Husägare

Jag får ursäkta min frånvaro här, men till skillnadfrån förr så har det nu varit fullt upp och jag har tyvärr inte haft tid för bloggen. Sen i tisdags är vi stolta husägare och jag har ju utlovat en husblogg så ni ska kunna följa vad som händer, men det har jag inte hunnit med ännu. Och någon kamera har jag inte här så kan inte visa er bilder. Men för att sammanfatta så kletas det färg både på vägg och i tak å sovrum och vardagsrum och badrumet är utrivet och idag satte vi in ett nytt fönster. Stort tack till Henke för det. Och stort tack till båda våra föräldrar som hhjälpt till under veckan.

Ikväll tar vi ett litet break och går på inflyttningsfest hos Emelie och Martin. Det var ett tag sedan de flyttade in men nu ska det firas iaf. Känns lite som tillvägagångssättet kommer bli ungefär detsamma hos oss.

Ska försöka ge er lite bilder av huset inom kort men som sagt, de flesta vakna timmarna snickrar eller målar vi och där emellan blir det mat. Men ha tålamod mina vänner så kommer det.

Semestertider

Jag njuter för fullt av min semester och när jag nu tog mig in här och kollade av besöksstatistiken får man nästan dåligt samvete av att besöksantalet som ligger stabilt inte fått något att läsa. Nu är besökarna i och för sig inte jättemånga, men ändå.

I vilket fall, idag är det en vecka tills vi får nycklarna till hsuet. Mycket är nog fixat men ändå känns det som det är mycket kvar, och säkert kommer man stå där och sakna någonting. Men det får lösa sig då.

Annars var vi ute och seglade igår. Riktigt toppenväder för ovanlighetens skull och det kändes när det blev kväll att solen varit framme. Annars har semsterdagarna spenderats lite överallt och kanske då främst i olika varuhus. Var nere i Malmö i lördags och shoppade loss lite och passade även på att besöka Maria Och Dennis som gav oss en för tidig inflyttningspresent i form av en trädgårdspump. Mycket glada för detta blev både baby och jag.

Annars har baby lovat mig att vi ska starta en gemensam husblogg. Jag hoppas hon står fast vid vad hon lovat, men det märker vi snart.

Gott att leva

Idag är kanske vad man egentligen kan kalla första riktiga semesterdagen, måndag och istället för att inställa sig på jobbet klockan sju gick jag ur sängen klockan åtta. Ska verkligen försöka komma i säng i tid och upp i tid på morgonen denna sommar. Och det börjar åtminstone okej.

Var nere på banken och uträttade lite ärenden tidigare idag och har även packat ett antal flyttkartonger. Det kommer bli en hel del att flytta börjar man inse nu så känns ganska skönt att allt inte behöver gå över en helg eller ännu värre över en dag. Nu tar vi det i lugn och ro.

Vad skriver annars media om nuförtiden? Visserligen olyckor och dödsfall men har inte ekonomi fått en allt större plats i våra dagstidningar? Det är kris i Grekland, Spanien, Irland, Portugal. Spekulationer kring vad som skulle hända om något av dessa länder gick i konkurs. Hur ska de räddas? Och vad händer här hemma? Kommer bopriserna att sjunka? Hur mycket kommer räntan stiga, är det läge att binda eller inte? Experter som uttalar sig och ger råd, hoppas människor har lärt sig det här med kritisk källgranskning. Vem jobbar experten åt? Vem tjänar mest på deras råd? Vem har ens kunskap att se in i framtiden? Vem kunde förutse finanskrisen?

Vet inte om ni följer damernas fotbolls VM. Sverige gick ju relativt enkelt vidare igår, då var det desto mer spännande när USA och Brasilien möttes. En domare (som så många gåner tidigare i detta VM) som höll en på tok för låg nivå för att dömma en sådan match höll på att förstöra allt för USA men med tur och skicklighet så blev det till slut, och enligt mig välförtjänt, de som fick jubla. Kanske en final mellan USA och Sverige? Men nu ska vi inte gå händelserna i förväg, först ska Japan besegras på onsdag.

Annars är det bra här. Gott att leva helt enkelt.

Long time...

Det kliar i mina fingrar idag och jag önskar att mitt huvud var lite piggare också så jag kunde fått fram något vettigt här. Det var på tok för längesen nu, och i denna stund känner jag att jag absolut inte vill göra mig av med bloggen. Men det är första dagen på länge som jag känt så.

Nu väntar iaf fyra veckors semester innan jag ska tillbaka till sommarjobbet någon vecka och sen är det snart skola igen. Kommer inte ta lång tid innan vi är där. Men nu njuter vi först av lite ledighet.

Igår var jag och baby ute vid huset igen. Fick låna nycklar så vi kunde komma in och ta lite fler mått och sådant. Det börjar bli riktigt nära nu, två veckor ungefär sen är nycklarna våra. Vi var dessutom och tittade på lite kakel och klinker till badrummet så nu har vi nog bestämt oss. Tror det kan bli riktigt bra detta!


RSS 2.0