15IIX24

Tors hammare for genom luften här tidigt i morse. Ett långdraget mullrande som efter flera sekunder mynnade i en kraftig knall. En enda. Sen kom regnet.
 
Av en tillfällighet tittade jag in på hitta.se idag och fick fram deras karttjänst. Såg att de hade lite nya funktioner, bland annat en som kallas livsstil. Klickar på den och kan då bland annat se, baserat på olika geografiska områden, familjekonstellation (i mitt område singelhushåll och sambor, alltså är vår familj avvikande), medelinkomst, snittbelåning, hur våra bilars koldioxidutsläpp är i förhållande till rikssnittet, hur vårt valdistrik röstade i senaste valet, samt hur vi röstade på SD i förhållande till rikssnittet...just det, det är ju väldigt viktigt. Jag undrar hur diskussionen gick efter man kommit fram till alla de första punkterna:
Vi behöver en till, vad skulle det kunna vara?
- Vi lägger in en länk där man kan se exakt hur valdistriktet röstade på respektive parti?
- Neeej, det är så krångligt med länkar.
- okej, okej....men då lägger vi in statistik på hur många i området som röstade på något av de regeringsbildande partierna?
- Neeej, hur ska vi tänka då? Ska vi räkna med alliansen då i och med decemberövernskommelsen? Och V får ju vara med och styra så mycket trots att de inte är representerade i regeringen.
- okej, okej.....men de där SD? De som alla pratar om nu. Om vi redovisar statistik på hur området röstade på SD i förhållande till rikssnittet så ger vi en alldeles fantastisk tjänst. Detta tror jag alla vill veta.
- Jaaa, strålande. Att vi inte kom på detta innan, det ska jag komma ihåg till din löneförhandling.
Kanske gick det inte till så, men jag funderar lite över vitsen med informationen ändå. Vad ska den säga oss? Och varför just SD?
 
Kvällens middag fick jag kocka ihop, nästan helt själv. Tidigare tyckte jag det kunde vara mysigt att göra middag tillsammans som ett par, jag och A. Det tycker jag fortfarande men nu tycker jag det är nästan lika mysigt att kocka själv. Som någon slags egentid. Sen blir utbudet begränsat för övriga familjen när det är jag som kockar, men det brukar gå bra. Idag blev det ris, lax i ugn och kall sås. Det jobbigaste var väl att de stängde vattnet på området mitt i allt, visserligen förvarnat så vatten var upptappat men ändå. Man är vanemänniska så man går till kranen trots allt. 
 
Nyheter för dagen annars? Börsen kraschar. Misstänkt för misshandeln mot hagamannen anhållen. Och lite olika friidrottsnyheter. Bland mycket annat. På tal om börskrasch, minns när NCC-aktien stod i 35 kr efter krisen 2008. Numera står den i 230 kr, så inte är en krasch alltid av ondo. Det beror bra på din position i "spelet". Kanske någon som blivitrik även idag.

15IIX23

Familjen har nu utökats till fyra medlemmar, och det är kanske inte en nystart, men en start på något nytt. Tänkte därmed också försöka få igång bloggen på nytt. Det blir kanske lättare sagt än gjort, då tidsbristen tidigare varit min fiende, och tid lär jag inte få mer av nu. Samtidigt upplever jag att man blir effektivare när man måste. De onödiga timmarna i soffan framför tv sorteras bort i prioriteringen.
 
Väljer alltså inte att skapa en ny blogg, utan drar vidare här. Kanske på både gott och ont, men jag ska försöka strukturera om lite. Inte mycket, men jag har en tanke kring det hela. Det blir inte blogg varje dag, men kanske 2-3 ggr i veckan. Söndag är en bra bloggdag, onsdag också, och tisdag och torsdag ibland. Måndag, fredag och lördag upplever jag som mindre bra bloggdagar. Därmed inte sagt att det inte kommer skrivas något dessa dagar.
 
Kommer ni ihåg att jag skrev tidigare under sommaren att jag i sista stund fick infall att åka och se Ulf Lundell på torsjö live? Egentligen ville jag se honom i Landskrona, men då det speldatumet låg nära beräknad förlossning så säkrade jag upp med Torsjö live, och vilken tur. Spelningen i Landskrona blev ju tyvärr inställd, och jag hade nog haft svårt att gå även om den blivit av. Nu blev det en Lundell-sommar iaf, och förhoppningsvis en Lundell-höst också. Och när vi ändå är i musikbranchen, igår spelade Metallica på ullevi. Får mig att tänka på när jag var på stockholm stadion med frun -07? (eller var det -08?) och såg dem. Fick biljetterna i födelsedagspresent, det var grymt. Numera vet jag knappt var jag har skivorna, förmodligen i en kartong i garaget.
 
Högtrycket dröjer sig annars kvar över skåne, även om det enligt SMHI snart ska komma regn. Vilken mäktig augustivärme det varit. Drog in med kraftig, men varm, vind. Det var till och med träd som föll här i skogen. Men sen la sig vinden och det blev riktigt varmt, nu sägs alltså regnet vara på väg. Och mörkret infaller redan vid nio på kvällen. Men det gör mig inget faktiskt, jag kan se fram emot denna hösten. Även om jag inte är helt övertygad om att jag tycker lika mycket om mörkret och kylan när det är februari.
 
 
Bilder från Haväng och havängdsösen när vi besökte Kivik och haväng tidigt i augusti.
 

15 IIX 01

Redan augusti. Natt ute nu. Becksvart.
 
Idag har det snickrats gungställning till dottern. Svärfar hjälpte till att snickra och svärmor roade dotter så länge. Glädjen när hon insåg att det var dags att hänga upp gungan gjorde det väl värt besväret, som i övrigt inte var så besvärligt. Missade att ta bild i dagsljus på hur den blev, så ska försöka få upp det.
 
Annars är det ett stilla sommarlunk i stort, små dagar av större aktivitet. Hemmafix, städ och röj, och annat praktiskt som en skullat fixa alldeles för länge. Dock så blir det alldeles för sena kvällar och för sen uppstigning på morgonen.
 
Intresset för bloggen, besökmässigt, måste vara på rekordlåg nivå. Kanske har ni också somester, lagt internet åt sidan och bara hänger i hängmattan. Eller hänger på landet utan tillgång till internet. Eller på sjön, eller så bara har ni inte hittat hit ändå.
 
Läste ut Nesbös Sonen, det tog mig ungefär en vecka. Gillar hans stil att skirva på, inspireras. Blir ibland sugen på att skriva annat själv, men på något vis så sätter datorskärmen någon form av blockering för idéerna, bokstäverna, orden. De finns där sena kvällar, eller på en promenad. Men framför datorn tar det stopp. Prestationsångest? För övrigt borde en ibland ha en diktafon när man är ute och går så man kan prata in allt lustigt man kommer på, och ett anteckningsblock vid sängen. Fast det har en egentligen i telefonen, båda delarna. Borde kanske börja använda det?
 
Annars har släkten utökats. Igår fick M o D en liten pojke, hoppas de njuter fullt upp av denna underbara händelse.
 
Imorgon ska jag se om jag kanske kan få till en början till räcke vid bilarna. Det har behövts fixas länge så hoppas hinna nu. Börjad egentligen på det igår men murbruket brände inte som tänkt, förmodligen för mycket vatten. Så nytt försök imorgon som sagt.

RSS 2.0