Ledig fredag

Äntligen har jag blivit färdig till att skriva lite på vår husblogg så gå in och titta där. Ni hittar den om ni klickar här

Annars så ska vi ha en lugn fredagkväll med god mat och tv-tittande. Tror faktiskt hela helgen blir ganska lugn. Kanske blir till att röja upp lite i det gröna rummet. Tror våra adventsljusstakar ligger längst inne i en hörna där, och de behöver ju snart komma fram.

Igår gjorde jag min sista individuella tenta/quizz i en av mina fristående kurser. Kändes skönt att ha det gjort redan, nu återstår bara en gruppuppgift samt en hemtenta närmre jul. Har som mål att kunna hålla en pluggfri jul och nyår detta året, och jag tror det ska kunna gå vägen.

Njut av en helg och en höst som håller i sig, det ska jag göra!

Tidsfördriv

Fördriver tid på spotify denna tisdagskväll. Det blir lite av varje, kan väl säga, Mauro Scocco, Ulf Lundell, Eva Dahlgren, Jackson Browne, Marie Fredrikson, Per Gessle, Eldkvarn, Thåström, Ane Brun, Anna Ternheim, Säkert!, Mary Chapin Carpenter, Emil Jensen, Lars Winnerbäck... ja listan kan göras längre.

Vet inte hur det kom sig men min besöksstatistik liknar numera ett landskap av kullar med en topp som liknar Mount Everest som reser sig högre än alla andra dagar. Det märkliga är att denna topp låg under gårdagen, en måndag, och dessutom var onormalt hög. Normalt sett brukar det ligga en liten topp under söndagarna, men inte så markant som igår. Men trevligt med besökare som hittar hit. Önskar bara att jag kunde göra lite bättre från mig.

Har läst en hel del andra bloggar på sista tiden. Mest slumpat fram genom olika listor och det syns verkligen när en blogg är genomarbetad med, ganska ofta, mycket bilder och lite text men ändå ett budskap. Somliga skriver lite mer, vilket jag gillar, men blandar detta med vackra bilder som även tillför texten något. Som ni märker är inte min blogg något av ovanstående, men jag tillhör kategorin som vill skriva något. Och jag borde nog lägga in lite bilder för att göra det "lättare". Vi gör som så att vi gör snart en omstart. Samlar krafter, tankar och idéer och sen kör vi på nytt.

Men nu ska jag samla kraft att lägga mig i soffan och kolla på landskampen mellan Sverige och England, är säkert 10 meter dit. Och om jag orkar hålla ögonlocken uppe när klockan när sig elva så ska jag se på Dag på SVT1. Men det är väl högst osäkert.

Ute i skogen

Vart tar tiden vägen egentligen? Känner att jag just nu skulle behöva bli betydligt bättre på att utnyttja den för att hinna med allt som måste göras. Och det ser inte ut som man kommer få så mycket gjort imorrn heller, lätt bakis ska pappor firas. Men sen kommer ju en hel vecka, kanske kan det hinnas med då.

I vilket fall så har jag och pappa idag hunnit med att göra vår tomt några kvadratmeter större. Tomten i sig har vi inte gjort större, såklart, men vi har röjt undan buskar och döda grenar och frilagt lite bar mark. Ett träd har vi också kapat ner lite, återstår bara resterande träd mot söder nu.

Det kommer lundell ur högtalarna just nu, annars har det varit en del Eldkvarn och deras senaste album De berömdas aveny som spelats på senaste tiden.

I veckan ska vi få ny granne också. jodå, det händer saker här ute i skogen


Vart fan är pepparen, älskling?

Ja, hade jag gjort en kokbok kanske den hade fått heta något sådant? "Vart fan är pepparen, älskling" En kokbok om att laga mat tillsammans. För det är väldigt trevligt att laga mat tillsammans. Framförallt blir det bättre än om jag gjort det själv.

Har snart lyssnat mig igenom veckans samtliga av musikguiden i P3 med Mauro Scocco som gästredaktör. Mycket ny spännande musik att lyssna på och en trvlig röst och snubbe att lyssna på. Tur man kan lyssna på avsnitt i efterhand när man totalt missat att det skedde tidigare i veckan.

Annars är detta en helg helt utan planer. När hade man en sån senast? En helg utan måsten, utan att känna att man borde ta tag i en hammare, pensel eller skruvmejsel. Det måste varit ett tag sedan. Åtminstone var det ett bra tag sedan vi sov till klockan var elva. Men jag tror vi behövde det idag.

Det var en gång..

Jag höll nästan på att säga god morgon men har trots allt varit uppe i några timmar nu. Har hunnit med en deltenta (minitenta) i distanskursen som jag läser i Luleå. Ganska tråkig kurs faktiskt, men det mesta är gjort nu. På tal om tentor så gick förresten tentan i Malmö i vattentekniken vägen. Nöjd med resultatet och nöjd med att ännu en del i skolan är avklarad och att jag närmar mig färdigutbildad. Det är det jag vill vara nu. Men det ska skrivas examensjobb till våren först, vad tusan skriver man om? Igår var banken på besök också och skulle värdera upp huset efter lite renoveringar. De verkade nöjda och belåtna så vi lyckas lägga om lånen lite förmånligare, det blir vi glada för. Skulle vilja skriva en bok, men inser att det inte är läge för det riktigt när det är så här krampaktigt att få till ett inlägg i en blogg. Eller så är det inte det? Kanske är lättare med något nytt? En bok i en blogg? Jag går och funderar på en story så länge...

RSS 2.0