Sommartider

Det finns egentligen inte jättemycket att uppdatera om just nu. Känns mest som man går och väntar på kommande semester och att få nycklarna till huset. Blir nog till att börja packa och sortera så smått i nästa vecka.

Annars börjar det äntligen märkas att det är sommar. Värmen är här (för en stund åtminstone) och allsång på skansen började i tisdags och idag var det sommar med Ernst. Tyvärr har de såklart lovat lite sämre väder till helgen då man är ledig. Allt är som vanligt.

Idag lyckades vi sysselsätta brandkåren när vi var igång och jobbade. Tydligen var inte brandlarmet avstängt och en branddäckare gillade inte röken när vi sågade hål i golvet så plötsligt kom blåljusen farandes och in kom brandmän och kunde konstatera faran över. Så kan det gå, men det var iaf inte jag som sågade.

Vet att bloggen är ytterst bildfattig också just nu. Men så lever enbart med hjälp av dubbla syrgastuber. Men vi ska nog få liv i det hela så småningom.

Unplugged solo

Det är måndag, ännu en dag närmare semestern. Kanske har du redan semester? Bara att gratulera till det fina vädret som nu äntligen hittat hit. Själv tycker jag det känns bra idag. Kanske för att jag hittade detta lilla klipp på youtube.



Den där unplugged turnen som han gjorde var sådär riktigt, riktigt bra. Det är så musik ska liras, på en scen med en gitarr. Mr Lundell har nu släppt en skiva med några av låtarna från turnen. Jag besitter den inte ännu, men lovar att jag ska införskaffa den. Ska bara vänta på rätt tillfälle då man kan sitta i trädgården med att glas vin i handen en ljummen sommarkväll. Snart så...

Mitten av vilken sommar??

Känner ni av att det är midsommarafton imorgon? Känner ni att dagarna faktiskt redan börjat bli kortare och att högtrycket är här? Nej, faktiskt inte jag heller. För tillfället tittar solen fram men annars är det mest regn. Vi kan ju alltid hoppas att högtrycket väntar till semesterveckorna.

Uppdatering på husfronten. Lägenheten är nu såld och allt kring den är klappat o klart. Kommer att sitta dubbelt på hus o lägenhet i en månad, vilket faktiskt känns ganska skönt. Ingen panik med att flytta grejor och dessutom är planen att göra vid badrummet så då hade det blivit lite knivigt att bo där. Men vi båda längtar verkligen dit och hade gärna flyttat imorgon.

Idag gjorde jag och den andre sommarjobbaren sista dagen "ute på fältet" och på måndag ska vi in på kontoret och se lite vad som händer där och förjoppningsvis kunna bidra med lite eget. Känns inspirerande och spännande.

Annars får jag önska er alla en trevlig midsommar så hörs vi kanske i slutet av helgen.

Det är nära nu...

Söndag igen och ännu en vecka går mot sitt slut. Saker och ting börjar hända på allvar här och i fredags trillade de första buden på lägenheten in, så vi förväntar oss väl att det hela ska vara klappat och klart i veckan. Och går sen allt som det ska så får vi förhoppningsvis tillgång till huset i början av augusti.

Veckan har annars bestått av mycket jobbande och imorgon så ska vi få gå med på besiktningen av det hela. Förhoppningsvis så kommer vi även in på kontoret efter midsommar och får vara med och arbeta lite där och se hur de har det.

Gårdagen spenderades annars i Malmö och olika affärer som vi säkert kommer besöka ännu oftare när vi väl får huset. Blir nog inga problem att göra önskelista på julklappar när vi väl kommer så lång. Kvällen spenderade vi annars med Maria och Dennis i Lund och gick ut och tog någon öl på Grand. Enkelt och spontant men inte desto mindre trevligt.

Blev för övrigt ingen fotbollsträning i onsdags så återstår att de som det blir något i denna veckan eller om man håller till efter sommaren. Kanske behövs lite tillskott då om det blir som det brukar.  

Drömmar

Ny vecka och nya tag. Blev faktiskt en snabb/kort löprunda under kvällen och beroende på hur kroppen känns imorgon så kanske det blir fotbollsträning på onsdag. Men det är verkligen inget jag lovar.

Imorgon ska det vara visning på lägenheten igen, var någon som ville se den ännu en gång. Hoppas det är positivt.

Lyckades även ordna ett gäng pallkragar idag som baby kan placera i kommande trädgård och plantera lite av diverse. Nu ska det bara fixas en brunnspump också så är trädgården klar. Eller inte. Men saker och ting går åtminstone framåt och idéer råder det ingen brist på. Att få drömma har väl aldrig skadat.

 

enkel uppdatering

Det är inte konstigt att min besöksstatistik dalar, så dålig som jag är på att uppdatera nu har jag sällan varit samtidigt som det är sommar och folk har annat för sig. Men för er tappra som tittar in här så ska jag ge er lite av allt det senaste.

I tisdags började jag sommarjobba. Lite svårt att säga så mycket efter bara fyra dagar men jag hoppas det ska dyka upp lite andra uppgifter som mer motsvarar min utbildning och det jag läser till, men det gör det säkert.

På husfronten händer det inte så mycket just nu mer än att vi har haft några visningar på lägenheten. Förhoppningsvis tar vi ännu ett steg i rätt riktning i den historien i kommande vecka. Annars funderar vi mest kring vad vad vi vill göra med huset och vad som måste göras. Badrummet funderas det kanske mest över.

Min storasyster tog sin examen i fredags så då var vi där och åt mycket god mat ocg drack lite gott till det. Kände mig ovanligt trött denna fredagkväll. Har nog inte hunnit ställa om mig från skolbänk till arbete riktigt ännu.

Det blev ingen drömvinst och 105 miljoner igår, men väl 80 kr på joker då vi hade 2 rätt.

En snabb och enkel uppdatering av läget. Vänj er vid dessa inlägg ett tag så lovar jag att det ska bli bättre sen.

Efter en festival

Jag kan inte riktigt säga att jag är helt utvilad ännu men jag börjar iaf fungera normalt. SiESTA-festivalen rubbade hela min dygnsrytm, men roligt var det. Jag minns inte riktigt var jag slutade senast, men jag minns att jag sågade Håkan ganska hårt och jag är beredd att ta tillbaka lite av det. Jag hävdar fortfarande att han inte är världens bästa sångare, men när jag stod där framför scenen och såg vad han gjorde med alla dessa tusentals människor omkring mig, vilken stämning han skapade och den värme och kärlek som faktiskt strömmade ut från scenen i den mörka natten. Allt kändes så väldigt äkta och nu kan jag inte titeln på låtarna men det fanns stunder då det var mycket vackert. Så förlåt mig Håkan för mina tidigare tvivel.

En annan som inte är världens bästa sångare är Henrik Berggren (Broder Daniel) och hans musik är nog ännu mindre min stil än vad Håkan är. Men även Henrik hade magiska stunder, ensam på scen enbart akompanjerad av en trumpetare.

Ännu en gång har jag insett att musik ska upplevas live, och vad är då bättre än festival egentligen? Här kan man se några av sina favoriter men man har också möjlighet att upptäcka nya guldkorn.

Och angående mitt jobbande och körande på festivalen så blev det en del av det också. Lördagen började jag jobba ca kl 16 och var hemma söndagmorgon runt 05. Det var alltså en lång dag och jag körde runt Bob Hund ganska mycket men även en hel del andra artister som ville från festivalområdet till hotellet framåt småtimmarna. 

Dagen, nationaldag tillika, har spenderats i Åhus med familjen Johansson. Vi hade egentligen andra planer men det fina vädret gjorde att vi övergav dem och begav oss till kusten hade det härligt avslappnat, mysigt och kravlöst. Alltid lika roligt att få träffa lilla E.

Imorgon blir det första dagen på sommarjobbet och senare i veckan är det visning på lägenhet m.m. Jag hoppas dessutom kunna ta igen all förlorad sömn inatt, så ska faktiskt leta mig mot sängen inom en halvtimme. Hoppas jag iaf. 

SiESTA

Om ni undrar vart jag tagit vägen så kan jag säga att det är störst chans att stöta på mig någonstans mellan Hässleholm och Kastrup. Sedan onsdags morse har jag varit där nere och vänt fyra gånger, SiESTA festivalen är ju igång och jag kör artister. Har skjutsat the Kooks, Plain White T´s och Ladytrone bl.a.

Besiktning av huset var det i tisdags och det gick bra. Inga hemligheter som dök upp.

För övrigt känner jag mig hög på koffein och har nog lågt socker, eller är det bara ynka tre timmars sömn som ställer till det. Får nog försöka sova lite till innan jag korkar upp ikväll på att på lite ledig tid gå och se The Sounds. Sen ska jag se om jag kan förstå vad det är som gör Håkan Helltröm så älskväd och kanske kommer jag underund med hur man kan överleva i musikbranschen i tio år utan att egentligen kunna sjunga.

Återkommer på söndag när allt är över och jag sovit ut lite.

RSS 2.0