Avklarad

Tentan är nyss gjord och jag tar tillfället i akt att under tågresan hem prova göra ett inlägg via appen. Man gör väl inga romaner men den verkar funka helt ok.

Tentan kändes bra annars. Har sänkt mina ambitionsnivåer sen man började, så ett godkänd är jag nöjd med. Och det hoppas jag att jag ska få, omtentor är det inte läge för.

På onsdag börjar nästa del i kursen annars är det inte fler skoldagar denna vecka. Det innebär mer tid till snickeri hemma. Kan kanske behövas för den sista fixen!


tantaplugg

Snacka om att jag borde logga in här oftare, håller på att glömma lösenordet mellan gångerna. I värsta fall får jag ha det som ursäkt.

I tisdags kan man verkligen säga att det var höstigt här. Regn och rusk och jag var tvungen att leta fram en lampa så jag kunde se något i mörkret när jag tentapluggade, trots att det var mitt på dagen. (Lampan i taket har inte kommit upp ännu). Då känns det bättre idag när solen nu så smått letar sig fram bland de höstiga löven även om jag inte blir särskilt mycket extra tentaplugssugen. Men på måndag skriver jag den så det är bara att bita ihop. Känns som det ska kunna gå vägen, men jag är glad över att det inte är idag jag skriver den.

Helgen var annars bra. I lördags var det fotboll och det gick helt enligt planen så svensköp spelar i sexan nästa år. Givetvis firades detta med middag och lite senare även utgång. Längesen man var ute nu, är det ett teckan på att man börjar bli gammal?

På söndag morgon vaknade jag tidigare och piggare än vad jag förväntat mig. Jag och baby tog oss då ner till Nova för att inhandla ny dammsugare. Blev även lite annat som snöskyfflar (vuxenpoäng på det!) och ett par nya jeans till mig.

Nu får jag väl ta mig tillbaka till verkligheten och pluggandet. Men ni hör väl av mig nästa gång jag behöver en paus

14 oktober 2011

Ännu en ny dag och här utanför ligger gräset vitt av frost och taken likaså. Känns skönt att kunna sitta inne i värmen och äta frukost och dessutom värma sig med en kopp te innan man drar igång dagens bestyr.

Fredag den 14:e oktober 2011, vad kan den tänkas ha att bjuda på? Förmodligen går karusellen kring Mr Juholt vidare och hans avgång lär fortsätta diskuteras. Huruvida han verkligen gjort fel går uppgifterna isär, men man kan ju tycka att människor med den lönen borde ha råd att betala sin egen hyra. Om man så sitter på två bostäder. Det var inte så många år sedan som det skrev i media om "vanliga" arbetssökande människor som tvingades söka jobb långt från sen egen hemstad. Hade dessa också rätt till ersättning för dubbelt boende? Moraliskt kan vi väl konstatera att han, med flera, gjort fel. Men det är väl den gamla klyschan som gäller, mycket vill ha mer.

Börsen då? upp eller ner? Inte en aning. Lite har den väl repat sig på sista tiden?

Idol ikväll, vem får lämna? Det finns bara ett alternativ, ut med Emil. Finns ett litet toppskikt av väldigt duktiga sångare (främst tjejer). Däremot utgör Emil ett eget bottenskikt.

Nu ska jag försöka ge mig på att skriva ihop några rader till ett av mina skolarbeten. Ingen mastodontuppgift men likväl lite segt. Men det måste ju göras så nu kör vi!


Effektivitet

Idag har jag haft en ganska effektiv dag. Har hunnit med att plugga in de sista avsnitten i min lean-bok samt skriva provet på detta. Sen har halva gräsmattan blivit klippt (det andra var för vått) och lite annat smått fix med huset har också hunnits med. Har dessutom haft hjälp av pappa som lagt om lite plattor och röjt lite i vår ena hörna av tomten där det mest var oorganiserad växtlighet. Nu är det mest bart men det ska nog bli något av det också.

Denna vecka hann jag med att träna båda fotbollspassen, längesen det hände sist. Skönt dessutom att träningsvärken inte är extrem. På lördag smäller det med returen mot Holmeja. Svensköp har 3-0 att gå på sedan bortamötet och jag är helt övertygad om att grabbarna kommer fixa detta. Klockan 14 är tiden som gäller i Svensköp och väderleken ser just nu lovande ut så ni kommer väl?

Annars är dte dax för tenta om en vecka lite drygt. Det innebär att jag komemr sitta med huvudet i skolböcker hela nästa vecka. Känns som man har en hel kurs att lära in på en vecka. Får väl hoppas att jag förstått men än vad jag tror. Det ska i vilket fall nog ordna sig till slut.

Höstiga dagar

Jag känner mig alltid lika dålig när jag tittar till min besöksstatistik och inser att det fortfarande finns människor som tittar in här. Det är självklart roligt att ni tittar in, och jag ska bli bättre på att låta er få ta del av allt som händer. Men glöm inte titta till min andra blogg också, den är en av orsakerna till att jag inte skriver så mycket här.

I vilket fall, skolan rullar på som den ska. Tenta om två veckor vilket jag inte alls ser fram emot, men det är väl bara att bita ihop och se till att klara den. Vill verkligen inte ha omtenta på detta. Om jag glömt berätta vad  vi läser så är det Infrastuktur. Just nu håller vi på med delen som handlar om vattenteknik, dvs lite om avlopp, vattentorn, reningsverk och sådant.

Ja, detta var inte mycket till inlägg men mer text än så här lyckas jag inte mata ut ur dessa fingrarna nu. Men det kommer nog ska ni se.

RSS 2.0