Kampen i Madrid

Vilken match det bjuds på nerifrån Madrid. Real och Bayern slåss om en plats i Champions league-finalen. Underbart underhållande fotboll att se på och nu väntar förlängning.

Idag har det varit ganska mycket pluggande och det känns framförallt som att exjobbet på allvar börjar ta form. När man är inne och petar i smådetaljerna så vet man att det är nära. Projektarbetet börjar ta form det också men där återstår någon inlämning innan det ska börja sättas ihop.

Läste i tidningen idag att man åter ville ta upp fallet kring den lilla flickan Madeleine som försvann i portugal och befarades kidnappad. Egentligen var det inte att de ville ta upp fallet på nytt som förvånade mig utan att det var fem år sedan hon försvann. Fem år! vart tar tiden vägen? Känns inte ens som om det skulle varit hälften.

Annars sitter jag inne med lite annan rolig information men det får jag ta vid en senare tillfälle, nu är nämligen matchen igång igen.


20 april året 2012

Ursäkta min bloggtorka. Jag lider av lite brist på idéer. Skolan går mot slutet och mycket av energin går åt till att få ihop examensarbetet och projektarbetet. Tycker det går bra med dessa två arbeten men allt annat är i princip ekande tomt. Alla ord hamnar i dessa dokument och sen är det tomt, inget över för bloggen.

Jag följde lite av Breivik-rättegången på tv i måndags och resten har följts via olika media. Vad ska man tro om denne man? Tycker väl egentligen att det är bra om han blir klassad som frisk, även om han inte kan vara som de flesta av oss andra. Men skulle han räknats som psykiskt störd så hade säkert många fått ännu mer skev bil av vad det egentligen innebär att vara psykiskt störd. Här i Sverige har ett antal mord de senaste åren begåtts av personer som bedömts vara psykiskt, men detta kan knappast sägas vara ett särskilt drag för psyisk störning. Enligt SCB upplever 5% av männen respektive 3% av kvinnorna i åldern 16-44 år att de lider av psykisk störning. Det blir en hel del. I åldern 45-64 år är siffrorna 6% respektive 4%.

Dagarna blir annars bara längre och längre och det känns otroligt positivt. När det väl kommer lite ordentlig värme också så tror jag det mesta här omkring kommer slå ut i grönt. Som man har längtat efter det. Blir t.o.m. ett litet ryck i tädgården nu under förmiddagen. Där är lite att hitta på.

Påskledigt

Året påsk är igång och kanske någon av er har besökt årets konstrunda? hade varit roligt att ta svängen ner om österlen någon gång och ta en titt på alla utsällningar där. Numera finns det väl utsällningar lite varstans i skåne så de flesta har säkert nära till någon av alla dessa. Men visst är österlen lite speciellt när det gäller just konst?

Påsken inleddes bra igår med besök av goda vänner och en trevlig kväll helt enkelt. Idag blir firande av min mamma som fyllt år innan det blir yterliggare kalas senare under denna påskledighet. Tur att jag fick komma iväg och spela lite innebandy i torsdags kväll så man kan äta ett ägg extra.

Annars vaknade man upp till ett landskap idag som var täckt av ett tunt lager vit, lätt snö. Visserligen inte helt oväntat men ändå en ovan syn. Nu tittar lyckligtvis solen fram och graderna på termometern stiger och sakta men säkert blir det grönt igen. Typsikt aprilväder.

Hoppas ni alla kan njuta av lite ledighet och att ni tar hand om varandra och de ni tycker om. Det ska iaf jag göra!

Vårdikt

Sönagmorgon, minusgraderna från natten börjar så smått bli plusgrader och solen lyser från en klarblå himmel. 1 april är det också och det om något är väl ett tecken på att våren är på väg. Och vad passar då bättre än en vårdikt? Denna minns jag att jag slutförde någonstans i mitten av vintern 10-11. Det var fullt av snö och mörkt och kallt där ute och jag bara drömde om en vår, ljus och värme igen...

En ny dag bräcker och det dagas till vår
Det rör sig i buskar, det sprätter i snår
Svarta moln som blåser bort över sjön
Det porlar i bäcken av den smältande snön

Knoppar som brister i en glädjens debut
Som om ljuset har segrat och mörkret tagit slut
Allt föds på nytt och världen blir grön
Som om han där uppe hört våran bön

Vintern var lång, och helt förfärlig
Men nu lyser solen varm och härlig
Som om jorden sin livskraft åter fann
Låt mig gå ut med dig och vara en lycklig man


RSS 2.0