13IX24

Det blev tre kilometers löprunda i skogen ikväll. Längesen sist. En runda helt utan klocka, pulsklocka, telefon, gps eller annan elektronik. Bara en tyst runda i skogen med lätt fågelkvitter och annars nästan total tystnad. Försökte också hålla tempo så det gick att andas med näsan hela vägen, och insåg då hur många dofter man missar genom att andas med munnen. Kort och gott en bra runda. Återstår att se om jag säger detsamma imorgon när jag ska ta mig ur sängen.
 
Tänkte annars att jag skulle lägga upp bilder från bygget idag men hittar inte sladden så jag kan föra över bilderna till datorn. Så det får bli i ord ännu en gång. Tvättstugan är nu färdigmålad och golvet snart färdigklinkat, ett par halv-plattor återstår. Taken i sovrummen är färdiga och väv är på plats, någon del t.o.m. färdigmålad. Tapet ligger här hemma och väntar på att bli uppsatt. Med andra ord har redan lite av det roliga börjat och av det "skitiga" återstår i princip att riva väggen mellan nytt och gammalt samt lite annan gammal befintlig gips som skall tas ner. 
 
Hoppas hitta sladden så jag kan visa i bilder, känns som det är det enda som gör verkligeheten rättvisa

13IX15

Det är en ganska intensiv vecka som avslutas nu. Avslutade arbetsveckan med ett par timmars övertid pga av handlingar som skulle skickas ut. Lite seg i huvudet när man satte sig i bilen för att rulla hemåt, men de där snurrande hjulen och spinnande naven har en förmåga att ladda min kropp med ny energi igen. Bilen blir som en form av generator för mig. Och jag vet inte hur ofta jag tänkt att jag borde ha en kamera när jag kör sträckan mellan hemmet och Lund. Alltid finns det något att fotografera, en spegelblank Ringsjön i en soluppgång, blommande raps på åkrarna utanför Lund, dimman som ligger över samma åkrar en annan morgon eller vindkraftverkan som snurrar en blåsig kväll. En mörk morgon kan man fotografera bilarna på E22 vars baklyktor rusar fram på motorvägen som blodet i en blodådra. Hade dock varit svårt att hitta någonstans att stanna, så istället lämnar jag kameran hemma och passar på att njuta lite extra av vårt vackra skånska landskap.
 
Lördagförmiddagen blev det lite byggande på huset innan baby och jag stack iväg till Helsingborg och Väla. Hittade två par jeans på 10 min sen var min shopping för dagen avklarad. Hur ofta går det så smidigt? Tog oss sen vidare till Viken för att fira babys kusin som fyllde 12. Det är alltid lika trevligt att åka dit på kalas och få träffa trevliga människor och äta synnerligen god mat. Kunde dock inte annat än känna mig lite gammal när det diskuterades betygssystem och utformingen och kraven i dagens skola. I vilket fall gav dessa killar intrycket av det finns hopp inför framtiden, kloka och förnuftiga.
 
Idag har bygget rullat på igen. Det har varit fokus på tak. Alla taken är nu redo för att målas och i sovrmmet är snart all panel uppe så är det taket också på plats. Orkar inte ladda in bilder från kameran nu men ska försöka ta tag i det inom kort. 
 
Annars väljer jag att avsluta detta inlägg med ett citat ur Joakim Thåström Om du ska över sundet: "
"jag vet hon tror mitt hjärta
är en död o iskall sten
säg att inget kunde vara mera fel än just det
det är bara att om jag skulle gett
allt det hon ville ha
skulle ingenting av det hon älskade
från början
till slut blivit kvar"


13IX09

Blogg från mobilen så har lite dålig tillgång till kort, men bygget rullar iaf på. Utsidan är så gott som klar, tvättstugan har kakel på golv till 90%, sovrummen och allrummet är resta, gipsade och spacklade. Med andra ord klara för tapet och golv. Så vad återstår?? Vi ska öppna upp hallen, det nya lilla badrummet, färdigställa tvättstuga med värmepump bl.a.,. Så det finns att göra. 

Annars har man nästan hunnit glömma att man hade semester för inte så längesen, men helgens fina väder påminde en. Idag mest en påminnelse om vad som komma skall. Regn, rusk och mörker. Samtidigt brukar denna årstid inspirera mig mer att blogga. Brukar ha mer tid över. Dock kanske inte i år :) ska hur som helst försöka ta lite bilder åt er snart. Håll ut så länge...

RSS 2.0