14III11

Min skrivlust har avtagit. Blir sällan att jag skriver på datorn, och mobilen är inte lika smidig. Även om det är toppen att ha möjligheten. Men så ibland, som nu, så kliar det i fingrarna. Då är det smidigt att kunna skriva från sängen. 

Jag tänker på den demonstration som var i Malmö i helgen där en person skadades mycket allvarligt av attackerande nazister. Tänker på det stöd, den värme och den kärlek som visats den misshandlade efter detta. Tänk om vi kunde bygga vårt land på det viset. Vad är felet när SD har runt 10% av rösterna och några av dagens riksdagspartier riskerar hamna under spärren? Vart är detta land på väg då? Och så tänker jag på Ulf Lundells "folket bygger landet". Vilket land vill folket bygga idag?

Jag tänker också på den person som vårdades på rättspsyk men som lyckades rymma och misshandla en man. Händelsen i sig är tragisk och borde inte få ske. Hur många fler blir nu rädda bara de hör order psykiskt sjuk? Hur många drar ett felaktigt likhetstecken mellan psykiskt sjuk och mördare alternativt våldsman? Hur många är insatta i hur många olika psykiska sjukdomar det finns och vad de innebär? Jag är kanske ngt bättre än genomsnitts-svensken. Men inte mkt mer. Tror okunskapen är stor, och det skapar säkert många felaktiga bilder ute i stugorna kring orden "psykiskt sjuk".

Jag tänker på att vi har vår-värme här i söder. Välkommen, jag har längtat. Men trots allt, vintern gick ganska bra. Den var tämligen snäll i år. För nog ska vi våga ropa hej! nu?



RSS 2.0