13II24

En helg utan några krav eller måsten är nu snart till ända. Skönt och behövligt med obokade helger ibland, frmaförallt då kommande helger är ganska fullbokade.
 
Men att inte ha något planerat är inte detsamma som att inte ha fått någonting gjort. Idag tog vi en sväng till väla i Helsingborg för lite snabbshopping. Ärendet var födelsedagspaket åt baby, men jag hittade även en vårjacka till mig själv. Så nu är det bara för våren att göra sitt intåg. Vi pasade även på att ta en sväng in om babys kusiner för att lämna lite kläder, känns avsevärt lättare att "rensa" garderoben när man vet att kläderna kommer fortsatt till nytta. För övrigt intresant att notera snöskillnad här hemma jämfört med kusten. 
 
Vad har kommande vecka annars att bjuda på? Inga större utsvävningar.Bok-rea startar imorgon, kanske blir det några fynd. Håller just nu på med Conn Igguldens sista bok om Mongolerna och Djingis Khan. Annars hinner vi innan helgen också gå in i mars. Så kan det gå!
 
Nu ska jag bänka mig i soffan framför tv:n och ta vara på de sista timmarna av denna helg.
 
 

13II11

Mobilblogg. Jag har fortfarande inte utnyttjat eller vant mig vid möjligheten fullt ut. Känns jobbigt att skriva långa/längre inlägg på dessa små knapparna. Och ska det vara korta inlägg kan man hålla sig till twitter. Har funderat på både och, men jag håller mig här så länge.

Ställde klockan tidigt imorse för att komma upp extra tidigt. Slutade med att jag istället snoozade extra längre. Hur gör man för att bli morgonpigg? Vitaminer? Det räcker uppenbarligen inte enbart med mycket sömn. La mig vid halv nio igår och somnade runt tio, så mycket mer finns inte att göra på den fronten.

Helgen sprang annars förbi i rasande fart med Johan Glans som höjdpunkt. Man skrattar nästan bara av att se killen. Föreställningen var mycket bra och det var skönt att få känna av lite träningsvärk dagen efter också. Kanske kan inspirera till riktig träning också och inte bara skratt-träning. Men det kommer nog i takt med att snönförvinner.

"...men det finns ingen i världen som vet för lögner som är bra dom är en hemlighet" /Thåström, en perfekt värld


13II08

Det har varit en bra fredag. Vaknade två minuter innan väckarklockan gick igång och var faktiskt pigg. Unnade mig lite extra tid under det varma täcket men hann ändå med ett tidigare tåg än vanligt. Skönt med bra start på dagen.
 
Sen rullade det på i lagom tempo. En förmiddag som försvann framför datorn och en eftermiddag som gick åt till möte, så lätt är det att förbruka en fredag. Kändes friskt och skönt i luften när jag stod och väntade på tåget och kom till att tänka på alla problem med smog och liknande bekymmer som finns i vissa andra världsdelar. Ser de vår friska luft som lyx eller inser de vad de själva orsakar?
 
Tåg kom iaf i tid och baklänges rullade jag hemåt. Baklänges hem innebär utsikt mot väst om man sitter på rätt sida tåget och idag fick jag se en underbar fantastiskt röd solnedgång. Underbart också att konstatera att solen fortfarande är på ävg ner när klockan närmar sig fem. Sen kom det rådjur på ett fält och när jag rullade in med bilen på infarten började mörkret sakta komma. Insåg något senare också när jag hämtade posten att mörkret också är vackert. En kväll som denna gör sig stjärnorna extra bra här ute. I stadens ljus blir inte detta skådespel lika vackert.
 
Hur som helst. Fredag var det. Det märktes inte minst när jag var på väg att stoppa in tacobröden för vämning i kylen istället för micron. Hjärnan är avstängd, nerstäng, nerkopplad. Avkopplad. Men imorgon slår vi på den igen!

13II03

En helg går så fort. Hela förra helgen spenderades hemma hos svärföräldrarna med lite assistans i snickeriarbete då de gör om sin hall. Denna helgen är inte slut ännnu och tur är väl det, ännu återstår några måsten som dammsuga golv och stryka kläder. Det där roliga ni vet...
 
Gårdagen var mycket bra, tänker då främst på kvällen. God mat med god dricka till, trevligt sällskap och framförallt pulkarace blev det i Hässleholm. Årets första "bröllopsaktivtet är nu avklarad. Det är märkligt hur fort tiden går ibland. En stunden är hon halv nio. nästa gång du kollar på klockan är den halv två och du inser att det kanske är dags att leta sig hemåt. Samtidigt är det ett väldigt gott betyg.
 
En gång var det någon som sa något om att bloggen som forum, det offentliga i den, hämmade mitt skrivande. Jag tror det kan vara ganska rätt. Har annars mest fastnat i läsande den sista perioden, först Zlatans biografi och nu den senaste Kepler-boken. 
 
Annars finns det lite andra planer också som vi håller på och arbetar på men det berättar jag mer om sen om det verkligen blir något av det. Nu tar vi tag i söndagsfrukosten!

RSS 2.0