13III14

Vaknade upp idag, den 14:e mars, till åter vitt landskap utanför fönstret. Det som så smått börjat kännas som vår och bortsmält snö är nu kyla och vinterlandskap igen. Men det är bara att härda ut.

Funderar lite kring den tragiska olyckan som inträffade efter en polisjakt där två personer omkom vid hjulstsbron. Polisens insats granskas nu, vilket är bra, och ett av de argument som lyfts fram är att "vägspärren" (broöppningen) inte utfördes rätt då inga blinkande polisbilar markerade detta. Jag förutsätter att det funnits andra tydliga signaler som markerat att bron varit öppen, och det väcker min fundering över hur tonerna hade gått i media om bron varit öppen för att en båt skulle passera? Hade det blivit den efterföljande polisens fel då? Skulle han avbrutet jakten tidigare? Eller hade det blivit en tragisk olycka då? Rubriker om hur flykten från några hundralappar (eller vad nu bensinnotan man flydde från var) kostade två människoliv?

Mest funderingar från min sida och en slags uppmaning att kritiskt kunna granska och ifrågasätta vissa medier. Program som tex uppdrag granskning gör säker många mycket bra och viktiga program som belyser viktiga problem. Men de gör säkert också program som är kraftigt vinklade till att gynna deras historia. Är dessa då lika bra när man till viss del bortser från verkligheten och sanningen?

Fredag imorgon. Det är sanning. Samsung presenterar sin galaxy s4 inatt . Är det till några revolutionerande tekniknyhetet vi vaknar imorgon? Har de ngt nytt som är lika bra som när den första kameran placerades i en mobil, och som idag finns i alla mobiler i princip? Tveksam till detta, men man vet förstås aldrig...


13III11

Tänk om man hade kunnat auktionera ut tid, eller åtminstone dela med sig av den. Vad hade ni velat? Ska tiden gå långsammare eller snabbare? Önskar ni mer eller mindre tid? Själv önskar jag nog mer tid för allt det där som aldrig blir av. Saker som man kanske borde göra, men främst saker man alltid drömt om. Tid för att lära sig virka, spela gitarr eller skriva sin självbiografi. (virka är absolut inte mun grej bara)

Delvis går det väl att köpa tid idag, syftar tex på städhjälp. Inget vi använder men jag kan se fördelar med det. Läxhjälp är jag dock mindre förtjust i. Att få matkassen hem till dörren är också ett sätt att köpa tid, även om jag kan finna en viss ironi i att vi inte har tid för ngt som är så viktigt för vår överlevnad. Ett annat alternativ till att "köpa" tid är också att jobba mindre, även om det kan vara väldigt svårt att hitta en tjänst som motsvarar t.ex. 85%. Och kanske är det ur detta problem som dessa nya tjänster blivit populära?

Hur som helst, min sömn kräver för mycket tid men det innebär också att jag nu ska sova omedelbums! Tisdag imorgon, veckan sämsta dag, men imorgon gör vi den till den bästa. Så ska jag tänka när det känns tungt att komma ur den varma sängen!




13III07

Mars har gjort sitt intåg och nog märks det att vi går mot ljusare tider, även om det som kändes som vår igår känns lite mer vintrigt idag. Lite kallare, lite blåsigare. Trots detta blev det nypremiär i joggande. Väldig mjukstart, 2,5 km, och det märks attsnön inte riktigt hunnit försvinna i skogen här. Halkrisken måste bedömas som ganska hög stundtals, men vid sidan av spåret var det lite bättre fäste. Och även lite tyngre.
 
Det har blivit mycket fotboll i veckan då Champions League - returerna nu dragit igång. Som gammal United-supporter tyckte jag det var en fröjd att se en spelare som Ryan Giggs på plan mot Real Madrid i tisdags. En av de spelare som jag beundrar mest i fotbollsvärlden faktiskt.
 
I söndags blev det en sväng in till Malmö med Anja och Marcus för ett besök på Hem & Villa mässan samt en snabbvisit på Emporia. Inga fynd men lite ny kunskap tog man väl med sig hem iaf. Om inte annat en trevlig utflykt.
 
Inga större happenings helt enkelt men en enkel uppdatering i vad som händer i detta 7-16 liv.  

RSS 2.0