Tentamensresultat

Goda nyheter! För somliga är väl bara faktumet att det är fredag en god nyhet, nu väntar kanske en lång och avslappnande helg. Och visst är det skönt att det är fredag (igen!) men vad som är ännu bättre är att jag klarade min omtenta i byggnadsfysik. Ni vet en av de tentor som jag satt och pluggade till över jul och nyår och var väldigt osocial och hemmaman. Det känns som det var längesen, och ändå är det bara knappa tre veckor.

Det var första gången jag skrev en omtenta, så extra skönt att klara den. Men kanske lite nyttigt också att få prova på. Jag kan väl erkänna att jag har lite krav på mig själv, så kändes först ganska tråkigt att inte klara tentan på det ordinarie tillfället. Men med facit i hand så inser jag att mina kunskaper helt enkelt inte var tillräckliga, och med lite extra pluggande så lyckades jag bli en av de i klassen med högst poäng på den delen av kursen. Inget ont som inte har något gott med sig.

Nu väntar vi bara på tentaresultatet i konstruktionstekniken som också är utlovat till denna veckan. Spännande.

Som sagt, fredag idag och ännu en helg närmar sig. Inser nu att jag glömt berätta vad det var vi skulle göra förra helgen. (Nämnde lite hemlighetsfullt förra fredagen att något skulle hända). Baby och jag  var nämligen och tittade på hus. Nu visade det sig vara lite för litet och lite för mycket att göra med det. Men ännu en erfarenhet rikare åtminstone.

Var rädda om er så hörs vi under helgen!


Vad vore en bal på slottet?

Till mitt senaste inlägg, drömmar, fick jag följande kommentar:
"Om två veckor är vi i Thailand, då blir det bara sådana helger varje dag."

Thailand, hemska tanke. Först en lång resa i flyg dit, väl på plats finns en farlig massa insekter och djur, när du söker tröst i baren inser du att alla drinkar smakar likadant, nej Thailand måste vara totalt jäkla värdelöst......



....Eller okej då, jag är väldigt avundsjuk.

Drömmar

Oj vad jag längar till såna här helger just idag...








     


lugnet före stormen

Det har inte blivit någon vidare bra uppdatering denna veckan. Har varit hemma sent varje dag och börjat tidigt, samtidigt som det varit mycket ny information för min lilla hjärna att bearbeta, så har inte haft tid att tänka på att producera några blogginlägg.

I vilket fall, i onsdags började vi vår andra kurs som heter Arbetsplatsens organisation och ledning. Om geoteknologin inte är min grej så har jag desto högre förhoppningar om denna kursen. Vi har inte haft så mycket kontakt med den "riktiga" arbetsmarknaden men här ska vi få komma ut på lite studiebesök samt undersöka en egen arbetsplats lite närmre. Berättar lite mer om vårt val när vi fått det bekräftat.

Annars ska nog denna helgen mest gå i lugnets tecken, för sen blir det inte så myket sånt, det skrivs nämligen tenta den 7/2; 7/3; 18/3; 24/3 och den sista den 30/5. Till detta kommer ett antal inlämningsuppgifter också, så det blir bara till att arbeta upp ångan och försöka bevara den ett tag. Men jag betvivlar inte att det löser sig. Helt lugn blir förresten inte denna helgen egentligen, men jag återkommer med de berättelserna också. Nu blir det snart mat och ett glas vin eller öl.


Start VT-11

Så var vårterminen 2011 igång, och det är väl synd att kalla det för mjukstart. Mellan klockan 10-17 fick vi vår första inblick i kursen geoteknologi som ska tenteras den 7:e mars. Alltid svårt att göra en ordentlig bedömning efter första dagen, och kanske att ämnet inte är det som intresserar mig mest av allt, men tror trots altl att det kan bli bra. Verkade vara bra och engagerade lärare som ska hålla i det hela.

Jag har svårt att se att jag skulle bli någon geoteknolog i framtiden men kunskapen skadar säkert inte att ha ändå. Imorgon startar nästa kurs som vi också ska läsa, återkommer kanske med något längre då.

Resa genom ensamheten - Plura Jonsson

”Jag är femtiosex år nu, nyss var jag tolv. För inte så längesedan visste jag inte så mycket och var rädd för döden – döden och polisen. Höga höjder skrämmer mig fortfarande och att inte ha några pengar, annars vete fan om det är så mycket man behöver vara rädd för. På döden tänker jag om morgnarna, när jag röker dagens första cigarett, när lungorna känns som en gammal sliten, igentorkad dragspelsbälg som jag måste få att fungera ytterliggare en dag. Mig gör döden ingenting, visst vore det tråkigt att dö, men jag har levt så länge, så långsamt och så fort – för det mesta i ytterfilen – att det nästan skulle vara skönt att få vila ut riktigt ordentligt”

Plura, sångare i Eldkvarn, ger oss i boken Resa genom ensamheten- Svart blogg och Det ljuva livet en rad texter, minnen och tankar från sitt liv. Vi får delar av hans uppväxt skildrade för oss, turnerandet med Eldkvarn under 80-talet då droger och alkohol flödade, skapandet av albumet Svart blogg med mera.

De som lyssnat på Eldkvarns musik vet att Plura besitter en stor berättarbegåvning, men att skriva en bok är ändå något helt annat än att skriva låttexter. Trots det tycker jag att han lyckas även med bokformatet.

Det är en väldigt utlämnande bok. Han berättar väldigt öppet och ärligt om sig själv och saker han gjort, vilket även får till följd att han stundtals lämnar ut personer i sin närhet också. Givetvis på gott och ont. Men samtidigt finns det saker som inte nämns, antingen för att de fallit i glömska eller för att han förträngt just dessa minnen. En del berättelser upprepas ur olika perspektiv, men detta anser jag snarare vara något positivt än negativt.

Oavsett om man lyssnar på Eldkvarn eller inte så tycker jag detta är en fantastisk bok. Minnena rullar fram och det är känslosamt, uppriktigt och en mycket stark berättelse från en av de största svenska artisterna.

Fakta:
Förlag: Norstedts
Antal sidor: 400
Första meningen: Det här är mina minnen av det liv som blev mitt; barndomen och uppväxten i Norrköping, alla år på vägarna med Eldkvarn, skärvor, en del suddiga andra skarpare, en del så skarpa att de fortfarande gör ont.

 

 


Ytterliggare kategorier

Det blev lite dålig aktivitet här under helgen. Under lördagen var jag kanppt hemma, spenderade bland annat kvällen hos storasyster med familj. Vi blev faktiskt bjudna på årets första grillning, vilket inte gör att man längtar mindre till sommaren. Men nu har vi i alla fall plusgrader här nere och det töar undan ganska bra för tillfället.

Under gårdagen blev det inte heller tid till bloggning. Vet egentligen inte vad som tog upp tiden men det städades lite, sorterades papper från den nyligen avverkade höstterminen och sen kom Martin och Emelie på lite fika till kvällen.

Hur som helst, idag har jag kommit till skott med att lägga in lite nya kategorier i bloggen. De tillkommna är:
Böcker - Här hittar ni lite recensioner på böcker jag läser, kanske tips på böcker eller annat smått och gott som rör böckernas värld.
Studier - Här är tanken att ni ska kunna få ta del lite mer av min utbildning m.m. Oftast blir det inte så mycket bloggande när jag är inne i perioder med mycket tentaplugg, så om det inte skrivs så mycket på bloggen så kan ni tänka er att ett inlägg i denna kategorin är under konstruktion.

Hitentills är bägge kategorierna tomma men de ska snart fyllas på. Och kanske kommer det ytterliggare någon kategori med tiden.


Fredag 14 Januari

Redan halvvägs in i första månaden på år 2011, jag bröjar tro på att tiden verkligen går fortare med åren. Redan nu kan jag ibland känna mig rädd för att bli ifrånsprungen då jag stannar upp för att reflektera lite tillbaka i tiden.

Tänkte jag skulle dela med mig lite av de senaste dagarnas händelser, men när jag nu sitter här och tänker tillbaka så är det mest en dimma. I princip har jag, sedan nyår, spenderat mina dagar i ett ganska liknande mönster: plugga-laga mat-diska-plugga-sova-plugga-laga mat-diska-plugga-sova-plugga... ja ni förstår hur det sett ut, men baby har varit nöjd. Hon sa till och med att hon skulle kunna tänka sig ha mig som hemmaman, men jag skulle nog inte klara det i längden.

Idag har det blivit återhämtning. Blev en lång sovmorgon innan jag tog mig ner på stan och bytte en tröja som gått sönder, det hade helt enkelt blivit ett extra lufthål i ena armen. Hittade en annan tröja på REA så fick dessutom lite pengar tillbaka, som jag spenderade på lite annat. Kan inte berätta vad nu.

Till kvällen är det planerat tacos och kanske ett glas vin till det. Sen bänkar vi väl oss i soffan och kollar let´s dance. Så ser åtminstone plenen ut.

Jag ska se om jag blir färdig till att lägga in ytterliggare någon kategori i helgen. Jag har en förhoppning om det hela iaf. Senast måndag lovar jag er här och nu att de ska finnas!


Inställt

Idag går det att läsa att Ulf Lundell ställer in hela sin vår-turne på grund av sjukdom. Skulle egentligen varit premiär i mitten på Februari och själv sitter jag på biljetter till Malmö i mitten av Mars. Något säger mig att det inte är någon enkel förkylning han sitter inne med, men vad det är lär väl media vaska fram förr eller senare. Själv får jag se till så jag får tillbaka lite pengar som man får lägga på något annat. Kanske biljetter till Eldkvarn till hösten?

Skrev, som jag tidigare sagt, tenta igår. Ordar inte så mycket om den utan vi får se när resultatet kommer så ska jag ge ett utlåtande. Annars pluggas det konstruktion för fulla muggar. Stål och trä känns det som jag har ganska bra under kontroll, ska lägga någon sista timme på betongen nu så blir det extentor och ytterliggare repetition imorgon. Nu kör vi så det ryker!




Sofiero slott 2009


Nu gäller det

Det är visserligen bara en "arbetsvecka" på 4 dagar som väntar, men det är trots det en tuff vecka och det kan väl ses som sista veckan på höstterminen. Imorgon skriver jag tenta i byggnadsfysik och på torsdag ska jag tentera konstruktionsteknik. Kände idag att jag nådde gränsen för vad jag kunde få in inför tentan imorgon, så jag gav mig ut på långpromenad istället, 1.2 mil blev det. Runt två skrivs tentan imorgon, sen blir det hem och öppna nästa bok. Så hör ni inte av mig under början på veckan så är det för att jag drunknat i konstruktionsboken och räknar komentkapacitet, tvärkraftskapacitet och allt det andra.

Har förresten glömt berätta att jag klarade installtionstentan som jag skrev innan julen samt tillhörande inlämningsuppgift. Men nu koncenterar vi oss på att ta hem några högskolepoäng till denna veckan!

Dagens promenad


Planka på lyckliga gatan

Har redan hunnit med någon timmes tentaplugg denna lördag, men nu känns det som det börjar ta stopp. Vet inte riktigt hur många tentor jag pluggat till de senaste 2,5-åren, men jag har iaf lärt mig känna igen när jag inte klarar ta in mer. Det innebär ju inte att jag kan allt, men efter att ha suttit med dessa böcker i några dagar nu så behövs det ett break, och vad är då bättre än ett blogginlägg?

Igårkväll så provade jag och baby att göra plankstek för första gången, fick plankor i julklapp. Jag provade kött och baby fisk då det är lite osäkert om hon kan äta nötkött, och vi ville ju inte riskera att förstöra en trevlig kväll. Och en trevlig kväll blev det med god mat och dricka och jag insåg ännu en gång vilken fröjd det är att ha en så klok människa på andra sidan bordet som man kan diskutera allt med. Som lite bonus till baby efter hennes första "riktiga" arbetsdag på nya jobbet så gjorde jag sedan en kladdkaka med glass och varma hallon.   

               

 

Idag har det blivit klickbara bilder, hoppas det blev bra. Ska även se om jag på något vis kan ändra ort på min ruta med kustväder här bredvid.

Till Annelie: Plast är inte nog så bra som barr om man nu har möjligheten att ha en riktig gran. Vet inte riktigt hur det gick till när det hamnade en plastgran i mina föräldrars hus. Men du kan ju alltid påstå att du blivit allergisk eller nåt?


Ny kategori

Jag lovade er tidigare att jag skulle lägga upp lite olika kategorier så man lättare hittar här på bloggen. Nu har den förste tillkommit och det är Eget författande, ni hittar den här till höger. Där har jag placerat de olika dikter som jag skrivit och publicerat på bloggen. Kanske kommer det något mer än dikter i framtiden, det återstår att se.

Annars har julen rensats ut ur denna lägenhet denna dag. Tomtar, änglar, ljusstakar och allt annat som hör julen till har förpassats till en plats där de ska få vila ut innan de ska få ljusa upp vår tillvaro kommande vinter. Känns lite fel att säga att man fått värstämning nu när vår ordinarie inredning kommit på plats, men det märks åtminstone att det går ditåt.

Roligt att det kommenteras och roligt att lite nya människor hittat hit. Jag brukar oftast inte kommentera, eller svara, så mycket i kommentarsfälten. Tycker det känns lite fel att ha 5 kommentarer där hälften är ens egna. Nej skulle det bli mycket frågor eller något sådant så vi lösa det genom en frågestund eller liknande. Men som sagt, alltid roligt med kommentarer, ibland blir det lite som att föra en monolog här. Men det är kanske det som är meningen?

Upptagen

Vet inte riktigt vad som hände idag men vaknade till ett sms pling från telefonen tjugo i sju. Min morgonpigge syster tyckte kanske det var dax för mig att gå upp, i vilket fall tyckte jag det även om väckningen stod på ringning först klockan sju. Så det blev en långfrukost innan dagens pluggande började.

Egentligen hade jag och baby en överenskommelse om att vi skulle lägga oss tidigt idag. Sen såg jag plötsligt att Bygglov har premiär idag, och det måste jag se. Är väl det inredningsprogram som faller mig bäst i smaken, och därefter är det Roomservice. De andra är inte alls jag så de nämner jag inte ens. En annan premiär är Mauro o Pluras kök. Det gick ju på tv8 innan men nu ska det visst gå i repris på tv3. Tror det var den 19:e januari om jag inte har helt fel. Så boka inte in mig en tisdag- eller onsdagkväll ett tag framöver, jag är upptagen då.




Framtiden

Det har varit en bra dag idag. Somnade visserligen på tok för sent inatt och kom inte upp i den tid jag tänkt imorse, men det var ingen fara på taket. Kom igång med en inlämningsuppgift runt 10-tiden och satt och skrev på den fram till halv ett då jag insåg att vår tvättid börjat för en halvtimme sen. Så det blev att packa ihop tvätten, ner i tvättstugan med det hela och starta maskinerna. Upp igen, värmde mat som intogs innan jag tog mig ner i tvättstugan igen. Tömde maskinerna, fyllde på med nytt, hängde upp den våta tvätten och upp till lägenheten igen. Insåg att det var på tok för fint väder där utanför fönstret så på med jacka och skor för en promenad. Känns nästan fel att kalla det promenad när man kasade runt på dessa isbelagda gångstigar. Det är en speciell syn när man ser alla människor i fjällen med pjäxor som vandrar omkring som om de antingen skitit på sig eller vore stelopererade, men när man ser dem på gatorna så blir det ännu värre, framförallt om man är en av dem själv, så jag kasade ganska snabbt hem igen. Tog mig efter en stund åter ner i tvättstugan för att tömma de sista maskinerna, starta torktumlare och vrida upp fläkten i torkrummet. Sen plugg. Körde fast lite i konstruktionen, betong är ingen helt enkel historia. Åtminstone inte den dubbelarmerade betongen.

Men det var egentligen inte min dag jag skulle skriva om, det var ju bloggen och dens framtid och allt det där. Jag har sedan lång tid tillbaka insett att jag aldrig kommer bli någon toppbloggare, och det har aldrig varit mitt mål heller, men det skulle vara roligt att få någon extra läsare under året.

Det är en konst att skriva personligt men inte för privat, och framförallt att inte lämna ut andra i berättelserna är inte helt lätt, därför har jag ibland helt enkelt avstått. Får se om jag på något vis kan bli lite bättre på att balansera på denna slaka lina, tror det skulle kunna lyfta bloggen lite. Ska även jag försöka bli betydligt bättre på att ge er lite bilder, detta är jag verkligen dålig på och jag inser att bilder verkligen kan lyfta en blogg.

Jag har också funderat på att införa lite olika kategorier så man lättare kan hitta i bloggen, men detta är fortfarande under arbete i tankeverkstaden.Finns det något särskilt ni vill läsa mer om? Något annat som saknas? Skriv en kommentar eller skicka ett mail. Jag lyssnar på allt.


1001+1010=2011

Vi har ett nytt år här och det kommer förmodligen ta lite tid innan man per automatik skriver 2011. Men det ska nog inte ställa till några större problem. Jag har inte avgett några nyårslöften, har nog bara gjort det en enda gång men den gången höll jag det iaf. Hade jag kunnat avge ett nyårslöfte om att jag skulle bli morgonpigg under detta året så hade jag gjort det, men jag vågar inte trotsa naturens lagar. 

Året inleddes väl annars som det gjort så många gånger förr, mestadels i en soffa framför en tv. Tror jag såg på den engelska versionen av antikrundan, något program om krigsfartyg, somnade till skidor, vaknade till en slocknad tv som jag slog på igen, och framåt kvällen såg vi stjärnorna på slottet och därefter HippHipp. Här någonstans kände jag mig redo för en riktig middag så spaghetti och köttfärsås slank ner i en ganska tom mage. Sen avslutades kvällen med att vi såg Mamma Mia- the movie. Och jag får väl faktiskt erkänna att den var bra.  

Jag vet inte riktigt vad jag förväntat mig men i min plugg-planering så hade jag skrivit in ett antal tal som skulle räknats under gårdagen. Så blev det icke så jag har fått lägga en liten stund extra idag med skolböckerna istället. Har även hunnit med en promenad i det sköna vädret och lite påfyllning till kylen och annat nödvändigt. Men nu känner jag att det snart ska bli skönt med lite sömn igen.

Känns som jag inte riktigt har startat detta 2011 i något vidare tempo men imorgon är det vardag igen så då lägger vi en växel till. Eller en räcker nog inte, tre-fyra blir nog mer lagom. Sak försöka återkomma imorgon med lite mer tankar kring min blogg också. Hörs då!


RSS 2.0