Tankar vecka 48

Puh, då var en lång vecka slut. I timmar räknat blev det drygt en dag extra denn vecka på grund av handlingar som var tvungna att bli klara till idag. Men det gick, så nästa vecka kan man kanske jobba normala dagar igen. Men jag insåg också en sak denna vecka, då jag passade på att börja redan 6.30, nämligen att om jag fortsätter gå upp i den tiden i fortsättningen skulle man hinna med ett enkelt träningspass hemma och börja kl 8-17 istället. Men då skulle det krävas ett löpband i huset, kanske något att skriva på önskelistan till tomten. Men ja just det, för att det skulle gå i lås var jag tvungen att fortsätta gå upp på tok för tidigt. Jag tar nog tillbaka allt, men ett löpband hade trots allt varit bra vid denna årstiden.
 
Ikväll är jag gräsänkling då baby är på julbord. Min tur om någon helg. Märks på termometern nu också¨att det lackar mot jul. Och jag tycker nog faktiskt att Mauros julskiva är en stark fyra nu till och med när adventsljusstakar kommit upp och julstämningen gör sig påmind på gator och torg, trots snöns frånvaro än så länge.
 
Jag vill träna mer. Jag vill också skriva mer, skriva mer än bara blogg. Det där går i perioder, nu är en sån period. Frågan är bara vad, som det sades i skolan: svårast är att börja. Och det är lite märkligt egentligen, men ganska många av min dikter eller vad man nu ska kalla det, har nästan skrivits bakifrån. Men inte baklänges. Men man fastnar för något ord, skriver lite sen känns den "klar" men för kort. Då förlänger man den med några nya rader i inledningen och gör om lite hit och dit. Men det blir så klart svårare på en längre text.
 
Nu ska jag leta träningsbloggar och hitta inspiration för beachbody 2013. Eller åtminstonde för att jag ska kunna känna mig något lite mer tränad än idag. Inte så svårt iofs, men ändå...
 
 

Lundell, HBG Konserthus

Lillördag idag och det får vi fira med ett blogginlägg. Det blev inte många knop gjorda i helgen som gick, men jag hann iaf med att kapa trädet uppe vid parkeringen. Ni är det mer häck än träd. Eller snarare att det är en häck istället för träd. åtminstone från ena sidan. Söndagen ägnades åt att ta sig ner till Lund för lite shopping. Hittade inte vad vi skulle ha, istället kom vi hem med en surfplatta. Så kan det gå.
 
Så till det jag sett fram emot så länge nu. Måndagens spelning i Helsingborgs konserthus av Ulf Lundell. En spelning innehållande många av låtarna från senaste albumet, som "Är vi lyckliga nu", "Rent förbannat", "FBL II", "Eld i berget" men där framförallt sista tredjedelen består av gamla hits som "Förlorad värld", "Folket bygger landet". "Jag saknar dej", "Kär och galen", "Snön faller" och den fantastiska "Hon gör mig galen". Det är imponerande vilken energi den numera 63-årige gubben lyckas åstadkomma under nästan 3 timmar. (Tror han är bättre tränad än vad jag är). När Lundell dessutom vill bli lite nostalgisk, och övriga band förvånat tittar på (var detta ett infall??), och river igång "Om jag hade henne" så känns det som om taket på konserthuset ska lyfta. Och på ett vis var volymen under konserten kanske det sämsta. Har nog aldrig varit på en inomhuskonsert med så hög volym, eller om det bara var musikanläggningen som inte riktigt pallade. Men jag förstår hans tjusning med att spela högt. Men konserten får trots det mycket bra betyg av mig och jag är glad över att även Andreas Dahlbäck får följa med som trummis, han i sig är nästan värd halva entrépengen. En mycket lyckad kväll! Vill också passa på att bjuda på en fin "Bente" som är omgjord från hans tidiga album. Klippet är från Gävle men ni förstår haken.
 
 

12XI16

Ännu en fredagkväll och som brukligt vid denna tiden har bbay somnat på soffan. Kan trots allt njuta lite ev denna "egentid" med en brasa som brinner, musik ur mina hörlurar och ett försök att sammanfatta en vecka som tagit oss ännu lite närmre julen. En vecka, som precis som all andra, gett mig många nya kunskaper men som också har en viss önskan efter att jag skulle hunnit med lite mer. Man börjar måndagen vid gott mod och börjar sen tisdagen men insikten att planeringen för ännu en vecka sprack redan efter första dagen. Lite nya utskick som ska ut i vecka 48 och med tanke på nästa veckas aktiviteter så får jag försöka vara effektiv. Men nu håller vi helg!
 
Miljoner mil bort. Vilken låt Plura och Eldkvarn gjorde på Atlantis-albumet. Speciellt vid denna tiden på kvällen/dagen lyfter den lite extra. "Jag tog en taxi mot ingenting, in i glömskan, välkommen till sista akten". Atlantis som i mitt tycke är ett mycket bra Eldkvarn och som även innehåler Stockholm Noll Fem Noll Noll, jo den gör något med mig.
 
Vad lovar helgen annars? Inte så mycket. En löptur hade varit önskvärd, på tok för längesen sist. Lite trädgårdsaktivteter är också önskvärda. Shoppingtur kanske? Vi går helt enkelt in i denna ledighet med lite förhoppningar men inga måsten. Det brukat bli roligast så, eller hur var det nu man sa när det begav sig?

Måndag 13/11

Vi börjar där vi avslutade förra inlägget, med Mauros julskiva. Det blev bara ett varv och såhär spontant så tycker jag nog att den hade både toppar och dalar, en trea av fem kanske. Men den kommer säkert gå några varv när det närmar sig jul lite mer och gräset täcks av snö och kanske kan den växa till en fyra då ocså. Lite tidigt för julstämning ännu.
 
Helgen försvann annars lika snabbt som brukligt. Söndagen ägnades åt fars-dag-firande och både min och babys pappa firades här hemma med middag, efterrätt och lite gott att dricka till. Självklart var även övriga familjemedlemmar förutom min storasyster som var ute på andra äventyr.
 
Veckan är annars ganska tom men det dröjer säkert inte längre tills det är fredag ändå. Får se vad som dyker upp framåt veckoslutet och kanske även någon spontan aktivitet tidigare. Ni lär få veta senare.

Årets julklapp

November gjorde sitt intåg (eller intrång) för en vecka sen nu och visst märks det att det närmar sig jul och vinter så sakteliga? Vid frukostbordet diksuteras det skidåkning, hur bra julen ligger med tanke på ledighet, julklappsköp, julfest och annat som hör julen till. Själv är jag väldigt nöjd med att termometern visar hela sju grader utomhus just nu.
 
En annan liten fördel med vinter och rusk är att fågelbordet nu åkt fram. Jag tycker verkligen det kan vara rogivande att sitta och titta på alla fåglar som plockar solrosfrö ur bordet. Lite samma effekt som ett akvarium, men mer "på riktigt". Återstår att se om det dyker upp några domherrar i år också.
 
När vi ändå är lite inne på jul-tema så har Mauro Scocco gjort ett julalbum, Årets julklapp! heter det. Ska definitivt lyssnas igenom inom kort. Mauro är en artist som jag håller högt bland våra svenska artister, synd man aldrig får chansen att se honom live. Åtminstone inte på egna turnéer. Nä, jag gör helt enkelt som så att jag drar igång spotify nu och återkommer med synpunkter sen. Hörs helt enkelt!
 
 
 
 

RSS 2.0