Sista växeln

Nu är det verkligen sådär ytte, pytte lite kvar av skolan. Bara två muntliga redovisningar sen är det klart. Finito. Det är bara det att det är två ganska stora redovisningar. Eller åtminstone den ena. Men det ska nog gå bra, det har ju det mesta andra gjort under dessa tre åren. Vi lägger i sista växeln nu helt enkelt!

Gårdagsrapport

Igår hade vi Eddie på besök. Sötaste (och enda) systersonen hjälpte oss att vattna blommor, drog med oss ner till bäcken för att kasta sten och dansade till musik från telefonen. Under knappt två timmar förgyllde han tillvaron här hemma litegrann.
Har Firts aid kits album The Lion´s Roar på stereon just nu. Vilken skiva de fått till. Vilka röster de har. Musik som verkligen tilltalar mig. Mycket vackert stundtals.

Vid sju-tiden igår kom så Emelie & Martin hit och det grillades och dracks lite gott. Alltid lika enkelt och kravlöst att umgås med dessa människor. Och alltid lika trevligt. Jag fick dock förbaskat ont i huvudet mot slutet så när de kört hem lät jag disken stå och slängde mig i sängen istället. Eller snarare la jag mig väldigt försiktigt. Somnade i alla fall snabbt och vaknade upp idag pigg igen.

Vädret idag inte fullt lika fint som tidigare i veckan. Såklart. Det är ju lördag. Små skurar och betydligt molnigare. Men jag tycker det är skönt egentligen, men synd för alla de som jobbar mån-fre, 7-16. Vi får hoppas på solen imorgon igen då det är mors dag och allt. Det kan de väl vara värda.

Ingen fotoblogg

Idag har jag verkligen kunnat njuta av solen. Plockade hem examensarbetet i morse som vi ska göra en opposition på och satte mig sen i solen och bläddrade igenom det hela. Känns nästan som man redan känner sig klar med skolan i och med att examensarbetet är inlämnat, men så är det inte ritkigt. Oppositionen ska skrivas ihop och två redovisninagr i nästa vecka. Sen är det tack och adjö.

Jag har även pysslat om huset lite idag. Inga stora saker men det kan kanske ändå duga till ett inlägg i husbloggen. Det var ett tag sedan det skrev något där nu. Tyvärr lyckades jag inte hålla mitt löfte om ett inlägg per dag i denna blogg fram till imorgon. Tiden räckte inte till helt enkelt. Igår var vi bland annat några stycken som samlades för att grilla och spela kubb vid ankdammen. Sannerliggen ett tecken på att sommaren är här.

Imorgon är det nya projekt som står på schemat. Bara inhandlingen av mat ser ut att bli ett stort projekt om man kollar på den skrivna handlelistan. Längesen den var så lång. Men det händer roliga saker också imorgon, men det återkommer jag med.

Så var det äntligen färdigt

Det är stunder som denna, när datorn är avstängd, som det är bra att ha en telefon med internet. Annars hade jag varit tvungen att starta datorn igen, vill ju inte bryta mitt löfte om minst ett inlägg per dag fram till fredag.

Dagen inleddes annars med en joggingtur i skogen vid 8-tiden. Väldigt varmt redan då men trots allt skönt att det blev av. Var för längesen sen sist.

Annars är examensarbetet klart. Det ska inte göras något mer med det än att det ska lämnas in. Oj vad jag ska sova gott inatt!


Sommardagar

Igår klagade jag över bristen på värme och att det inte kändes som om juni var på väg. Idag kändes det som vi var mitt i sommaren med ett strålande högtryck. Värme och sol så det räckte och blev över. Det är dessutom utlovat att det ska stanna några dagar så kanske finns det en möjlighet att bli av med denna vintervita hy. Tänk att det förr ansågs "fult" att vara solbränd då det visade på lägre klass. Tiderna förändras.

Stora delar av dagen har tillbringats utomhus. Trädgårdsmöblerna har skurats, det har rensats ogräs, hängts tvätt och annat allmänt trädgårdsfix. En svalkande paus i den skuggande gläntan blev det runt ett då det bjöds på hallon och blåbärs smoothie som A fixat ihop. Mycket gott. 


Morgondagen är annars en hemmadag. Förhoppningsvis ska vi lämna in examensarbetet, sista dag på tisdag. Jag tänkte få ihop en presentation till projektarbetet så det är gjort. Ska även boka tid med prästen så vi kan planera inför sommarens bravader. Jag berättar imorgon helt enkelt, nu blir det dusch och sen sängen. Termometern visar för övrigt 11.6 grader här och klockan är snart 22. Det borde innebära att gräset fortfarande växer. Är det vid 7 eller 10 grader det slutar växa? Mossan växer väl ända ner till 0 grader? Inte konstigt att vi har så mycket mossa då...

Och det slutar med att tyskarna INTE vinner på straffar

Det har varit lite av varje idag vad det gäller väder. Varmt. Lite sol, lite moln, någon kort regnskur. Känns inte riktigt som att vi är så nära juni som vi faktiskt är. Men det känns bra att det är ljust länge om kvällarna. Oj vad jag njuter av det.

Har bevittnat årets Champions League - final under de senaste timmarna. Vilken match det blev till slut. Bayern firade som om guldet var i hamn efter Müllers 1-0 när enbart minuter återstod av matchen. Men Chelsea och Drogba hann kvittera och i förlängningen brände Robben en straff så efter 120 spelade minuter fick straffläggning avgöra. Till sist tog Chelsea hem det hela och jag hade väl egentligen hellre sett att det var Bayern. Men det är bara att gratulera och jag antar att festen bara börjat såhär när lördagen så smått börjar övergå till söndag.

Själv ska jag bädda ner mig i sängen och ladda batterierna för morgondagen. Förhoppningsvis blir det sista dagen för att finslipa examensarbetet och sen kan det lämnas in. Oj vad jag längtat. Men det tar vi imorgon. Nu säger jag godnatt.

Lite av varje

Kanske är ni många som klämt denna dag och varit lediga, och för de som jobbat är det säkert många som slutar inom kort. Själv har jag gått hemma och pysslat med lite av varje. Bland annat har gräset blivit klippt. Så nu kan Annelie definitivt komma och fika i vår trädgård när lusten faller på. Min morbror från Karlstad gjorde oss för övrigt besök under gårdagen och serverades rabarbarpaj. Med rabarber från trädgården. Nu väntar vi bara på att resterande grödor i "grönsakslandet" ska ta fart.

Jag skrev för några inlägg sedan om att jag skulle offentliggöra mitt nya jobb när jag skrivit på anställningspapperna. Dessa har ännu inte anlänt så får väl snart efterlysa dem. Men jag kommer i vilket fall inte börja jobba förrän vecka 33 så om det är någon som behöver arbetskraft v 24-27 så finns jag ledig. Fast jag har kanske ett jobb på gång, ännu osäkert. Men nästa vecka har jag heller inget planerat, men kanske lite kort varsel?

Något helt annat. Jag hittade Siestafestivalens spelningslista på spotify idag. Visst får man festivalstämning snabbt. Huruvida jag hinner besöka festivalen är dock ännu osäkert. På onsdag får vi veta vilken dag vi ska gå upp och redovisa vårt examensarbete och då vet jag också om det är lönt att köpa biljett. Men jag hoppas att det ska gå och klämma in på någon vänster.

Kristi Himmelsfärd

Jag vet inte om någon av er såg gårdagens Uppdrag Granskning på SVT? Själv missade jag det men har läst en del om det i olika media, om hur 6 av 10 moskéer gett lagstridiga råd till muslimska kvinnor. Självfallet inte bra, det är nog många överens om oavsett om man är "etnisk svensk" (som herr Reinfeldt uttryckte det) eller muslim. Det är självfallet inte bra i dessa tider när SD i en nyligen gjord undersökning visar sig vara sveriges fjärde största parti och kan få ännu mer vatten på sin kvarn. Men det är trots allt bra att det kommer fram och det är bara att hoppas att det kan leda till någon form av förbättring för dessa kvinnor. Utbilding, jourcenter eller annat stöd, vad som är bäst vet nog någon annan än jag.

Regnet fortsätter annars att falla och det var riktigt kallt att sitta och kolla på fotboll igårkväll. Matchen var inget som värmde i sig och det blev förlust för hemmalaget med 0-2. Bara att ta nya tag till nästa vecka.

Vad som annars händer denna dag är fortfarande högst osäkert. På grund av vädret blir det troligtvis inre tjänst. Kanske städning? Kan kanske vara på tiden att ta tag i gästrummet (igen) som mer blivit en lagerlokal. Tur man kan stänga dörren när det kommer gäster. Men det står fortfarande skrivet i stjärnorna vart det slutar. Hoppas ni alla få en trevlig Kristi Himmelsfärd så ska jag borsta tänderna ta tag i disken först av allt.

Det är på tiden

Det har verkligen varit fullt upp denna vecka. Fick tillbaka lite kommentarer från vår handledare på examensarbetet i måndags som vi fixat till samt att vårt projektarbete så gott som färdigställts. Detta har inneburit skolarbete från från 8-16.30 i princip dessa dagar. Nu är ju inte detta några mördande tider men det har känts lite extra stressande eftersom allt ska lämnas in för godkännande och redovisning nästa vecka. Men det ska nog bli bra!
Insåg att det var drygt en vecka sen jag skrev här senast, och då skolarbetena bedöms som klara tänkte jag försöka vara lite flitig och uppdatera här istället. Vi börjar idag och fortsätter till nästa söndag den 27/5. Tror ni att jag klarar minst ett inlägg om dagen? Det får bli målet i alla fall.
Hade en dam från SIFO på besök idag och ställde en massa frågor kring EU bland annat. Var visst en undersökning som hette Eurobarometern. Hon ställde bland annat frågor som "har EU 27 medlemsländer" och är "Schweiz medlem"? Jag lyckades svara rätt på båda, vet ni? Nu var det inget läxförhör utan de flesta andra frågorna berörde väl mycket annat kring både EU, Sverige och världen. Resulatet ska så småningom komma upp på denna sida(LÄNK).
Ikväll blir det annars stormatch i Svensköp när Degeberga gästar. Jag kommer sitta på läktaren och tror starkt på tre poäng till SIF. Det är på tiden.

Tågresa

Ännu en vecka är igång och första arbetsdagen avklarad. Min arbetsdag bestod av ett möte med projektgruppen i Malmö, fortsatt skolarbete hemma och gräsklippning. Var på  tiden att få den gröna matten klippt.

Reflekterade under tågresan söderut idag över hur långt rapsen kommit i sin blomning. Gula lyser fälten nu och kanske är slätterna vid Lund som vackrast i dessa tider. Jag tror till och med att jag börjat vänja mig vid synen av alla vindkraftverken som står där och snurrar. Skulle egentligen helst ta bort dem, men egentligen vill jag ta bort alla luftdragna kraftledningar då också. Men det är väl bara att inse att de är en del av dagens samhälle.

Som sagt, gräset klipptes idag och för den som missat det så är husbloggen uppdaterad med lite andra uteprojekt. Stora delar av värmen som var här några dagar har försvunnit igen och det gör väl egentligen inget. Bara den lovar komma igen när det närmar sig semestertider. Ja, gärna lite innan dess också.

Hur kan förresten slätterna runt Lund tänkas se ut om 30 år? Är vindkraftverken fler eller färre? Kan det skymtas någon solcellsanläggning, eller är villorna och kontorskomplexen så pass självförsörjande att den extra tillförda strömmen kan produceras på annat vis? Får rapsen fortsätta blomma eller görs det konstgjorda alternativ från fabriken?

Nu ska jag i alla fall fixa till dagens kvällsmat som får bli kalops. Recept från Pluras kokbok. Har ni inte tittat i den så gör det när det ges tillfälle. Mycket trevliga böcker och jag tror det ska kommae en tredje någon gång i år. Nytt Pluras kök ska i alal fall spelas in, så mycket vet jag. Men som sagt, fram met grytor och ingredienser!

Soliga dagar

Jag hoppas att ni alla kan njuta lika mycket av dessa underbart soliga dagar som jag gör. Dag för dag blir skogen här ute grönare och grönare och det börjar på allvar märkas att sommaren närmar sig. Härligt!

Ett annat tecken på att sommaren närmar sig är att skolarbetena börjar bli klara. Examensarbetet skickades in idag för granskning och kommentarer så där är väl lite till att göra, men det känns helt klart bra. På projektarbetet återstår nu bara två inlämningar varav den ene är på fredag. Så just nu känns det väldigt bra men jag är övertygad om att det ändå kommer bli stress de sista veckorna. Men det får vi ta i så fall.

Skolan går som sagt mot slutet och det är säkert någon som undrar om jobb. Kan låta meddela att det där är fixat men väntar med att gå ut med det tills papperna är påskrivna, räknar med att få dem idag eller imorgon.

Jag lyckades få på mig löparskorna igårkväll och tog en lagom runda i skogen på dryga 4 kilometer. Har tidigare haft för mig att jag ska leta mig tillbaka till en fotbollsplan men gårdagen visar att konditionen inte är vad den borde. Så blir ingen fotbollsträning ikväll åtminstone men kanske snart?? Hur som helst, nu ska jag flytta ut datorn och fortsätta med lite plugg.

RSS 2.0