Juli 20

Semesterdagarna rullar på i det klassiska svenska sommarvädret och nu är två veckor gjorda. I början av veckan kom A´s föräldrar ner på besök och vi visade dem runt lite inför bröllopet. Fick även våra fönster putsade och tvätthögen minskade lite under besöket så det var ganska skönt. Vi har även hunnit med att fira min pappa som fyllt år. Lugnt och städat gick det firandet till.

I tisdags kom också det första bakslaget inför bröllopet. Den kostym som jag beställt kunde inte levereras på grund av problem med tygerna. Första tanken: Jävla skit! Men det löste sig till slut. Var uppe i Vinslöv igår och fick se på en annan kostym som affären tagit hem och det var absolut en fullgod ersättare. Kanske att det till och med blev något bättre. Så länge problemen är så lättlösta så är det väl ok. Annars känns det som att det mesta flyter på enligt planerat. Nästan så att det är lite tid nu då inget händer. Men det kan väl vara skönt med lite "riktig" semester också. 

Det lilla projektet med parkeringen går också vidare sakta men säkert. Vi kan väl kalla det för mitt och pappas lilla hobbyprojekt. Men ge oss några timmar till så liknar det verkligen något. Kanske blir någon bild på det hela senare under helgen. Nu ska jag hålla fredag och bänka mig i soffan, trots dåligt tv-utbud. 



Min onsdag

Onsdagen bara sprang iväg för mig och nu är det så torsdag förmiddag och det är en ny blank dag. Har egentligen inga planer för dagen utan tar den som den kommer och om detta vädret ska hålla i sig så känns det som att det blir inomhusaktiviteter.

Igår passade jag min underbara systerson i några timmar. Som tur var kunde vi vara ute större delen av tiden så vi passade på att gå ner till lekplatsen och gunga ganska länge innan vi gick hem och lekte i sandlådan.Tror dessutom att han åt upp hälften av alla smultronen i smultronlandet, de små bären är tydligen poppis.

Under sen eftermiddag/tidig kväll började jag och pappa på att gjuta grunden till det som ska bli muran vid den nya parkeringsplatsen. Det är väl egentligen ett projekt för den andra bloggen som jag inte skrivit i på länge, länge. Borde ta tag i det nu när det händer liter mer här hemma igen.

Igår ändrade vi bordplaceringen inför bröllopet igen. Tror det var typ femtioelfte gången. Blir säkert någon mer förändring innan den spikas. Annars känns det som att det börjar ta form och bit för bit faller allt på plats. Samtidigt känns det också att det börjar närma sig. Lite nervositet kanske börjar smyga sig in nu.

Thåström, Sofiero slott

Tänkte jag skulle ge er en liten uppdatering från helgen. A och jag avslutade fredagen med att bege oss till Sofiero i Helsingborg för att se på Thåström. Det blev picknick i gräset innan Frida Hyvönen inledde sådär vid 19.30-tiden och fram till dess var vädret bra, om än inte toppen. Men lgom till att Thåström själv skulle gå på scen så kom regnet, men inte ens det kunde hindra kvällen från att bli helt fantastisk. Jag är väl medveten om att jag sagt ett och annat nedsättande ord om Thåström, Ebba Grön och Imperiet. Men jag tar tillbaka allt. Thåström är sist in på scen och först av den men när han väl står där levererar han verkligen. Detta band på mogna medelålder män skapar en ångvält i musikens värld, för det är lite så jag känner mig efteråt, överkörd. På ett positivt sätt.

Jag imponeras mycket av den ljudbild Thåström skapat på senare tid och hur ljussättningen lyfter hela showen. Ofast står han i motljus och det är bara mellan låtarna när allt är släckt som han syns tydligt. Tycker även att låtlistan är bra. Personliga favoriter är inledande Kort biografi med litet testamenete den mycket stämningsfulla Ingen sjunger blues som Jeffrey Lee Pearce de mer fartfyllda Rock´n roll e död och Du ska va president. Den mycket finstämda extra extranumret fan fan fan måste också nämnas på denna lista. Hela låtlistan hittar ni här. Trots att jag gärna hade sett honom göra ytterliggare någon eller några låtar så ger jag seplningen högsta betyg. Det blir inte mycket bättre såhär. 
 

På lördagen kom så Maria och Dennis hit och tjejerna åkte och shoppade medan jag och Dennis åkte och fiskade. Vi hade lite tur så lyckades få låna en båt så vi kunde komma ut i sjön där vi var. Det lyfte  väl upplevelsen lite även om det inte gjorde att vi fick mer napp. Den största fisken fick iaf jag, är väl sådant som kallas nybörjartur. Våra gäster stannade över natten och då A hade jour och fick rycka in och jobba lite så fick jag roa dem under kvällen. Tur att de sköter sig mycket själva.

Gårdagen blev så en liten fixardag då jag påbörjade det som ska bli den nya parkeringen och där ska jag väl fortsätta idag innan liter vänner tittar hit senare ikväll. Men det är väl hög tid att få något gjort innan dagen hunnit springa iväg. 

Semestertider

Imorgon görs sista arbetsdagen innan en lång och skön semester tar över. Det finns både fysiska aktiviteter och slappa dagar inplanerade och redan imorgon ska vi åka på en liten konsert. Berättar mer om den efteråt.

Häromdagen hade vi tre paprikaplantor ståendes på vårt planteringsbord som vi inte visste var de kom ifrån. Ingen lapp om vem som lämnat dem så vi misstänkte alla möjliga hittepå. Idag visade det sig dock att det var vår ena granne som satt dem där då han hade många över. Dessutom tittade han ner idag med fler plantor. Verkar i alla fall som vi har trevliga grannar här!

Ni får nog leva med att skrivandet i bloggen blir lite så sådär under semestern. Tror jag ska ha lite semester på riktigt. Fri från allt. Men känner jag mig själv rätt så kliar det i fingrarna förr eller senare. Ni lär märka vilket. 

Annars känns det väldigt positivt att värmen äntligen kommit hit. Och Ernst drog igång sitt tv-program idag. Det om något är sommar. Så passa på att njut så länge den är här, och det hoppas vi blir länge. Sådär fram till mitten på september innan det blir höst som varar till 10 december. Det hade passat mig!

RSS 2.0