15VI17

I säng idag innan kl 21, därmed mobilblogg därifrån. Därmed är också eventuella stavfel förklarade, är inte riktigt överens med mobilens tangentbord och långa texter.

Regn idag. Dan före dan afton, midsommarafton. Sen midsommardag igen. Regn som sagt, både horisontellt och vertikalt fallande. Prognosen för kommande dagar inte heller så munter. Snart vänder det igen mot mörkare tider och knappt något som kan liknas vid sommar ännu. Mer än en veckas sammanhängande värme måste vi väl få. Kanske lagom till semester?

På nyheterna igår: av samtliga asylsökande i Europa tar Italien, Sverige och i synnerhet Tyskland emot drygt hälften av de sökande. Var är Norge? Danmark? Finland? Frankrike? Schweiz har väl ekonomi till att ta emot men är ju inte så stort land...

Hör också hur inhyrda läkare och sjuksköterskor kostar region Skåne mer än 80 miljoner kronor under årets fyra första månader. Hur blev situationen sådan? Känner sig ledningen nöjd? Det enda som framgår är att de har hårt ställda krav i sin upphandling av tjänster. Sen exakt vad det i sin tur innebär kan man undra.

Lyssnade på barnvisor idag. Plötsligt ur högtalarna, en vänlig grönskas rika dräkt, med pampig orkester, barnkör. Låter nästan sorgset, som en begravning. Eller bara som en dag idag, en regnig dag strax innan midsommar.

15IV15

Det blir dåligt bloggande nu. Trivs inte med det alls, men så har det varit allt för ofta när sommaren gör sitt intåg. varma sommarkvällar gör att  man inte vill sitta vid datorn. Kanske är det samma för er? Besöksstatitisken låg i alla fall i botten. Men det kan å andra sidan hänga ihop med brist på uppdateringar.
 
I vilket fall, vi har besökt Gotland för första gången. Inlägg om detta kommer, ska bara få över bilder från kamera till dator. Altanbygget går också framåt, började på räcke i helgen. Även samma här angående inlägg och bilder.
 
Dagarna som varit förra veckan. Strålande sol, varmt. Så som man vill ha det vid midsommar. Dock lite kallare och blåsigare idag. Naturen där ute så vacker nu. Men insekterna är inte alltid lika vackra. Har gott om skogssniglar i trädgården. Igår morse, efter regn, plockade jag över 300st. samlar i hink och kokande vatten över. Men dessa insekter är trots allt inget mot fästingar. Har redan haft tre stycken krypandes på mig, och jag brukar klara mig undan ganska bra. Får kanske studera det där vaccinet mot TBE lite mer.
 
Annars sista veckan hemma nu innan jag går in och jobbar två veckor innan semester. Återstår att se hur mycket som hunnit tränga sig bort ur minnet. Förhoppningsvis inte för mycket.
 
Och Prinsen fick sin Prinsessa i helgen. Såg inte så mycket av det med undkom det inte heller helt. Brydde mig i ärlighetens namn inte så mycket, även om det är fint att få fira kärleken. Undran: Hade de haft roligare utan alla kameror eller stör det dem inte alls? (Därmed inte sagt att det skulle varit tråkigt med kamerorna)
 
Igårkväll var det EM-kval. Sverige - Montenegro. Såg bara första halvleken, sen kändes det avgjort. Har ingen FB men såg via Aftonbladet att det skapats något event som gick ut på att tända ett ljus kl 20.00 för den försvunne Lisa, som sedan hittades död. Ljuset skulle stå i fönsret men jag satte det på bordet. Många är vi säkert som känner väldigt starkt för det hänt, det visar inte minst enegagemanget som var i söket. För de flesta av oss rullar livet trots allt på i det "normala", men inte för de närmsta. Kan bara föreställa mig känslan. Tomheten, saknaden, sorgen. Eller så kan jag inte föreställa mig det. Min tankar går till er.
 
 

15VI03

Dagarna rullar på alldeles för fort, redan juni nu. Tänk att det bara är någon vecka kvar till midsommar. Solen och värmen har till stora delar lyst med sin frånvaro men idag verkar det åtminstone finnas hopp.
 
I söndags firade vi mors dag hemma på föräldrarnas altan. Svärmor firade vi i lördags då vi ändå var på andra sidan gränsen till till småland. Passade då också på att inhandla nya skor till dottern så de gamla började bli för små och var slitna.
 
Storlek 23 i de nya skorna. När blev hon så stor? Vart har min hemma-tid tagit vägen? Insåg att det snart är dags att börja jobba igen. Jag har tur och trivs bra med mitt jobb, ändå är det en liten klump i magen. Denna tiden kommer inte igen, så jag är oerhört glad att jag trots allt varit hemma så länge. När jag gick hem i vintras hade hon precis börjar gå, nu springer och klättrar hon så mycket hon kan.
 
I måndags  var vi på träffpunkten. Mycket barn och mycket lek. Tyvärr så var dotterns jacka och mössa borta när vi skulle gå hem. Stulen eller har den bara åkt med någon av misstag? Vi hoppas på det senare och att det ska komma tillrätta, men ännu har ingen hört av sig. Tråkigt när en sådan händelse ska förstöra en annars trevlig förmiddag. Annars i andaktsrummet så sjöng vi pippis sommarvisa. Är det så den heter? (Och nu så vill jag sjunga att sommaren är skön....) Så himla fin den är och vilka minnen man har av skolavslutning och kyrka när man sjunger den. 
 
Har på senare tid läst lite andra bloggar, såna jag inte läst innan. De som ligger högt på topplistor. Slutsats: Det är främst kvinnor. Det skrivs flera inlägg per dag. Och de är betydligt mer personliga än vad jag är. 
 
Men det här med hur privat/personlig man vill vara är något jag funderat ganska mycket på. Ibland har jag funderat över att "öppna upp" mer här, främst då jag har så få läsare. Men internet är internet, och där är det svårt att stänga dörren när den väl satts på glänt. Sen har jag funderat på att skapa en annan blogg under pseudonym. Men det skulle vara en helt annan grej.

Annars har herr Lundell tagit upp sitt bloggande igen efter en liten paus. Ni kan ju alltid kika in där om bi tycke det ekar tomt här.

RSS 2.0