Gott att leva

Idag är kanske vad man egentligen kan kalla första riktiga semesterdagen, måndag och istället för att inställa sig på jobbet klockan sju gick jag ur sängen klockan åtta. Ska verkligen försöka komma i säng i tid och upp i tid på morgonen denna sommar. Och det börjar åtminstone okej.

Var nere på banken och uträttade lite ärenden tidigare idag och har även packat ett antal flyttkartonger. Det kommer bli en hel del att flytta börjar man inse nu så känns ganska skönt att allt inte behöver gå över en helg eller ännu värre över en dag. Nu tar vi det i lugn och ro.

Vad skriver annars media om nuförtiden? Visserligen olyckor och dödsfall men har inte ekonomi fått en allt större plats i våra dagstidningar? Det är kris i Grekland, Spanien, Irland, Portugal. Spekulationer kring vad som skulle hända om något av dessa länder gick i konkurs. Hur ska de räddas? Och vad händer här hemma? Kommer bopriserna att sjunka? Hur mycket kommer räntan stiga, är det läge att binda eller inte? Experter som uttalar sig och ger råd, hoppas människor har lärt sig det här med kritisk källgranskning. Vem jobbar experten åt? Vem tjänar mest på deras råd? Vem har ens kunskap att se in i framtiden? Vem kunde förutse finanskrisen?

Vet inte om ni följer damernas fotbolls VM. Sverige gick ju relativt enkelt vidare igår, då var det desto mer spännande när USA och Brasilien möttes. En domare (som så många gåner tidigare i detta VM) som höll en på tok för låg nivå för att dömma en sådan match höll på att förstöra allt för USA men med tur och skicklighet så blev det till slut, och enligt mig välförtjänt, de som fick jubla. Kanske en final mellan USA och Sverige? Men nu ska vi inte gå händelserna i förväg, först ska Japan besegras på onsdag.

Annars är det bra här. Gott att leva helt enkelt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0