15IX26

Bland träden bakom grannens flaggstång skymtar månen lågt hängandes. Inte riktig full ännu, men på mycket god väg. Annars trivs jag med mörkret härkomkring nu.
 
Fin höstdag ännu. Frisk, solig, stilla. Morgonen kall, värmepumpen pumpade ut ordentlig med värme i golvvärmeslingorna. Sen solen som sagt och vardagsrummet varmt som en högsommardag. Nu skulle kaminen kunnat brinna, men premiären får vänta minst två helger till.
 
Höstbudgeten kom för ett tag sedan. Har på intet sätt granskat den i detalj, Vissa får mer, några för mindre. Om det blir bra vet vi väl först i efterhand. Men ändå, man vill ta bort jämställdhetsbonusen för föräldraledigheten och istället införa en tredje pappamånad. Vet inte vad det handlar om i besparing, men är egentligen emot att påtvinga istället för att uppmuntra. Men om det faller väl ut vet vi som sagt först i efterhand. Enligt sittande regering hade inte jämställdhetsbonusen gjort just detta. Gränsen för sjukintyg vill man också minska. Är detta rätt väg för friskare människor? Psykiska sjukdomar och depressioner bara ökar, då tror jag inte det hjälper med att behöva visa upp sjukintyget tidigare. Istället borde man försöka få friskare människor och framförallt se till att arbetsgivarna erbjuder bra arbetsplatser och arbetsmiljö. Fuskarna tror jag lyckas fuska ändå. Men som sagt, huruvida detta faller väl ut och minskar sjukstatistiken vet vi först om något år. Och förhoppningsvis innebär lägre statistik och mer välmående människor. Likatecknet är inte givet.
 
Mina böcker ligger stilla vid sängordet. Inte ett blad vänt på flera veckor. Borde ta upp det där igen. 
 
Fågelbord är inte beställt ännu. Men uttittat och borde snart beställas hem. Ska fåglarna flockas ska de utfordars tidigt. Kanske blir det också ett vattenbad i år. Jag lovar uppdatera om detta.

15IX20

Ännu en vecka av detta året är förbi, ännu en vecka av livet. Men en bra sådan. Mycket att göra på jobbet nu, vilket gjort att det blivit tidiga morgnar med bilen, jag har en paus från tågen nu. Hur som, de där morgnarna i bilen är stundtals underbara, varierande. 

I måndags, himlen fantastiskt färgad av soluppgång och Ringsjön som återspeglade detta ljus. Onsdag, becksvart och regnigt. Men då framträder istället baklyktorna på bilarna tydligare. Som i backen upp mot Lund efter Gårdstånga, där rusar bilarna fram likt blodet i våra vener. 

Thåström i bilen, skebokvarns-plattan. Nånstans där vände han för mig.

Barnen förkylda lagom till helgen. Skulle varit på dop igår, fick ställa in. Sexårskalas idag, jag och stora dottern gick dit men hon var nog inte helt i form. Men tårtan gick hem!

Vill städa ur här hemma. Få ordning. Göra om och förnya. När ska det hinnas med? Ska se efter vad nya garderober till sovrummet kan kosta. Så är ett rum klart. 

Nu laddar vi för att gå ut hårt i kommande vecka för att kunna ta det lugnare mot slutet. Läste förresten att det är äppelmarknad i kivik till helgen för den intresserade. Själv planerar jag besöka kusten på andra sidan Skåne. 

15IX09

Pizza på en torsdag, så fick det bli idag. Lilla dottern var på BVC idag och stora dottern var då hos mina föräldrar, dit resterande familj sedan anslöt. Så på väg hem från jobbet kom ett sms om vi skulle äta pizza där som kvällens middag, och bekvämligheten gjorde att det var enkelt att tacka ja.

Ett välbehövligt besök blev det hos frisören igår, så nu är en redo för diverse dop och kalas som ska firas denna månad. Nytt pass passade jag också på att ordna idag när jag ser mer "normal" ut. Kommer till användning om ett tag.

Har inte mycket bilder att visa, och är för dålig på att ta. Om vädret tillåter i helgen så ska jag ta kort på hur altanbygget blev, det har jag ju lovat sedan tidigare. Och bra blev det, även om det inte är jättemånga sommarkvällar som spenderades där detta året. Men det får vi ta igen nästa år.

15IX07

Ny vecka, nya tag. Jag har känt mig lite seg i kroppen på senare tid så därför det inte blivit så mycket bloggande, och inte så mycket annat heller för den delen. Någon form av huvudvärk, som mest suttit i en punkt över vänster öga, har fått mig till att gå till jobbet, göra mitt jobb, och sen hem och försöka ta det lugnt. Och att ta det lugnt hemma är inte helt lätt alltid, men nu börjar åtminstonde jag och stora dottern få till en ganska bra rutin när det gäller nattning. Tänk att innan lillsyster kom så skulle tvunget mamma natta, nu när hon har lillasyster att ta hand om så är det som den stora dottern inser detta och accepterar mig rakt av.Det är vi tacksamma för.
 
En anledning till den där huvudvärken skulle kunna vara sömnbrist. Men jag tycker jag får sova bra trots allt, nästan åtta timmar, men mitt sömnbehov är ibland större än så. Och det blir inte alltid åtta sammanhängande timmar på en natt. Men lite tog jag igen (vilket det sägs att man inte kan) i lördags då jag sov middag mellan tolv och fyra. Så kan det gå när man inte ställer klockan.
 
Ni bryr er säkert inte nämvärt om ovanstående, men så mycket roligare saker har jag inte att skriva om. Helgen var som sagt återhämtning och det mest ansträngande var gårdagens gräsklippning. Blött var gräset men det var tvunget att klippas. Nöden har ingen lag sägs det ju.
 
Snart kallare tider här. Ska försöka få tag i ett nytt fågelbord, ett på pinne. Detta ska stå vid vår nya altan, där vi kan se det bra från vardagsrummet samtidigt som jag hopaps fåglarna känner sig trygga med tätt buskage/träd nära. Men var hittar man sådana bord? Får gå på jakt på nätet.
 
Kontoret här hemma har också fått en ommöblering. Inga drastiska saker men istället för att ha skrivbordet så man tittat rakt in i väggen så är det nu utsikt genom fönsret. Tror det kan bli bra och hoppas kunna använda det mer som det är tänkt. Ett rum att arbeta/ sitta vid datorn vid samt kunna gå undan i fåtöljen och läsa en bok eller bara ta det lugnt. Som någon liten variant av bibliotek/cigarr-rum. Men utan cigarr och med lite för lite böcker för att kallas bibliotek.
 
Omvärldsanalysen lämnar vi till annan dag, när mitt huvud är mer med. Nu ska jag bänka mig framför något /dåligt/ tv-program. 

15IX01

Augusti gjorde avslut och september välkomnade oss med en ganska höstlik, grå trist dag men som ändå hade något av sommarvärme kvar.

Annars försöker vi anpassa det nya livet, så får bli mobilblogg ikväll. Vår (lilla) storasyster är svårnattad nuförtiden. En och en halv timmes duell gör att det inte blir mycket till kväll efter man kommit hem från jobb. Middag före, macka och te efter. Sen en dusch och gonatt. Men det blir nog bättre med tiden.

Lundell släppte sin höst/vinter turné i helgen. Biljetter till hans konsert i Malmö är bokade. I övrigt en turné med typ tjugo spelningar. Hur känner man sig efter avslutningen på självaste nyårsafton på Göta lejon i huvudstaden efter en sån turné ? Vad fyller tomheten? Pensionen? Eller styr man mot varmare breddgrader för återhämtning? Inte vet jag, men det hade varit roligt att vara på den spelningen. Men gick liksomintr ihop sig.

Hörde en man på tv fyras Nyhetsmorgon för ett tag sedan som berättade om att det blir allt vanligare att man tar unika efternamn när man gifter sig. Som svar på varför menade han att sociala medier mm gjorde det viktigt att sticka ut. Man måste vara nån, inte bara en i mängden. Det är intressant tycker jag, lika intressant är hur det samtidigt går att vara tämligen anonym och skriva massa elakt om andra personer på nätet ( vara ett troll). Säger kanske något om vilken värld vi lever i?



RSS 2.0