första advent

Första advent och det känns som att julen verkligen är på väg att göra sitt intåg. Snön har under veckan lyst upp det tidigare så kompakta mörkret och när nu ljusstakar och annat pynt skymtas i fönster så får man visst lite julstämning.

Jag vet att jag varit lite dålig på att uppdatera här men nu tänkte jag ge mig själv en ordentlig utmaning. Jag tänkte göra denna bloggen till min alldeles egna julkalender. Ett inlägg om dagen i 24 dagar, från den 1 december räknat. Tänkte bidra med olika minnen från tidigare jular och försöka göra detta till en varm plats i väntan på julafton. Jag inser redan nu problematiken i att kunna leverera 24 inlägg på 24 dagar med tanke på min tidigare taskiga uppdatering. Så just därför får ni mer än gärna bidra. Skicka ett inlägg till min bloggmail [email protected]. Det kan handla om nästan vad som helst. Kanske har ni någon annorlunda jultradition att berätta om, kanske ett recept på något som sänder smaklökarna till sjunde himlen, kanske handlar det om drömmar och förhoppningar såhär i juletid, kanske t.o.m. om hur orättvis denna värld kan vara. Jag är övertygad om att ni alla där ute sitter på en fantasisk berättelse, kom ihåg bara att för att det ska platsa här ska det någonstans finnas inom ramen för, värme, kärlek och jul.  

Hoppas detta kan bli något roligt och spännande och att vi tillsammans kan räkna ner dagarna till julafton. På Onsdag börjar vi!

rusning

Tjoho, här händer det grejer. Besöksstatistiken rusar iväg bara sådär, då känner jag mig tvingad att bjuda på något trots att ögonlocken börjar kännas tunga och trots att jag snart ska hämta baby på stationen.

Dagen har varit almänt lugn. En lektion i skolan, alltid lika trist att behöva lägga så mycket i restid för en enda lektion, men den gav iaf mycket. Imorgon ska vi för övrigt få se våra tentor, lite spänd är man trots att man vet resultatet. Kanske jag är mest spänd över att se vad lärarna kommer säga...

Veckan annars är ganska lugn den med. Lite konsert och sånt på Onsdag men det får jag berätta mer om sen. Nu måste jag ut till bilen för att hämta hem flickan min.

önskningar

När såg man en sol senast? Kanske har jag missat den men kan inte komma ihåg när jag senast såg solen. Sånt får min kropp att må dåligt. Alltså inte att jag inte minns utan att solen inte vill visa sig. Dessutom säger man att kyla är på väg in över södra Sverige. Inte alls vad jag är sugen på nu.

Skulle egentligen önska att jag hittade något ordentligt format på denna blogg. En tydlig struktur och inriktning. Nu är det mest allt och ingenting. Ska ta en seriös funderare på det hela över julen så får vi se inför nästa år.

Har väl hunnit smälta lite av tentamensresultatet från igår, hunnit bolla lite tankar med mina kursare. Vi är väl alla av ganska samma åsikt. Samtidigt kan jag inse att jag inte har det värst. Det finns de som inte klarade någon av tentorna. Dessutom finns det ju så mycket annat att glädja sig åt. Jag minns när jag började så sa en av lärarna att i princip alla förr eller senare körde på en tenta. Nu har jag läst i 2½ år snart så det var kanske dags för det hela.

Fyra föreläsningstimmar innan ännu en helg väntar. Sista helgen innan vi går in i advent. Har ni koll på läget med paket och sådant?


Tentamenresultat

Nu kan man, tyvärr, inkassera sin första tenta-kuggning. Minns ni tentan som jag skrev i början på månaden, det är den jag pratar om. Egentligen så bestod den av två tentor, d.v.s. de har olika LADOK-koder. Den ene var Byggnadsmaterial och den andre Byggnadsfysik. Fördelningen i klassen såg ut enligt följande:

Byggnadsmaterial: av 55 skrivande fick 32 st IG (denna klarade jag)
Byggnadsfysik: av 49 skrivande fick 35 st IG (så även jag) För godkänt krävdes 26 poäng och värt att notera är att av de som klarade tentan (14st)  hade 7 st 26 eller 27 poäng.

Förhoppningsvis kan framförallt resultatet i byggnadsfysiken få någon ansvarig att inse att all den kritik vi framfört mot läraren i den kursen faktiskt varit befogad. Och allra helst förstår hon det själv också, för jag vägrar tro att det beror på eleverna. Ska bli intresseant att gå på tentagenomgången på tisdag är nämligen ganska övertygad om att sista ordet inte är sagt i denna soppan. Tråkigt när det behöver bli såhär men en kviss kvalité ska man kunna kräva även om det ibland känns som cirkus.


Fars dag

Idag har det firats fars dag i Hörby med god mat och trevligt sällskap. Normalt sätt brukar det inte bli så mycket fars dag - firande i denna familjen så trevligt att få unna sin pappa detta lilla enkla. Man kan se det som en anledning att samla familjen istället för att en anledning att köpa massa paket. Affärerna övelever säkert ändå när det är såhär nära jul.

Stannade till en stund hos föräldrarna i Höör och kollade på den rafflande upplösningen av årets formel 1. Inte på hela säsongen har Vettel varit etta i den totala poängstatistiken men när sista loppet är avslutat är det han som är just etta och världsmästare 2010. Bara att gratulera!

Sahlin avgick idag. Måste varit ett ganska lågt odds på det skulle jag tro. Nu kan det väl bara bli bättre? eller?

Kollade på Så mycket bättre igår och som vanligt var Petter riktigt vass. Annars gick Plura hem hos mig under gårdagens program.

Kommande vecka är en hyfsat lugn sådan på schemat. Som brukligt har de lyckats trycka in en ynka föreläsning såväl Måndag, Tisdag som Onsdag. Lite tråkigt för en pendlare som mig då det i princip tar lika lång tid att ta sig till och från föreläsningen som föreläsningen varar. Men Citytunneln invigs snart och om exakt en månad börjar den nya tågtidtabellen gälla så då går det lite snabbare att passera genom detta vackra Skåne.


Stiltje

 

Min blogg lär vara en av de tråkigare att besöka just nu. Känns som den lever på konstgjord andning. Med för få inandingar. Så dax att ge den en kick igen.

Inhandlandet av julklappar har så smått börjat. Kan väl erkänna att det finns några stycken som är ganska lätta att handla till, några andra är nästan omöjliga. Och jag ingår säkert i båda kategorierna hos olika personer.

För mig betyder julen och julafton ganska mycket. Det ska var det där traditionella, så som det brukar. Kanske inte på de sättet att pyntet inte får komma upp före första advent, jag sprider gärna ljus i detta mörkret några dagar tidigare. Men det ska vara de vanliga ljusstakarna och de ska stå där de brukar stå. Detta är dock något som jag och baby får kompromissa om. Desto viktigare då julafton. Iaf fram till nu. Hade jag fått bestämma idag hade jag hyrt en stuga i ett snöigt Norra Sverige och tagit med mig julklappar och de jag brukar fira med. Sen hade det blivit en julafton i den svenska fjällen. Det hade varit mysigt just nu.

Skolan känns inspirerande igen efter en tung tenta-plugg-period. Lär väl kunna få svar på de ganska snart. Konstruktionskursen är ingen enkel sak, men den stimulerar hjärnan på ett roligt sätt. Och vårt senaste projekt med VVS-installationer tar fart på allvar imorgon så det ska också bli skoj.

Där tog väl min egen luft slut så bloggen får andas lite själv nu igen...





07XI10

Ännu en helg som bara försvann sådär, och nu sitter man här och försöker få ihop någon sammanfattning.

Gårdagen inleddes med att svärföräldrarna tittade in på en fika under tidig eftermiddag. Vi hann även med en skön promenad i det skiftande vädret innan syster, svåger och lille E löste av besökandet. Spännande att ha en ett-åring i lägenheten och tror han tyckte detsamma. Mycket nytt att utforska och vår nya kristallkrona verkade gå hem hos denna lille bling-bling-kille. Annars var det väldigt spännande att tömma vår låda med stearinljus, dessa räknade han två gånger. Julklappen är fixad...

Idag tittade mamma och pappa upp på middag och fika. Tror jag låter bli att tänka på hur mycket socker jag tryckt in i denna kroppen under dessa två dagar. Försökte iaf kompensera detta med en promenad på drygt en timme innan vi bänkade oss framför soffan.

Imorgon ny vecka. Har väl lite att ordna under veckan så det dröjer väl inte så länge innan man sitter här igen och försöker sammanfatta nästa helg. Men ni hör nog av mig däremellena också.

Tidsmaskin

Idag kändes tåget hem nästan som en tidsmaskin. Passerade genom ett skåne där det blåste halv storm i Malmö och föll en syndaflod i Lund innan jag till sist nådde lite sol på hemmaplan. Men självklart är den borta nu igen, säg den glädje som varar.

Hade egentligen en plan på att försöka ta en längre löprunda idag. Men icke. Min lilla (okända) skada i magen gör sig fortfarande påmind. Väldig, väldigt lätt jogging är inga problem men när jag försöker mer än så hörs högljudda protester. Får väl övverväga en sjukgymnast. Att springa är kanske inte det roligaste alltid, men att inte ens ha möjligheten är ännu tristare.

Har börjat fundera på lite julklappar för övrigt. Både vad jag själv önskar mig och vad jag ska ge de nära och kära. Tror dock min hjärna lider av någon form av post traumatiskt syndrom efter tentan. Den vill liksom inte alls.


Tentan

Jag kan väl börja med att ge svar på den kommentar som jag fick i inlägget nedan, nämligen hur det gick på tentan. Och jag kan väl säga att jag aldrig tidigare varit så osäker på utgången tidigare. Tentan bestod egentligen av två delar, och jag har väl ändå hopp om att klara den ena delen. Den andre delen skrevs av den snubben som skulle varit vår föreläsare, men som fick ryggskott och därför inte höll i en enda föreläsning. Kändes som han eftersökte en del andra grejor som inte riktigt kommit fram under föreläsningarna, och han tog även upp saker som vi blivit direkt tillsagda att vi inte behövde lära oss. Så det blir helt enkelt några veckors spänd väntan på resultatet. Känner iaf att jag gjorde så gott jag kunde både förberedelsemässigt och unde tentan. Nu är det gjort så får det bära eller brista.

Egentligen hade jag tänkt ha en liten pluggfri dag idag men tror trots allt att jag ska börja skriva lite på den uppsats som ska vara inne nästa vecka, så blir det lite mindre att göra imorgon.

Annars ska jag försöka återgå till ett mer civiliserat liv igen och inte bara sitta med huvudet i skolböckerna. Förhoppningsvis innebär det även att ni kommer få lite mer att läsa av här. Men det märker vi.

RSS 2.0