Hovs hallar

Bjuder på lite bilder från i somras då vi besökte Hovs Hallar.




   

 




Ätnligen...

...mitt arbete är färdigt. Visserligen inte utskrivet och inlämnat, men färdigt. Känns skönt att mina värden dessutom stämmer med de beräkningar som datorprogrammet gör, då borde vara rätt.

Har alltså haft hemmastudier idag. Skippade dagens enda övning för att försöka vara lite extra effektiv här hemma och jag tycker nog att jag lyckades

HIF tog hem tre poäng från Stockholm igår, precis som jag hoppats. Inte helt rättvist, det kan jag erkänna, men så kan det vara i fotboll. Det är målen som räknas.

Läste ut bok nr 11 för året i morse. Vi, de drunknade. En skön berättarkänsla boken igenom. Inte särskilt spännande egentligen men bitvis fångade den mig ändå. Kanske en bok för de som är något äldre?



Måndag, igen

Ursäkta mig mina vänner, jag har varit helt enkelt usel på att blogga. Ni kanske trodde jag gått vilse i någon svampskog eller liknande men sedan mitt senaste inlägg, för snart sex dagar sedan, så har jag haft ganska fullt upp i skolan. Hade en nästan helt ledig söndag men annars har jag mest räknat på min konstruktionsuppgift, och nu är den till 98% klar. Känns skönt, inläming på Onsdag.

Vi spelade näst sista matchen i fotbollen i lördags, gick inget vidare. Känns som jag inte på något vis gjort mig själv rättvisa de senaste matcherna. Kan kanske skylla en del av det på min muskel i magen som inte vill bli bra och gör att jag knappt kan springa de sista 20 min av en match. Men finns det ingen avbytare kan man inte göra så mycket mer.

Ska iaf se på AIK-HIF ikväll. Jag tror fortfarande på att Helsingboeg ska ta hem SM-guldet, låt mig göra det även efter denna kvällen.

Eldkvarns sångare Plura fick idag 3 månaders fängelse för narkotikabrott. Har kluvna känslor kring det hela. Får fundera vidare på det...


sifferkarusell

Man kan bli galen för mindre. Har snurrat på diverse formler och använt de såväl framlänges som baklänges men jag får ändå inte rätt på vår konstruktionsuppgift. Tror jag rört ihop för mycket för att de ska komma något vettigt ur min hjärnverksamhet just nu, så jag lägger helt enkelt ner det hela för kvällen och tar nya tag imorgon. Känns som man skulle behöva ha så mycket som möjligt av denna uppgift gjord till helgen, får se hur det går.

Min förkylning har börjat ge med sig lite, känns positivt.. Min näsa rinner inte så mycket nu men är likväl täppt, fast det kan den ibland vara länge.

För att jäklas ännu mer med mig så verkar inte bloggen vilja ladda upp mina bilder heller, ingen aning vad det beror på. Har inte ork att undersöka det ikväll heller. Så ni får nöja er med detta lilla som erbjuds.

Gonatt. Eller nåt ditåt iaf...


Dagen efter valet

Dagen efter ännu ett val. Vi har sagt vårt om hur det ska se ut de kommande 4 åren i Sverige, och om man får tro media så blir det kaos. Det är nämligen så några benämner det, som ett kaos-val. Inget av blocken fick majoritet, men alliansen kommer styra vidare, så ser det ut.

Den här dagen, dvs dagen efter valet, för fyra år sen så trodde jag att alliansen bara skulle få regera i fyra år. Det var min känsla då, kanske beroende på historien. Nu har fyra år passerat och vi har bl.a. gått igenom en finanskris. Kanske var det hanteringen av denna som gjorde att alliansen fick sitta kvar. Kanske var det S som hjälpte alliansen genom att välja Mona Sahlin som sin ordförande. Oavsett kan vi idag konstatera att Moderaterna gör ett ännu bättre val än 2006, och Socialdemokraterna gör ett sämre. Detta är ett faktum.

Så långt frid och fröjd. Men så lät det ju inte i media. KAOS. Anledningen till detta är att Sverigedemokraterna nu är över riksdagsspärren. Och ingen vill samarbeta med dem. SD-måste ses som ett missnöjesparti, ett farligt sådant. Och ingen vill ta tag i missnöjet. Här nere i Skåne har de särskilt stort stöd, i många orter över 10%. På något vis har jag svårt att se att var tionde människa jag möter på tåg, bussar, shoppingcenter, fotbollsmatcher m.m. skulle vara sanna sympatisörer med SD. Däremot tror jag säkert att det är så många som röstat på dem som siffrorna säger, för att ge uttryck för sitt missnöje. Eller blundar jag bara för sanningen och bor i en kommun där ca 12% verkligen står upp för det som SD framför? hemska tanke.

Kalas!

Igår var första skoldagen denna veckan och likaså den enda. Känner att jag inte riktigt kommit in i någon ordentlig plugg-rytm. Få hoppas det blir mer ordning på det nästa vecka då vi har föreläsningar varje dag. Ska iaf försöka ta tag i några uppgifter idag rörande statiskt obestämda balkar. Visst låter det spännande?!?

Eftermiddagen igår spenderades hos dagens 1-års barn. E tyckte kanske att det var roligare att leka med presentpapperet än själva presenterna, men det är knappast något ovanligt för en kille i den åldern. Glad var han iaf (som vanligt) och det är alltid lika spännande att se utvecklingen sen man såg senast. Idag visade han tex upp sina racing-talanger på sin röda bil. Gäller att akta tårna.

Jag kollade in lite av valdebatten igårkväll på TV4. Det märks att det är nära valet nu, kändes som en ganska intensiv tillställning där de mest beskyllde varandra för att fara med osanningar och överdrifter. Jag orkade bara se på det hela fram till nyheterna började men i ärlighetens namn gav det mig i princip ingenting.

Jag har även provat göra ett valtest på SVT för att se vilket parti som ligger mig närmst. Den största slutsatsen jag drog av det var att SD fick en för hög procentsats för att det skulle kännas bekvämt. Skulle aldrig falla mig in att ge detta parti min röst. Får nog undersöka det där närmre om jag tycker som dem eller om de gått in och manipulerat testet...

I eftermiddag ska jag iaf hem och studera hur det går med stambytet i lägenheten, ska bli spännande. Annars består helgen mest av kalas och sådana festligheter. Men först: plugg


derby

Hoppas allt är bra med er, själv har jag dragit på mig en förkylning. Kanske inte så förvånande då var och varannan människa jag känner är förkyld, och jag drar ganska lätt på mig förkylning. Har som tur är inte haft någon skola att gå till de senaste dagarna så jag har försökt snyta mig och dricka så mycket vatten jag kan. Men tveksamt om det gör någon skillnad.

Idag var jag och baby iaf på Nova i Lund för att handla lite paket till personer som snart fyller år. Gick väldigt lätt att handla idag och paketen var fixade på på ett kick. Sen att jag hade ett antal egna kassar med mig ut och baby likaså var inte lika planerat. Konstigt att man alltid ska hitta en massa när man inget behöver, och när man väl behöver något hittar man det inte. Typiskt!

Ni kanske undrar hur det gick i matchen i helgen? Den vann vi med 5-1. Mitt odds däremot gick åt skogen när Milan gick och förlorade.

Derby ikväll mellan MFF-HIF. Vet inte om det är en match som avgör guldstriden men den är mycket viktig iaf. Så heja HIF!


cp-ruta

Må så vara att jag är lite sen, men detta är humor. Pingu på svenska...


Septemberlördag

Lördag idag och någonstans ifrån har jag hittat en massa energi. Vet inte vart det kom från men för att utnyttja  det till max så plockade jag fram dammsugaren och gick över lägenheten med den. Har lite att fixa med här i helgen, på måndag klampar byggarna in genom dörren och river ut vårt badrum. Nu är det nämligen äntligen dax för stambyte. Vårt badrum har mest varit en provisorisk lösning nu i nästan 1½ år. Vi fick ju en vattenskada där till midsommar i fjol, om ni minns?

Fotbollsmatch i eftermiddag. Fjärde matchen innan serien tar slut för i år. Jag missade förra matchen mot detta laget så vet inte så mycket om dem, men givetvis tror och hoppas jag på en vinst för oss. Vi har ju hemmaplan och allt.

På tal om fotboll så hittade jag några matcher på oddset som kan ge lite klirr i kassan om de går in, och det känns inte som någon omöjlighet.

Nu ska jag förbereda inför matchen. Hörs kanske ikväll.

bloggtips

Ni som känner mig vet att jag är lite svag för Ulf Lundells sånger och delvis även hans böcker. Hans tavlor har jag aldrig beskådat på riktigt så där kan jag inte säga något. Hur som helst, jag har tidigare haft en länk till hans dotter Sannas blogg här på min sida. (Till höger) Jag erkänner att det var för att jag gillar hennes pappa som jag började läsa, men jag insåg ganska snabbt att hon gör det där skrivandet ganska bra. Det tycket för övrigt många andra också då hon fick en del priser för sin blogg. Men, för inte så längesedan så avslutade hon sin mama-blogg och de minuterna det tog mig att läsa hennes inlägg fick jag nu lägga på något annat. Till min glädje har jag nu sett att hon ska börja blogga på aftonbladet. Så jag har uppdaterat länken så ni lätt hittar dit, annars kan ni bara klicka HÄR så kommer ni rätt.

Långhelg

Jag vet att det är lite orättvist men jag håller helg från och med nu, och jag ska inte till skolan förrän på onsdag. Sen är det som det är med skolvärlden, en helg är inte alltid pluggfri så jag får nog ta någon timme med lite räkneuppgifter. I vilket fall, ner till Malmö ska jag inte.

Jag vet att det var längesen jag diktade något här, och det är för att det var längesen jag diktade alls. Nu har jag hittat en poesitävling där man ska skicka in bidraget innan 1/10, vinnaren får 500 kr. Är lite sugen på att skicka något bara för skojs skull. Har bara svårt att komma på något nytt just nu, kanske får välja en gammal? Svårt välja i så fall. Så länge ger jag er en dikt av Karin Boye:


                             Hur kan jag säga om din röst är vacker.
                             Jag vet ju bara, att den genomtränger mig
                             och kommer mig att darra som ett löv
                             och trasar sönder mig och spränger mig.

                             Vad vet jag om din hud och dina lemmar.
                             Det bara skakar mig att de är dina,
                             så att för mig finns ingen sömn och vila,
                             tills de är mina.


För gammal?

Okej, jag ber om ursäkt för att jag rent ut sagt är usel på att uppdatera här. Men jag ska ta tag i det snart. Ska bara lägga in bilder på datorn, komma på något vettigt att skriva om och ta mig tiden att skriva dem.

Är just nu avundsjuk på alla de som kan få en totalt meningslös text om en meningslös vardag att vara intressant. I nästa inlägg lägger de in en bild med dagens outfit. Sen ett inlägg till om kvällens aktiviteter. Det blir tre inlägg på en dag. Nästa dag kör man en frågestund som man svarar på i tre olika omgångar. Det blir fyra inlägg den dagen. Är jag för gammal för denna världen?


Repetitioner

Det blev en alldels för lång och varm dusch tidigare och nu har jag väl spenderat en halvtimme på diverse bloggar. Var inte riktigt det jag skulle lägga min tid på idag. Ska istället ta tag i och repetera gamla uppgifter från förra terminens sista kurs, den kommande terminens första kurs bygger nämligen vidare på detta. Så nu ska jag leta fram papper, penna och miniräknaren så får vi se hur länge min självdisciplin håller i sig. Det är ju en strålande sol där ute som bara vill att man ska komma ut och suga i sig energin.

Kan iaf ha balkongendörren öppen...

RSS 2.0