Mer snö

Ännu en morgon (förmiddag) fick man vakna till snöfall. Börjar bli mer än trött på det hela nu. Det hade väl kunnat vara OK att låta det som ligger få ligga, men mer behöver vi inte få. Sen lär vi väl bara få översvämningar när allt detta ska smälta bort om vädret slår om för snabbt.

Igår var det fotbollsträning och även om man känner sig ganska lätt i kroppen så märks det att det saknas ganska mycket av flåset. Men det kommer förhoppningsvis.

Idag har jag bänkat mig för att se Feynoord-Ajax. Ska nog även ta en titt på bandyfinalen mellan Ryssland-Sverige vid tre också. Dessutom ska det hinnas med lite matte. Jagh ar fortfarande inte riktigt kommit in i den rytm som skolan borde innebära. Tror att det till stora delar är schema m.m. Jag har liksom inte riktigt lyckats  vända tillbaka dygnet riktigt. Men det kommer väl. Nu fortsätter fotboll.

apetif, aperitif, apetirif

Nu sitter jag bänkad i soffan efter middag och väntar på att Let´s dance ska börja. Så länge fördrivs tiden med att titta på vem vill bli miljonär. Kanske lyckas man lära sig något nytt på kuppen.

Matten gick väl trots allt bättre idag än vad jag egentligen trott och jag vågar nog påstå att jag kan vara nöjd med mitt dagsverke.

Imorgon blir det en plugg-fri dag och istället ska det tränas fotboll på eftermiddagen. Precis som min syster nämnde i förra inlägget ska vi börja träna (i någon form) i vatten, dock är det på konstgräs imorgon.

För övrigt är det bitande kallt, men kan vi bara få en ordentligt varm och skön sommar som motverkar denna kalla och snöiga vinter så är det OK. Men hur stor chans är det?


Gröna Lund, Stockholm, sommaren -08


Härliga fredag!

Idag vaknade jag vid halv nio. Fick tvinga mig själv att inte snooza mer än två gånger, men när jag väl skulle kliva ur sängen så slängde jag ett öga på termometern. Åtta minusgrader ute fick mig till att ligga kvar i sängen i ytterliggare en timme och läsa bok. Visserligen skönt med en lugn morgon men idag skulle jag behöva energi. Mycket energi.

Man kan säga att jag ligger lite efter i matten. Det blir så alltid när en ny kurs börjar och man inte har boken från start. Därför ska jag räkna en massa idag, så man nästan är ikapp iaf. Dessutom har vi en inlämningsuppgift i statistiken som ska göras klart. En labb ska hinnas med att granskas och egentligen borde jag rita lite i sketchUp. Energin tar ju slut bara av att skriva allt som måste göras. Men det är väl till att ta tjuren vid hornen.

Hoppas ni får en bra fredag!

våfflor

Egentligen skulle det varit fotbollsträning ikväll men snön sätter stopp för det hela. Istället hade jag en plan på att ta mig till gymmet men inte ens det har blivit av. Ingen träning alls, istället blev det nästan raka motsatsen. Fantastiskt goda våfflor med grädde och sylt. Borde man ha dåligt samvete?




Idag fick jag en strålande idé till min blogg. Kanske, kanske går den att genomföra. Har annars en idé som man kanske skulle börja med: fräscha upp designen. Jag är verkligen urusel på allt sånt men med lite hjälp kanske det kan gå vägen. Sen kanske man skulle byta ut sitt fula foto. Men, men...ingen stress här i alla fall.

vitt, vitt, vitt...

Idag är en ledig dag från skolan. Eller rättare sagt så tog jag mig ledigt. En sak som jag inte fattar med högskola är hur schemaläggarna gör våra scheman. Idag skulle vi haft en övning (två timmar) imorgon ledig och på fredag en övning. Om jag ska åka ner till Malmö för två timmars övning så innebär det tre timmar i pendling (t.o.r. från dörr till dörr) då känns det bättre att sitta hemma och räkna matte, så kan man alltid ringa någon i klassen och slå sina huvud ihop.

På tal om matten så räknar vi just nu ganska mycket statistik, innan vi ska gå in på vektorer i rum och såna saker. Tycker statistik är intressant, och har så alltid tyckt. Det är inte alltid helt lätt att tolka informationen man får och i ärlighetens namn så går det alltid att vrida och vända lite på det. Lite sådär extra intressant är det just detta året när det är val och allt. Vi kommer säkert få en massa jämförelser mot hur det var för fyra år sen. såhär såg det ut då, såhär ser det ut nu. Moderaterna tar fram vad de gjort bra, Socialdemokraterna tar fram vad som gjorts sämre. Sen får man alltid se till omständigheterna runt omkring. Nu är det lågkonjunktur, riktigt så såg det inte ut då.

För övrigt så räddades SAAB igår. Grattis alla SAAB-ägare och nu får vi hoppas att det blir något bra av detta köp.

Ingen snö som faller just nu, men annars har den gjort det större delen av dagen. Och det är bara vitt, vitt, vitt när jag vill ha grönt, grönt, grönt...

Den som väntar på något gott...

Jag vet att jag är jäkligt kass på att skriva just nu. Men jag skriver imorgon vet ni. Räknar med att sitta och titta på flingor som faller då. Snöflingor alltså...

framgångsrikt misslyckande

Vart har vårt handbollslandslag tagit vägen? Jag minns de där stora matcherna, VM-finaler och EM-finaler, som spelades förr. Hur otroligt spännande det kunde vara och hur hela familjen satt bänkad framför TV:n. (D.v.s. mamma bänkade sig när det återstod 10 min och var som mest spännande). Igår bevittnade hur dagens landslag förlorade mot Tyskland och åkte ur ännu ett mästerskap. Fast det berodde iofs på tisdagsmatchen. Hur som helst så saknar jag Bengans boys. Det var tider det.

Efter handbollen så blev det till att sitta kvar i soffan och kolla på let´s dance. Hade hellre sett att Rabih åkte ut än Peter Wahlbeck. Rabih är lite av dagens Robinson-Robban. Ett framgångsrikt misslyckande. Mediakåt. En nödlösning. Och dansa kan han inte heller, vilket visserligen inte Willy heller kan. Men han besitter andra egenskaper.

För övrigt så känns det lite i armen att man spelade tennis igår. Men roligt var det.

Ikväll kommer systrar och svåger på besök. Får väl gå och kolla om det behövs hjälp i köket. 
Ha en bra helg allihopa! 


sketchUp

I skolan så har vi ett tag arbetat med ett rinings-/skissprogram som heter Google SketchUp. I övningssyfte ritade jag någon form av modernare stuga med extra övernattnings- och duschmöjlighet i två småstugor bredvid. Detta åstadkom jag under gårdagskvällen och några timmar idag. Programmet är helt gratis och går att ladde ner härifrån. Det ni ska ladda ner är Google SketchUp 7.







 


uppdatering

Man borde inte vara vaken vid denna tiden när man ska till skolan imorgon. Men jag ska inte till skolan imorgon så då är det OK. Tar mig friheten att vara lite ledig från morgondagens enda förläsning.

Precis som det brukar bli när jag snurrar runt i skolan så har bloggen fått stryka på foten. Och precis som vanligt när man börjar skolan så snurrar hela skolan. Ingen vet vilka som tillhör vilken grupp och schemaläggarna har kortare varaktighet på schemat än vad mejerierna har på mjölk. Men det är lugnt, det är som det brukar.

Borde försöka komma iväg och träna lite imorgon. Blev ingen träning i söndags, och i onsdags blev den inställd. Kanske blir en tennismatch imorgon? Ska kolla upp det lite bättre.

Nu: Sängen.

blogg och barn

Jag är visserligen inte någon som läser jättemånga bloggar. Jag följer inte särskilt många slaviskt (om ens någon), men ibland när jag ska fördriva lite tid brukar jag titta in lite hos olika bloggare/bloggerskor.

Det jag tänkt på den senaste tiden är att ungefär varannan bloggare är i Thailand nu. De visar upp fantastiska bilder från detta land som verkar vara helt underbart. Och jag tycker de gör helt rätt, åk till värmen nu och stanna hemma i Sverige i sommar. Den enda perioden då här är drägligt. Kan inte förstå de som åker till solen när vi för en gång skull har den på besök här. Men det gör man såklart som man vill. Precis som med bloggandet, under min semester brukar min blogg mer eller mindre ligga i dvala...

Något mer som jag tänkt på är att väldigt många bloggare har blivit föräldrar under senare tid. Kanske har blogg-generationen nått den åldern nu. Det där är något som säkert många också tycker och tänker om. Redan innan barnen kan prata så finns deras liv och dagliga händelser på nätet. Till allmän beskådning. Sen finns det givetvis olika sätt att skriva på. Men balansgången är hårfin. Man ska skriva tillräckligt personligt för att det ska vara intressant, men det ska inte bli för utlämnande.

Denna bloggen har jag iaf fastnat för lite den senaste tiden. Heja Abbe heter den.

Helgen

som passerat har varit riktigt bra. Eegtnligen är detta en riktig långhelg då jag var ledig i fredags, och dessutom är ledig idag. Men den riktiga helgen började på lördag så där börjar jag också.

Gick upp tidigt för att tvätta och sen ordnades det med allt möjligt praktiskt. Besökte tippen, handlade inför kvällen, städade m.m. för på kvällen var det lite partaj här. Längesen man träffade alla dessa trevliga människor samtidigt och jag kunde än en gång konstatera att det inte går att ha tråkigt i detta sällskap. Tack för en trevlig kväll!

Gårdagen var då desto lugnare. Tror det var de där två sista ölen som man skulle låtit bli, alltid samma visa. Att man aldrig lär sig. Blev iaf pizza på kvällen och sen bänkade jag mig i soffan för att kolla på Johan Falk. Det som är sämst med dessa filmerna är tidpunkten som TV4 valt att sända dem på, så då är det tur att man är ledig idag.

Imorgon drar vårterminen igång på riktigt och det ska väl egentligen bli ganska skönt. Bara det att det heter vårtermin känns bra. Då är snart sommaren här.

Trafiksäkerhet

Jag såg en rapport angående dödligheten i trafiken idag och kunde inte låta bli att ta en närmare titt på siffrorna. Siffrorna för 2009 är visserligen preliminära men om de stämmer har antalet döda minskar till 355 döda 2009 jämfört med 397 2008.

Skåne, Norrbotten, Stockholm och Västra Götaland har samtliga minskat antalet dödsolyckor med 10 st eller mer. Samtidigt har Blekinge, Gävleborg, Örebro, Västmanland med flera ett ökat antal dödolyckor. Vet inte om man kan uttyda något specifikt ur dessa siffror, men givetvis är det intressant.

Om man ska tro vägverket så förklarar de en del av minskningen med lågkonjunkturen. De menar också att det ökade antalet mötesfria vägar, som ökat med nästan 300 mil sedan slutet av 90 talet, är en orsak som är starkt bidragande.

Något som jag inte kunde uttyda i denna rapport var hur många som var påverkade i dessa olyckor, men om jag minns rätt i vad jag läste i en annan artikel så var det 25%, det vill säga nästan 90 stycken. En annan detalj som skulle varit intressant att veta är hur många av de avlidna som inte använt bilbälte.

I avdelningen omkomna per olyckskategori kan vi utläsa att bilförare stod för 174 st, bilpassagerare 53 st och motorcyklister 47 st. Vad jag reagerade över var att gående stod för 45 stycken av de omkomna. Använd reflex och gå inte rakt ut i gatan även om det är övergångsställe, det är du som får ta smällen. Noterbart var även att 127 st av olyckorna var singelolyckor. Och så undrar jag: räknas ensamma motorcyklister in här? För de är väl ganska ofta ensamma på hojen…

Lite andra fakta ur rapporten:
Svårt skadade enligt polisrapport: 3500
Omkomna uppdelat på kön:  Män: 263    Kvinnor: 92

Hur som helst kam vi konstatera att våra bilar och vägar blir säkrare och säkrare, ändå har vi en del att jobba på.

Be careful out there, som min morbror brukar säga…

(Rapporten hittar ni här på vägverkets hemsida)


julgransplundring

Idag åkte julpyntet ner på detta stället, och det var på tiden enligt mig. Det enda som känns lite tomt är där vår lilla julgran stod, plötsligt saknas där någonting...

På torsdag är det redovisning och plötsligt känns det som det är en väldig massa som ska hinnas klart innan dess. Får försöka utnyttja morgonddagen till max. Framförallt ska alla frågor pluggas ín och min del av redovisningen planeras och läras in. Har inte ens börjat...

nu blir det snart duschen och sen sängen.

Köket

Jag har en en såndär liten fetisch som innebär att jag gillar sitta på hemnet.se och kolla på andra människors villor och lägenheter och studera tapeter, inredning m.m. Ibland förfasas man och ibland förundras man över de olika stilarna. Men jag har också lärt mig att smaken är som baken. Olika.

Tänkte iaf lägga upp bilderna (som utlovat) på vårt kök efter det att vi kaklade om förra veckan. Själv är jag exakt så nöjd med resultatet som jag hoppas. Men kanske sitter det någon där ute och förfasas över det hela. Hur som helst, förändring blev det.


Före



Efter


Bättre bild på kakel



Imorgon

ska jag till tandläkaren. Wish me luck....


Sommarsegling?

Det råder lite stiltje i denna blogg just nu. Har haft fullt upp med att kakla köket fram till igår (Ni ska få se bilder imorgon) och idag har jag suttit större delen av dagen med vårt skolarbete som ska lämnas in på måndag. Trots att man haft ett lov som varat i nästa en evighet så blir det först mot slutet som man tar tag i saker och ting. Varför lär man sig aldrig?

Ikväll avnjöt jag och baby de godaste, hemmagjorda, hamburgarna på mycket länge. Så nu ligger man i soffan och är sådär jättemätt. Och ändå ska vi sätta in muffins i ugnen snart. Tur att fotbollsträningen drar igång inom en snar framtid.

Har hittat en kurs här i Hässleholm som ger en det första steget i det man behöver känna till för "en säker och trivsam båtfärd kustnära". Dvs ett förarintyg. Funderar på att kanske gå denna kurs, om det går ihop med mitt skolschema och träning. Så om svärfar vill segla till Gotland så hänger vi på, baby lät ganska enusiastisk hon också. Men det är såklart en del som ska gå i lås i så fall. Men tanken är lite spännande...


Denna dikt

skrev jag till baby för ganska exakt ett år sen. Tänkte jag kunde "damma av" den nu och ¨även låta min läsare få ta del av den.

Hur ska jag förklara hur mycket du betyder
För min kärlek för dig finns det inga lagar som lyder
Mitt hjärta står i brand och det brinner för dig
Det låter som en klyscha men det stämmer på mig
Jag njuter av din närhet och underbara skratt,
Precis som en fullmåne i en kosmisk natt
Dina ögon som tindrar likt vackert morgonljus
Din röst lika njutfull som havets stilla brus
Du får mig att le som ingen annan klarar
Förundras över hur ditt tålamod varar
Du kan sprida ljus i en korpsvart natt
Likt trollkarlen plockar fram kaninen ur sin hatt
Jag trivs i din närhet och vill där för alltid vara
Din blick är så het dina ord är så rara
Du är den som får mig våga att ta sats
Du gör min tillvaro till en bättre plats



En tanke

Jag och min pappa har en bra relation. Kanske rentav en mycket bra relation. Han har alltid ställt upp för mig. Alltid kört mig till fotbollsträning och fotbollsmatcher. Gått upp tidigt dessa lediga dagar för att köra till cuper. Min pappa är en sån pappa som liksom är lite för snäll. Han vill hjälpa till och göra saker och då blir man sur på han för att han egentligen är snäll. T.ex. så kunde han, när jag bodde hemma, tvätta min bil utan att säga till eftersom att han ändå tvättade sin. Otroligt snällt, och jag klagar inte egentligen, men det kändes liksom inte rätt.

Ibland märks det tydligt vilken stor klyfta det är mellan mig och min pappa, och då syftar jag inte på att han kallar ett vattenpass för en rättskiva. Nej, han tillhör liksom generationen före datorerna. Men han tillhör också lite av en generation som är "utdöende". Dagens ungdomar spenderar sin tid framför datorer och är jävligt grymma på det. Kanske är deras föräldrar skilda och det curlas hit och det curlas dit. Min pappa tillhör mer släktet av de slitstarka. Som smederna förr, som bönderna. De som arbetar med kroppen, de som bygger upp muskler, ch då inte som bodybuilder. De som har sega muskler.

Jag undrar hur framtiden kommer se ut. Vem som ska ersätta dessa personer. Ersättas kommer de ju göra oavsett men blir det lika bra? Eller kommer behovet av fysisk styrka att minska? Kommer vi att få allt fler hjälpmedel som ska förbättra vår arbetsmiljö genom att minska tunga lyft? Kommer det i framtiden att behövas mer hjärna än muskler?

Jag vet inte

En för varm dusch

Är precis kommen ur en dusch som egentligen var alldeles för varm och varade alldeles för länge. Men det kändes som det behövdes, kanske är det kylan där ute som framkallar detta behov. Brrr.

Annars har jag hållt mig inomhus i princip hela dagen då jag och pappa har börjat kakla om i vårt kök idag. Fast denna dagen har mest bestått i att riva ner det gamla kaklet, tog sin lilla tid det också. Just nu har köket en lite mer lantlig känsla men jag tror att slutresultatet ska kunna bli riktigt bra. Lovar er lite bilder när det är fix färdigt, blir omkring torsdag-fredag.

Nu ska jag spendera resten av kvällen i soffan framför teven och titta på lite fotboll. Känns som det är en aktivitet sm passar mig precis lagom just nu.


välkommen 2010

Nytt år och nya tag, känns skönt att äntligen ta tag i 2010 års första blogginlägg.

Gårdagen spenderades, som många andra nyårsdagar, mestadels liggandes i soffan framför teven. Själva nyårsafton var en trevlig tillställning och varken ölen, vinet eller champagnen flödade. Ändå var man sådär seg i kroppen som man är dagen efter.

Fick sova ut rejält idag innan det blev en långpromenad i det soliga men kalla vädret. Riktigt skönt trots allt och lite ny energi fylldes på i kroppen. Kanske kan denna energi komma väl till pass då vårt skolarbete ska skrivas ihop, får ta tag i det där på riktigt i början av veckan.

Är ledig i 12 dagar till men det är inte utan att jag längtar tills alla julgrejor ska plockas undan. Denna långhelg har jag snart fått nog av och jag önskar snart gå tillbaka till det vanliga livet. Till lite rutiner. Just nu är det total avsaknad av dessa.



RSS 2.0