Vårkänslor

Slutspelshockey på tv nu, till helgen börjar allsvenskan och ute faller ett vårregn. All tyder på att vår och sommar är på väg. Vintersporten är på väg mot sitt slut, sommarsporten drar igång till helgen och det är regn som faller istälelt för snö. Visst känns det bra!?!

Det finns inte många tv-program jag skulle vilja vara med i men om det skulle komma ett telefonsamtal med en undran om jag ville vara med i Pluras kök så hade jag nog behövt mindre än en sekunds betänketid för att svara ja. Möjligen hade förvången gjort att jag haft svårt att få ur mig ett ja inom en sekund, men det är ett riktigt bra program. Tisdagens gäster var kanske inte mina personliga favoriter men ändå håller det samma höga standard. Jag kan väl erkänna att jag faktiskt saknar Mauro Scocco lite, men han hänger ju ändå där inramad i köket. Nu är det inte som så att jag tycker Pluras brorsa gör ett dåligt jobb, men han fyller inte riktigt samma funktion som Mauro. Jag skulle nog kunna orda en massa om vad det är som är så bra med programmet, men har ni sett det så förstår ni mig nog och har ni missat det så går det på tv3 kl 22.00 på tisdagar.

Lektion imorgon mellan 13-15 och sen håller jag helg. Inga skolarbeten denna helgen men lite andra åtaganden och eventuella utflykter. Återkommer med mer info om detta.

När skrivbordet inte räcker till...

...då får man ta hjälp av golvet. Sitter och arbetar lite med vår arbetsplatsuppgift och det är många tidsplaner som ligger på A3 papper, vilket inte får plats på skrivbordet när datorn står där. Därför får jag ligga på golvet och bedriva delar av dagens arbete. Men det gör inget. Kanske inte den bästa arbetsställningen och ännu sämre med en smått rinnande näsa men jag känner mig effektiv och på bra humör idag så då fungerar allt. Har för övrigt gjort mig några koppar kaffe vilket är ytters sällsynt när jag är ensam hemma. Kan det vara detta som bidrar till min effektivitet?






Förresten så har jag nu fått svar på två av de tre tentorna som jag skrivit under mars månad vilket innebär att jag är godkänd på geoteknologin och arbetsmiljön. Skulle tentan i interkulturell kommunikation ochså vara godkänd så innebär det att jag har en ledig vecka efter påsk, eftersom det är en vecka för omtentor. Skulle inte sitta helt fel!


helgbravader

Hoppas er omställning till sommartid gått bra. Själv var jag ganska seg igår och fick inte mycket gjort, men det var snarare en bieffekt av en mycket sen sengång i fredags kväll, eller snarare lördag morgon. Baby hade jouren och fick rycka ut lite och jag lyckades inte heller somna förrän hon var hemma igen, vilket var sådär framåt 04.

Lördagkvällen spenderades annars i Höör hos föräldrarna för att fira min mamma som fyllt år i helgen. Blev god mat och dricka, och mycket av det, och en ganska lugn men trevlig familjekväll. Både baby och jag var trötta så istället för att ta oss hem efter firandet så beslagtog vi sängen i källaren och fick en natts riktig skön sömn. Att sova svalt och i totalt mörker måste vara det bästa sömnmedlet som finns.

Blev sovmorgon på söndagen och smörgåstårta till frukost innan vi tog en promenad före hemfärd. Skulle egentligen fått lite plugg gjort men jag kände mig inte så effektiv så jag brydde mig helt enkelt inte om det, vilket lett till att det fått göras idag istället. Annars så dykte svärföräldrarna upp på ett oväntat besök igårkväll också och det blev scones och te som kvällsmat. 

Ska försöka ge er mer regelbunda uppdateringar i fortsättningen istället för summeringar över en hel helg. Men det finns å andra sidan mycket jag önskat jag gjorde bättre med bloggen. Men det kommer nog. 

Late for the sky

Då var det väl dags att på allvar råda bot på den bloggtorka som råder här. Numera är samtliga tre tentor för denna månad avklarad och i sanningens namn så är det något av en överdrift att kalla det sista för en tenta. Men den ger 3 hp trots allt. Nu återterstår bara en arbetsplatsuppgift som ska göras, sen består i princip hela april och maj av lektion 2-3 ggr i veckan. Så jag kommer iaf inte kunna skylla på bristande tid om det inte blir bloggat.

Idag har jag hunnit med att inhandla helgens dagligvaror tillsammans med alla pensionärer på MAXI och så har jag besökt frisören för att få till lite mer vår-känsla på mit huvud. Var sju veckor sen man satt i den stolen senast så det var rejält med hår som åkte av, men det är bara skönt.

Annars bjuder jag er denna fredag på Jackson Brownes Late for the sky

Kan hända jag lagt upp den för er innan men denna låten blir på något vis fredag för mig. Framförallt fredagkväll ute i köket framför spisen med ett glas öl eller vin bredvid. Då är detta bra.

Annars väntar en lugn helg. Och förresten, jag har ju min bloggmail som jag skapade i slutet av förra året. Har trillat in väldigt lite mail där så jag har blivit dålig på att kolla den, men senast jag tittade in så fanns där ett mail av mina läsare. Tyvärr har jag inte hunnit svara men sånt gör mig alltid glad! Ska bli bättre på att kolla den oftare också. Annars hoppas jag ni får en trevlig helg och var rädda om er.


studiebesök

Idag var vi på studiebesök på Sydsten ute i Fosie där man tillverkar betong. En imponerande anläggning men vissa delar var också väldigt smutsiga så nu får man väl anledning att tvätta vinterjackan, hänga in den i garderoben och låta den få bli där i några månader. Vårdagjämning var det ju igår och på till helgen ska klockan vridas fram en timme. Jo, det är på tiden.

På torsdag skriver vi tenta igen, sen är det betydligt lugnare igen ett bra tag framöver. Det tackar jag för.

Om lite knappt en timme är det Pluras kök på tv3. Det går många matprogram nuförtiden men inget som är som detta. Varför kunde det bara inte börjat en timme tidigare?


Så länge vi båda andas - Stephenie Meyer

"Så varför var Edward så ursinning? Det var faktiskt han som sagt att han önskade att jag var gravid.
    Jag försökte tänka igenom situationen.
    Det kanske inte var så konstigt att Edward ville att vi skulle åka hem med en gång. Han ville säkert att Carlisle skulle undersöka mig, försäkra sig om att jag gissade rätt - även om jag inte hade några som helst tvivel kvar. Antagligen ville de komma underfund med varför jag redan var så gravid, med bula på magen, sparkar och allt. Det var inte normalt."

Den fjärde boken i serien om Bella och Edward läste jag ut för några veckor sedan, men ska försöka få till en summering av den nu. Jag kan väl erkänna att vampyrer och låtsas-världar är inget för mig, ändå gillar jag dessa böckerna. Kanske för att Meyer på ett ganska trovärdigt sätt väver in vår verkliga värld i berättelsen, detta är inget sagoland.

Boken tar vid där den senaste slutar och det ska bli bröllop och allt därtill, dessutom finns det nu en form av avtal som går ut på att Bella ska göras till vampyr. Dock finns det vissa små hinder som måste passeras. Lite oväntat blir Bella gravid och det är verkligen ingen vanlig graviditet och den får oanade konsekvenser för väldigt många.

Egenligen är det här en ungdomsbok, men jag skulle säga att det ändå inte är det. Visserligen används ett enkelt språk men Meyer har ett väldigt driv i texten som på många sätt inte alls känns ungdomligt. Det hela är så enkelt som en kärleshistoria, men det är nog den svåraste kärlekshistoria som finns. Kärlek mellan en vampyr och en människa är ingen enkel sak.

Som jag skrev i början gillar jag inte när det blir för mycket overklighet och det finns vissa delar i boken där det inte känns särskilt trovärdigt men ändå lyckas Meyer hålla mig kvar genom sin sätt att skriva och visst blir det spännande i slutet. Kanske inte den bästa boken i serien, men man måste ju få se hur det slutar!

Fakta:
Förlag: b Wahlströms
Antal sidor: 556
Första meningen: Jag hade haft fler nära-döden upplevelser än de flesta; det var ingenting jag någonsin vande mig vid"


Hur många lingon?

Igår gjorde vi ett av våra få besök på en biograf och såg Hur många lingon finns det i världen. I ärlighetens namn hade jag nog aldrig gått dit där om det inte var för att baby ville, men efter att ja sett den kan jag trots allt rekommendera den. Visst fanns det ett fåtal tillfällen där man mer skrattade åt än med karaktärerna, men det finns något väldigt fint i filmen. En filmkritiker skulle säkert säga att den är forutseende och allt sånt, men när man tänker efter vad det ligger för verklig historia bakom det hela och vilket enormt arbete som lagts ner av alla inblandade för att uppnå denna framgångssaga så blir det inte mycket finare än såhär. Gå och se vet ja!

Ikväll kommer Anja och Marcus hit på lite middag och trevligheter så ni får hålla till godo med detta. Låter som jag behövs i köket eller något ditåt.


Ett litet grattis

Såhär på tok för sent och långt efter att han gått och lagt sig så inser jag att min gudson blir 1,5 år idag. Tänk vad tiden går. Det är lite roligt det där med hur man uppmärksammar halvår när man är liten och när man är gammal så är det femmor och nollor som gäller. Kanske är det ett försök att bortse från att man faktiskt blir äldre när man passerat en viss gräns. Hur som helst, grattis på din 1,5 års dag lille E.


Varför blogga?

Det är i tider som dessa som jag funderar över varför jag har en blogg. Inte på grund av jordbävningar, tsunamis och kärnkraftsolyckor i Japan utan på grund av mitt bristande engagemang för bloggen. Det är egentligen inte det att jag inte vill skriva, jag vet bara inte vad jag ska skriva och jag har finner ingen tid till det.

Idag var det information om de valbara kurserna som ska väljas inom en månad, har tittat runt under kvällen och hittat en del intressanta alternativ. Annars är det mycket tentaplugg. Skriver en tenta nu på fredag och en nästa totsdag, sen är det lite lugnare igen. Så kanske det kan bli mer vettigt bloggande då.

Jag gjorde ju ett försök i vintras med att skapa en en lite varmare och hemtrevligare blogg och jag vet inte om det ens blev så då, men nu är den mest kall känns det som. Kanske är värme och närhet inget som vi män ska ge oss in på? Kanske skulle jag ge mig på att göra den lite tuffare och "manligare" och skriva om husbyggnader, senaste prylarna, fotboll och det där klassiskt manliga. Inte ge mig på att bryta mot några normer. Vi tar det lite lugnt i någon vecka och skriver tentor först så får vi se vad jag har kommit fram till sen.

Är det förresten någon som vill byta jobb med de personer som arbetar för fullt med att kyla ner reaktorer och allt vad det är i Fukushima? Det är väl såna som de som förtjänar en bonus om de lyckas undvika total katastrof...


Söndagsknåp

Datorn här har gått varm under dagen, har skrivit ihop lite CV som ska skickas in till lite olika tänkbara sommarjobb. Tror jag har alla klara men får vila huvudet under natten och läsa igenom dem imorgon igen innan jag skickar in dem, just nu har jag inte den mest alerta hjärnan.

Morgondagen kan jag disponera min tid på egen hand, alltså måste inte ner till Malmö och skolan. Men tro inte att jag är ledig för det, på fredag skriver vi tenta igen.

Blev en sen kväll igår då jag oplanerat hamnade på bowling och mat med fotbollslaget. Hade egentligen inte tänkt närvara men då de fått återbud så fick jag frågan och då var det svårt att säga nej. Trevligt att träfaf dem alla igen. Får väl bara ta tag i och försöka kurera mig på allvar också så jag kan jogga först och främst. Vill inte tänka på hur längesen det var nu.

Mässa och bankett

I måndags tenterade vi av kursen geoteknologi. Började väldigt rörigt då vi var två olika program som skulle skriva tenta och väldigt många från respektive program hade glömt att anmäla sig. Det visade sig vara så många oanmälda så att vi inte fick plats i salen, men istället för att kicka ut de oanmälda så fick vu byggare byta sal precis när vi skulle börjat skriva egentligen. Självklart snällt mot de oanmälda att låta dem få skriva, men kände att man kom ur rytmen lite när man helt plötsligt skulle traska rakt genom hela skolan till en ny sal. Och hur det gick undrar ni väl såklart? Jag kan väl säga som så att jag blir besviken om jag inte klarar det. Det är min utgångspunkt.

I tisdags var det mässa på skolan. Mycket mäklarföretag men även en hel del byggföretag detta året. Kände att det iaf gav lite inför eventuella sommarjobb och jag vet åtminstone ett eller två extra företag som jag kommer skicka in mit CV till.
På kvällen var det bankett för studenter och företag på HIPP i Malmö. Hade en viss farhåga om en väldigt stel tillställning men det var aldrig något jag kände av. Givetvis fanns det en viss skillnad i klädsel. Om killen bar slips: garanterat mäklare, om killen bär slips finns två alternativ: 1. om det är enkelknut är det byggare, 2. om det är dubbelknut så är det osäkert om det är byggare eller mäklare. Tjejerna körde mest på den svarta klänningen, men de flesta tjejer var ändå mäklare så att gissa på det hade gett störst chans att få rätt.
Fick lite underhållning av Robin Paulsson från Robins också innan det blev efterfest på bottenvåningen. Tyckte att dagen i stort var mycket trevlig och trots att man var lite trött igår när man gick till skolan så skulle jag kunna göra om det igen. Men det får väl bli nästa år i så fall.

Födelsedagsfirande

Som tidigare utlovat så följer här de gångna dagarnas händelser. Jag kommer dela upp det hela i två inlägg för att det bättre ska passa mina olika kateogrier.

Hur som helst, det var lite födelsedagsfirande för baby här i lördags. Ett firande i efterskott men icke desto mindre ett firande. De närmsta familjemedlemmarna kom och förgyllde kvällen och med barnstol och allt så är det verkligen tur att köket är så pass stort som det trots allt är, annars hade det inte gått. Det blev någon form av skagenröra till förrätt, lax med pressad potatis till huvudrätt och choklasmousse med hallon till dessert. Kan väl erkänna att ett av mina största farhågor när jag blev tillsammans med baby var att just maten skulle bli mindre god med tanke på hennes mjölkallergi. Men ack så fel man kunde ha!








Tröttsamt

Nästan en hel vecka utan något inlägg, inte konstigt att min besöksstatistik sjunker lite. Men jag har i sanningens namn inte haft tid att skriva, vilket innebär att jag har desto mer att berätta. I lördags var det lite kalas här, i södangs var det plugg, i måndags skrev jag tenta och igår var det mässa med efterföljande bankett. Blev sen sengång inatt och tidig uppgång imorse så mina hjärna orkar nog inte få ihop alla dessa händelser till ett blogginlägg just nu, men jag lovar att ni sak få höra allt. Förhoppningsvis redan imorgon.

Min musikaliska resa

Idag tänkte jag bjuda er på min alldeles egna musikaliska resa, nämligen några av mina bästa live-upplevelser. Ingen direkt rangordning utan mer en kronologisk ordning.

Metallica - Nothing else matters
Metallica såg jag på stadion den 12/7-07 tillsammans med baby, biljetterna var faktiskt en födelsedagspresent från henne. En svårslagen sådan. Konserten var grym rakt igenom men extra bra blev den när de spelade denna låten! (Lite lågt ljud)



Lars Winnerbäck & Miss Li - Om du lämnade mig nu
Den 10:e juli 2008 var vi på Sofiero slott i Helsingborg och såg Lars Winnerbäck. Lite regnigt innan konserten började men när denna fina låt spelades var det nog bara tårar som föll



Ulf Lundell - Lyklig man
Första gången jag såg Ulf Lundell var på hans unplugged turné och vi gästade Helsingborg den 31 oktober 2010. Av de konserter jag sett hitentills håller jag nog fortfarande denna högst, så ville välja en låt som han spelade då. Funderade först på öppna landskap men den kan de flesta, kanske den mycket vackra jag saknar dig men ville ha lite mer tempo, Gå ut och var glad eller Hon gör mig galen var det nära att det blev innan jag slutligen fann det så givet att det var dumt att jag inte tänkt på det innan. Lycklg man är en riktigt bra låt! 



Johnossi - Man must dance
Johnossi har jag också sett ett par gånger, dels på Mejeriet i Lund och dels på SIESTA-festivalen i Hässleholm. Den 4/12 2008 var första besöket på Mejeriet och då var deras utbud inte riktigt lika stort som idag, men denna lilla hit spelade de och man kunde tro att golvet skulle braka sönder under oss.



Thåström - Fan fan fan
I somras under SIESTA-festivalen var min hitentills enda upplevelse av Thåström. Det var en sådär lite småkall maj-kväll/natt och denna låt borrade ett eget litet hål i min hjärta. Vilken känsla han lyckas leverera...



Kanske någon speciell låt som ni gillade? Någon särskild artist ni vill få höra mer av? låt mig få veta i så fall. Annars har jag en förhoppning om att gå och se Eldkvarn till hösten så kanske kommer det något från dem då.

Ljusare tider

Verkar som det är lite driftsproblem för bloggen just nu men jag gör ändå ett försök. Igår var det födelsedagsfirande här. Inte för mig men för baby, och firande och firande, det var iaf paketutdelning och lite mer än en vanlig tisdag.

Jag hoppas förresten att ni lagt märke till hur mycket tidigare det ljusnar numera. Vore väl synd att säga att våren är här men det går iaf ditåt.  

Idag har det varit tentaplugg på fullt allvar. Tidigare har jag känt mig lite som en apatisk dyslektiker. Suttit länge och bara tittat på boken och när jag väl försökt läsa så har det ändå inte gått. Men idag flöt det på bra och vi får hoppas det fortsätter på samma sätt imorgon, det är dax att att ta tag i denna geoteknologikursen på allvar.

Sitter annars och funderar på vart Mauro o Pluras kök som gick på tv3 tog vägen, bara slutade sådär mitt i kändes det som. Sveriges mästerkock som går på tv4 kan inte riktigt komplettera för denna förlust. Men får väl se upplösningen av det hela trots allt. Hoppas ni får en bra kväll, det lilla som återstår av den.

RSS 2.0