16III20

Solen skiner, jag vågar påstå att våren är här, och jag njuter för fullt. Dett lilla "men" som alltid finns och som dyker upp i mitt huvud är: "men det är ju bara mars". Må så vara, må komma kallare dagar, men så kan en vår få vara. Så många kan inte ha så fel, den aktivitet som nu råder i människors trädgårdar innebär att det är vår!
 
Vid fågelbordet syns fortfarande några domherrar ibland, så även de säger åt en att inte skynda fram för snabbt. Samtidigt är vår-fåglarna på ingång och har synts ett tag nu,

Så vad har då vi gjort denna helg? Självklart har vi också varit i trådgården en massor, räfsat torra löv, planterat inför påsk och min huvudsyssla har varit att såga ner lite av boken vid våra rhododendron. Inga enorma saker, men ungefär en meter ner på höjden. Den delen av tomten behöver allt solljus den kan få, mer mossa än gräs där efter denna vintern känns det som.
 
Här inne står nu de första vitsipporna, om än ej utslagna ännu, fortsythiakvistar bredvid mig på bordet som jag hoppas är gula lagom till påsk. Påskris är klippt men ej klätt.
 
Förra helgen spenderades annars en bit norrut, i Hestra, med mina arbetskollegor. Konferens och skidåkning. Jag som inte är någon skidåkare av rang valde istället en dags vandring och nästa dag simning, 1,1km. Längesen det hände sist.
 
Har länge varit högt tempo på jobbet för att hinna med allt efter min influensa-vecka. Nu är åtminstone känslan att det är mer lagom tempo, sen vad det blir av det i verkligheten återstår att se. Två korta veckor nu i följd kan säkert ställa till det. 

Längesen en helg var så effektiv som denna, så nu hoppas jag på en vecka i samma stuk. Kanske hörs vi under påsk, kanske efter. Vi får se vad effektiviteten räcker till!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0