Det är...

...inte särskilt lätt att bedriva en blogg som ska verka intressant nät man lever ett sånt liv som jag gör nu. I princip så ser det ut enligt följande: Skola Måndag och Tisdag, eventuellt Onsdag. Resten av veckan är det studier hemifrån. Sen sparkas det lite boll emellanåt och kommer någon med ett spontant förslag så överväger jag detta mycket noga. Fast några spontana förslag kommer sällan. Men snart börjar det nog hända saker, det närmar sig födelsedag, konfirmation, bröllop m.m. Ska nog kunna hålla liv i bloggen över sommaren också om ni inte är för krävande.

Idag var jag inne på MQ för att skaffa mig en ny kostym till garderoben. Ett par byxor fanns i min storlek, dock för långa som vanligt, men någon kavaj fanns det inte. De lovade mig dock att plocka hem en från en annan MQ-butik så i slutet på nästa vecka ska jag nog kunna hämta ut den.

Valborg imorgon och vi får se om vädret tillåter någon Majbrasa. Tänk att fyra månader redan har passerat på detta året...

27IV10

Idag känner jag att jag verkligen lärt mig något. Började dagen som ett frågetecken när jag skulle lösa ut krafterna i ett fackverk. Vill inte påstå mig vara expert på det nu men jag har iaf förstått tillvägagångssättet. Återstår att se om man lyckas lösa inlämningsuppgiften till på Måndag.

Johnossi släpper nytt imorgon, ska bli en spännande lyssning.

Mats Odell (KD) har gjort ett uttalande där han säger att de rödgrönas förslag om mer pengar till vård, skola och omsorg är en toblerone-politik, eftersom de rödgröna ännu inte vet var pengarna ska tas ifrån. Socialdemokraterna anklagar såklart de borgerliga för att driva en smutskastningskampanj mot Mona Sahlin. Men ärligt talat, kunde man inte ana att något sånt här skulle hända?

På Spotify just nu: Eldkvarns album Hunger Hotell

Ikväll spelar Lyon-Bayern München. Jag kommer sitta bänkad och även om det inte spelar mig någon roll egentligen vem som vinner så hoppas jag nog lite mer på Lyon. Det är något med ekvationen Tyskland och fotboll som jag inte riktigt gillar. Värst med landslaget såklart. Imorgon spelar Barcelona-Inter, kan Barca vända underläget?

 

      

  


Dålig uppdatering

Jag vet att jag lovade ett inlägg från min Iphone men jag lyckas inte. Vet inte riktigt vad jag gör fel, får undersöka denna sak närmre. Nu är det väl inte detta problem som bidragit till min något för långa franvaro utan snarare brist på intresse. Är inne i en sådan period nu då jag inte riktigt har några idéer om vad jag ska skriva om, skulle vara skönt att kunna lämna över ordet då.

Igår spelade vi match igen, mot IK Kamp denna gången. Min högra stortå är idag nästan dubbelt så stor som den vänstra och mer blålila än normalt, men då det blev vinst med 4-0 kan det få kosta lite. Dessutom är vi nu serieledare. Alltid inspirerande att inneha platsen som gör att alla lag vill slå en. Samtidigt mefför det en viss respekt, en respekt som jag tycker våra motståndare borde ha då vi i år är ett riktigt bra lag. Nästa match spelas på fredag mot Hässleholm FFC. En bortamatch som nästan blir en hemmamatch för mig.

Båten sjösattes i Lördags i strålande sol och den befinner sig nu där den gör sig bäst. I vattnet. På kvällen gästade vi Sanna i hennes nya lägenhet och för en del av folket blev det kanske någon alkoholhaltig dryck för mycket. Oavsett så var det en mycket trevlig fest.

Ska försöka skärpa mig och uppdatera lite bättre. Inte konstigt man har så få läsare...

Kollaps

Jag vet inte om min lilla hjärna har kollapsat eller om det är något annat som är fel, men jag finner iaf inget sug alls till att plugga. Och när jag väl sätter mig ner för att göra ett tappert försök så blir det ändå fel. Varför ens försöka då? Uppgivet är väl bara förnamnet just nu.

Ikväll ska jag bänka mig för att se på säsongsavslutningen av Mauro och Pluras kök. Någon mer?

Det har varit ganska intressant att studera stjärnhimlen de senaste dagarna. Man har inte behövt fundera så mycket över om det är en stjärna eller flygplan som befinner sig där uppe. Och jag tror mig listat ut var Venus finns också.

Måste även testa göra inlägg från min Iphone. Det får bli nästa inlägg det. Det lovar jag er.


 

Snöskur

Helsingborg tog nyligen hem tre poäng i skånederbyt. Visserligen är dte tidigt i säsongen men nog tror jag att de har något riktigt bra på gång i år. Gäller bara att ha tur och slippa skador och sådant. Något inte MFF hade idag.

Själv tittar jag på Inter-Barcelona från soffan i vardagsrummet. Guardiola gestikulerar för fullt och Barca tog nyss ledningen med 1-0.

Kom en ganska rejäl snöskur här tidigare. Kan de inte lägga av med sådant nu.

Igår var första träningen på gräs. Tidigare så har första grästräningen alltid varit det mest underbara som funnits. Gräs är så mycket bättre än grus och skrapade knän. Men nu sedan konsgräset kommit till så har ganska mycket av den känslan försvunnit och tecknet på att sommaren är på gång har snarare blivit datumet för sjösättningen av båten. Något som är tänkt ske till helgen om allt går bra.

Nu ska jag forstätta se matchen på TV. Och kanske att jag också öppnar en öl. Det är ju trots allt tisdag :)

kyssar och smek

Vi möttes här en ljummen sommarnatt
För mig var du verkligen ingen given skatt
Men du börja sakta tända ljus i mitt tempel
Plötsligt så kändes kärleken så enkel
Men det var nåt som skrämde, du bara sprang iväg
Bort från mig, på denna stora väg
Nu är jag en vilsen själ i detta stora land
Söker, söker, efter denna trygga famn
Smyger i mörkret efter kyssar och smek
För mig så är detta ingen enkel lek
Det är inte lätt att göra allting rätt
Det ska vara varmt men inte bli för hett

Jag har inte skrivit några nya på senare tiden så ni får hålla till godo med denna. Jag har ärligt talat inte ens försökt skriva något på senare tiden. När nu vår och sommar är på väg så är det så är det så mycket positiv energi som fylls på, och av någon anledning så är det mycket svårare att sätta ord på det positiva jämfört med det negativa. Även om dikterna inte är sjulvupplevda så är det så av någon anledning. Bara att konstatera.


Så var man igång

Sitter hos mina föräldrar och ger er denna uppdatering om läget. Har nyligen kommit hit då vi spelade B-lagsmatch, eller U-lags match om man så vill. Det där U:et ska visst stå för utveckling. Idag hade vi med vår åldring som gjort 35 säsonger i klubben. Mycket imponerande, tråkigt bara för honom att han ådrog sig en blödning i vadet av något slag. Så undrar ni kanske hur matchen gick? Förlust med 7-4 om jag har rätt på siffrorna i huvudet. Vad som är desto mer glädjande är att vi igår vann med 6-1. Så nu är man lagom trött i kroppen efter sådär 150 minuter på planen. Men det är jäkligt skoj att vara igång igen!

Ny vecka drar igång imorgon och förmodligen blir morgondagen enda dagen i skolan. Borde kanske egentligen varit där någon dag ytterliggare men andra inplanerade saker som möten m.m gör att jag får försöka sköta det mesta skolarbetet hemifrån. Men det ska nog lösa sig ändå.

Nu står snart maten på bordet så får väl ta mig ditåt med mina trötta ben. Hoppas resten av er Söndag blir bra.


Premiär

Betydligt molningare denna lördag och tror bestämt att det hänger lite väta i luften. Och lite högre upp någonstans ligger kanske askan från vulkanen på Island. Att ett så litet oskyldigt land kan orsaka så mycket bekymmer.

Igårkväll var vi hos Martin och Emelie och kollade film. Bröllopsfotografen. Man kan väl dra den klassiska: "För att vara en svensk film var den bra". Men den var väl faktiskt helt okej, tänkvärd.

I eftermiddag ska jag lira fotboll. Premiär dör min del. Lite sjukdom och ovan nämnda vulkan gjorde att det blev något återbud så jag fick rycka in. Ska spela imorgon också så det blir dubbelt upp denna helgen. Men det gör inget alls för jag e riktigt sugen! Återkommer med resultat senare.

 



Bilder från i torsdags


Utveckling

Idag blev det en tur på stranden. Visserligen inget solande men en skön promenad längs med vattnet var precis vad som passade en sån här dag när både jag och baby var lediga. Härligt!

Igår fick jag min Iphone levererad så har väl suttit med den en hel del under eftermiddagen/kvällen. Igårkväll kände jag mig lite som den nämnde mannen i föregående inlägg, varför byta ut något som fungerar bra. Har man levt med samma mobil i fem år så är det lite separationsångest. Men så fort jag fick igång min Iphone så var min gamla mobil snabbt just gammal. Här snackar vi utveckling.

Balkongen har fått sig en ansiktslyftning idag. Jag har överlämnat det ansvaret till baby så i sommar ska vi tydligen sitta där ute med tända ljus, dricka öl (eller för all del vin) och lukta på kaprifol. Synd bara att ytan är ytterst begränsad.

Imorgon ska jag hämta hem bilen igen som min pappa varit och besiktigat. Inga anmärkningar där inte så trotjänaren får leva ännu ett år till. En alldeles utmärkt bil om jag får säga det själv. Med tanke på dess ålder då alltså.


De lomhördas möte

Är nyligen hemkommen från ett möte med bostadsrättsföreningen angående stambyte. Det är intressant det där med hur inte ens gamla människor kan respektera att någon har ordet utan avbryter och pratar i mun hela tiden. Dessutom kan de vara otroligt trångsynta. Har man levt i samma badrum i nästan 100 år (okej, överdrift) så kan jag förstå att man kanske fäst sig vid sitt badrum med fin matta på både golv och vägg. Sen att färgen är lite omodern det gör inget. Helkaklat badrum är inget man vill ha och toaletten som är så fin, varför ska den bytas? Varför göra om överhuvudtaget, det kostar bara en väldig massa. Sen att rören är desamma sedan 1946 och börjar bli gamla. Ja det börjar ju dessa gamlingar också bli.

Nu ska jag inte dra alla över en kam, det är väl det farligaste man kan göra. Men jag hoppas iaf att inte jag blir sådan när jag uppnår den åldern.

Var ute och sprang en sväng igår. Kändes helt okej i bröstet, vilket innebär att jag inte kände något av det jag känt tidigare. Så imorgon blir det fotbollsträning, på det konstiga gräset. Ännu inget naturgräs.

Nu ska jag äta lite och sen dra mig mot sängen. Imorgon börjar en ny toppendag!

Vad har jag missat?

Jag har ingen facebook. Eller säger man jag har inget facebook konto? Det är irrelevant vilket, för ni fattar nog vad jag menar. Jag hade en Lunarstorm på den tiden det begav sig, men det var bara tråkigt. Varför då skaffa en tråkig grej för vuxna istället? För att snoka? Nej jag har inget behov av det.

Oavsett så har jag ändå på senare tid kunnat kolla runt lite och jag har ganska snabbt insett att jag inte ska skaffa facebook heller. Somliga personers liv kan man följa minut för minut. Frukost, jobb, lunch, rasta hunden, middag, gymmet, dusch, lägga sig, Frukost....Tack för infon liksom.

På tal om det där med gymmet så är det en egen liten grej. Känns som people (Framförallt killar?) ska visa hur flitiga de är. Har de inte varit på gymmet så ska de dit. Och har de varit där så har de lyft nytt rekord i bänkpress. Eller gjort fler rygglyft än tidigare. Och de är bara så  häftiga. Jag tror i varje fall att det är det de försöker vara. De kan knappast försöka vara sunda, för när det går mot fredag så har de, enligt deras stausrad, besökt systemet och inhandlat en ny flaska Captain Morgan eller annan god dryck av det starkare slaget. Sen dricker de det med sina nytränade muskler. Skulle dessa muskler dessutom ha någon form av tatuering så hittar vi givetvis bild på denna också. Och tjejerna de bara smälter. Eller må det vara tvärtom?

Det må vara så att även jag har mina brister som jag tjatar om här. I så fall låt mig veta så kanske jag kan göra er dag lite lättare. Eller bara låt bli att läsa. Jag tänker iaf låta bli att skaffa facebook. 




Vårkänslor

Vilken dag det har varit! Vilket väder det varit! Jag har släppt in sol, värme och doften av vår i lägenheten idag. Balkongdörren har stått öppen, fönster i köket har varit öppet och likaså i sovrummet. Det är märligt vad det gör med oss, alla dessa vårkänslor. Hoppas ni också hunnit njuta lite av denna härliga dag.

Lämnade lägenheten för en skoldag vid sju-tiden och redan då sken solen på himlen. Lite trist att behöva vara inne så mycket en sånhär dag, men vad göra. Dagen i skolan var väl mest som det brukar förutom att strömmen gick i hela byggnaden vid halv tre-tiden. Satt och arbetade vid en dator som bara blev svart. Lyckligtvis hade jag sparat arbetet sådär en 10 min innan avbrottet så gick inte miste om så värst mycket. Fanns de i salen som hade betydligt större anledning att gråta. För att inte snacka om personerna i den väldigt, väldigt fulla tentasalen som mest satt i mörker.

Igår var det seriepreimiär. Jag var publik men det såg verkligen inte helt lätt ut att spela fotboll på det som skulle kallas fotbollsplan. Vintern har satt sina spår. 3-3 slutade matchen för övrigt.




Grubblerier

Jag kommer bli tunnhårig i förtid. Håller på att klia sönder mitt skalle för att få ordning på alla tankar och problem. Fysik är intressant och spännande när man lyckas, men innan man kommer dit så vill man gärna ge upp ett antal gånger. Nu har jag ett problem med krafter i ett bärverk som ska lösas. Har kommit fram till ett flertal oika lösningar redan. Alla olika. Just nu gör det mig galen.

Jag läste att H&M fälldes för sin reklam där de använde en väldigt smal modell. Jag har inte sett bilden själv men visst är det bra att vi reagerar på osunt smala människor. Läste samtidigt att det kommit in en anmälan mot ett annat företag för att de använde osunt tjocka modeller. Tydligen sålde företaget kläder i storleken 42 till 52. Tycker visst att det kan finnas en poäng i anmälan, det är osunt att vara för tjock också. Samtidigt måste vi nu ännu mer ställa in oss i ett fack. Inte för smal. Inte för tjock.

Bara en månad kvar idag tills man är ännu ett år äldre.

Jagv har spelat mig igenom diverse artister på spotify. Har fastnat för en låt som jag bara vill spela sådär olidligt högt och njuta. Jackson Browne - Late for the sky. Lyssna även in For a Dancer.



Och gott öl kom

Om jag inte har helt fel för mig så sjunger Joakim Thåström i en av sina låtar om en "Söndag Måndag sång". Det måste vara en sång om en sånhär dag. En röd Måndag som mest känns som en Söndag. Som om man inte kom fel i rytmen förra helgen när vi ändrade till sommartid så är man nu fel på en hel dag. Vart ska detta sluta?

I eftermiddags var jag och tittade på laget när de spelade. Såg riktigt bra ut idag. Låg under med 3-1 i paus men vann med 7-3. Känns väldigt frustrerande att behöva stå vid sidan av planen när det är så nära seriepremiär. Men sköter de sig på detta sättet så är det iaf en fröjd att se på.

Det har känts långt till sommar idag. Men jag vet att den kommer. Kanske snabbare än vad vi tror. Men just nu är den ganska avlägsen...



 Och där, någonstans i evigheten, tog det bara slut. 


Hemma igen

Nu är jag och baby hemma igen efter ett knappt dygn i båten. Alltid lite skönt att bara komma iväg sådär, och med tanke på att det inte alls fanns några måsten så var det riktigt skönt att sitta i värmen och lyssna på regnet. Avsaknaden av värme gjorde att det inte blev några större aktiviteter utomhus men en liten promenad i staden fick det bli. Var tvungna att inhandla senap och ketchup till korven.

Under morgondagen ska ett skolarbetet färdigställas (är i princip klart), det ska tvättas och om vädet är okej ska jag också ta mig iväg och kolla fotboll. Själv är jag inte tillräckligt bra för att spela ännu.

Resten av veckan finns det ännu inga större planer förräns till helgen, men nu ska vi inte gå händelserna i förväg. Uppdatering kommer.

PORNO

Jag skrev för bara någon timme sedan att jag skulle hålla påsk, men så såg jag en grej och var bara tvungen till att yttra mina tankar. Som den Hässelholmsbo jag blivit, och med närheten till Björksäter så har deras senaste reklamaffsich för gymnasiediskot imorgon väckt stor uppståndelse. Med texten "PORNO" stort skrivet på affischen så lockar de till dans.

I en av de mer lokala kvällstidningarna som jag tittade i fylldes kommentarsfälten av människor som mer eller mindre kritiserade detta. Oroliga föräldrar som ser det som extremt oansvarigt att locka till dans med PORNO som tema.

Till att börja med så kan vi kanske vara överens om att dagens ungdomar kommer i kontakt med sex (eller saker som associerar på det) nästan dagligen. Vi har lunarstrom och facebook. Vi har bilddagboken där människor, ytterst frivilligt, lägger ut mer eller mindre nakna bilder på sig själva. Vi har olika chatt-sidor där en sex-kontakt aldrig är långt borta. Det finns youtube, det finns MTV där mycket anspelar på sex. Det finns en massa olika tjejtidningar (Frida, solo m.m) som skriver om sex och ger olika tips. Världen är full av det. Hur mycket vet föräldrarna om detta?

Bara för att temat är PORNO så är man inte tvungen att gå dit syndigt klädd. Och hade temat inte varit PORNO hade säkerligen en hel del kommit syndigt klädda ändå. Problemet är väl egentligen inte klädseln. Problemet är att en våldtäksmän får lindrigare staff för att tjejen var syndigt klädd. Men det är en helt annan grej.

Det hör säkerligen till naturen att man ska vara orolig som förälder, men framörallt en sak noterade jag bland alla kommetarer i kvällstidningen.De flesta av kommentarerna verkar handla om en rädsla för hur deras döttrar ska bli behandlade. Ingen av de kommentarer jag läste handlade om en rädsla för hur deras söner skulle bli behandlade. Ingen av de kommentarer jag läste handlade om en rädsla över hur deras söner skulle behandla tjejerna...

Den omtalade affischen




April, April

Mars har nu gått över i April och idag är dagen då man faktiskt får lov att lura andra. Själv har jag ännu inte blivit lurad och heller inte lurat någon. Jag är nog för dålig på att komma på ngt bra att luras med, så risken är större att jag själv skulle bli lurad.

Var nere på stan och beställde en Iphone idag. Borde ha den i min hand inom 1-3 veckor. Var på tiden att uppdatera från min gamla (men mycket bra) telefon. Nu blir det bara till att vänta.

Sopor kan stundtals vara hett diksuterat. Det ska sorteras mer och mer och vi ska betala mer och mer. Jag anser väl att vi i detta hushållet är bra på att sortera, även om vi kan bli bättre. Men när man ibland tittar ut vid soptunnorna som tillhör föreningen så inser man att det finns mycket mer att önska. Just nu har någon ställt ett barbord och två bartsolar där ute. Borde man inte köra det direkt till tippen, sopbilen tar ju bara tunnorna. Eller är det kanske tänkt som en rastplats åt sopgubbarna? (Eller kallar de sig renhållningsarbetare?)

Baby planterade om blomsterlådorna på balkongen så den tog ett mycket stort steg mot en trevligare tillvaro. Nu behövs bara lite värme innan man kan sitta där ute och dricka öl eller vin. Eller bara njuta av solen om man vill det.

Annars tänkte jag hålla påsk nu så ni ska inte räkna med för många uppdateringar även om jag hoppas kunna låta er ta del av lite av det som händer på Blåkulla.


Fyren på Hanö


RSS 2.0