Juletid

Ännu ett långt uppehåll från skrivandet och ännu en gång är jag tillbaka. Har varit ledig sen i torsdags och fått en väldig massa uträttat. Julklappar är inhandlade (inte alla), födelsedagspaket är inhandlade, julpyntet är uppe, dop i Markaryd är avverkat och pepparkakor m.m. är bakade.

Ser fram emot veckan som kommer, bara tre veckor kvar innan det blir julledigt. Fick veta att jag klarat båda mina tentor som jag skrev för någon vecka sen så nu kan man verkligen känna sig ledig. Riktigt skönt, jag kommer nog ha saker att göra ändå.

Nu ska jag se andra halvlek av El Clasico, sen duschen och sen sängen. Av någon anledning känner jag mig lite trött idag. 


långhelg

Det har varit långhelg denna helgen och nu har jag äntligen tid att delge er lite av den.

Fredagen var en ledig dag från skolan och då passade jag och pappa på att sätta up listerna i vardagsrummet. Äntligen blev det av, pga av vissa omständigheter har de saknats nu i några månader. På kvällen blev det utgång med Martin och tysken (vet inte ens hans riktigs namn) och ett par öl nere på Harrys. Hemma igen lagom för att se Reza åka ut ur Idol. Nästa vecka sjunger de nere i Malmö.

Igår var jag, A och hennes mor och far på IKEA. Strålande väder men trots det begav vi oss in i denna bunker som man bara uthärdar en viss tid. Alltid samma visa. Åtminstone var inte bunkern fullproppad med människor men likväl fanns de skrikande barnen där och med jämna mellanrum så söktes föräldrar till lekrummet "Småland" där någon liten knatte längtade efter sin mamma eller pappa. Mobiltäckningen i bunkern var ytterst bristfällig, åtminstone hos min operatör. Till slut kom vi iaf ner till "tag själv lagret" och hittade vår bokhylla och våra byråer som faktiskt fanns i lager och vi lyckades få med oss rätt träslag på dessa varor också.




Kom ut från bunkern och solen var fortfarande vid liv. Lastade bilen och körde till Lund där vi träffade A:s syster och pojkvän. Gick till stadsparken med dem och fikade. Humöret blev bättre och kanske var det lite frisk luft som behövdes...



Kom hem till lägenheten och lastade in allt. A och hennes mamma började på middag och hennes pappa och jag satte ihop våra byggdelar. Blev riktigt bra till alltihop och kl 22 kunde jag sätta mig framför teven och titta på när Barcelona lirade boll.

Idag startade vi dagen med ägg och bacon (som jag tillagade) och sedan har vi städat och fixat nästan hela dagen. Thåström har rullat på Spotify och denna nya bekantskap för mig är något jag kanske börjar gilla.
I veckan kommer julpyntet upp och då ska ni kanske även få se några bilder på hur allt blivit. Nu ska jag snart köra till fotbollsträningen.
Måste förresten ta tag i julklapparna snart. Hur går det för er?


IKEA och 60-års kalas

Att jag på senare år börjat intressera mig för Ulf Lundells musik och hans böcker är väl ingen hemlighet. Idag blir gubben 60. (Tillfällig förrvirring, han fyller ju år den 20 nov, en dag försenad) Kanske firar han den i största hemlighet någonsans eller så har han flytt världen. Vad vet jag, kan väl bara önska man har samma energi när man är 60 som han har när han står på scen.

Idag har vi varit på IKEA. Shoppat loss lite och kvällen har spenderats till att bygga ihop diverse möbeldelar. Mer om detta imorgon, nu ska jag lägga mig.

Sov så gott allihopa. Och för er som bara har påbörjar kvällen, be careful out there.

blåst och regn

Det sägs att det ska bli stormigt i skåne under natten, kan redan nu höra hur det viner utanför fönstret.

Imorgon återstår det en redovisning i skolan sen är denna veckan över i skolvärlden då jag är ledig på fredag. skönt med lite långhelg.

Skulle egentligen tränat ikväll men p.g.a. vädret är det inställt. Hade faktiskt ställt in mig på att träna så är lite tråkigt.

Just nu skulle jag nog egentligen mest vilja befinna mig i ett riktigt gamalt trähus vid kusten där man kan höra hur vinden sliter och hur det knakar i träet som huset är byggt av. Och utanför piskas vågorna upp på land och någonstans långt där ute kan man se ljusen från ett lastfartyg som tar sig fram. Och där inne i huset, i värmen framför kaminen, där skulle jag vilja sitta nu och bara njuta. Det blir liksom inte samma grej i en lägenhet riktigt.

Men tills imorgon hoppas jag att stormen är över. Då måste jag ju gå ut igen.

Tillbaka till världen

Tillbaka till världen. Lite så känns det. Har i princip levt framför skolböcker denna veckan och skrev tenta igår och i tisdags. Fick även ta mig till skolan idag, trots lördag, för att färdigställa vårt arbete som ska vara inlämnat på måndag. Men nu är man åter människa.

I förmiddags när jag gick från stationen i Malmö till skolan så var Malmö inte riktigt som det brukar. Det var liksom som att staden inte vaknat ännu. Affärer stängda. Inga byggare vid citytunneln. Och massvandringen som brukar ske från stationen fanns inte. Ärligt talat var det inte mycket folk alls i rörelse. Men detta fick mig kanske att njuta ännu mer. Njuta av de där nästan 10 graderna som nästan kändes som vår i kroppen och även om solen inte synts till på över en vecka så var det åtminstone ljust. Desto tråkigare då bara att behöva sätta sig framför en dator.

Nästa vecka blir åtminstone lite lugnare "på papperet". Men innan dess, Söndag. Ska ta mig över länsgränsen under dagen och om förkylningen känns okej så ska jag också försöka hinna träna. Konditionen är inte på topp längre!

sex

Denna dikten blev inte riktigt som det var tänkt när jag började skriva, men ni får ta del va den ändå.

Jag vill inte veta vart du ska nånstans, vill inte veta var du vatt
Men en sak är jag säker på, vill ha dig här inatt 

Jag vill inte va din man, vill inte ha nån fru
Men jag vet du är den rätte för vad jag vill just nu

Jag vill va tömd till tolv, få släppa lös en bomb
Mellan sängens vita lakan släppa lustens tromb

Du gör mig helt besatt, det blev en magisk natt
När gryning kommer ligger du där matt

Vi börjar om igen, vi håller på till kväll
Sen plötsligt spricker dockan med en kraftig smäll


skratta eller gråta?

Jag har nu ingått i den allra sista fasen inför ett tentapluggande. Den desperata fasen, den som bara är panik och stress, fasen då man inbillar sig att man inget kan. Just där är jag nu. Har suttit med matteboken hela dagen och järnan är båda trött och förvirrad av alla siffror och bokstäver. Och allt känns bara: "Hur ska detta lösa sig?"

Därför tog jag ett break och tittade istället lite på byggtentan som vi ska ha på fredag. Det skulle jag inte ha gjort, så istället la jag ner allting och öppnade en cola för att sockra min hjärna och satte mig här för att rensa ut lite.

Grejen är väl den att det inte ens kommer några ord till mig just nu. Jag tror jag beöver se på fotbollsgalan ikväll för att komma igång igen. Alla ni andra shoppinggalna som vill se något annorlunda får väl slåss med era män om att se på Ullared på kanal fem. Ska man skratta eller gråta?


Berlinmurens fall, 20 år sen

Jag tar en liten paus i mitt mattepluggande och samtidigt som jag äter min kanelbulle tänkte jag passa på att uppdatra er om helgen.

I fredags. vid 09.30 gav vi oss av mot Stockholm, framme vid 15 tiden? Att hitta en parkering i Stockholm är inte dte lättaste och särskilt inte när det inte finns någon parkering på anvisad plats. Men till slut hittade vi lämplig plats och vid 17 tiden begav vi oss ut för att hitta något att käka på söder. Mat fick vi i oss och efter detta begav vi oss så sakta hemåt igen, alla var väl lite sega efter resan.

Lördagen gick mest i shoppingens tecken. Tog oss bort mot Kungsträdgården och Sergels torg och tjejerna i sällskapet verkade iaf gilla detta. Vid tre tiden var de flesta nöjda och vi hittade ett matställe på Götgatan. På väg till detta matställe lyckades vi även hamna i vad som var IFK Göteborgs klack när de skulle lämna puben för avresa till matchen AIK-IFK, man kan säga att det var mycket poliser på plats. Tråkigt att en fotbollsmatch ska behöva kräva så mycket resurser av polisen och att våra skattepengar ska behöva gå åt till det.
Hur som helst, efter maten gick vi hemåt igen för att göra oss iordning inför kvällen då vi skulle se Kvartert skatan på Rival. Denna föreställning är något jag varmt kan rekommenadera för alla som vill komma ur det gråa höstmörkret en stund och få sig ett gott skratt. Riktigt roligt hade jag iaf!
På väg till garderoben efter förställningen sprang vi också på Alex Schulman, ja inte bokstavligt talat, men han va där och vi såg han. På väg hem till vandrarhemmet igen så fick vi återigen uppleva Stockholm puls med trafikolycka m.m. Hoppas det där slutade bra, såg lite rörigt ut. Resten av kvällen låg vi mest i sängen och tittade på MTV och den där musikgalan som sändes nerifrån Berlin. Och någons när U2 stod och sjöng på Branderburger Tor så somnade jag.
Söndag igår och då körde vi hem. Körde t.o.m. hela vägen hem till Höör för att fira pappa, var ju fars dag. Blev serverade en god middag och även om dte inte blev ngn längre vistelse så var det trvligt.

Det var min helg. Måndag idag. 20 år sen Berlinmuren föll. Då bjuder jag på denna låten.


ett matematiskt inlägg

Nu är mitt huvud helt tomt känns det som, men borde snarare vara överfyllt, har räknat matte sen halv sex och nu är klockan snart nio. Puh!

Jag har lyckats dra på mig en förkylning och om jag nu inte redan hade gjort det så hade den väl kommit efter denna dagen. Har varit riktigt kallt och blåsigt och som bevis på detta har det även kommit ett par snöflingor. Får hoppas de inte blir kvar bara... Min förkylning ska jag iaf försöka bota med öronljus, det som hjälper bäst på mig har jag kommit fram till.



Borde packat inför Stockholm idag också men det får fixas imorgon, tillsammans med en massa annat. Nu känner jag mest att jag vill ta det lugnt. Har ibland fått frågan vad det är för matte jag räknar, Analys matte är det, vilket väl egentligen är baserat på Matte D och E. Men för att ni ska få en bättre uppfattning tänkte jag bjuda er på några tal. Hade gärna visat er något lite svårare men då textprogrammet här inte tillåter några större utsvävningar med "roten ur" och liknande så får ni hålla till godo.

1) (1+i)(3-4i) = (1+i)(1-i) = (1·1-1·(-1)) + (1·(-1)+1·1)i = 1+1 + (-1·1)i = 2

2) Rita kurvan x2  + 2x + y2 - 4y + 4 = 0

x2  + 2x + 12 + y2 - 4y + (-2)2 – 12 – (-2)2 + 4 = 0
(x + 1)2 + (y-2)2 = 12
Kurvan är en cirkel med radien 1 och medelpunkten (-1;2)

3) Bestäm ekvationer för tangenten och normalen till kurvan y = x4 + 2 i den punkt på kurvan som har x-koordinaten 2.

y = x4 + 2
y´= 4x3
y´(2) = 4·23 = 32        k = y´= 32 

y = 24 + 2 = 18

y - 18 = 32(x – 2)
y = 32x -64 + 18
y = 32x – 46  Tangentens ekv.

y – 18 = -(1/32)(x – 2)
y – 18 = -(x/32) + (1/16)
y = -(x/32) + (289/16) Normalens ekv.



 


Weekend i Bremen

Igår kom man tillbaka till Sverige igen efter en weekend i Tyskland och idag känner jag mig också redo att delge er lite mer av dessa dagar.

I Fredags samlades vi i Hörby kl 05.30 för frukost med öl och kaffegök innan bussen avgick 07.15. Här fortsatte drickandet och väl förbi puttgarden så stannade vi för att fylla på vårt spritförråd ännu mer. Framme i Bremen var vi under eftermiddagen, kanske 16-17 tiden? Som ni ser så hade det blivit en del dricka vid denna tiden så därför är tiden det man kanske hade minst koll på.
Kvällen spenderades sedan på Bremens ölfestival. Ett stooort tält med myyycket öl och mycket folk. Lägg till tysk musik till detta och ni förstår att det är något speciellt.

Lördagen blev det lite rundvandring i Bremen innan vi slog oss ner på en pub för att kolla på en fotbollsmatch. Även här flödade drickan även om jag denna dag tog det betydligt lugnare. Kvällen därefter spenderades lite överallt i Bremen men slutligen kom vi alla till hotellet i sämre eller bättre skick, och när bussen gick hemåt igen på söndagmorgon så var ljudnivån ganska många decibel lägre än på hemvägen.

Helgen har iaf, som brukligt med dessa resor, varit en upplevelse och det är alltid trevligt att umgås med detta lag.


Idag har jag mest pluggat. Nu är det bara en vecka kvar innan tentorna och man går in i den period då man önskar att det fanns 30 timmar på ett dygn och att man bara behövde sova två av dem. Har gjort upp ett schema idag som jag tror kan bli bra, nu ska man bara se till att hålla det. Så om ni hör så mycket från mig här så är dte förmodligen för átt jag sitter försjunken i mina böcker.

RSS 2.0