Bygget fortsätter

Semestern rullar på och byggandet likaså. Kommer gå fram lite snabbare här i bloggen så jag hinner ifatt verkligheten lite bättre. 
 
Så när stommem var uppe och huset tätt (förutom fönster) så blev det till att riva den gamla ytterväggen. Finns säkert många som ser en väldig tillfredställelse i att få riva ner saker, själv tillhör jag inte den kategorin. Jag ser det mer som ett jobb som måste göras för att sen få komma fram till det roliga. Hur som, vägg ner, ganska snabbt och ganska enkelt. 
 
 
Jag hade en tanke att jag själv skulle lägga taket på huset men med tanke på att det jobbet skulle skötas och att det mest var kvällar och helger som var ledig under denna tid så tog jag in hantverkare till detta. Istället koncentrerade jag mig på att få upp den nya fasaden och börja måla om huset. Min pappa har hjälpt till väldigt mycket med målning medans min svärfar har bidragit mycket med snickrandet. En hjälpande hand gör att går snabbare och också blir roligare.
 
 
Samtidigt som det fixades med lite av diverse på utsidan så drog jag även igång tvättstugan. Det som tidigare var vårt gästrum ska nu alltså bli en tvättstuga.Detta projekt fick inledas med att riva upp golv och regla upp golvet så det klarar dagens krav då tanken är att vi ska ha klinkers och golvvärme där inne. Sen på med nya spånskivor och därefter plåtar för golvvärme och golvvärmeslingor. Passade även på att riva ner befintlig gips på väggar och slänga på osb och ny gips så den nya inredningen ska få ordenligt med fäste. Ett projekt som passade bra att gå emellan med i väntan på syll torkade ut efter den blöta tastolsresningen. Men i nästa inlägg kan vi nog flytta in invändigt i tillbyggnaden
 
 

Stomresning

Efter att plattan var gjuten fick den torka till och sen blev det ytterliggare lite väntetid innan det blev dags för resning av väggar samt tak. Väntetid som främst berodde på tillverkning av takstolarna. Men så en dag var det dags, väggarna var uppe och takstolarna kom på sin lastbil. Fint väder bådade gott ör detta. Tyvärr visade sig att några av de takstolar som skulle passas in till de befintliga takstolarna var lite felkonstruerade i höjd och lutning, vilket medförde merarbete för snickarna och att taket inte blev tätt som tänkt under denna dag. För att göra det ännu lite  tråkigare så regnade det ganska mycket i de två följande dagarna vilket förhindrade att taket kom på. Istälelt tvingades vi ta upp syllen för att det inte skulle bli en liten bassäng i tillbygget. Men då  vädret visade sig från sin bättre sida på lördagen och med arbetsvilliga snickare så åkte taket på på lördagen istället. Följden blev bara att stommen fått stå länge nu för att torka ut och ännu får jag inte sätta igen den väggdär vi tog upp syllen då fukthalten är för hög. Lite tråkigt men inget att göra något åt...
 
 
Bilden visar hur huset såg ut innan fasadbrädor kom på, vilket vi kanske kommer till i nästa inlägg.
 
 

Byggstarten

Ibland drar saker och ting ut på tiden, framförallt när det finns mycket annat att göra, men nu äntligen lite uppdatering om husbygget. Vi tar det från början. 
 
 
 
En bild på hur det hela är tänkt. Vet inte varför vissa linjer blev lite konstiga, men det det får ni stå ut med. Så det som händer är att Det byggs en ny tvättstuga bredvis köket, i det som tidigare varit vårt gästrum. Huset byggs till med 44 kvadratmeter och ett gammalt sovrum görs om. Istället får vi nu ett master-bedroom samt två mindre sovrum, ett allrum och en gästtoalett med ducsch och wc.
 
I mitten på maj drog bygget igång med grävning/schakting, sätta grunden och gjuta igen denna. Hade hjälp av snickare för att göra grunden och resa stommen. Måste säga att det var en väl värd investering. Soliga dagar hade de dessutom när detta arbete utfördes.
 
 
 
Detta är bara upptakten av bygget och det har hänt betydligt mer, bla. är de första fönsterna på plats. Lovar att försöka skriva ikapp och ta oss dit. Ni ska även få mer detaljer och tankar längs vägen, men nu laddar jag för fotboll. Skrivandet är iaf igång, nu ska jag bara hålla pennan glödande samtidigt som hammaren slår, undrar om ens en kvinna hade klarat det fullt ut....
 
 

RSS 2.0