15VII22

Tisdag igår. Allsång på Skansen. Uselt väder i huvudstaden, en slags påminnelse om vad som komma skall. Höst. mörker. Annars min undran: varför har de slutat att avsluta med stockholm i mitt hjärta? Undran 2: Ska någon artist få en timme efter allsångssändningen i år också? Vem i så fall. Förra året var det väl Laleh, och året innan H Hellström. Som han briljerade den gången, och säkert fortfarande gör live.
 
Fick på mig löpardojorna igår också. Knappa 3 kilometer, 15 minuter. Det är en bit kvar till den form jag önskar jag vore i, och bra mycket längre till toppform.  Men 5 km under 25 minuter, då är jag nöjd.
 
I måndags var vi en snabb tur till Kristianstad. Stannade till på donken, och vem satt där om inte Janne Bark. Inte helt förvånande kanske då han bor i trakterna.
 
Onsdag idag. En ganska stillsam mitt-i-veckan-dag. Dottern somnade vid ganska vettig tid, det har varit sisådär med det under semestern, så vi fick lite egentid i soffan. Eller kanske det borde heta partid, eller något ditåt. 

Läser vidare i Sonen, höll på att somna från den igår, kunde inte somna på grund av den kvällen innan. Får se vad det blir ikväll, är åtminstone nöjd med att ha tagit upp denna gamla vana igen.
 
 
 

15VII19

Sommar, sommar, första semesterveckan passerad och jag funderar över denna sommar. Läste att juli skulle varit varmare än normalt, vad är normalt? Förmodligen ett genomsnitt över en tid, men hur lång? Nog var juli förra året bättre, eller minns en så fel? Ändå, veckan som passerat, inget högtryck eller sittautesentkvällar, men heller inget regn och rusk och kyla. Shortsväder med en långtröja emellanåt, inte så illa egentligen.
 
Klockan snart 22, lamporna på garaget har redan tänts. Och vi är nästan mitt i juli, det som man tycker borde vara mitt i sommaren, men icke. Midsommar ligger fel, har så känt länge. Eller så är det vårt nordiska väder som är fel i förhållande till midsommar, kanske snarare så. Men visst, tända ljus ute en varm augustikväll är inte fel, och då fyller ju mörkret en funktion. Likaså om man går på konsert, ljuseffekter får en helt annan funktion i augusti jämfört med juni. 
 
Har börjat läsa igen, det har gått trögt på den fronten ett tag. Likasi har det gått tögt här, det hänger ofta ihop för min del. Vet inte om insipartion till skrivande här kommer ur läsandet, eller om det bara handlar om tid. Hur som, plockade fram min bok igår, påbörjade den i höstas, kanske oktober? inför en tågresa. Läste ett tag, en bit in i vintern, men denna sida året mycket begränsat. Så igår och idag, de sista hundra sidorna. Slutet på en bok går oftast snabbare än början, om man bara orkar ta sig förbi den delen.
 
Kranen på toa står och droppar, har så gjort ett tag nu. Men det tilltar. IKEA, är det standard på deras kranar? Får kolla om jag kan byta packning.
 
Annars ett visst sommarlugn över området här. Som en mindre dvala. En gräsklippare eller trimmer ibland, men mest lugnt. Sett lite ansikten jag inte kan minnas jag sett innan. Sommargäster? Eller bara gäster? Nyinflyttade? Knappast det senare, men en vet inte säkert.
 
Funderar vidare över bloggandet, just nu tänker jag såhär:
-Om jag inte har tid att skriva här, har jag då tid att skriva i en ny blogg? Kanske?
- Känner att denna blogg ibland kan bli ganska mycket tankar, och mindre vad jag hittat på. Det är något jag egentligen inte är helt överens med mig själv om. Att alltid lämna ut tankar, och jag lämnar ut långt ifrån alla. Så då är alternativen: Ny blogg som är mer "livs-fakta-baserad", dvs jag skriver om saker jag gjort och som kan bli mer personlig på det planet, eller göra som jag gör här, eller en ny blogg som är ännu mer tanke-baserad. Men då skulle jag nog vilja skriva anonymt. Den sista typen av blogg skulle mer eller mindre bara bli för min skull, så då kan man undra över behover att skriva det på nätet. Så alternativ ett eller två ligger närmst till hand.
- Men om jag tycker att jag inte har tid, då kan jag lägga ner, eller skriva de få gånger jag har tid. 
- Skulle också kunna skriva en helt fiktiv blogg, mer eller mindre som en bok. Fiktiv verklighet kanske.
 
Vi får se, nu ska jag mot sängen med nästa bok. Nesbö eller Kepler? Har en oläst iggulden också, och en pocket jag fick i födelsedagpresent där jag glömt författare. Vi får se.

15VII09

Ett högtryck med mer än 30 graders värme lade sig över landet den gångna helgen. Sådana kvällar som då har vi inte många av i Sverige på ett år. Kanske var det denna sommaren. Idag mest höstlikt och regnigt, men nog hoppas vi på mer sol oh värme. Även om det räcker att det ligger strax under 30 sträcket.
 
Sista jobb-dagen imorgon innan semester. Fullt upp ända in i det sista, och likadant lär det bli när man går på "höstterminen". Men det har varit roligt att få komma in och göra dessa veckornas jobb efter min långa föräldraledighet. Ursprungstanken var ju att inte börja jobba förrän i augusti.
 
Har dragit på mig förkylning och hosta. Säkert ac:n i bilen som orsakat detta. Får se om det går att lindra med en liten whiskey ikväll. Hostan är värst just nu, så det finns väl hopp om lite lindring. 
 
Rosorna börjar slå ut här hemma. Annars har vi fantastiska sommarvägar nu, och har haft ett tag. Grödor på åkrarna, nyslaget hö, blommor av alla de slag lite här och var, nog är Skåne fint vid det här laget. 
 
Ikväll är det Ernst. Vad tycker jag egentligen om honom. Till att börja med tycker jag det är roligt att han har ett lite mer "normalt" hus att jobba med denna gången. Men vissa saker med honom blir bara för mycket. Med vissa personer kan media eller fan-club skapa en bild av en person. Men i detta fallet tycker jag han själv försöker överdriva vissa delar av bilden av honom, och det stör mig oerhört. Men, nog lyckas han få till många projekt som man aldrig trodde skulle kunna bli något. Återstår att de vad det blir ikväll.
 
Ännu inget dopp i det salta havet, lär nog inte bli heller. Hur ska det hinna bli varmt? Känner att det är för mycket som är sommar som inte hunnits med ännu, kanske för att semestern inte börjat? Vi får se, och vi får se vad det blir av bloggen. Jag funderar fortfarande.
 
Hoppas ni semesterfirare njuter av er ledighet, och kanske trotsar det kalla vattnet. Kanske äter ni räkor på en brygga i solnedgången eller grillar egenfångad fisk på en klippa. Eller bara njuter i hängmattan med en bok, men fåtöljen inne hade nog varit att föredra idag. Men det kan ju vara semester det också. Imorgon börjar min. Vi hörs!
 
 
 
 

15VII01

Onsdag. Dåligt tv-utbud på onsdagar, men en anledning att komma i säng i tid, trots en varm sommarkväll. En av få än så länge, men fler är utlovade i veckan.

Jag började jobba förra veckan, ska jobba denna och nästa också, sen lite längre ledigt igen. Förlängd semester denna gång. Hur som, tiden räcker inte riktigt till för bloggen nu, och så är den knappt prioriterad. Så får det vara ett tag. När det väl blir semester så ska jag fundera över hur jag vill göra. Kanske blir det längre uppehåll, kanske prioriterar jag igen, eller blir det annan blogg. På annat sätt, på annat vis. Denna blogg skapade jag för så längesen att jag ibland kan känna att vi växt från varandra. Bloggen har stöpts i en form som jag inte alltid är bekväm med nu. Eller så är det bara min ålder, kanske ska man inte blogga när man närmar sig 30?

EM guld igår. Såg 70 minuter in i matchen sen hade jag sådan huvudvärk att jag tvingades till sängen. Händer inte ofta att jag har sådan huvudvärk, mest när jag e bakfull. Men det händer inte heller så ofta. Som sagt, tiderna ändras.

Och så tar det dessa raderna in i ett inlägg så känner jag glädjen över att få skriva igen. Samtidigt lite idétorka. 

Almedalsveckan denna veckan. Orkar knappt bry mig, läser lite sporadiskt. Lyssnar lite. Undrar annars mest kring hur övriga partier ska hindra SDs framgångar. Vem ska bli först att våga ta debatten? 

Var och såg Ulf lundell i fredags. Spontanköp till torsjö live, utanför Hässleholm. Hade bestämt att inte gå, men ändrade mig. Är glad för det. 2 timmar och 15 minuters underhållning. Men störigast var nog att jag var 30 cm från att fånga munspelet han kastade ut. Snubben framför mig swishade istället ut sin hand och knep det. Så grattis till honom. Fick absolut valuta för pengarna ändå och versionen av rom i regnet tyckte jag var ett lyft av låten. Till er som har biljetter till spelningar senare i sommar: enjoy it. Till er andra: köp en, ni kommer troligtvis inte få jättemånga fler chanser.(Men man vet ju aldrig med herr Lundell)

RSS 2.0