15VI17

I säng idag innan kl 21, därmed mobilblogg därifrån. Därmed är också eventuella stavfel förklarade, är inte riktigt överens med mobilens tangentbord och långa texter.

Regn idag. Dan före dan afton, midsommarafton. Sen midsommardag igen. Regn som sagt, både horisontellt och vertikalt fallande. Prognosen för kommande dagar inte heller så munter. Snart vänder det igen mot mörkare tider och knappt något som kan liknas vid sommar ännu. Mer än en veckas sammanhängande värme måste vi väl få. Kanske lagom till semester?

På nyheterna igår: av samtliga asylsökande i Europa tar Italien, Sverige och i synnerhet Tyskland emot drygt hälften av de sökande. Var är Norge? Danmark? Finland? Frankrike? Schweiz har väl ekonomi till att ta emot men är ju inte så stort land...

Hör också hur inhyrda läkare och sjuksköterskor kostar region Skåne mer än 80 miljoner kronor under årets fyra första månader. Hur blev situationen sådan? Känner sig ledningen nöjd? Det enda som framgår är att de har hårt ställda krav i sin upphandling av tjänster. Sen exakt vad det i sin tur innebär kan man undra.

Lyssnade på barnvisor idag. Plötsligt ur högtalarna, en vänlig grönskas rika dräkt, med pampig orkester, barnkör. Låter nästan sorgset, som en begravning. Eller bara som en dag idag, en regnig dag strax innan midsommar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0