Sommarchock

Vet inte om det är samma sak varje år, men ofta går man och muttrar lite sådär tidig sommar över att just sommaren och värmen uteblivit. Sen plötsligt kommer den, som en chock, och sköljer över oss och halva staden går i dvala och den andra halvan ligger på stranden. Sen kommer en sån dag som idag, en dag för återhämtning. En dag då solen gått i moln och temperaturen är absolut behaglig. En kväll då man kan få lägga sig i ett svalt sovrum. För detta säger jag tack, ge oss nu sol imorgon igen och framförallt till helgen. Det är inte alla som har semester ännu.

Beklagar att jag fortfarande inte ordnat fram bilder från midsommarhelgen, de kommer. Ha tålamod.

Vi vann förresten med B-laget i måndags. Nu är det sommaruppehåll med allt som heter fotboll, får göra något annat för att hålla konditionen vid liv.


Högtryck

Det är högtryck här. Solen som strålar ner på oss från en klarblå himmel och har så gjort under hela dagen. Suger åt mig energi och bara njuter.

Kanske ska berätta lite om midsommaraftonen. Det var en trevlig kväll med trevliga vänner, god mat och roliga lekar. Jag är väl ingen lek-människa egentligen men Sofie hade lyckats med sin uppgift. Vädret hade vi med oss och hade det inte varit för att jag fick i mig någon centiliter för mycket av alkoholen så hade allt varit toppen. Men nu gick det som det gick och som vanligt så lär jag väl ha glömt alkoholens bieffekter till nästa gång det är dags. Eller kanske inte, vi får se.

Igår tog vi oss så småningom till båten för att bara få lite egen tid tillsammans och ta det lugnt. Åt en alldeles utsökt räkmacka innan vi tog oss en promenad på Boön. Det är ett fantastiskt landskap som visar sig där när det visar sig från sin bästa sida, och det gjorde det igår. Fick dessutom se en magisk fullmåne som speglade sig i Hanöbukten mörka vatten, och kanske var det inbillning men redan då kunde man nästan känna att det skulle bli bra väder idag. Så blev det också och efter lite sovmorgon så gick vi och la oss på klipporna. Egentligen gillar jag inte att sola från klippor men idag så gick det bra, var bara någon timme.

Lagom till matchen mellan Tyskland-England var vi hemma och tyvärr vann tyskarna. Detta lag som jag verkligen inte kan med gjorde det faktiskt riktigt bra idag. I och för sig så visade domaren att han inte ville döma finalen genom att inte döma mål till England på ett solklart mål, men jag tror ändå att Tyskland hade klarat av denna matchen. Måtte de lämna VM i nästa match!

Har inte hunnit lägga in bilder på datorn från helgen aktiviteter, men om ni har tur så kommer de kanske. Annars ska jag nu förberede mig för en ny arbetsvecka. Bara tre kvar innan semester.

sommartider är här

Dagen före midsommar, och trots det går vi redan mot mörkare tider. Sommarsolståndet skedde nämligen redan i tisdags. men varför förstöra glädjen?

Många tänker kanske grönt gräs, vita prästkragar, mörklila lupiner men idag tänker jag blått som i blåljus, som i brandbil, som i ambulans, som i polisbil. Dessa har jag nämligen sett fara fram och tillbaka två gånger under dagen och midsommar är tydligen en av våra farligaste helger på vägarna, så ta det lugnt där ute.

Morgondagen ska annars firas i Höör i goda vänners lag, tror det kan bli en tevlig kväll. Midsommar är väl den helg som för mig känns viktigast förutom julafton. Man skulle kunna tro att man kan hitta något samband i sill eller annan mat men det är väl just sommar och sol som gör midsommar så speciellt, så därför hoppas vi på bra väder imorgon. Så får vi se hur många snapsar som krävs för att det ska bli dans runt midsommarstången.

Ska försöka hinna ge er en uppdatering imorgon om jag hinner, annars:
TREVLIG MIDSOMMAR ALLA LÄSARE!



Sommarlista

Jag är egentligen ingen ingen list-bloggare. Jag hatar egentligen de flesta former av lister, kanske för att de flesta är gjorda för en betydligt yngre åldersgrupp. Men då jag varit lite kass igår och inte är helt 100 idag heller, och dessutom inte har något bättre att skriva om, så ger jag er en lista. Jag hittade denna via förstasidan på blogg.se för ett tag sedan och tyckte det var passande.

1. Ditt favoritställe på sommaren?
- Jag har svårt att förstå varför man ska lämna detta vackra land när det är som vackrast och för en gångs skull drägligt att leva i. Det finns så mycket att se här i Sverige, så på sommaren njuter jag gärna på ”hemmaplan”

2. Hur spenderar du hellst den perfekta sommardagen?
- På senare tid jag har förstått tjusningen i att segla så en dag på sjön sitter fint. En enkel lunch mitt på dagen och på kvällen när vi lagt till i en tyst liten vik tänder vi grillen och tittar på solnedgången och kanske dricker något gott vin och njuter.

3. Vad lägger du hellst på grillen?

- Det blir nog fläskfilé och till det potatis och bernaiesås. Man ska dock aldrig underskatta en grillad korv med bröd…

4. Vad har du för planer för årets sommarlov/semester
-
Den är inte riktigt planerad faktiskt. Enligt traditionen blir det några dagars segling. Kanske att vi tar båten över till Ven en dag, har skullat göra det i två år nu. Kanske i år.      
 Annars tar jag det nog som det kommer, det är ju semester.

           

5. Dina bästa sommarfärger?

- Himmelsblått kanske? (trots att det är fel lag som bär dessa färger)

6. Nämn några saker du tycker är typiskt svenskt på sommaren:
- Alltid finns det någon på stranden med värsta bonnbrännan. Man klagar på vädret, är det inte regnigt så är det för varmt. Man flyr landet för något semesterland a la Svensson.

7. Bästa sommarminnet från barndomen?
- Det första jag kommer tänka på är sommaren 94, men vet inte om det är det bästa. Vi hyrde ofta mysiga stugor vilket jag kan sakna ibland. Jag minns en rolig fotbollsturnering som vi spelade i en otrolig värme, tror det vara i St Harrie. Tillsammans med mina kusiner hade vi väldigt roligt hemma hos min mormor och lekte i lagårdarna där. Jag tror jag helt enkelt haft väldigt, väldigt bra somrar när jag var liten.

8. Havet, sjön eller poolen?

- Helt klart havet. Kanske inte alltid så varmt men klart, skinande, rent och friskt saltvatten är svårslaget.

9. Vad väljer du i glassbaren?

Jag väljer på tok för sällan i glassbaren. 

10. Vart går din drömsemester?

- Jag vet ärligt talat inte. Det finns så mycket att upptäcka där ute men just nu finns det inget speciellt som känns som ett måste.

      


Solskensväder

Egentligen är det synd att sitta framför en dator när det för en gångs skulle är såhär fint väder ute, men då jag jobbat ute hela dagen är jag nästan mätt på solen. För övrigt tar solen som attan, fått bonnabränna på bara några timmar.

Igår spelade vi match som jumbon i serien, blev vinst med 15-1 om jag lyckats hålla rätt på alla målen. Detta trots att vi egentligen inte spelade bra, men det säger kanske mer hur dåliga motståndarna var.

Annars är läget ganska lugnt på denna fronten. Vet inte om jag inte riktigt vant mig vid att arbeta "på riktigt" ännu eller vad det är men känner mig mest trött om kvällarna och får inte mycket vettigt gjort. Men nu är det bara en dag kvar innan helg så man kan vila upp sig igen. Det gillar vi!

Brevslut

Äntligen lite ledig tid över för att skriva ner lite om vad som hänt, och eftersom det var längesedan sist så ska jag försöka ge en så bra uppdatering jag kan men det finns risk för att något faller bort.

I Tisdags efter jobbet så åkte jag och baby in till Hörby för att titta till lilla Eddie. Känns redan som det var jättelängesen man träffade honom men den stund vi fick då var iaf en trevlig stund. Sen när det blev dax för sängen för för honom så körde vi hemåt. Tog vägen via Södra Rörum och Sösdala och när vi var i Södra Rörum så kom jag på att det var mormors födelsedag så vi tog en sväng upp om kyrkogården också. Längesedan jag var där.

I Onsdags var vi en sväng uppe i Markaryd efter jobbet, annars är det just jobb som veckan bestått utav.

I Fredags började fotbolls VM och en massa lyckliga (och berusade) människor tog studenten. Lite synd på vädret bara. Får hoppas inte det ska symbolisera deras framtid.

Igår var det så dax för bröllop. Ett förmiddagsbröllop och det största bekymret var väl mest klädseln. Informell klädsel stod det på inbjudan men det blev kostymen trots allt. Tycker det hör till ett bröllop och vet inte om det var fler som tyckte så men jag var iaf inte ensam om det. Efter vigseln tog vi oss hem till de giftas gård/hus där det serverades macka i stallet och senare även kaffe och kaka. Ett annorlunda bröllop i förhållande till de jag varit på tidigare men likväl trevligt. Lite svårt bara när man knappt känner en endaste människa där.
Gårdagskvällen spenderade vi sedan hos tvillingsyster och tittade fotboll och massa gamla kort. Oj vilka fester det varit förr. Tittade även på en film när syrran hoppade någon skydiving i Australien, tror nästan att hon är lite tuffare än vad jag är...

Idag blev det lite jobb som var tvunget att göras men snart ska väl även det projektet vara klart. Om det nu någonsin blir det. Ska se på Tyskland-Australien ikväll och det känns som det är så många kvällar kommer sluta framöver. Framför teven med kvällsmatchen från fotbolls-VM i Sydafrika. Ikväll stör det iaf ingen då baby jobbar. Då får man göra nästan vad man vill :)

 
Brudparet                                       Baby & jag


En helt vanlig arbetsdag

Idag har det verkligen inte gjort något annat än regnat här, lyckligtvis har vi jobbat under tak. Värmen och solen från de senaste dagarna är som bortblåst, men för min del så får det gärna var lite sämre väder denna veckan. Desto viktigare att det är bättre väder nästa vecka, då ska vi nämligen ge oss på att byta 70 lyktstolpar coh 90 armaturer. Det lär ta sin lilla tid.

Åkte till träningen idag men blev inget. Bara 6 personer där så vi ställde in. Lite surt...

Imorgon ska vi hälsa på hos systersonen. Ska bli hur skoj som helst. Hoppas han lite energi över för oss också när vi kommer.

VM-närmar sig nu. Jag har redan förvarnat Anna så hon vet vad som gäller. Jag hoppas mest på Spanien och Holland men de är några stycken som på allvar slåss om bucklan.

Duschen nu och sen sängen. Imorgon väntar en ny dag i pool-huset...


Segling

Igår var jag ute och seglade med svärfar hela dagen. Inte så mycket vind från början och ett tag låg vi i princip stilla, men så småningom tog vi oss till en militärbrygga i närheten av Tjärö. Där blev det en lunch med pasta och makrill som inhandlats i Vägga under morgonen. Satt fint då! Vinden ökade lite så småningom och när vi gick tillbaka mot Matvik hade vi betydligt mer vind i segeln.
Totalt sett en härlig dag som gav ordentligt med färg i ansiktet och även lite nya kunskaper om seglingen. Och inte minst fick jag äntligen fräscha upp de gamla kunskaperna, lite ringrostig när man inte varit ute sedan förra året.


Jag vill inte påstå mig vara något Scocco-fan men på spotify har jag just nu på hans album Ljudet av tiden som går. Och det går verkligen hem hos mig idag.



Dagens sysslor blir mest av det praktiska slaget. Ska ta mig hem till föräldrarna och tvätta bilen och ska även be snällt om att få låna deras tvättmaskin så jag kan köra en maskin tvätt. Ska man ha en tid i detta huset får man vara ute en vecka i förtid. Inte alltid som vi är det.

Robin Söderling spelar final i tennisen nere i Frankrike, den matchen ska jag se.

Imorgon börjar jag jobba. Några veckors arbete nu så kan man hålla en riktigt skön semester sen. Läste någonstans att vi människor var som lyckligast nu, strax innan semestern. Möjligtvis i så fall sista arbetsdagen innan semestern kanske?


helgplaner

Efter en dag som varit både stressig och varm så har nu lugnet lagt sig och det har även svalnat lite där ute. För övrigt är det otroligt härligt att solen nu äntligen hittat hit!

Spelade match ikväll, och mer än så ordar vi inte om den utan glömmer den snabbast möjligt.

Imorgon ska jag ut och segla en sväng så hoppas på fint väder då också men även lite vind så vi kommer någonstans. Första segelturen för i år så det ser jag fram emot.

Vad ska ni själva göra i helgen?

morbror

Jag får lite dåligt samvete när jag ser att min besöksstatistik ökat något de senaste dagarna och samtidigt inser att jag gett er intet nytt. Det är inte så att det inte händer något, jag lider nog snarare av någon form av skrivkramp. Ändock kanske en lindrig sådan.

Vi kan väl börja med det viktigaste, och roligaste, igår fick jag äntligen se min systerson. Känns fortfarande ovant att kalla sig morbror. Strax efter halv fem kom de äntligen hem från Sydkorea och vi fick mötas på Kastrup i Köpenhamn. Kändes först väldigt ovant att se pappa H bära på denna otroligt söta lillkille men bara någon timme senare kändes det som den naturligaste saken i världen, och om man ska avgöra det på antalet paket som han fick så kommer han bli en liten bortskämd kille. Men många är vi nog som tycker det är roligt att köpa både kläder och leksaker till dessa små liv, så det var kanske inte så konstigt.

Skolan tog sommarlov igår, eller kanske snarare var det jag som tog sommarlov. Nästan en veckas ledighet nu innan man börjar jobba lite och sen väntar semester framåt Juli.

Jag missade senaste seriematchen i fotbollen men imorgon är det dax igen, då står bjärlöv för motståndet. Därför går jag och lägger mig nu för att vara pigg och laddad imorgon.



RSS 2.0