13III14

Vaknade upp idag, den 14:e mars, till åter vitt landskap utanför fönstret. Det som så smått börjat kännas som vår och bortsmält snö är nu kyla och vinterlandskap igen. Men det är bara att härda ut.

Funderar lite kring den tragiska olyckan som inträffade efter en polisjakt där två personer omkom vid hjulstsbron. Polisens insats granskas nu, vilket är bra, och ett av de argument som lyfts fram är att "vägspärren" (broöppningen) inte utfördes rätt då inga blinkande polisbilar markerade detta. Jag förutsätter att det funnits andra tydliga signaler som markerat att bron varit öppen, och det väcker min fundering över hur tonerna hade gått i media om bron varit öppen för att en båt skulle passera? Hade det blivit den efterföljande polisens fel då? Skulle han avbrutet jakten tidigare? Eller hade det blivit en tragisk olycka då? Rubriker om hur flykten från några hundralappar (eller vad nu bensinnotan man flydde från var) kostade två människoliv?

Mest funderingar från min sida och en slags uppmaning att kritiskt kunna granska och ifrågasätta vissa medier. Program som tex uppdrag granskning gör säker många mycket bra och viktiga program som belyser viktiga problem. Men de gör säkert också program som är kraftigt vinklade till att gynna deras historia. Är dessa då lika bra när man till viss del bortser från verkligheten och sanningen?

Fredag imorgon. Det är sanning. Samsung presenterar sin galaxy s4 inatt . Är det till några revolutionerande tekniknyhetet vi vaknar imorgon? Har de ngt nytt som är lika bra som när den första kameran placerades i en mobil, och som idag finns i alla mobiler i princip? Tveksam till detta, men man vet förstås aldrig...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0