13VIII21

Det där efterföljande inlägget från Kivik kom inte när det var tänkt, men kanske så småningom. Borde sova nu men efter att ha vänt och vridit mig i sängen nu ett tag så bryter jag mönstret. Kanske är det den stora magnifika månen som spökar, fast jag brukar inte märka av fullmåne.

Får massa konstiga idéer när jag ligger vaken vid denna tiden. Vill tex skriva den där boken som aldrig blir av. Tror ibland att jag skulle vara effektivare som nattmänniska. Men jag mår definitivt bättre av mina rutiner.

Men på tal om Kivik, skulle definitivt kunna tänka mig något place där på ålderns höst. Högt beläget med utsikt över ängar och hav. Spendera tiden där under sommaren, juni-augusti. Två veckor i slutet av oktober, julen, och möta våren i slutet av april/början av maj. Resterande tid i en lägenhet nånstans.

Ska även försöka ta tag i lite mer bloggande om byggandet. Har fokuserat mest på själva byggandet nu så bloggen har fått lida. Men det finns definitivt saker att vida. Håll utkik!


13VIII04

Svensk sommar när den är som bäst. Sol och värme och en liten regnskur ibland. I år kan man verkligen inte klaga på sommarvädret. Men det är inte utan att jag kan erkänna att jag blir lite avundsjuk när jag ser bilder av människor som sitter vid havet en ljummen sommarkväll och det grillas och spelas på en gitarr. Min egen sommar har ju mest varit bygge. Men å andra sidan, vad är bättre än att skapa en familj och en plats att bo med denna på?

Redan början av augusti. Sista sommarmånaden. Det märks att mörkret redan kommer tidigare på kvällarna. Snart har vi den vackra hösten här, och i år blir den lite extra vacker. Det vet jag.

Har iaf fått en lugn och mycket avkopplande dag idag. Baby vilar sig på sängen nu, laddar batterierna inför kvällen. Tänk om man kunnat det, sova så mitt på dagen. Fungerar inte för mig. Men det blir lite av min egentid istället och tid att reflektera och fatta pennan istället. Hoppas kunna ta mig den tiden imorgon också så ska jag se till att det blir ett inlägg om dagens varande då också. Ta hand om varandra så länge, och ni som börjar jobbet imorrn efter en välförtjänt semester: se dig i spegeln och le mot dig själv innan du går iväg, och le mot dina kolleger när du komner fram. Gå ut och var glad helt enkelt! Det tjänar alla på!


RSS 2.0