16III20

Solen skiner, jag vågar påstå att våren är här, och jag njuter för fullt. Dett lilla "men" som alltid finns och som dyker upp i mitt huvud är: "men det är ju bara mars". Må så vara, må komma kallare dagar, men så kan en vår få vara. Så många kan inte ha så fel, den aktivitet som nu råder i människors trädgårdar innebär att det är vår!
 
Vid fågelbordet syns fortfarande några domherrar ibland, så även de säger åt en att inte skynda fram för snabbt. Samtidigt är vår-fåglarna på ingång och har synts ett tag nu,

Så vad har då vi gjort denna helg? Självklart har vi också varit i trådgården en massor, räfsat torra löv, planterat inför påsk och min huvudsyssla har varit att såga ner lite av boken vid våra rhododendron. Inga enorma saker, men ungefär en meter ner på höjden. Den delen av tomten behöver allt solljus den kan få, mer mossa än gräs där efter denna vintern känns det som.
 
Här inne står nu de första vitsipporna, om än ej utslagna ännu, fortsythiakvistar bredvid mig på bordet som jag hoppas är gula lagom till påsk. Påskris är klippt men ej klätt.
 
Förra helgen spenderades annars en bit norrut, i Hestra, med mina arbetskollegor. Konferens och skidåkning. Jag som inte är någon skidåkare av rang valde istället en dags vandring och nästa dag simning, 1,1km. Längesen det hände sist.
 
Har länge varit högt tempo på jobbet för att hinna med allt efter min influensa-vecka. Nu är åtminstone känslan att det är mer lagom tempo, sen vad det blir av det i verkligheten återstår att se. Två korta veckor nu i följd kan säkert ställa till det. 

Längesen en helg var så effektiv som denna, så nu hoppas jag på en vecka i samma stuk. Kanske hörs vi under påsk, kanske efter. Vi får se vad effektiviteten räcker till!
 
 

16III06

Vaknade upp till snöblandat regn, gråa tunga trista dunkla moln som fick det att kännas som mer november än mars. Från frukostbordet såg jag tre nötskrikor vid fågelbordet, ute efter talgbollarna. Senare under dagen en domherrehona. Såg en, vad jag tror va, blåmes i fågelholken på eken. Bestämmer de bo såhär tidigt eller sökte den bara väderskydd? Får hålla utkik.

Blev en spontantur till Jula i Kristianstad under förmiddagen. Jag och äldsta dottern följde med som sällskap när J frågade. Hade inget på inköpslistan men äldsta dottern ville ha ett bollhav. Efter några om och några men lyckades jag byta ut det mot några suddgummi istället...



Igår hade vi mini-kalas för frun. Föräldrar och svärföräldrar gästade. Ambitionen är trädgårdsfest vid varmare väder.

Noterade att Springsteen ska göra em tredje spelning i Sverige under sommaren, biljettsläpp imorrn. Känns lockande, men svårt att få till det praktiskt med barnen. 

Ikväll har snön lagt sig vit här. En del inom mig känner: "önödigt!", en annan del känner: "vi är i mars, snödropparna är komna, våren är på väg. Njut av det vackra kanske är det denna vinterns sista snö". Så jag sänker hastigheten på bilen på väg till jobb imorgon och njuter istället. Njuter av att det snart är vår, att vackra maj inte är långt borta och drömmer mig kanske bort till något varmare ställe där endast shorts räcker som klädesplagg. Snart nog är vi där...





RSS 2.0