Med en fot i paradiset

Ännu en fredag och ännu en helg väntar runt hörnet. Typsikt att det just därför är betyligt molnigare och kyligare än vad det varit tidigare i veckan, som om någon sitter och skrattar åt alla helg-firare.

Det har på allvar börjat hända saker med vårt examensarbete vilket känns befriande. Projektuppgiften ligger vår grupp också bra till i där känner sig nog ingen av oss särskilt orolig. Ska låta båda dessa projekt få vila i helgen och samla nya krafter för nästa vecka.

Vi köpte ny dator i lördags så tänkte att den skulle inspirera mig till att skriva mer i bloggen men så blev det inte denna vecka i alla fall. Det finns en tendens att ju mer tankeverksamhet som läggs på skolan ju mindre tid läggs här. Och så är det det där med att sommaren närmar sig, då finns det så mycket roligare saker att göra än att sitta framför en dator. Jag är på riktigt imponerad över alla de storbloggare som lyckas skriva flertalet inlägg på en dag och där de dessutom håller hög klass. Men så försörjer de sig på det också. Kanske skulle bli en nödlösning om inget annat dyker upp efter min examen? Nej, tror inte det...


Grått

Känns nästan som man flyttats några hundra år bakåt i tiden till slaget vid Lützen. Ingen möjlighet för solen att tränga igenom denna gråa massa som ligger tät bland träden. Får hoppas den släpper inom kort så man kan få njuta av solens värmande strålar, det är trots allt fredag.

Fortsättning följer på exjobbet idag. Blir troligtvis ganska stor fokus på det nu en vecka framåt. Läsa, läsa, läsa och skriv,a skriva, skriva. Motivationen finns där absolut men tror inte min hjärna hunnit vakna till liv riktigt ännu.
Kanske att man skulle greppa strykjärnet eller dammsugaren istället?

Som ni märker är min fredag fortfarande oskriven men det är nog på tiden att få ihop den där texten nu när klockan passerat nio på morgonen den tjugotredje mars.


Morgonblogg

Tiden bara fortsätter springa iväg och nu har vi fått några dagar med blåst och moln istället för den varma vår-solen som vi fick njuta av tidigare. Men om våra spåherrar och -damer har rätt för sig så ska den vara tillbaka inom kort. Hoppas på detta och att få kunna se ännu fler vitsippor snart blomma ut. Ett flertal har redan börjar dyka upp på tomten. Det är allt lite spännande att spendera sin första vår i huset och få se vad som dykker upp i trädgårdens rabatter.

Har spenderat måndagen och tisdagens i skolan i Malmö men idag blir det plugg hemifrån. Examensarbetet är det som står på schemat och det känns som det går lite trögt. Är väl ofta så i början så det är bara att fortsätta mala på.

Hoppas ni alla får en toppen-onsdag så ska jag försöka ha uppdaterat lite bättre till nästa gång min blogg får en liten besökstopp. Alltid spännande att fundera över hur de uppkommer när inga nya inlägg skrivs. Men ni är välkomna allihop!

Venus och Jupiter

Igår var det dags för säsongens första grillning. Det om något är sannerligen ett tecken på att det går mot ljusare tider. Ett annat tecken är att jag börjat hitta löparskorna igen. Förra veckan gick jag ut lite för hårt med 7 km så idag nöjde jag mig med en runda på 5,6. Flåset är inte i närheten av vad jag önskar att det var och det känns som på tok för många muskler försvunnit i benen under vintern. Men ge mig någon vecka så ska vi nog råda bot på det också.

Skolarbetet rullar vidare och denna vecka har vi valt att fokusera ganska mycket på exjobbet. Dessutom skriver vi vår allra sista tenta på fredag. Förmodligen är det också en av de tentor som jag är mest förvirrad inför. Känns väldig svår att plugga till men jag hoppas ro det i hamn.

Just nu ska man tydligen kunna se Venus och Jupiter passera varandra. Själv har jag inte tänkt på att titta efter men jag kom till att tänka på en låt som jag tycker är väldigt fin och som heter just Venus och Jupiter.

Ännu en helg

Söndag ännu en gång och jag inser att bloggen fått vila lite för länge, så jag ger er en uppdatering över helgen.

Fredagen avslutades med en konsert i Hässleholms konserthus där Eldkvarn lirade. Tyckte bandet var i riktigt bra form och vi fick höra en bra mix mellan gammalt och nytt material. Från den senaste skivan fick vi bland annat höra En liten kyss av dig, Låt det rulla, De berömdas aveny, Tårar från en clown och Sång från koster. Alltid roligt att få hyra nya låtar live. Av de gamla låtarna fanns såklart Fulla föra kärlekens skull, I skydd av mörkret, Pojkar,pojkar,pojkar och en av mina favoriter Ta min hand. Efter ömskemål spelade de också den mycket fina Nerför floden. En hel del andra låtar var där också under denna knappt två timmar långa konsert som jag skulle ge höga betyg.

Lördagen passerade mest utan någon större uppståndelse och avslutades även denna med musik. Denna gång vare det tv och mellon som stod för underhållningen. Hade det bara varit denna tävlingen så had det varit OK, men nu är ju allt redan uttjatat.

Ikväll tar jag med mig pappa in till Malmö för att se på Malmö-Rögle. Måste erkänna att jag skulle tycka det var skoj om båda lagen kunde hamna i Elitserien, men det kommer inte hända. Och just nu ligger ju Rögle bäst till, så vi får väl se vart det hela slutar.

Shoreline

Gårdagen spenderades i gamla trakter, nämligen Hässleholm, och jag sprang då på en av de som jag jobbade med under förra årets Siesta. Blev samtidigt påmind om den förmodligen vackraste stunden på hela festivalen. Jag kan erkänna att jag verkligen inte är något Broder Daniel fan men jag blev mereller mindre tvingad att se Henrik Berggrens konsert och det ångrar jag inte. Till just denna låt hände något. Publikens allsång blev lite högre, tårarna lite fler och det gick verkligen att ta på stämningen. Ni som var där vet vad jag menar...



Är ni ntresserade av att gå på årets upplaga av siesta festivalen så rekommenderar jag att gå in på deras hemsida som ni kan göra här.

Debattkväll

Får bli ett sent mobilinlägg från sängen innan denna första dag i mars avslutas. Har under kvällen tittat på SVT:s debatt där allt från Ranelid till bensinpris och ensamma kvinnors rätt till inseminering diskuterades. Skulle kunna orda en del om det om det inte vore så klumpigt att skriva på mobilen. Debatten var iaf intressant att följa.

Annars har det firats födelsedag idag. Inte min men Annas. Ordentligt firande blir det till helgen men redan idag blev det en försmak av tårtan och det bådar gott.

Nu drar jag täcket över huvet och sover fem kvart i timmen. Mycket att uträtta imorgon. Men god natt för denna gången.


RSS 2.0