Fullt upp!

Ännu en gång springer tiden för snabbt. Jag skulle också behöva ett höstlov eller åtminstone en eller två dagar extra ledigt. Men följden av det skulle bara bli ännu mer att göra på jobbet. För nu är det fullt upp och lär så vara minst hela denna månaden, plötsligt är det väl julafton ska ni se!
 
Har fakatiskt tagit lite bilder på det jag skulle visa er, men tidsbristen gör att jag inte hinner lägga in dem på datorn och bloggen får förbli bildlös i ett inlägg till. Men det jag skulle visa er var vår nya tvättkorg som vi varit på väg att införskaffa i ett år. Äntligen är det enkelt att få badrummet att se mer städat ut. Nästa stora happening, som får sägas vara större, är att vi numera är med diskmaskin. I en och en halv vecka har den stått på sin plats och jag är mycket nöjd. Fortfarande kan man lockas att slänga besticken i diskhon istället för att ställa dem i sin korg i maskinen, men ge mig lite tid till så jag jag snart gjort mig av med den vanan.
 
Kylan har annars hittat hit. Sex månader av mörker, kyla och rusk väntar. Tur att kaminen kan ge lite mys och lyx vid denna årstiden. 
 
Under helgen som gick passade vi annars på att korta ner ett av våra träd här utanför ordentligt. Några hann vi med redan förra hösten och i våras men ytterliggare ett par träd ska få sig en omgång. Nog för att vi bor i skogen men man behöver inte ha dem på tomten.
 
Nu ska jag sluta lova bättring utan vi hörs när vi hörs. Om jag jag får bestämma blir det ganska snart, vad tiden tillåter märker vi.
 
 

Oktoberfest

Det blev aldrig någon trädgårdsonsdag igår, tydligen fanns det inte ens med i tv-tablån, miss från min sida. Men nu är det rättat iaf. 
 
Imorgon avslutas arbetveckan med en oktoberfest på kontoret i Malmö. Taditionell tysk mat och dryck serveras och jag hoppas det kan bli en väldigt trevlig kväll. Efter ganska exakt två månader på jobbet så börjar jag inse att det verkligen händer mycket även utanför arbetstid. I det långa loppet är det väl inte möjligt att följa med på allting, men såhär i början är det ett utmärkt tillfälle att även lära känna medarbetare från de närliggande kontoren, vi är ju inte så många på vårt eget än så länge.
 
Annars planeras en ganska lugn helg. Ska försöka ge er en liten uppdatering av det senaste som hänt här hemma, inga stora saker egentligen men ändå väl värda att nämnas. Lite mer värme har hittat hit igen också så lite trädgårdsaktiviteter är fullt möjliga om vädret är detsamma under helgen. Finns fortdarande lite småsaker att fixa till där ute.

Onsdag 17 oktober

Starten på denna vecka har inneburit en hel del arbete och någon timmes senare hemkomst än normalt märks så tydligt vid denna årstiden. Mörker när man går och mörket när man kommer. Men idag hann det iaf vara ljust en liten stund efter det att jag kommit hem. Men väntar vi några veckor till så får man väl gå ner i tid för att ha en chans att hinna hem innan mörkret fallit. Jag hade nog haft svårt för att klara mig i Norrland.
 
Blir oftare att vi bänkar oss framför tv:n vid denna årstiden och då känns det bra att ha en serie som Torka aldrig tårar utan handskar som sänds på SVT 1. En serie som verkligen berör och väcker många känslor inom en på så många olika plan. Idag blir det dock inte lika känslomässigt då det är Trädgårdsonsdag som står för underhållningen. 
 
På tal om tv så stängde jag uppenbarligen av den för tidigt igår, lagom till haltidsvilan i matchen mellan Tyskland-Sverige gav jag upp och gick istället och lade mig i sängen och läste några sidor i Jo Nesbøs senaste Harry Hole bok, Gengångare. Har ännu inte kommit så långt att jag kan uttala mig och kvalitén på boken men då serien är väldigt bra så säger jag: har du inte läst något av Nesbø så börja med första boken i serien.
 
Annars försöker jag hitta inspiration till att ta tag i någon form av träning, känner att stillasittandet på kontoret inte håller i längden. Att ge sig ut i skogen och springa vid denna årstiden känns dock inte alltid så lockande. Någon gym-människa är jag inte heller så får fundera vidare på vad det blir. Med lite större plats hade kanske ett hemma-gym kunnat fungera.

En snabb sammanfattning

Fyra. Så många plusgrader visade termometern här i morse och regnet som föll fick en att önska att man aldrig tagit klivet ur sängen. Men som tur var så var det redan gjort.
 
Min fråvaro har varit alldeles för lång här på bloggen och jag håller nästan på att spricka av ord och berättelser. Så var börjar vi. Från början helt enkelt, måndagen efter mitt förra inlägg. Väskan var packad och vid 07-tiden lyfte jag från Malmö mot huvudstaden för utbildning och fördjupning inom företaget. Det hela ägde rum på huvudkontoret och efter dagens avslutade schema checkade vi in på hotell och avrundade det hela med en öl eller två. Ja mer än så blev det inte. Tisdag morgon flög vi hem igen för några timmars arbete innan nästa happening ägde rum under eftermiddag/kväll då företaget anordnade vad som kallades byggmöte. Mer information och dåtid, nutid och framtid fylldes på i hjärnan och även denna kväll avslutades med mingel, mat och lite alkohol.
 
Onsdagen och torsdagen fick användas för att nyktra till innan innan vår lilla avdelning på fredagseftermiddagen åkte iväg för lite "teambuilding" med käk dryck och övernattning. Väldigt enkelt men också väldigt trevligt. Lördagen fick bli en vilodag och på söndagen blev den en tur till småland för att fira svärmor. Nu är hon ju faktiskt det på riktigt också. 
 
Så snabbt kan en vecka gå och jag önskar att jag hade lite mer bilder att visa från det hela. Men det har jag inte så berättlelsen fortsätter. Ny vecka och åter lite vardagsrutiner. Det är mest torsdagen som kan vara värd att nämna då jag och A´s kusin Albin var i Helsingborg och såg HIF-Twente. Efter en mycket bra första halvlek såg det lovande ut men en 2-0 ledning blev bara 2-2 efter full tid. Något man kanske kunnat vara nöjd med inför matchen, men inte efter hur den blev till sist. Helgen blev lugn och lite tid spenderades med syster och svåger. Det var även säsongsavslutning av Pluras kök så vad man nu ska titta på på lördagskvällen återstår att se. För övrigt tyckte jag dte var en mycket bra avslutning på en ganska så hyfsad säsong trots allt. Nu är vi snart framme i nutid men den berättelsen får jag spara till sen för nu står snart maten på bordet. Så blev det idag!
 
 

RSS 2.0