Löning

Förra veckan avslutades med värme som gjorde att man mest ville ligga i skuggan och ta det lugnt. Ni var kanske några som passade på att njuta (en sista gång) på stranden. Själv plockade jag fram färg och pensel och målade vårt lilla vita plank på framsidan. Passade också på att se Pluras kök i efterhand på Tv3 play, spenderade nämligen lördagskvällen på en trevlig kräftskiva hos Maria och Dennis.
 
Idag är det däremot lite svalare och de senaste dagarnas blåsiga väder har gjort att det redan fallit en del gula löv här utanför fönstret. Passade dock på att hoppa i joggingskorna direkt efter jobbet idag och tog en nätt runda på ca 3 km. Betydligt skönare att det göra det i detta vädret än när det är 29 grader i skuggan. Skönt också att ha löprundan gjord nu, senast var väl i mars/april någon gång. Med lite god vilja blir det en liten vana nu också.
 
Läste igår om anställningsstoppet på skånes universitetssjukhus. 245 miljoner under budget eller något liknande. Och då är inte året slut. Undrar hur den budgeten ser ut egentligen?
 
Imorgon är det tre veckor sen böllopet. Även om minnena fortfarande lever kvar lika starkt och jag tänker på händelser från dagen nästan varje dag fortfarande så känns det mer avlägset än tre veckor. Det där med tidsperspektiv är konstigt ibland.
 
Den stundande helgen blir annars ganska lugn även om det nog ska fixas en del både inne och ute. Men det tar vi i ett senare inlägg. Nu håller vi lönefredag! 
 

Pluras kök

Den första veckan på nya jobbet var igår till ända och jag bara undrar: vart tog alla dagarna vägen? Känns ungefär som att veckan bestod av tre arbetsdagar, men det får väl ses som ett gott betyg. Gårdagskvällen blev mycket lugn med en bok som jag satt med ute under taket innan jag framåt åtta fick leta mig inåt. Sommarkvällarna är inte lika långa och varma längre.
 
Så börjar det äntligen ikväll. Pluras kök. Hade nästan missat att det var redan ikväll det börjar. Så ni som aldrig sett det innan, bänka er framför tv3 kl 21.00 ikväll och njut av att bland annat Lasse Berghagen är gäst. Dessutom är det ny sidekick denna säsongen, nämligen Måns Herngren. Han gästade förra säsongen och gjorde verkligen intryck. Ska bli spännande att se hur detta blir, men just nu håller jag ändå Mauro Scocco högst. Tycker det är roligt också att programmet fått en betydligt bättre programtid än tidigare. Första säsongen gick det väl på tv8 mitt i veckan klockan sent, andra säsongen flyttades till tv3 men fortsatt mitt i veckan och halvkass tid. Men nu är det andra bullar. T.o.m. så man kan ta sig ett glas tillsammans med de andra och känna sig som en i köket. Vilken strålande idé! 
 
Nu har för övrigt mitt efternamnsbyte gått igenom också. Får se hur vi gör med bloggen, jp är egentligen mina gamla initialer. Kanske får hitta på någon ny betydelse för p:et. Får helt enkelt fundera över det. Vad finns det för roliga ord på p?
 

Höstkänslor

De första jobbedagarna har bara sprungit iväg. Det är mycket nytt att trycka in i huvudet samtidigt som man ska anpassa sig från att inte ha semester. Tycker det känns bra även om jag önskar att man redan nu var snabbare. Men jag satt helt ensam på kontoret under eftermiddagen och hade fullt upp så det flyter väl på ganska bra iaf.

Tycker annars att denna tiden är helt underbar. Fina varma dagar och svala morgnar och kvällar. Visst känns det att hösten närmar sig? Märks att mörkret faller tidigare nu också. Inte utan att man blir lite sugen på att tända upp i kaminen, men det får vänta lite till.

Annars är det väl lite andra projekt här hemma som också ska fixas till hösten, eller innan hösten. Tvättstugan är nästan färdigmålad men det återstår lite. Jag ska fortsätta kapa lite träd då allt inte hanns med i höstas/våras. Det ska skrapas lite mossa från taket, målas staket på framsidan. Och parkeringen ska göras körbar. Ja det finns att göra helt klart. Kanske skulle försöka ta tag i husbloggen igen också. 

Bröllopet

Det blev nästan en månads semester från skrivandet. En knapp månad att samla ny energi och inspiration på. Samtidigt har det varit veckor då tankarna till stor del gått till planerande inför bröllopet. Och det är också det som detta inlägg kommer handla om. 
 
Det var förra lördagen, den 4 augusti som den stora dagen var. Vaknade med ett pirr i magen som kom från ingenstans, tyckte faktiskt att allt var väldigt lugnt fram till självaste dagen. Men det var också en dag som gick i ett. Den sista utsmyckningen i festlokalen gjordes under förmiddagen samtidigt som A var hos frissan och fiaxde till håret. Snabb lunch runt tolv, klä sig i dagens utstyrsel och fotograferas av fotograf kl 13. Lyckades glömma brudbuketten så fick vända tillbaka halvvägs. tror det var dagens enda misstag. Vid 15-tiden var vi tillbaka hemma och efter en skål i champagne fick vi skjuts till kyrkan strax efter 15.30 och minutrarna innan vi skulle gå in var plötsligt väldigt nervösa. Så stod vi redo och klockorna började ringa och jag blev ännu mer nervös. Så tystnade klockorna, draperiet drogs bort och kyrkan öppnade sig framför oss. En kyrka som inte var full men inte långt ifrån. Häftig känsla att verkligen få stå i fokus! 
 
Det  var som prästen sa precis innan klockorna började ringa, låt festen börja. Hela kvällen blev en fest från det att vi gick in i kyrkan. Jag tycker vår präst var väldigt varm och duktig. Vår solist som blev till två personer gjorde ett strålande arbete. Får fortfarande gåshud när jag tänker på deras sång. Vädret som verkligen var med oss under hela kvällen gjorde det trevligt att ta emot alla kramar och lyckönskingar utanför kyrkan, och det gjorde att minglet utanför festlokalen också blev trevligt. Vissa saker kan man inte styra över men valet av toastmaster var helt vårt eget och vi är så nöjda med deras jobb. Alla tal som hölls var också väldigt fina, och orkestern spelade bra och....ja, jag skulle kunna fortsätta med allt. Våra gästers glada humör. Det finns faktiskt inget jag skulle vilja ändra på under denna kväll och eftermiddag.
 
Jag har fortfarande inte fått se alla de kort om tagits under kvällen, men några av dem har jag iaf. Så för att försöka ge er läsare lite av den känsla som hela denna dag bar med sig så får ni några av dem här:
 


 
  
 
 
 
 
  
    

RSS 2.0