15IV30

Igår morse blev det tidig morgonpromenad med vagnen.07.30, temperaturen bara någon grad över nollstrecket men en sol som redan värmde. Jag är ingen morgonmänniska men dagar som denna, och att få komma ut i naturen så tidigt, då önskar jag att jag inte hade några problem att gå upp runt sex. Hade glömt hur mycket syre det finns i luften så tidigt, och alla dofter. Stackars dem som inte förmår sig njuta av sådana stunder.
 
Vädret hade svårt att bestämma sig igår,  morgonen strålande väder, vid lunch ett ösregn, sen skiftande molnighet. Kall natt också, termometer på minus 2 när jag gjorde välling vid 5 snåret. 
 
Men rapsen börjar redan visa antydan till att bli gul. Såg det i helgen i helsingborgstrakterna och även i tisdags på fälten ner mot Lund. Det är en fin tid vi har framför oss.
 
Ingves, Riksbanken, lämnade nytt räntebesked igår. Inga förändringar där inte, vilket förväntats. Ändå, räntebanan nedjusteras, om ett år lägre ränta än idag. Samtidigt: hur bra har riksbanken varit på att förutse räntebana och framtid tidigare. Ganska dåliga enligt mig. Men då tänker jag på senare år, historiskt har jag sämre koll på. 
 
Gravitation. Denna märkliga kraft, och viktiga. Ändå ganska lite utforskad. Hur uppstår gravitationen? Tänk om den skulle ta slut? Eller om månens gravitation skulle få spel och våra /tid/vatten skulle hamna ur galans. Skulle det vara möjligt? 
 
Idag har annars varit en mycket stillsam dag. Denna Valborg. Som en kontrast till firande i Stadsparken i Lund. Säger jag som aldrig varit där. Anledningen, en dotter som började kräkas inatt. Dagens intag har hon dock behållt och hennes taktik verkar vara att sova sig frisk. Det brukar vara en bra taktik. Nu ska snart jag själv också lägga igen ögonlocken. 

Tills nästa gång vi hörs: var rädda om varandra.

 
 
 

15IV27

Det var den tidigare värmen som skapade lite bloggtorka. Imponeras ständigt under dessa perioder av de som lyckas producera flera inlägg dagligen med kvalité i dessutom. Men många av dem har väl i och för sig bloggande som en inkomst. Övrig iakttagelse: går en vecka verkligen så snabbt?

Så vad har hänt sen sist? Lite av varje helt enkelt, men jag nöjer mig med snabbsummering av helgen. Fredagens stora aktivitet, kommunen var här och söutgidkände vårt tillbygge. Skönt att äntligen kommit i hamn med det. Den lilla aktiviteten, jag kom ut i löparspåren igen. Ca 3km, börjar bli någon slags rutin nu. Lördag, årsstämma med vår väg- och vattenförening. Tog lite tid denna gång, stora projekt på agendan. På kvällen sen besök av E, M och lilla A.  Alltid lika enkelt och trevligt att umgås med dessa människor. Söndag kvar, snabbis på Väla, snabbis på IKEA, och en 20-års brunch. På fruns sida, även detta mycket trevligt. Och Gud mat, som vanligt.

Borde skaffa mig en padda så jag kan blogga från sängen. Födelsedagspresent till mig själv?

Ska försöka åter dela med mig mer av min vardag denna vecka, en kortvecka. Extra ledighet, innebär ibland extra aktiviteter. Men vi kommer dit. Nu: God Natt.

15IV21

 Ännu en strålande dag. Idag är det till och med shorts-väder, även om jag inte fått på mig några. Har istället fått lite hjälp av min pappa med att måla underslagen vid entrén. Delar av dessa har avrit nermonterade under byggtiden, så tyckte det var dags att få upp dem igen. Inget som krävs för att få godkänt på slutkontrollen, men görs det nu ökar inte sannolikheten att det blir gjort i närtid.
 
Kommer inte ihåg vilken myndighet det var, men någon har visst konstaterat att det kommande amorteringkravet skulle vara olagligt. Hoppsan! vad händer då? Inte vet jag, men en lagändring verkar krävas. Läste en artikel där vår finansminister intervjuades idag angående ränteavdraget. Hon, Magdalena Andersson, menar att alliansen missade ett gyllene tillfälle att at bort detta avdrag när man avskaffade fastighetsskatten. Kanske det, inte vet jag. Men det borde fortfarande inte ennebära att det är omöjligt idag. Tycker samtliga partier borde gå samman och ta ett beslut i frågan: tex, avdraget ska minskas från dagens 30% till 0% med 1,5 procentenheter under 20 år. (För att ta ett exempel) Andersson menar att det inte bara går att ta bort avdraget för att det skulle påverka hushållen för mycket, ja det tror jag också, om man rycker allt på en gång. Men om man minskar från 30% till 28,5% så skulle det med dagens låga räntor (räknat på 2%) och med ett lån på 2miljoner göra 50kr i månaden. De marginalerna måste man väl ha. Förhoppningsvis, men om räntan stiger då, till tex 5%, ja då skulle det göra 125kr i månaden. Detta alltså under första året. Då skulle det inte krävas mycket amortering heller från hushållen för att väga upp denna avdragsminskning. Samtidigt kan man då också passa på att avskaffa reavinstskatten på bostäder, har aldrig förstått denna skatt. Om inte annat kan kan avskaffas när bobubblan pyser, och många riskerar sälja med förlust.
 
Ikväll Skellefteå och Växjö i SM-final. Hockey. Vem vill gå in i en ishall såna här fina vårkvällar?
 
Helsingborg, fotboll, tog i går 3 friska mot Norrköping. MFF likaså. Håller mest på HIF, även om jag tycker MFF har en fantastik publik och stämning på matcherna. 
 
Bilbatteriet på volvon lade av idag. Trist, inte oväntat kanske egentligen, men ändå trist då bilen bara varit i vår ägo sedan årsskiftet. Bara att återigen inse att det kostar att ha bil. 
 
 
Foto av syster från i somras. Fina Hanö i bakgrunden.

15IV20

Förmiddagen spenderades på träffpunkten. Dotter idag lite avvaktande, förra gången rakt in i bollrummet. Väldigt lugnt idag, fyra föräldrar, sex barn. Förra gångens diskussioner: nattningstider, sover barnen i egen säng?, barnvagnar. Jag lyssnade. Dagens diskussioner: mycket bröllop, bröllopsklänning, pynt, kyrka m.m. Jag lyssnade. 
 
Men jag kände återigen att jag är så nöjd med att vi gifte oss innan vi skaffade barn. Tänkte inte på det inför, men nu efter. Det hade inte blivit samma sak med barn på plats, och sitt egna barn vill man väl trots allt ha med? Tre år sedan i år, vilken dag det var. Nervositeten inann dörrarna in till kyrkan öppnades, första och nog enda gången jag var nervös under dagen. Och festen sen. Och vädret, det som man inte kan påverka men som trots allt spelar roll. 
 
Dagens väder: sol. 18 grader i skuggan. Satte mig i solen med en kopp kaffe och en bok när dotter somnat i vagnen. Lyssnade på tystaden. Lite fågelsång. Det var ungefär vid denna tiden på året vi var på husvisningen, fyra år sedan, och jag minns hur jag redan då reflekterade över tystnaden här ute. Och hur mörkt det skulle bli om natten.
 
På tal om tystnad så läste jag för ett tag sedan att Måns Z ville hitta en tjej som han kunde vara tyst med. Det tycker jag låter fint.
 
Läste idag om Erik Ståhl i Kvp. Har träffat honom en gång, han lider av Wiskott-Aldrichs syndrom. Artikel handlar om personer som lider i det tysta. Mot slutet av artikeln berättas det om hur han som tolvåring skrev ett självmordsbrev, men slutade halvvägs då han isåg att människorna han skrev det till var de som gjorde att han ville fortsätta leva. Vilken klok människa som insåg detta.

Ikväll, månen som en liten skärva på himlavalvet. Mycket tunn, mycket fin. Och jag ska leta mig mot sängen nu


Svår att se, men nere vid träden. Och stjärnan, är nog en planet. Venus?

15IV19

Söndag igen, sista dagen i vecka 16. Ännu ett avslut. Värmen kom så smått i torsdags, varmare i fredags och bestod över helgen. Sägs bestå ett tag in i kommande vecka också. 
 
Nu är badrummet klart, fläkt på plats. Och i hallen satte jag upp lite taklist igår. Återstår en tröskel, sen kan jag bocka av det rummet också. Då kan vi bocka av hela projekt tillbyggnad. Nästan exakt två år sedan första spadtaget.
 
Idag snörade jag på mig löparskorna, blev en runda på knappa 5 kilometer, Jobbigt, men välbehövligt. GPS:en på telefonen fick spel de sista hundra metrarna. Jag sprang mot syd eller sydöst, GPS:en pekar rakt mot norr. Såg förresten en räv också borta vid den lilla sjön. Mycket hastigt, men den såg frisk ut. Inget skabb.
 
Strömmen försvann en halvtimme eller något sådant under natten, i morse blinkar klockan på ugnen 19.00. tolv timmar fel, så  fick ställa den rätt. Det händer annars inte så ofta lyckligtvis, strömavbrotten.
 
Annars en ovanligt fullspäckad vecka, klipptid, besök på framtida förskola, slutkontroll, årsstämma med vår väg- och vattenförening. Och imorgon ska vi ta oss till träffpunkten igen är tanken.
 
 

15IV16

I morse lämnade jag med varm hand över  en sovandes dotter till hennes mormor för att  styra bilen mot Lund och en läkarundersökning ordnad av mitt jobb. Det kollades längd, vikt, blodtryck m.m och det mesta gick igenom besiktningen. Dock anmärkning på ena örat, men det var inte oväntat.

Passade på att äta frukost på kontoret och byta några ord med kollegerna innan jag körde hemåt igen. E22:an ganska lugn vid den tiden och då blir man återigen extra tydligt påmind om det vackra skånska landskapet med åkrar och öppna fält. Och på en av de bästa åkermarkerna har man snällt upp Max IV och ESS är på gång. Vilka byggen det är!

Fåglarna sjunger om morgnarna som aldrig förr, och om kvällarna med för den delen. Kan inte överdrivet många fågelarter, men kan absolut ännu färre fågelläten. Men koltrasten är väl en av de som sjunger så tidigt?

Idag kom äntligen silikonfogen på plats i nya badrummet, imorgon kommer fläkten. Med den på plats så är rummet klart. Och jag kommer va hur nöjd som helst.

Här hemma i skogen står vitsipporna i full blom, i Lund var det främst scilla som lös upp tillvaron. Och i sirishamn, och Lund för den delen, är magnoliorna på god väg att slå ut. Och imorgon hoppas vi på sol och mer värme. 

Ta hand om er till nästa gång!

15IV15

Jag skrev ett inlägg här sent igår, men det blev inget bra. Tog bort det idag, det blev för mycket präglat av kvällens sena timma. Men det ligger säkert sparat någonstons i cyberspace, som en runskrift i sten. Men delar kommer jag återge nedan, om än ej ordargrant.
 
Igår såg jag Ateltico mot Real i Champions League. Stundtals fantastisk fotboll i ett rasande tempo, ändå kan jag inte låta bli att störa mig idag på hur somliga spelar sin fotboll. Inom musikbranschen pratas det ofta om att artisterna är förbilder, och det är absolut en fotbollstjärna också. Jag minns att vi alla ville vara Thomas Brolin efter VM 1994. Åtminstone ville många det. På samma sätt fungerar det alldele säkert idag, och då stör det mig att det springer runt seplare som slår sin motståndare i magen när bollen inte är i närheten. Idag kan jag också läsa i media om att det spekuleras i ett nytt Suarez-bett. Hur tänker dem? Eller gör deras miljoner att de inte tänker?
 
Dessa moment gjorde att jag mot slutet av matchen svävade in på andra tankar, och mest tittade. Funderade över present till frun. Jag hade en present-aktivitet inplanerad till hennes födelsedag, men då låg jag kräksjuk på soffan. Sen har det hela runnit ut i sanden, som man säger. Har oerhört svårt att komma på någon bra paket detta året. Vet inte varför, hoppas verkligen det inte blir svårare med åren. Jag fyller ju själv snart år dessutom, så känner att jag borde fixa hennes innan dess. Men jag har redan en julklapp planerad, men det hjälper ju inte just nu.
 
Pratade med min svärfar i måndags. Han ska sälja båten, samma båt som är i min header. Tiden räckte väl inte till nu. Tycker själv det är tråkigt, men vår tid räcker inte heller till till att följa med. Inte heller jättesmidigt med en 1½ åring. Men den tiden kanske kommer igen, om man bara vill. Hade aldrig seglat innan jag träffade A och tyvärr hann jag inte vara med så pass många gånger att jag kan kalla mig för en bra seglare. I synnerhet inte nu efter lite uppehåll. Men härliga minnen, och det kan en ju leva ett tag på.
 
Väderomslag de senaste dagarna. Regn och rusk, om än en termometer på nästan 10 plus idag. Undrar hur länge vi hade klarat oss utan att solen visade sig? När hade depressioner tagit över?
 
Nästa fredag kommer dessutom kommunen hit för att föra sin slutkontroll på vår tillbyggnad. Då har får vi alla papper klara och kan börja använda vår gästtoalett. Än så länge är aja, baja. Ska dessutom hinna silikona mellan vägg/tak innan det är klart.
 
 
 
 
 
Bilder från sommarsegling 2008.

15IV12

Regntunga moln avslutar denna vecka, vecka 15. Ändå plockade vi fram grillen i eftermiddag för denna säsongens grill-premiär. Vädermässigt borde det varit igår, men då var vi istället på en skåne-turné. Årminstone de sydöstra delarna, Österlen, Simrishamn. Bilade via Kivik ner för att ta oss ett titt på Ulf Lundells tavlor som han ställer ut. Får väl erkänna att det främst är musikern Lundell jag gillar, delvis författaren, och konstnären har hitentills varit ganska ointressant eller okänd för mig. Men där fanns absolut en tre, fyra tavlor som jag kunde tänkt mig om plånboken varit något större eller om huset haft en annan utformning (mer plats på väggarna). Men det blev åtminstone en rosa elefant affisch som ska få hänga i den nya delen av hallen. Men jag blev positivt överraskad av det hela. 
 
Efter titten på tavlorna tog vi oss mot "gågatan" för lite lunch innan det bar vidare hemåt igen. Passade på att köra via Tomelilla, Sjöbo hem och då fick vi såklart besöka Bo Olsson i tomelilla, några mindre "fynd" blev det.
 
Annars har dottern och jag hittat på lite nya saker i veckan. När vi besökte mina föräldrar i onsdags så tog jag med hennes cykelhjälm och lånade mammas cykel, så var premiärturen på cykel avklarad. Inga protester så det tar jag som positivt, svårt att de ansiktsuttryck med henne precis bakom ryggen. I övrigt varmt denna dag, flertalet kvinnorövar putade upp ur rabatterna. Varför nästan bara kvinnor?
 
Torsdagen blev det en annan premiär, vi besökte träffpunkten. En "träffpukt" för föräldrar och deras barn i kyrkans regi. Har länge tänkt ta mig dit men först nu blev det av. Även detta var uppskattat. Lagom med barn denna dag och mycket leksaker var en bra kombination. Dit ska vi fler gånger.
 
Annars har vi varit ute myket i det fina vädret, planterat en forsythia, lekt lite med kusinerna (dotterns). Kort och gott en bra vecka!
 
 
 

15IV11

Jag skulle fått till ett riktigt inlägg idag, men just nu finns inte orken till. Trötta ögon, trött huvud.

Våren är på väg på allvar, jag njuter så mycket av den att det är därför detta inte hinns med. Sår gräs, göder, planterar växter. Har kört mycket bil idag, kommer hem till fantastisk fågelsång. Så är livet just fantastiskt.

Ska försöka återkomma imorgon med summering av veckan. För eb gångs skulle finns det kanske något vettigt att skriva om.

15IV07

Påskfriden är över. Jag höll mig ifrån bloggande och njöt av solen istället. Den kalla vinden förstörde dock lite av det härliga. Men det blev rensat i pallkragarna åtminstone, välbehövligt efter att ogräs fått härja fritt där nu minst en säsong. Får se vad vi ska plantera där i år, tips på något som mördarsniglar inte gillar? Eller hur man får stopp på mördarsniglarna? Kopparplåt har jag läst ska fungera.
 
Idag omsläg i vädret. Solen gömd bakom molnen och betydligt kallare. Som om våren ville säga: "ta det lugnt, jag är på väg. Men inte ännu". Och vitsipporna har därför inte velat öppna upp sig idag. Även de de väntar. Men får man tro väderlerksrapporterna så kommer graderna stiga senare i veckan. Vi hoppas.
 
Har sorterat kort på datorn idag. Lagt in på extern hårddisk. Sådant man borde göra direkt istället för att samla på sig en hög på skrivbordet, eller var ni lägger dem. Det finns så mycket man borde göra direkt, för att underlätta för sig själv. Ändå är jag så dålig på det. Så det får hamna på min blibättrepå-lista. Har också bytt dammsugarpåse idag. Det inser man att man också borde göra oftare när man väll bytt. Vilket swoosh det blev efter byte.
 
Beställde spegel till gästbadrummet idag hos den lokala glasmästaren. Klev väl ut genom deras dörr strax efter tio. Strax efter halv tolv blir jag uppringd att spegeln är klar. Det kallar jag snabb service, och inte dyrt heller.
 
Påsken annars for förbi. Såg Malmö Redhawks ta sig upp i SHL igen, grattis till dem, firade min systerdotter, firade min svärfar, loppis-fyndade, satte foder i hall/badrum. Och däremellan litte ägg, lite sill, lite vila, lite lek. Tiden går fort när man har roligt.
 
 

RSS 2.0