Festival

Hoppsan, insåg att det är mer än fyra dagar sedan jag skrev senast. Vart tog denna tiden vägen? Vart tog denna veckan vägen?

Vårt Internet ville inte riktigt som jag ville under torsdagen och fredagen så därför kom jag inte ens in på bloggen, men det har ändå varit fullt upp med annat. Har skrivit en hemtentamen och dessutom har Siestan dragit igång nu så var där lite både igår och i torsdags. Har bland annat hunnit se Johnossi, Thåström, Amanda Jensen, Hives m.fl. Det har kommit lite skurar och idag verkar det kunna bli samma väder. 17.30 spelar iaf Mustasch, får hoppas det inte regnar då.

 

                                  
De övriga dagarna vet jag inte riktigt vart de tog vägen, men nu är jag igång här igen. Snart sommarlov dessutom, sista dagen på måndag eller eventuellt tisdag.

Regn, regn och åter regn

Regnet verkligen vräker ner här idag och om jag hade kunnat hade jag nog legat kvar i sängen idag och inte gått utanför dörren alls. Har dock vår sista föreläsning för terminen idag mellan 13-15 så får se till att ta mig en sväng till skolan. Morgondagen har vi sedan ledig och Torsdag-Fredag ska vi göra en hemtenta. Känner mig redan ganska nervös inför denna. Måndag-Tisdag har vi sedan redovisningar i klassen och sen är det sommarlov. Det känns verkligen nära nu, ge oss bara lite sol och värme också.

Var hos tandläkaren igår och drog ut en visdomstand. Var egentligen inte alls beredd på att den skulle dras ut när jag kom dit men när min tandläkare ville göra det så kändes det helt rätt. Var dessutom ingen träning igår heller utan spelarmöte vilket nog var positivt för min del.

Annars är det ganska lugnt på den här fronten, även om vi nog alla längtar till Måndag...

Bröllopsbestyr

Riktigt härligt väder idag, till skillnad från gårdagskvällen då det mest regnade. Och matchen igår gick inget vidare den heller. Riktigt surt om man får säga det själv.

Det är mycket snack om att Victoria vill att kungen ska följa henne fram när hon ska gifta sig. Snack om att kvinnan är självständig och inte ska överlämnas från en man till en annan. Varför skulle hon inte få kunna bestämma detta själv, om hon nu är så självständig. Jag har varit på bröllop där det gick till på detta vis och hört om ännu fler där pappan lämnat över dottern till blivande maken, så visst förekommer det. Själv skulle jag nog inte vilja ha det så, men för de som vill det borde det väl vara helt okej. Och i detta fallet, skulle man inte kunna se det som att kungen lämnar över något annat än bara en kvinna till Daniel? Här har vi trots allt en "helt vanlig" person som nu ska gifta sig med Sveriges blivande regent och bidra till nya barn som kan ta över efter Victoria någon gång i framtiden. Om nu monarkin finns kvar i Sverige då.

Ikväll är det Champions League final och vi är bortbjudna. Sannerligen små bekymmer, men har man inget annat "klaga" över så...


Freaky Friday

Fredag, snart helg och ikväll väntar en ny drabbning ute på Svensköps fotbollsplan. Östra Sönnarslöv står för motståndet för dagen och idag är tre poäng viktiga. Har tyvärr tappat fyra poäng på de två sista matcherna Men om vi fortsätter på andra halvlek från senaste matchen och rycker upp oss några snäpp till så ska det förhoppningsvis gå vägen. Jag börjar ladda nu.

Jag tankade bilen igår, 12,29 kr, kändes som att gå på REA och bli rånad samtidigt.

Jag skrev för någon dag sedan om att militären tappat bort en AK:5a i Ystad sandskog under övning där. Idag kunde jag läsa på Skånska Dagbladet att en pistol med magasin hittats i en buss som användes för att ransportera militärer. För övrigt skulle AK:5an ha hittats igen, efter ett anonymt tips, ute i Sandskogen.

Det var kanske inte allt för dagen, men allt för nu.

Torsdagsblogg

Min dator vill inte riktigt som jag vill längre, den lever sitt egna lilla liv och jävlas med en så fort den får tillfälle. Men just för tillfället så är det jag som har kontrollen.

Ska klippa mig om knappt en timme och sen blir det en sväng hem till föräldrarna. Ska gå igenom lite gamla försäkringspapper och annat krims krams. Annars verkar det som om det är lite ljusare himmel idag, värmen har vi haft ett par dagar nu. Blir grillat ikväll tror jag.

Sen måste jag få klaga lite på de nya JoJo-korten. Varför ska man själv behöva kopiera och skriva ut dessa kort när man blir försenad med tåget och ska ha ersättning? Med det gamla kortet stack man bara in det i maskinen och fick ut en liten lapp. Hur smidigt som helst. Men inte nu.

Lirade lite på gitarren igår. Det gick sådär, men den är åtminstone fruktansvärd välstämd nu. Det är alltid något.

Läste ut Alfahannen av Katarina Wennstam  igår. Inte riktigt lika bra som de två tidigare böckerna i den lilla triologin. Har nu itsället gett mig på Carsten Jensens Vi, de drunknade. En sten på dyga 700 sidor, men den har iaf gett ett bra första intryck.



   


old memories

Gårdagen blev en ganska lugn dag i skolan men desto stressigare när man skulle hem därifrån. På grund av något avbrott i några kablar så var tåget nästan tre kvart försenat och då jag skulle spela match så blev dte lite tight med tiden. Det hela blev inte bättre av att försvarsmakten flyttade runt hälften av sina stridvagnar så vägarna kryllade av både militärer och poliser. Man fick snällt rätta in sig i ledet men trots allt blev jag bara dryga 10 minuter sen till samlingen. Matchen sen gick väl inte så bra men jag noterades för ett mål iaf. Att kalla det för en språngnick är väl en kraftig en överdrift men det gjordes med pannan iaf.

Annars var väl gårdagen en mycket bra dag. Säkerligen ännu bättre för storasyster och svåger :)

Idag gjorde jag klart den sista slutinlämningen i en av våra kurser så nu återstår bara två stora moment, en slutuppgift som ska göras tors-fre nästa vecka och en redovisning mån-tis veckan därpå. Sen blir det sommarlov och allt vad det innebär.

Läste för övrigt att man skulle ha blivit av med en Ak5:a under slutövningen här nere i Skåne. Kan man bli mer misslyckad än så?

Imorgon ska rapporten skrivas så man kan hålla helg sen. Men den har jag faktiskt jobbat mig till...


Bild från min egen slutövning. Var inte alltid såhär lugnt.


Johnossi på Mejeriet

Jag sitter i soffan och bevittnar Inters väg mot guldet i Serie A. Vi snackar alltså fotboll här, och senare ikväll ska jag se vem som tar hem guldet i spanska ligan. Personligen tror och hoppas jag på Barcelona, kan inte se något som skulle kunna hindra dem.

Igårkväll var jag, Pirs och Robin och kollade in Johnossi på Mejeriet. Konsertstart var utsatt till 21.00 men som brukligt med konserter så kom de inte in på scen förrän klockan var närmre 22 och det var ett slutsålt Mejeriet som mötte dem. Fantastiskt ljud och de hade riktigt bra urval av låtar. Möjligen att det funnit mer att önska av slutet. Annars gjorde dessa två killar inte på något sätt bort sig mer än när John råkade utbrista Stockholm istället för Lund. Så det kan gå.

Efter att Johnossi stigit av scenen drog någon form av Balkan-party igång med DJ och grejer. För en stund så besöktes scenen även av trumpetare och massa annat folk. Väldigt annorlunda men också ganska trevligt. Mejeriet lämnades vi vid två för att få lite mat i magen och sedan sträcka ut i soffan som jag fick låna över natten.
Idag har det blivit lite pluggande och jag har verkligen försökt ta mig igenom vår enegelska rapport som vi ska skriva om, men det går verkligen inte. Kanske blev det en öl för mycket igår för att jag ska klara ta till mig texten, eller så var dte bara väldigt längesen jag jobbade med en engelsk text. Funderade på om man kanske kan köra den i något översättningsprogram?

Annars ska jag nog göra mig lite mat nu, tror det är vad både mage och huvud behöver för att bli lite piggare.


Lata dagar

Det märks att folk är lediga och inte riktigt hittar till min blogg, min besöksstatistik har sjunkit något under gårdagen. Idag tror jag att de flesta människorna var på IKEA och Väla i Helsingborg, jag och baby var nämligen där och vi var verkligen inte ensamma. Dessutom håller de på att bygga om allt där ute så mest rörigt. Jag hittade iaf ett par skor, vilket var målet med dagen, och ett par shorts. På IKEA skulle vi mest kolla in badrumsgrejor till renoveringen och jag är ännu mer övertygad nu om att det blir riktigt bra.

Ikväll ska vi se Robin Hood på biografen här i stan. Var ett bra tag sen vi såg på bio senast, tror det var Luftslottet som sprängdes. Annars känns det som man varit ledig väldigt länge nu, men är bara sen i onsdags, och då skrev jag ändå arbete halva dagen.

Imorgon ska det spelas match och på kvällen ska jag ner till Lund och kolla in Johnossi på Mejeriet. Har en förhoppning om att det kan blir riktig bra. Återkommer med besked...

födelsedag o konfirmation

Äntligen lite tid över för att ge er några rader av mitt liv, det har verkligen varit fullt upp i helgen. I lördags var det min födelsedag och den firades på kvällen med de närmsta ur familjeträden. Provade ett nytt recept på lax som serverades med pressad potatis till middagen och istället för tårta fick det bli kakfat till kaffet. Såg ut som det passade de flesta magar. Och presenter, jo det fick jag. Fick lite böcker, en tröja, gitarrstämmare och gitarrbok (så chansen är större nu att jag snart kan lira), tennisrack, stekpanna, kamera (så kanske får ni se fler bilder här framöver) m.m. Tack för detta än en gång!

Sen lördagkväll och tidig söndagmorgon då vi begav oss till Viken för konfirmation. Jag minns min egen konfirmation som en ganska tråkig tillställning (i kyrkan dvs) men kanske har något hänt på dessa nio åren eller så var det bara rätt gäng präster som skulle arbeta med ungdomar för de bjöd verkligen till och det var väl den trevligaste konfirmation jag varit på så här långt i mitt liv. Efter kyrkan blev det mer god mat så efter denna helgen står man sig bra.

Annars:
• Rapsen börjar redan visa tendens till att vilja bli gul
• Varför ska man samla allt skolarbete till de sista veckorna? Att man aldrig lär sig.
• Under nattvarden utbröt en gosse: "Mamma, man får kakor där framme"
• Stambytet började idag, om än i det andra huset.
• Nästan sommarhimmel här ute nu. Men var är värmen?

kakafoni i idioti

Jag sitter och knepar och knåpar, vänder och vrider, räknar och räknar, ändå blir det inte rätt. Om jag skulle sätta ord på alla mina tankar och funderingar så skulle det bli en kakafoni i idioti. Veckans arbetsmodul har tagit många timmar av min tid, därför jag inte hunnit med här. Dessutom är det mycket annat som ska ordnas, tex köpas paket till syster m.m. Var iaf nere på stan idag och fick det avklarat samtidigt som jag köpte ny kostym. Visst kan man ibland tycka att MQ har dyra kläder (även om jag gillar dem) men att få en hel kostym, skjorta och slips för knappa 2100 kr är väl inte så farligt dyrt? Inbillar mig att det är bättre kvalité åtminstone. Kanske får ni se en bild på utstyrseln inom kort, ska bara lägga upp byxorna först. Eller rättare sagt, få dem upplagda.

I Grekland är det kris vilket fått den svenska börsen att falla. Känsliga saker det där.

Årsmöte ikväll med bostadsrättsföreningen. Det mest intressanta är väl frågan om vem som kommer väljas som ny ordförande. Får hoppas det avklaras snabbt.

Som jag tidigare sagt, seriefinal i Svensköp imorgon. Får hoppas vädret kan tillåta bra fotboll, det har tydligen lovats lite regn. Oavsett så är det 3 pinnar som ska tas hem så man kan få fira en riktigt rolig födelsedag på lördag. En för tidig födelsedagspresent kan man säga att det är som vi ska hämta hem. Hårt slit imorgon och god mat på lördag. Jo, det funkar nog.


På drift

Idag har varit en lång dag i skolan. Lämnade lägenheten strax efter sju imorse och var hemma tio i åtta nu på kvällen. Trots detta känner jag mig inte särskilt sliten, är väl utvilad sen helgen.

Tåget hem gjorde ett ovanligt långt stopp i Lund, och precis utanför mitt fönster fanns en bänk och bredvid denna bänk stod en ryggsäck på marken. Ägaren var uppenbart borta men huruvida väskan var övergiven eller kvarglömd vet jag inte. Människor passerade iaf och alla verkade ignorera denna väska, vilket troligtvis jag också gjort. Sen kom en kvinna, snabba steg, stannar till,  vänder sig om, funderar...och sen går hon igen. Väskan får stå kvar. Plötsligt kommer en man som nyss passerade tillbaka. Han har en rotweiler i koppel, röker en cigarett, lätt överviktig, rakad skalle och jeansväst. Han öppnar väskan, rotar lite i den och tar den till slut med sig. Om någon av alla de andra som passerade hade tagit  väskan så hade jag trott att de skulle lämna den till polisen eller något i  den stilen. Men med denna mannen, han kan lika väl ha behållt den själv. Kanske fördomsfullt av mig, men det kändes så.

Denna månaden kommer inte gå ihop sig ekonomiskt någonstans. Ett stort svart hål i plånboken, det har jag redan insett. Men vill man ha det lite extra bra och bara har ett CSN-lån så är det smällar man får ta.

Vi är fortfarande serieledare på bättre målskillnad efter Venestads match mot IK Kamp ikväll. På fredag blir det seriefinal i Svensköp. Boka in det redan nu.



1 Maj

Igår var det valborg och vi spelade match. Var väl ett av få lag som spelade fotboll denna ganska mulna kväll. Trots att vi inte spelade särskilt bra så fick vi med oss 3 poäng och segersiffrorna skrevs till slut till 7-1.

Efter matchen så blev det mat hemma och Linda, Henke och Martin gjorde sällskap. Ett trevligt sällskap. Min efterrätt blev inte så kladdig som det var tänkt men det var inga kräsna gäster direkt så även en bit av denna gick ner.

I Belgien röstades nyligen ett förbud mot burka igenom och i Danmark, Schweiz, Italien, Österrike och Frankrike utreds liknande lagar. Ett av huvudargumenten har varit att alla människor, för den allmänna säkerhetens skull, måste gå att identifiera. I Sverige vågar man inte visa ett avsnitt av South Park som handlar om profeten Mohammed. För vår egen säkerhets skull.

1 Maj idag och människor har gått ptotestmarscher och politiker har hållt tal. Just nu krävs en historisk spurt av alliansen för att vinna valet. De rödgröna leder enligt en mätning idag med 8,1 procentenheter. Exakt var denna dagen tagit vägen vet jag inte. Vädret har gjort att lusten att gå ut varit obefintlig så istället har jag fördrivit tid framför tv och dator. Kollade på en meningslös ishockeymatch i en period innan jag slog över för att se på tipslördag på TV4. Bättre än så blev inte denna dagen, men ganska skönt trots allt.



RSS 2.0