar, det har funnits en sån tid) Jag satt på mitt rum med min lilla stereo och lyssnade på denna orup-skiva väldigt mycket, och idag förflyttades jag delvis tillbaka till den tiden. Var det bättre då?

Nu börjar utröstningen i let´s dance, tycker nog att Alexandra kan få lämna...


Se vad man kan hitta...

Som jag skrev igår så var vi i Bunkefllostrand idag och där hittade vi denna lilla skylt. Kunde inte låta bli att fotografera den.


Utflykt

Min plan var att få till ett inlägg här under gårdagen men jag lämnade dörren kl 06.30 och klev in genom samma dörr 20.30 med huvudvärk så jag letade mig snabbt ner under täcket i sängen. Anledningen till den sena hemkomsten var ett möte/föreläsning med lite byggfolk. Enligt de som brukar gå regelbundet så var detta ett mycket tråkigt tillfälle, och tråkigt var det.

Imorgon ska jag och en annan från klassen ut till Bunkeflo igen för vår arbetsplatsuppgift. Kanske är på tiden att jag berättar lite mer om den. Vi har en arbetsplats där ute som vi ska följa och undersöka tidsplaner, organisationsplaner, Apd-plan, arbetsmiljö m.m. (Det är en bunke villor som uppförs, kanske berättar mer precist om dem sen) Roligt att äntligen få lite kontakt med verkligheten och det är en mycket trevligt, om än ganska upptagen, produktionschef som har hand om oss. Dessutom har arbetsledaren tidigare gått samma utbildning som jag går nu, tror han blev klar -02 eller -03. Hade egentligen önskat mer av sånt här istället för att läsa exempelvis geokteknik. Men man kan ju inte alltid få allt som man vill.

En gårdagskväll i bilder

 


En gårdagskväll i ett fåtal bilder. God mat med något gott att dricka till kan så enkelt förgylla en ganska enkel lördagkväll. Som vanligt satt vi till sist framför melodifestivalen trots att vi sagt att vi hellre skulle ha teven avstängd. Nu bär det iaf av till föräldrarna på söndagsmiddag.


Efter en öl eller två

Min kreativitet när det  gäller bloggandet kan vara lite sisådär ibland, därför är det ganska skönt att jag nu hittat en sida som har ett nytt förslag på blogginlägg varje dag. Hitentills har jag inte skrivit om just det förslaget gällt men det har hjälp mig få till något inlägg åtminstone.

Idag var texten "How do you feel about Valentine´s Day?" (Det är alltid engelsk text) och alla hjärtans dag är väl inte så märkvärdig för mig men det får mig utsökt att tänka på alla dessa gelehjärtan i plastask. En annan som utsökt kom att tänka på saker och ting var ju Peter Harrysson i Så ska det låta, ett trevligt musikprogram. Väl såhär långt i tankekedjan kan man spinna vidare och skriva både om musik eller varför inte den ökande andelen överviktiga i vårt samhälle. Sen följer ett inlägg där man skriver om kost, motion och träning o.s.v.

Jag hoppas ni förstår hur det brukar vara. Idéerna kommer som någon salgs brainstorming men några längre inlägg blir det inte, och i detta fallet är det inte tanken som räknas.

Har iaf kollat på Let´s Dance under kvällen och det var en mycket fin vals som Figge levererade. Vals allmänt är väldigt fint kan jag tycka. Och om du är singel och sugen på en Rallybrud så gå in på tv4-play och kolla in Tinas kontaktannons, drygt halvvägs in i programmet. Bostad i Österrike tror jag ingick.

Och varför jag inte gillar alla hjärtans dag? Idén är väldigt fin och god men varför ska alla företagare tjäna pengar på kärleken? Nej, Kärleken är väl det finaste vi har och den borde vara gratis! Därmed inte sagt att man inte ska skämma bort varandra ibland, men det kan man göra på andra sätt än genom presenter.


Seven Troop - Andy McNab

Jag tänkte mycket på grabbarna i truppen och särskilt på dem som jag visset var döda. Jag rös av stolthet när jag tänkte på dem. Jag hoppades att jag skulle vara lika bra som de när min stund kom. Jag hade inga problem med tanke på döden. Vi vet allihop att man börjar med ingenting och slutar med ingenting. Det var så det var. Jag blev nästan avundsjuk på Bob Consiglio som hade fått chansen att dö i strid. Själv kunde jag bli ihjälslagen eller lämnas att svälta ihjäl.”

Den första boken jag läste av Andy McNab var hans storsäljare Bravo Två Noll, där man fick följa hans och några andra soldaters insats under Kuwaitkriget. I Seven Troop får vi en snabb berättelse av samma krig men framförallt handlar boken om andra delar av hans karriär.

Efter att ha inlett sin karriär som infanterist och sedan klarat antagningen till SAS så skickas McNab till Malaysia för fortsatt utbildning i djungelteknik, och inser att allt inte riktigt var som på grundutbildningen. Efter en tid förflyttas han tillbaka till Hereford där han får gå en kurs i ”fritt fall” innan han förflyttas till Belfast där han får delta i operationer mot IRA.  

Efter tjänstgöring på Nordirland får vi åter följa en period av utbildning, denna gång är det ökenkrigföring i Oman. Där utbildas han också i HALO samt morsesignalering och prickskytte i Hereford. Sen följer en insats i Colombia och åter tillbaka till Nordirland innan Kuwaitkriget inleds.

McNab berättar detaljerat om insatser och operationer och det är verkligen en unik inblick i en annars ganska hemlig verksamhet. Han beskriver också den vänskap som utvecklas inom gruppen och vilka effekter kriget har på somliga av hans vänner.

Jag skulle inte rekommendera denna bok till vem som helst, men är du väldigt intresserad av hur verkligheten ser ut för elitsoldaterna i SAS så är detta säkert något för dig, även om jag hellre skulle rekommendera Bravo Två Noll.

Fakta:

Förlag: Forum
Antal sidor: 347
Första meningen: Stugan låg mitt på ett plant, öppet gärde.


Blåsigt

Oj vad det blåste inatt. Media som brukar kunna göra en höna av en fjäder måste ha missat detta lågtryck. Det var väl inte riktigt Gudrun-klass men det ven ordentligt runt knuten ändå. Ska tydligen ha uppmätts 40 m/s på Hanö och tågen har inte gått mellan Hässlehom och Karlskrona under större delen av dagen. Lyckligtvis så gick de söderut så jag kom till skolan utan några större problem.

Tentan som vi skrev igår kändes bra. Den kommer inte vara något som ligger som en klump i magen fram tills resultatet presenteras iaf.

Resten av veckan består av 8-12 dagar så ska försöka komma ikapp lite i geoteknologin och även få lite annat gjort. Ska även bli bättre på att ge ger lite bilder i bloggen, inser att jag fallit tillbaka till att ha på tok för mycket text och väldigt lite bilder. Lovar bättring.


Tenta - igen

Det har ekat lite tomt i denna bloggen några dagar, och inläggen dagarna innan dess höll väl ingen vidare kvalitet. Ni som följt bloggen ett tag vet vad det innebär. Precis! De närmar sig tenta igen, närmare bestämt skrivs den imorgon. Denna gången är det projektledning som ska tenteras av.

Konstruktionstentan som jag skrev tidigt i januari fick vi svar på tidigare i veckan och det blev ett resultat som jag är nöjd med. Jag är faktiskt mycket nöjd. Det var ingen perfekt tenta, men ganska nära, och den uppfyller mycket väl de krav jag hade på mig själv. På tisdag är det visning så ska bli spännande att få se vad man missade på.

Imorgon ska jag också hinna ut till Bunkeflo för att börja på en uppgift som vi har om en arbetsplats där ute. Berättar mer om det imorgon.

bloggvärlden

För min del så har jag aldrig haft som mål att tjäna några pengar på min blogg, men jag vet att det finns de som tjänar en hel del pengar på sina bloggar och kanske ännu fler som drömmer om det. Att slå igenom med sin blogg idag kan inte vara lätt, kan inte ens gissa mig till hur fantastiskt många människor det finns som sitter och skriver om sina liv i olika bloggar varje dag. Många av de riktigt stora bloggarna fanns där innan det egentligen blev riktigt populärt att blogga. Bara till att gratulera dem för att de insåg vad som komma skulle. Eller var det kanske bara tur? Oavsett så har nu blogg.se på senare tid börjat dela in sin förstasida i olika kategorier, nämligen: mode & skönhet, inredning, familj, mat, foto & illustartion.

Mode och skönhet finns det en massa bloggar om, likaså inredning. Familjebloggar svämmar det också över av. Mat-bloggar har jag jag nog mest missat men tycker det är trevlig med fotobloggar som det också finns många fina. Så inget illa mot de som driver sådana bloggar. Men vi andra då? Vi som inte passar in i dessa kategorier? Var ska vi kunna göra "reklam" för oss? Tycker det är lite tråkigt att man valt just det som är mest populärt, även om jag förstår det. Ännu tråkigare blir det när samma bloggare dyker upp med bara några dagars mellanrum. Sen får de vara hur duktiga de vill.

Nej jag vet, lägg till ännu en kategori och döp den kort och gott till: övrigt


Ett halvt kilo lättare

Nyss hemkommen från frisören, så skulle ni stöta på mig och tycka jag ser annorlunda ut så är det bara ett halv kilo hår som klippts bort. Min senaste klipptid var den 13 december så inte alls konstigt att det inte gick att få till något som liknade en frisyr med den kaluffs som växt ut.

Höll nästan på att gå vilse till frisören. Eller vilse blir nog fel, men hade svårt att hitta dit. Har bara varit där en gång innan, och det ligger på den enda gatan jag inte brukar gå på i den delen av staden. Och jag inbillar mig alltid att det ska ligga på en av parallelgatorna. Men jag fick använda min livlina "ring din sambo" så hittade jag dit utan problem.

Hade jag studerat inom järävg så hade jag haft mitt examensarbete färdigt. Titeln skulle vara: "Hur miljövänliga är skånetrafiken egentligen". Tåg klassas som ett miljövänligt resande, men man kan ifrågasätta hur många träd som måste huggas ned för att producera papper till alla förseningsanmälninar och gratisbiljetter i dessa tider. Själv skickade jag in ca 6-7 st innan årsskiftet och idag blir det min fjärde efter årsskiftet. Idag lyckades de med bedriften att komma hela 50 minuter försent till Malmö C.

En annan grej som poppade upp i mitt huvud under resan var följande. En invandrare satt i sätet bredvid mig och ringde någon och meddelade att han blev försenad, för han "satt i tåget". Varför säger man att man sitter i bilen, men att man sitter på bussen eller sitter på tåget?  Eller är det kanske rentav OK att säga att man sitter i tåget? Fredrik Lindström, var berättar du om detta?


det snurrar i min skalle

Det blev inga inlägg under helgen, vet inte riktigt vart tiden tog vägen. Det är mycket som snurrar runt i huvudet så är rädd för att jag inte ska lyckas producera något vettigt inlägg idag heller. Det är tenta nästa vecka så mycket tid går åt till det, sen börjar det bli dags för att söka sommarjobb och allt vad det innebär, sen finns det några andra kurser i skolan som också tar mycket tid. Finns säkert något jag skulle kunna skriva om men just nu är det tomt. Ska göra ett mer seriöst försök imorgon. Efter att jag tentapluggat. Efter att jag klippt mig. Efter att jag undersökt potentiella sommarjobb och förhoppningsvis fått ihop någon ansökan. Jo, jag lovar återkomma imorgon.

Kvällen spenderas annars framför tv och bygglov.

RSS 2.0