Gamla spår

Känns roligt att åter få vara tillbaka på det gamla jobbet för några dagar, men jag inser ännu en gång att jag gjort rätt som valt att läsa vidare. Det är liksom det jag verkligen vill känner jag nu. Men när det som denna veckan går omtentor så passar jag gärna på att fylla ut plånboken lite.

Deklarationen är nyligen inskickad också. Glöm inte detta, måndag är sista dagen.

Var och tittade på ett hus idag också. Mycket att tänka på och verkligen många tankar som snurrar i detta huvud. Möjligheter, fördelar, nackdelar, förutsättningar.

Valborg närmar sig också. Det har väl egentligen aldrig varit någon dag som jag särskilt firat eller supit på. Så blir det inte i år heller, får se om det blir någon brasa.

Och till er som önskar önskelistor från mig tills födelsedagen så funderar jag för fullt. Tillsammans med alla andra tankar...


För varje brustet hjärta lyser en stjärna inatt

Jag utlovade egentligen att jag skulle avbryta min påskfrid redan i söndags, men så blev det inte. Jag befann mig kanske fortfarande i något slags lyckotillstånd efter en härlig helg på sydkoster eller var det bara andra prioriteringar som gjorde att det inte blev av. Hur som helst så har jag och baby alltså spenderat några fantastiska dagar på ett soligt sydkkoster.

 

Vi valde att bo på hotellet som ligger i Ekenäs. Var framme med båt redan klockan ett och incheckning var inte förrän runt tre, så vi lämnade vårt bagage och promenerade till öns lilla ICA-affär där vi fyllde på med lite energi. Sen traskade vi tillbaka igen, fick vårt rum, och gick ner och satte oss på en härlig altan och tog ett glas öl och vin och lite snacks till det. Svårt att få en bättre start.

 

  

Efter att ha vilat ut lite på rummet så gick vi åter iväg på promenad och valde att gå upp på valfjället. Detta är öns högsta punkt och ligger precis vid kyrkan. Härifrån hade man utsikt över det mesta, mycket fint var det och vi var nästan ensamma där uppe. Och det var någonstans där i solen och tystnaden som jag verkligen tyckte synd om de människor som inte kan njuta av såna stunder. Men kanske njöt vi trots allt ännu mer när vi tagis oss ner för valfället och vidare till Långagärde och sundets skaldjurscafe. En liten restaurang som ligger ínhys i en sjöbod i det lilla sundet mellan nord- och sydkoster. Här har Plura gjort spelningar, serverat och stått i käket under sena sommarkvällar och tror även att restaurangen finns omnämnd i hans kokbok. Vi gav oss på några riktigt goda räkor och lite vin i solnedgången och lite senare efterrätt och lite värmande. En kväll som kostade några slantar, men det var värt varenda en av dem.

 

Efter att ha tagit oss hem på mörja stigar under fredagkvällen/natten så vaknade vi på lördagen till en åter molnfri himmel. Bilden ovan t.v. visar utsikten från balkongen och också altanen där vi åt snacks. Hyrde iaf cyklar denna dag för att kunna ta oss lite längre.

 

Vi cyklade först ner till Kyrkosund och denna delen av ön var betydligt lugnare och tystare än vad det var i Ekenäs. Här mötte man knappt några flakmopeder utan möjligtvis en barnfamilj med barnvagn. På vägen hem tog vi också vägen in om Kilesand där vi fikade medhavd fika innan vi svängde in om Långevik. Medans vi hade cyklarna blev det också en sväng upp måt Långegärde igen och en riktig fika på ett trädgårdscafe.

 

Lördagkvällen blev det mat på restaurangen och helgen kunde summeras som väldigt lyckad. Givetvis bidrog vädret väldigt mycket, men jag skulle nästan kunna åka tillbaka när det är höst såväl som högsommar. Dock skulle jag kanske välja annat boende eller så, men ön är det inget fel på.

Söndagmorgon blev det alltså hemfärd och vi åkte direkt ner till Viken utanför Helsingborg där vi firade babys kusin som fyllde år. God mat blev det även här så jag har ännu inte vågat ställa mig på vågen. Hoppas dock att jag förbrände några av kalorierna under den lilla fotbollsmatch vi hade, eller så ska jag kanske bara inse att jag är dåligt tränad?

(Rubriken är för övrigt tagen ur Eldkvarns låt Blues för Bodil Malmsten som ligger på plattan Svart Blogg som till stora delar är skriven på just Sydkoster.)


Påskhälsning

Har precis avnjutit en mindre påskmiddag här hemma. Lite sill, ägg, prinskorv, bröd med lax bland annat fick mig att känna något litet av att det är påsk. Annars märks det genom en något ökad biltrafik här utanför.

Kanske fick ni en kortare arbetsdag? Själv var jag nere på skolan i Malmö och vände drygt en timme. Nu är man nästan ledig i  två veckor då man inte har några omtentor i nästa vecka. Riktigt skönt!

Hur ser det ut hos er nu? Har ni påskpynt med fjädrar, flygande häxor på kvast och kanske målade ägg? Eller pyntar ni bara med ett påskägg fyllt av godis? Här är det tomt på sånt men när jag tänker efter så vet jag att det ska finnas lite undanstoppat i förrådet. Ja, inte målade ägg och fjädrar men någon form av skål om jag minns rätt.

Annars tänkte jag låta det råda lite påskfrid på bloggen. Jag tänkte ta mig tid för att göra det jag ska göra och låta er göra vad ni ska göra utan att undra om ni missar något här. Inte för jag tror att ni tänker så, men på söndag kommer det nog ett inlägg. Glad Påsk på er alla!


Gott & Blandat

Idag var ännu en dag i Beijers park och ännu en dag med sol och värme. Inget att klaga på där inte.

Hoppas alla ni arbetare kan njuta av en kort arbetvecka. Själv njuter jag va en extra kort skolvecka, endast skola idag och på torsdag. Sen ska jag vila ut ännu mer än jag brukar över påsk.

Pluras kök ikväll. Timbuktu och Stefan Söderström är gäster. Och någon Elin som jag inte känner till. Ibland kan man undra om tjejen är kvoterad in. Det har nog aldrig varit två tjejer i samma program detta året. Men alltså inget illa om dem, har gillat dem allihop.

Helsingborg tog tre nya pinnar igår. Det satt hårt åt men desto skönare med seger.

Lika mycket, om inte mer, jublade Hammarby som i slutet vände mot Landskrona. Och vilken stämningen det är på Söderstadion. 

När vi ändå är inte på tema fotboll så var det seriepremiär för Svensköp i söndags. Tyckte helt klart grabbarna var värda minst en poäng men tyvärr kammade de noll.

Biljetter till Eldkvarn är också bokade. Den 5-8/10 spelar de på Victoriateatern i Malmö. Ska bli en ny erfarenhet.




Filmkväll

Klockan är inte sex ännu och middagen är avklarad sen en tid tillbaka. Fördriver mest tid framför datorn medans sjuklingen ligger i sängen och vilar upp sig. Annars blir det filmkväll ikväll. Väldigt, väldigt länge sedan vi såg en film här hemma men idag har vi hyrt Hämnden. Hoppas den är så bra som alla säger, passade också på att hyra hem I Rymden Finns Inga Känslor som kanske mer är en film för baby än för mig, så därför tog jag också Tron Legacy med mig hem som jag blev rekommenderad på helgens 40-års fest. Känns som det blir lagom hög aktivitet denna helgen. Nej allvarligt talat så ska det skrivas ihop lite från dagens fältmätning i Beijers Park och att jag har en annan uppgift som ska i princip göras klar. Så helt fri är man inte. Hoppas för övrigt ni njuter lika mycket av solen som jag. Tänk att lite ljus och värme kan göra så mycket. Hoppas det blir likadant äder nästa helg!

Beslutsångest

Jag sitter och våndas lite här hemma över mina valbara kurser. Sista dagen för att välja är imorgon så jag tänkte undvika att vara ute i sista sekunden och välja idag istället. Ganska länge funderade jag över om jag skulle inrikta mig mot ngt speciellt eller och jag skulle bredda kunskaperna, just nu lutar det mot så brett som möjligt. Väljer väl mellan en 4-5 kurser som ska rangordnas. Får fundera vidare lite på det hela.

Jag saknar oss

Min besöksstatistik sjunker snart lägre än noll, men det är ju inte konstigt det. Varför tar jag mig aldrig tid att skriva här nuförtiden. När det för en gångs skull har hänt så mycket som helst så har jag ingen tid över. Men nu är iaf disk och tvätt borta (Tack!) så jag har bara en sjuklig att ta hand om. Och välja mina valbara kurser inför hösten innan fredag. Och läsa in mig på fredagens fältmätning. Annars är det jobb imorgon och skola torsdag, fredag. Sen helg igen.

Har ni missat Scoccos senaste singel "Jag saknar oss"? Då kommer den här. Och hela hans CD kommer i maj om jag inte minns fel.
Jag vet inte om jag saknar så mycket av det gamla egentligen, men detta värmer ändå mina öron. Javisst, var det vackert, som han sjunger.

Annars tror jag att jag hoppar Pluras kök idag. Blir helt enkelt för sent. Men ska nog försöka se något av kvällens Champions League. Får väl ångra det imorgon, men det är smällar man får ta.


Påfyllning

Påfyllning i bokhyllan. Äntligen har Conn Iggulden bok Silvrets rike kommit ut och jag kommer säkert börja på den under helgen. Som lite bonus följde även Ulf Lundells bok Saknaden med och en bok om faktiskt inte är en kursbok utan som jag tyckte verkade intressant, Arkitektur & Bärverk.



            


Slutrapport

Igår hade vi vårt sista arbetsplatsbesök ute i Bunkeflo och fick svar på våra sista frågor som rörde arbetsmiljö och ledarskap bland annat. För första gången sken solen riktigt ordentligt och fäglarna kvittrade och på allvar kunde man gilla läget med närheten till Öresund.

Idag blev det istället till att låsa in sig med dator och försöka skriva ihop så mycket som möjligt av arbetet som ska redovisas och lämnas in på torsdag. Vi är väl i princip klara med 99,5% av det hela men får ta det allra sista imorgon, dock tillät vi oss att ta sovmorgon.

Blev även lite hastigt och lustigt inkastad när ett gäng byggstudentet från gymnasiet kom på besök och skulle ha information om vårt program. Roligt att bli utvald till att informera lite om va det är vi gör och förhoppningsvis lyckades vi få någon att känna intresse programmet. 

Härnäst är det annars Pluras kök och fram till dess blir det Champions League med åtminstone ett öga.

Träningsvärk

Idag har det skrivits en del på vårt arbete som ska redovisas på torsdag, sista besöket ute på arbetsplatsen har vi imorgon. Hoppas vi får den sista informationen som behövs då. Annars har det körts planteringsjord med fotbollsklubben idag. Inser att jag är väldigt dåligt tränad och känner på mig att jag kommer ha träningsvärk i mina armar imorgon. Ska man se detta som en väckarklocka?

I fredags var annars delar av gänget hemma hos Helena för lite myskväll. Det käkades pizza och kollades gamla filmer som Helena filmat och som jag inte sett innan. Blev bland annat en tillbakablick på midsommar 2005 och sälen 2007 samt lite andra små fester. Vad liten man var på den tiden...

Annars är det väl sista veckan med skola samtliga dagar som vi går in i nu, sen blir det betydligt glesare. Finns kanske en risk att vissa i klassen kommer ta sommarlov lite tidigt. Men icke jag, däremot ser jag fram emot påsken. Räknar ner veckorna...

RSS 2.0