lugnet före...

Nu är väskan packad, nästan klar iaf, och jag är redo för min lilla weekend i Bremen. Imorgon far nämligen fotbollslaget ner till Bremen för gemensam samvaro. Det skulle vara helt fel att kalla det för ett träningsläger i den bemärkelse som fotbollslag åker på, men samtidigt, man kan ju träna sig i olika saker.

Hela denna veckan har jag nog lidit av att vi ställde tillbaka klockan i söndags. Tröttheten har haft min kropp i sitt grepp och det var nog först idag som det liksom släppte. Kanske var det promenaderna i den kyliga luften som gjorde det. Vädret ska man åtminstone inte klaga på idag.

Igår såg jag och A på Benjamin Buttons otroliga liv. Vi är lite efter, jag vet, men det var skoj att få prova på blu ray spelaren i min PS 3:a. Blev riktigt bra bild faktiskt, och filmen var också bra för den delen, även om den var annorlunda. Så har ni inget att göra i helgen, och om ni inte har sett den, passa på att se den eller någon annan film och mys ner i höstmörkret.

Detta blev alltså den sista rapporten innan avfärd, skriver igen på söndag.


Repris

Jag satt och kollade igenom lite i mitt "arkiv" över gamla saker jag skrivit. Idag får ni en liten favorit i repris:

Min bästa kompis heter Saken. Det sägs han har problem med staken. Vi har försökt få liv i draken. Men det är rena bråkstaken.
Den står inte ens när han är nyvaken. Pekar bara mot kloaken. Tjejens hans är halvnaken. Står och vickar sexigt med baken. Hon säger det är inget fel på smaken.
Men inget händer med växelspaken. Jag tror hon har börjat fatta haken. Så hon nöjer sig med leksaken.


Vintertiden & jag

Det glädjer mig att se i statistiken att mina besökare är nästan lika många även när jag inte skriver. Sen förstår jag givetvis att det är roligare att titta in och få se lite nytt, tyvärr har jag inte riktigt lika mycket tid att lägga på min blogg som alla de som lever och livnär sig på den, och denna helgen har det verkligen varit fullt upp.

Nu sitter jag mest med ett tomt huvud och smakar på en chardonnay som blev över sen helgen, ja jag vet att det är måndag så vi använder de små glasen. I lördags var vi en snabb sväng i Markaryd innan vi på kvällen fick besök av Martin och Emelie. En god och trevlig middag och en trevlig kväll i allmänhet. Som vanligt med dessa två människor är allt väldigt enkelt och kravlöst och inte knyssligt på ngt sätt.

Igår var det första jag gjorde att vrida tillbaka klockan, vilket gjorde att dagen blev en evighet. Fick iaf upp listerna i hallen med hjälp av A:s pappa och nya blommor i blomlådan på balkongen som A:s mamma planterade. Blev hur bra som helst och ska försöka ge er någon bild på det hela med tiden. Resten av kvällen räknade jag lite matte och nu känner jag att jag ligger ganska bra till för att kuna åka på min utlandsresa. Känns bra

Nu lever vi alltså våra dagar i vintertidens grepp och det är ett mindre krig som börjar. Men jag lovar, i Mars (eller när det nu är) när vi återgår till sommartid ska jag stå där och utropa mig som segrare. Jag gjorde det en vinter till, överlevde i detta iskalla Norden. Just nu måste jag faktiskt erkänna att jag trivs att gå i den 10-gradiga, fuktiga luften genom parken där de gula löven ligger på marken och i dammen. Men ändå, jag hade gärna levt mitt liv med vår och sommar.


Konsten att se in i framtiden

Många facineras av spådomar, och konsten att kunna se in i framtiden. En del tror på återfödelse och ett tidigare liv. Jag tycker frågorna är väldigt intressanta, kanske just för att svaren är så olika. Själv har jag mina egna erfarenheter av det hela.

Första gången jag jag fick en "flashback" var när jag var 8-9 år och var med min bästa kompis och hans föräldrar i Stockholm. Jag hade aldrig tidigare varit i Stockholm tidigare, ändå kände jag plötsligt exakt igen mig. Jag kommer ihåg bilden än idag, den där skylten med ett T som signalerar tunnelbana, trappnedången till samma tunnelbana, vägen mellan mig och det hela, och en kvinna som gick ner för trappen. Exakt när den där bilden inträffade, för en halv sekund, när kvinnan hade exakt rätt position så kom denna flashback. Jag visset att jag hade upplevt det tidigare, och min slutsats idag är att jag drömt det.

Från den gången, för 14 år sen, så har detta hänt mig några gånger per år. Förutom en enda gång så känner jag aldrig igen det förrän precis efter det inträffat, jag kan alltså aldrig säga vad som ska ske, för minnsebilden är bara en halv sekund. Som ett foto. Förutom en gång.

Den gången satt vi hemma runt köksbordet, jag och några vänner. Minnesbilden då varade i kanske 3 sekunder, när två sekunder gått så visste jag att tjejen bredvid mig skulle sträcka sig efter läskflaskan på bordet. Så gjorde hon också, men oavsett hur gärna jag försökte komma ihåg resten så kunde jag inte.

En annan grej som jag drömde om, som jag också kom ihåg när jag vaknade, var en Stryktipsmatch som skulle sluta oavgjort. När jag fyllde i min tipskupong så var jag ju bara tvungen att sätta oavgjort i den matchen, och hur slutade den? Jo, oavgjort. Slump eller?

Vad tror ni om det hela? Har kanske ni några dolda talanger?


Våga vara

Under kvällen så har en del lister kommit upp, men har en del kvar ändå. Har precis ätit lite kvällsmat som idag bestod av rostade mackor och varm nyponsoppa. Kändes faktiskt riktigt höstigt med nyponsoppa. Bra att värma i en termos och ta med sig ut i skogen också när vädret så tillåter.

Jag har fortfarande inte lyckats få till det så att min profilbild visas på bloggen. När jag kollar mina inställningar så är den där men inte när jag väl kollar på "riktiga" sidan.
Hur som helst, har redigerat lite bland länkarna. Just nu ligger där mest en länk till Sanna Lundells blogg som skriver för mama.nu men kanske kommer det fler med tiden. Har ni något tips så ge mig dem gärna via kommentarerna.

Nu blir det nog lite te och sedan troligtvis tidig sänggång. Det bästa på tv:n idag verkar vara Bonde söker fru, och det är inte mitt program mer än att miljöerna verkar mysiga.

Försovning

Jag vet inte riktigt när jag försov mig senast, men idag försov jag mig en hel timme. Det hela berodde egentligen på att jag ställt väckarklockan en timme fel. Vaknade iaf till sist och när jag insåg vad klockan var så fick det gå undan, det innebär i princip att jag fixade håret och klädde på mig samtidigt och att jag bortstade tänderna och åt en macka samtidigt. Sju minuter tog det iaf sen var jag på väg till stationen, så en timmes försovning ledde iofs bara till en kvart försenad till föreläsningen.

Nu är jag hemma igen och har även hunnit med en snabbrunda i Malmö (mycket snabb) då jag var tvungen till att ta lite bilder på Residenset inför uppsatsen som vi skriver. Ska försöka få upp lite av de lister som ligger på golvet i vårt vardagsrum under dagen. När väl de är uppe så är hallen fix färdig och då får väl också arbetet efter vår fuktskada anses som åtgärdad. Ska bli riktigt skönt!

SD:s debattinlägg i Aftobladet

Politik har aldrig varit min starka sida, och förra gången som det var val, dessutom första gången jag fick rösta, så satt jag och tittade på tv-debatterna med ena ögat för att kanske hade de något bra att säga. När jag väl skulle välja så kände jag att jag ärligt talat visste för lite, och då bestämde jag mig också för att inför nästa val göra ett ärligt försök att försöka sätta mig in bättre i varje partis mest vetydande frågor.

Nu märks det att det börjar närma sig valet, även om det är en bra bit kvar, och idag publicerade Aftonbladet.se en debattartikel av SD. Min första tanke var att bara skita i den, orka bry sig liksom. De tillhör inte riksdagen idag. Men sen när jag tänkte efter lite till så kom jag till att tänka på det där jag lovade mig själv, att sätta mig in bättre i politiken, och uppenbarligen så får SD just nu mer röster än vad de borde få.

Jag har inte läst särskilt många politiska debattinlägg men det första jag lägger märke till är att han börjar kommunicera med ord som olikofoba. Jaha du menar så, eller va förresten? Hur många i Sverige använder detta ord, eller är det kanske bara jag som inte känner till det? Eller är det så inom politiken, att man måste använda de fina orden. Som sagt, måste nog sätta mig in i detta mer.

Läser vidare.

Han skriver om mycket som säkert någon antirasistisk/antinazistisk organisation skulle kunna förneka eller kanske rentav visa bevis för att det är felaktigt. Men den informationen sitter jag inte inne med. Kanske har han rätt i något av det han skriver. Vad som är skrämmande är väl kanske hur han gör alla muslimer till "dom", som Hitler gjorde med judarna.

Samtidigt kanske vi har något att lära oss genom att inse att SD på senare tid vunnit många anhängare som är villiga att lägga sin röst på dem i valet. Är det av solidaritet, eller är det bara ett missnöje man vill uttrycka?

Jimmy Åkesson skriver också i sin debattartikel: 
"I Sverige finns mig veterligen inga kända studier på området, men i en brittisk undersökning från 2007 uppgav 37 procent av de unga, brittiska muslimerna att de skulle föredra sharialagar framför brittisk lag och lika många ansåg att den som konverterar från islam skall avrättas. I andra studier från bland annat Frankrike och Tyskland kan samma mönster urskiljas."

Efter att ha läst hela debatten så får jag en känsla av Åkesson vill avrätta dem som konverterar till Islam. Det är bara MIN känsla, men den inställningen är i så fall inte ett dugg bättre.

Detta var politik från mig så det räcker och blir över, vad tycker ni om det hela?

En slagen man

Idag känner jag mig som en slagen man, och det beror inte på alkoholintaget under gårdagen. Det hela beror snarare på gårdagens kvalmatch som idag yttrar sig i form av träningsvärk i mer eller mindre varenda muskel i kroppen.

Igår spelades alltså returen i mötet mellan Svensköp och Finja om kampen om en div. 6 plats. Då vi förlorade med 4-1 hemma behövde vi göra minst fyra mål, och då hålla nollan. Nu slutade matchen istället med en 4-2 vinst, och ett enda mål till hade gett en plats i sexan nästa år. Men det räckte inte riktigt hela vägen denna gången, tyvärr.

Efter matchen tog bussen oss till Hörby där det blev middag och bowling med laget under kvällen. Vem som egentligen hade koll på resultatet i bowlingen vet jag inte, det enda jag vet är att jag slog en strike iaf. Efter bowlingen avslutades min kväll på "westerstrasse" där man kanske blev kvar lite längre än tänkt. Hemma i Hässleholm var vi iaf tjugo i fyra.

Dagen har bjudit på magnifikt höstväder så vi började dagen med en lång promenad i solen. var nog vad som behövdes för efter det så har vi hunnit med mycket av det tråkiga i hushållet, d.v.s olika former att städning, dammsugning, stryka kläder, diska m.m. Och just nu är A så duktig så hon gör bröd dessutom. Ska bli gott (förhoppningsvis) att smaka det till kvällen framför teven. Nu ska jag återgå till allt annat som ska göras, om mina muskler vill lyfta mig från stolen... 

Torsdagsdikt

Redan innan ni läser dikten så kan jag väl säga att den inte har någon som helst anknytning till mig. Och ingen annan som jag känner heller för den delen. Jag skrev den mer för att slippa räkna matte ikväll. Men kanske känner någon igen sig, vad vet jag.

I detta avlånga land har det åter blivit höst
Med dessa kalla vindar kommer vreden i mitt bröst
Dagar har passerat då jag skällt mig hes och blå
Nu ska såren läka, under månen ska jag stå
Det som börja som en bris har blivit till en storm
Denna korta resa har ändrats i sin form
Jag gav dej vad jag hade, gav mitt allt till dej
Du tog vad jag hade, och jag blev svikare vid nej
Det var en kamp om mycket, det var en kamp om makt
Redan ifrån början var sista kortet lagt
Jag sörjer vad vi hade, allt det vackra där som dog
Men nu så får det räcka, nu får det vara nog


Rubriksättning saknas

Jag har insett att jag är usel på att sätta en bra rubrik. Samtidigt så är rubriken ganska viktig för att locka nya läsare, man kanske skulle dra till med något extremt ngn gång, vet bara inte vad.

Idag har jag varit ledig från skolan. Eller snarare tog jag mig ledig. Detta innebär dock inte att man inte har skolarbete att göra, nejdå, jag har gjort klart det sista på rapportskrivningen, börjat på vår byggövning till imorgon (gick sådär) och räknat matte. Har inte riktigt kommit ikapp med matten men jag är nästan där. Känner att jag måste vara ikapp med allt och gärna förbi till nästa vecka, har tentor som närmar sig, bara drygt tre veckor kvar. Känns kanske länge nu men tiden går snabbt.

Annars har jag hunnit med en tur i mataffären idag, längesen jag var där märkte jag, storrenovering på gång och där rådde mer kaos än ordning. Tur jag inte skulle ha så mycket. En runda på tippen har jag också hunnit vilket innebär att vi i princip röjt bort de sista spåren av renoveringen i lägenheten.

Borde räkna mer matte nu, får se hur det går...


Med förhoppning om ett mirakel

Efter att ha sprungit runt i kylan på träningen idag då bytte jag ut den obligatoriska landskamps-ölen mot te istället och baby hade tänt ljus och bakat negerbollar. Eller chokladbollar om ni tycker det låter bättre, men enligt receptet gör man negerbollar. Om man är skrockfull så kanske det är synd att vi inte gjort detta varje gång sverige spelat, för idag går det iaf bättre. 3-0 just nu, så får vi bara hoppas på ett mirakel i Portugal. Men vi får nog inse att det inte blir något VM för vår del. Tyvärr.


En annorlunda föreläsning

Jag måste bara få berätta om gårdagens evighetsdag. Egentligen var det som vilken dag som helst med vanlig skola och föreläsningar, med det undantaget att dagen var lite längre och den gästföreläsning ägde rum kl 18-20. Exakt vad vi skulle på denna föreläsning och göra det vet jag inte (Boverket som gästade oss). Förutom vi som tillhörde skolan fanns det även med deltagare som är yrkesverksamma inom braschen, och man kan väl säga som så att det var till de antal personer med grått hår, (eller kala hjässor), glasögon och skrovlig röst som föreläsningen var riktad. Det diskuterades bristande lagar, energideklarationer och en hel del onödigt som inte var i mitt intresse alls. Och framförallt hade jag inget att tillföra diskussionen, och jag vet att många i klassen kände som jag. Sen att föreläsaren var så trist att en av dessa gråhåriga män med glasögon dessutom somnade och snarkade kan vara en annan orsak till min negativa inställning till denna kväll.

Idag har det varit teambulding-övningar och det var väl iaf lite roligare. Sista tre kvarten spenderades utomhus och det var tur att vantarna var med, börjar bli riktigt kyligt och nästan vintrigt. Fast idag borde man ändå inte klaga då dagen är vacker med solsken och allt.

Fotbollsträning ikväll och sen ska jag se matchen mellan Sverige och Albanien. Där har ni min dag/kväll.

träningen avklarad

Nu är fotbollsträningen avklarad och det blev några meter i benen. Kändes riktigt skönt idag, fanns mycket som ville ut. Tyvärr var jag väl inte bäst vän med bollen men då får man springa lite mer för att försöka kompensera.

Så nu är jag mest trött i benen och det ska bli skönt att lägga sig i sängen. Imorgon ska ni nog inte förvänta er något inlägg från mig. Går i skolan från 8-20, verkligen tur att det inte är sådana tider varje dag.
Sängen nu så man orkar med morgondagen.


en segdragen morgon

Det är dagar som denna som jag inser att jag aldrig hade klarat mig utan sysselsättning. Jag hade garanterat vänt på dygnet och inte åstadkommit mycket.
Idag kom jag iaf ur sängen vid halv nio, lite sovorgon kan man få unna sig, men jag sitter fortfarande i min morgonrock. Har dock åstadkommit vad jag tror är en bra början till min uppsats. Det svåraste med hela uppsatsen får jag nog säga är själva upplägget. En riktigt avancerad uppsats är inget man skojar om, men denna uppsatsen känns mer som om den ska göras för att man ska prova på. Den ska bara vara några sidor. Bara ha några bilder. Men det ska nog lösa sig.

Nu ska jag hoppa in i duschen, sen till Höör och ikväll fotbollsträning. Näst sista för säsongen.

söndagsrapport

Denna helgen har varit en bra helg, först nu som jag har tid att skriva. Fast det är klart, fotbollen gick inte så bra. varken för oss i kvalet eller för Sverige i landskampen. Får väl gratulera Danmark till VM-biljetten istället, och så får vi hoppas på ett mirakel för vår egen del.

Jag förlänger min helg genom en ledig dag imorgon också och då ska det bland annat skrivas rapport. Jag har under kvällen försökt sätta mig in lite mer i detta rapportskrivande men får väl erkänna att det går sådär. Tittar på den engelska versionen av Wallander på 4:an och får väl inget riktigt grepp om den heller. Vet inte varför man ska göra två saker halvdant istället för att göra en sak ordentligt.

Ska för övrigt försöka få lite mer ordning på denna bloggen. Det kommer om ni bara väntar lite...

Fredspris

Jag glömde visst tidigare att berätta platsen som ni ska befinna er på kl 14.00 imorrn, nämligen Killevallen i Svensköp där det spelas fotbollskval till div6. Första matchen av två mellan Svensköp - Finja. Har kvalat en gång tidigare och ett kval är alltid ett kval. Må bästa lag vinna.

Dessutom fick Obama Nobels fredspris idag. Mina känslor är väl lite kluvna inför det där. Obama är säkert en hyvens kille men att ge ett fredspris till en man som bedriver krig i både Afghanistan och Irak känns lite underligt. Eller om vi ska avrunda det där till ett gemensamt krig mot terrorism. Eller om vi ska lägga till det som ett tredje. Jag vet inte. Hur som helst så är priset hans och det får vi väl gratulera honom till!


Idolkväll

Idag hade vi tentamen i skolan. Var väl en tenta av det lättare slaget och jag känner mig inte särskilt bekymrad över om jag klarat det eller inte. Klockan tolv var jag åter hemma och sedan begav jag mig till de småländska skogarna för att fördriva resten av dagen.

Nu sitter jag mest och slappar i soffan och kollar lite på Idol. Vem som ska hem idag? Jag vet faktiskt inte, men jag har väl ett par stycken som jag garanterat inte vill ska hem, och jag tycker nog att brudarna är ganska vassa i år. Dagens tema vet jag dock inte riktigt vad jag tycker om, får väl lyssna in mig lite bättre.


jp:s återkomst

Jag tog mig till en lite drastisk åtgärd idag och avslutade min blogg som hade samma namn som denna, och startade upp den igen med förhoppningen om att kunna göra det lite bättre. Jag gjorde ungefär samma grej vid årskiftet 08/09 men då mest för att det var nytt år, nu kände jag mest att jag tappat den röda tråden. Eller kanske var dee t.o.m. som så att det aldrig funnits någon. En annan grej som jag insett är att jag är för dålig på datorer för att kunna lägga in snygga headers och sånt, men det kanske kan lösa sig. Om inte annat så ska jag denna gång försöka göra bloggen lite attraktivare och mer lättläst genom att ha lite mer bilder.

Ibland har jag fört en dialog med mig själv om meningen med att egentligen skriva en blogg. Vem är egentligen intresserad av att läsa om mitt liv och varför skulle jag vilja hänga ut det? Men jag känner att min egostiska sida vill ha ännu mer space för mina jag-berättelser och oavsett vad ni skriver i kommentarsfälten så har jag rätt. Nejdå, sanningen är väl den att det mer är min skriv- och berättarlust som vill fram här. Och det personligaste jag har är väl egentligen mitt personnummer, och om man bara vet var man ska leta så kan man faktiskt få fram varenda människas personnummer. Så då kände jag att en blogg där jag kan kontrollera textflödet och göra vad jag vill är inte så farligt. Sen om ni vill läsa det hela är upp till er, men givetvis hoppas jag kunna få ngn mer läsare än tidigare. Men det får tiden utvisa.

RSS 2.0