tentaångest

Jag vet inte om ni sett att min bild har bytats ut. Jag gjorde denna ändringen för en vecka sedan, och i fredags tror jag den ändrades. Det går visst inte jättesnabbt här. Bilden är väl ett försök att göra bloggen lite snyggare då jag är dålig på design (ironi). I vilket fall så ger den ett helt annat intryck än den gamla.

Igår hade vi lite firande här för baby. Jag tror fortfarande att jag är mätt efter all maten, men rysligt gott var det. Detta ska inte ses som någon slags självberöm då jag hade ganska så liten delaktighet i just det, men man är ju bra på olika grejor.

Idag så spelade vi match. Verkligen inte en av mina bättre insatser.  Vissa dagar är man helt enkelt inte vän med bollen och idag var en sådan för mig. Slutresultat: 1-1

Det börjar närma sig tenta nu. Mindre än två veckor kvar och det innebär att man går in i det där hemska tillståndet där man slits mellan hopp och förtvivlan. Man inser att vissa saker inte alls fastnat i skallen, vilket man trott, och man inser att man inte alls förstått vissa saker. Så plötsligt förstår man och hoppet stiger. Så gör man den första gamla tentan som en koll. Total kollaps och man inser att det aldrig kommer gå vägen på tentadagen. Då får man ställa lite dumma frågor, och har man tur så inser man att det är självklart att det är så. Inser man inte detta så får man bara acceptera läget. Sen är det plötsligt tentadag, och då kan man inte annat än att gå dit och göra sitt bästa och hoppas att det räcker. Men som sagt, nästan två veckor dit fortfarande...



beachbody 2010

Nu är jag hemkommen från gymmet och har även hunit med en dusch. Kunde inte träna fotboll igår så kom överrens med min tränare om att försöka kompensera på detta sättet. Tyvärr så är inte min överkropp vad min underkropp borde vara. Undrar om jag en kommer kunna lyfta armarna imorrn.

Idag är det en väldig massa att stå i. Eller kanske inté egentligen, men allt tar sin lilla tid. Det ska bakas, det ska städas, det ska handlas på systemet, jag ska fixa de sista paketen till baby. Allt det där vanliga som ska åstadkommas innan en fest ska hinnas med idag helt enkelt.

Väderomslag. Det töar för fullt här ute och plötsligt känns sommaren inte riktigt lika långt borta. Det innebär iofs inte att den känns nära. Men det är väl tur det kanske och jag ska hinna få till någon beachbody 2010.

Rubriksättning vadå?

Min inspiration flödar inte just nu och att bara skriva för skrivandets skull är egentligen inte min grej, men känner mig ändå tvungen att ge mina få men tappra läsare någon slags uppdatering.

Första träningsmatchen spelades i helgen, närmare bestämt i lördags. Första matchen är alltid första matchen, och det kändes lite som om mina lungor hade lämnat min kropp de första tio minuterna. Detta blev väl lite bättre senare under matchen, och även om det kanske inte var den bästa matchen så vann vi till slut med 2-1. En vinst är alltid en vinst och det var väl trots allt skönt, även om det finns mer att önska från både mig själv och laget. Men jag vet att det finns mer att ge, det tror jag vi alla vet.

Igår fick det bli till att räkna matte trots att det var söndag och vilodag. Just nu är jag inne på ett kapitel om matriser. Kanske inte den svåraste matten, men det tar sin tid att räkna vissa tal. Kanske delar jag med mig lite om jag är på humör och lyckas skriva ner det på datorn.

Annars kretsar mina tankar just nu kring paket. Baby fyller snart år, någon som kan komma med ett bra tips?

Eftersom jag har såna problem med hennes paket har jag själv redan börjat fundera på vad jag önskar mig när jag fyller år. Jag brukar alltid vara väldigt dålig på att komma på sådant, men för att inte utsätta min närmsta för alldeles för stor huvudbry detta året så tänkte jag för en gångs skulle ha lite förslag. Fast än så länge är det tomt. Men det kommer nog.

Hoppas för övrigt ni klarar er bra i detta snöiga land. Någonstans har det gått så långt nu så jag orkar inte ens bekymra mig över nästa snöfall. För mer lär det komma. Frågan är väl snarare när och hur all denna snön ska försvinna?



En vintermorgon under min lumpen-tid 05/06


Hur är du lagd?

Jag har ofta ett problem när jag ska sätta mig ner här och skriva ner något briljant och intressant. Det låser sig. Ofta uppstår samma problem när jag ska skriva uppsatser till skolan och sätter mig framför datorn. Skrivkramp. Vet egentligen inte vad det beror på, men även om jag är full av idéer så är jag plötsligt helt tom när jag ska trycka ner dessa tangenterna för att bilda några meningar.

Ofta är det lättare att skriva ner det på papper, men att skriva förhand (är det ett ord?) är jobbigare så därför blir det inget. Någon som har en skrivmaskin stående kanske?

Imorgon ska jag till frissan. Var alldeles för länge sedan sist så ska bli riktigt skönt att bli av med denna kalufs nu.
Det är säkert många som ska lämna in ansökan om semester till sommaren nu eller ganska snart. Själv ska jag ansöka om sommarjobb. Men oavsett, att planera en semster just nu känns bara så fel. Bara snö, snö och snö. Känns som vi får vänta på värmen och solen ett tag till.

Det positiva är väl ändå att vi sluppit de vanliga regniga dagarna och slasken denna vintern när nerbörden kommit som snö. Det negativa är att snön inte rinner undan från gatorna likt vattnet. Alltid finns det något att klaga på. Om man nu är lagd på det sättet.


Hockey

Jag sitter fortfarande uppe och väntar på att Sveriges hockeymatch mot Tyskland ska dra igång om knappt en timme, och jag undrar egentligen varför. Hur som helst så är jag ledig imorgon så den sena timmen skrämmer mig inte, men vill ändå inte förstöra morgondagen p.g.a. lite hockey.

Idag var det fotbollsträning igen och det var en såndär träning då Jag liksom blev trött utan att bli trött. Det fanns liksom inte ens ork för att få upp flåset sådär ordentligt som det brukar. Hmm...

Imorgon har de lovat att ett nytt område med snö (och storm) ska dra in över oss här nere. Ja det var väl på tiden, var ett tag sedan sist. (Ironi)

Nu ska jag fortsätta se Sveriges match i curling och kanske blir det även en kopp kaffe. Något sådant kan nog behövas  för att orka genom natten.


Trött

På sista tiden (denna veckan) har jag mest känt mig trött. Steget ur sängen har känts ovanligt krävande och när det känns såhär får det även effekt på min blogg. Inspirationen minskar och det kommer liksom inga ord ur hjärna och fingrar. Ska ändå försöka ge er någon form av uppdatering.

Skolan är sig lik. Är egentligen mest matten som tar upp tid och energin, men det räcker då man redan börjar känna av att tentan närmar sig. Känns dock som de flesta i klassen tycker samma så man står där inte ensam. 

Något som åtminstone känns positivt är att det blivit ljusare betydligt längre på kvällarna, det gillar vi!

Helgen som gick spenderades mest med killarna i fotbollslaget. På lördagen var det spelarmöte, årsmöte, och sedan bowling och käk på lucky bowl i Höör. Brunte visade vem som var lagets  dancing queen (om man kan säga så om en man) och spriten/ölen/alkoholen flödade. Själv var jag ganska glad över att ta mig hem vid ett-tiden, annars hade jag nog aldrig orkat träna på Söndagen. Kanske var det någon rest av alkohol kvar i kroppen men kändes aldrig riktigt som jag blev vän med bollen under de två timmarna vi tränade. Men så kan det vara ibland.

Bättre än så blir det inte idag. Nu ska jag mest slappa i soffan och kolla på Bygglov och sedan Champions League. Jag kommer då inte vara piggare under föreläsningen kl 08.00 imorgon.

Engelska graven på Hanö


trevlig helg

Jag tänkte egentligen inte skriva någonting alls här idag men så insåg jag att tiden kanske inte räcker till i helgen då det är ganska mycket annat, så ska försöka dela med mig lite av det som finns i mitt huvud.

Har kollat på let´s dance nu under kvällen och Birro fick lämna. Vet inte vad som skett bakom kulisserna men denna man verkade ha mycket innestående ilska. Eller så kan han inte ta kritik. Willy reagerade inte riktigt på samma sätt på sina låga betyg.

OS invigs under natten. Då var det äntligen igång...

Det var väl allt som jag kan få ut ur dessa fingrar som styrs av en trött hjärna just nu. Lovar att jag ska bli bättre på att skriva. Mest för att jag vill det själv, är ju därför jag skriver. Men ändå.

Trevlig helg 

åttondefebruaritvåtusentio

Ikväll tittade jag på Himlen kan vänta - ett år senare. När programet sändes för ett år sedan så fastnade jag snabbt för det. Fantastiska människor med otrolig livskraft och de visade en otrolig tro på framtiden, trots de mörka besked som läkare hade gett dem. Idag fick vi möta dem ett år efter och än en gång fick vi en inblick i deras livsöde. För er som missade det och gärna vill se det går det i repris 11/02 i SVT1, 12/02 i SVT24, 14/02 i SVT1 och 03/03 i SVT1.

Den stora nyheten har annars varit de två svenska soldater som igår dödades i Afghanistan. Sjävklart otroligt tragiskt och tankarna går till deras anhöriga. Debatten om huruvida vi borde ha soldater eller inte i Afghanistan har åter blossat upp, och ska detta kanske utveckla sig till en valfråga?

Att situationen i Afghanistan har förvärrats den sista tiden har väl mer eller mindre framgått via media. I November förra året inträffade en allvarlig olycka bl.a. Samtidigt vet soldaterna som åker ner vad det innebär. De gör en jäkla insats där nere och vi borde verkligen vara skyldiga att ge dem det skydd och det materiel de behöver. Helikoptrar har jag kunnat läsa om att de saknat länge bl.a.
 
Svenskarna har trots allt få dödade i Afghanistan i förhållande till de andra länderna. Kanske beror det på att deras område ses som lugnare. Kanske beror det på att de är bra tränade. Kanske beror det, vilket vissa hävdar, på ren tur. Oavsett vilket så tycker jag aldrig att vi borde få vänja oss vid att få hem våra soldater i kistor med den svenska flaggan på. När det plötsligt bara är ännu en, då har det gått för långt. Förhoppningsvis blir det aldrig så.

Melodifestival

Idag var det som sagt cup i Eslöv. Tufft motstånd och det blev förlust i alla fyra matcherna. Kanske ganska väntat egentligen, så är väl inte så mycket att orda om. Något som är lite roligare att nämna är att jag gjorde tre mål på dessa fyra matcher. Jodå, ni läste rätt. Hör kanske inte till vanligheterna men med en kombination av tur och skicklighet så inträffade det idag. Alltid roligt!

Just nu tittar jag på inledningen av Melodifestivalen. I sex veckor ska vi dras med denna cirkus av glitter glamour och någon form av musik. Därefter ska speciellt utvalda låtar spelas sönder på radio i en evighet innan det slutligen är dax för Eurovision Song Contest. Där ska en vinnare utses bland alla Europas bidrag. Som vanligt kan vi vänta oss att man ger högsta poäng till sina grannländer och den låt som utses som vinnare ska även den spelas sönder av radion i en evighet. Det innebär att kanske sådär i Juli har denna cirkus avstannat. Det är som en egen liten vinter för mig i form av skrik och skrän som man mest vill dra sig undan från. Ändå sitter man där bänkad lördag efter lördag. Jag har så dålig självdisciplin...

Dagens bestyr

Kapitel 3 i matteboken är nu färdigräknat och jag tar mig en välbehövlig paus. Ute töar det för fullt och vädret har blivit lite mildare just för stunden. Ändå är det inte alls lika vackert som igår.

Gårdagen startade jag på gymmet då jag inte kunde vara med på fotbollsträningen (som var i en bassäng) på kvällen. Fem kilometer på 24 minuter är kanske inte helt fy skam med tanke på hur lite träning det blivit. Däremot är det fy skam att det tar så lång tid att återhämta sig efter denna ansträngning, kändes som orken inte infann sig på lång tid därefter. Men det ska väl bli bättre med det också med tiden. Imorgon blir det till att spela cup i Eslöv. Räknar med att få springa en del där också.

Vad som annars ska hinnas med under dagen:
• Räkna kap 4
• Diska
• Dammsuga
• Promenad


Stora bloggpriset

delades ut idag. Det var inte så många av vinnarna som jag hade koll på men får väl gratulera dem iaf.

Det är inte så lätt att "slå igenom" med sin blogg idag. Utbudet är enormt stort och många av de bloggar som är riktigt stora idag fanns med i bloggvärlden väldigt tidigt. Det finns säkert olika metoder för att göra sin blogg mer besökt och populär, och visst skulle det vara skoj ibland, men samtidigt är det en viss charm i att ha ett mindre antal besökare som man kan få en närmre kontakt med via kommentarsfält m.m. Fast då krävs det såklart kommentarer...haha

Imorgon blir det studier hemifrån. Och senare jobb. Ska bli skönt att slippa gå ombord på tågen som mest är kaos så fort det faller lite snö. Men det känns nästan som det mesta är kaos just nu pga snön. Tak som faller in, oframkomliga vägar, kommunens budget som spricker m.m. Jag har sagt det innan och jag säger det igen: JAG VILL HA VÅR!

Thåström

Jag sitter och lyssnar lite på Thåströms plattor Skebokvarnsv. 209 och Kärlek är för dom. Baby har länge försökt få mig att lyssna på Thåström men jag har av någon anledning inte trott på det hela. Nu inser jag att jag haft jäkligt fel, dessa två plattor är riktigt bra. Hans övriga musik med Imperiet och Ebba Grön har jag ännu inte lyckats ta till mig. Riktigt så långt har jag inte kommit...

Dagens fråga är annars om whiskey hjälper mot förkylning även om man håller för näsan när man dricker?


RSS 2.0