15XI20

Var sak har sin tid, så sägs det. Då kan man lätt tro att föräldraskap och bloggande inte är förenligt i samma tidsepok. För mig känns det så. Samtidigt, det finns så många fina föräldrabloggar. Hur hinner de? Eller är det kanske så att det är min önskan att inte vara för offentlig som begränsar? Troligen en kombination i mitt fall. Får se vad jag ska göra åt det.

Samtidigt så har jag, som jag skrev innan, inte heller tid och ork att läsa böcker på samma sätt som förr, och för mig är läsande en inspiration till skrivande. Men jag har skrivit lite annat, som än så länge bara är för mig.

Dirawi blev utsedd till årets julvärd i SVT.   Snabbt kritiserar vissa detta beslut pga hennes tro. Många är anonyma. Läser några av kommentarerna, ska man skratta eller gråta?

Hörde för ett tag sedan hur det blir vanligare med unika efternamn när man gifter sig tex. Anledningen sades vara att man vill sticka ut ur mängden vid tex jobbansökan men även på sociala medier. Samtidigt är det så enkelt att vara anonym och skriva så mycket skit på nätet. Verkligen baksidan av www.

Det lovas kallare väder, eventuellt snö. Vinterdäcken ska på imorgon. Det tar emot, som att ge vika för vintern och kylan. Något i mig skriker 'vill inte!'.

Så mycket annat man skulle kunna kommentera i denna oroliga och konstiga värld vi lever i. Men det blir inte ikväll, nu ska jag hålla helg och hoppas på sovmorgon imorgon. ( är troligtvis till att hoppas på för mycket)

15XI02

Färska statistik visar att det skjuts alldeles för mycket i detta land, och fler dör av skottskador i Malmö än det betydligt större Köpenhamn. Överhuvudtaget dör det fler här av skottskador än hos våra nordiska grannländer. Känner jag mig rädd? Nej, faktiskt inte. Men jag kan känna en sorg,och bitvis uppgivenhet, över vad som sker. Att det inte görs mer för att stävja denna typ av våld. 

Det händer överhuvudtaget mycket negativt i detta land man kan förvånas över. Att det får gå till så. Men samtidigt, också mycket gott att glädjas över. Som han sjunger, herr Lundell: "det är folket som bygger landet". Vilket land vill vi bygga?  

Imorgon, retur för Malmö i Champions league. Vinst och vidare europaspel är säkrat. Oavgjort borde väl också kunna räcka om jag inte har fel för mig? 

Läser lite nu, i princip inget alls. Borde göra. Alla borde ha en bok att få försvinna in i i höstmörkret. Jag har några som väntar. Får se vilken det blir

RSS 2.0