15III31

Sommartiden kom, och med den regnet. Gick förbi bäcken här utanför i lördags, mycket lite vatten. Gick förbi idag, fylld till brädden. Idag har det till och med varit inslag av snö. Var det bara för att en la på sommardäcken förra veckan?
 
Känner att jag blir en dålig pappa när det är såhär regnigt och dålig väder. Eller kanske inte dålig pappa, men tråkig. Energin finns inte fullt ut. Man får hålla sig inomhus, begränsas. Men så är livet.
 
Läste en artikel igår om en mamma som skrivit en bok om hennes son som fått narkolepsi på grund av vaccinet  vid svininfluensan för några år sedan. Självklart tråkigt för alla drabbade, men jag undrar om media känner att de har någon skuld i detta? Så många spaltmeter det skrevs om denna influensa och hur man nästan ropade ut om världens undergång om man inte vaccinerade sig. Och berättade man för någon att man inte tänkte vaccinera sig så fick man konstiga blickar. Men inte skrevs det så mycket om hur oprövat vaccinet var och eller vilka tester det genomgått. Nej, bara ta sprutan! Testpersoner blev vi själva. Sen vet vi självfallet inte vad som hänt om nästan ingen vaccinerat sig, men ändå, lite objektivitet i media hade varit bra. Men det säljer kanske inte lika bra.
 
På senare tid går det även att läsa om hur allt fler inte vill vaccinera sina barn mot mässling bland annat. Denna sjukdom som i princip inte finns här idag, ska den få fäste igen? Är det narkolepsi-historien som gör att människor blir rädda för vaccin helt plötsligt? Inte vet jag, kanske inte, men mässlingvaccinet är ju beprövat sedan länge. Där känner jag ingen skepsis. Sen går det ju en trend allmänt att allt ska vara så "hälsosamt", och det är kanske inte ett vaccin i nej-sägarnas ögon. Men det är knappast mässling heller. 
 
I fredgas kom lite nya bud och hur vårt land ska ta ut sina skatter. Det är inte lätt att ta beslut kring sin egen ekonomi när de högre upp gör lite som de vill. Innan skulle man pensionsspara i IPS och fick göra avdrag, det kan man inte nu utan uppmanas istället spara i ISK. Nu höjs skatten på ISK istället. Visserligen är vårt ränteläge extremt, och visserligen gör inte den där höjningen många kronor, men ändå. Det är sättet, att inget kan vara konsekvent. Det är bara rätten till avdrag på bolån som än så länge är konsekvent. Och det är i sig också en ganska komisk situation, man ska betala skatt på sitt sparande, men tar man ett bolån så får du tillbaka 30% på det du betalar i ränta. men det är är klart, att ändra hur bolånen hanteras skulle väl inte bli så populärt hos alla de med överbelånade villor eller lägenhet i huvudstaden.
 
 
 

15III26

Veckan rullar på, torsdagen, en regnig sådan är här. Blåsigt som bara den från gårdagsvällen till morgonen. Nu lugnt.
 
Tillbyggnaden på huset är så gott som klar nu, lagom till att regeringen meddelar att ROT-avdraget ska minska från 50% till 30% av arbetskostnaden. Ett märkligt agerande kan jag tycka då maxbeloppet (maxavdraget) fortfarande är 50 000 kr. Jag vet inte den exakta lönen man måste ha idag för att kunna dra av 50 000 kr, men det är långtifrån alla som tjänar så pass bra. Då vore det väl mer jämställt att istället ändra maxbeloppet. Kanske avdrag på 40% av arbetskostnaden och maxavdrag 40 000. Nu gynnas fortfarande de riskaste. Sen kan det blir intressant hur många lägenheter på max 35 kvm som kommer byggas i stockholm och få en hyra på 3600 kr. 
 
Vitsipporna börjar på allvar slå ut här nu. Man ser dem lite överallt. 
 
Sorterade lite av allt skräp som jag plockade ur den gamla bilen innan den såldes. Skivor i massor, främst från gymnasietiden. Vilka fester det var då. Längesen nu. Tyvärr träffar man inte så många av de vännerna heller längre, även om man får höra historier antingen via dem direkt eller ryktesvägen. 
 
Tio år sedan studenten i år. Vart tog de åren vägen? Var ska kommande tio år ta vägen? Inte mycket blev som man tänkte för tio år sedan, vad tänker jag nu? Är det lönt att tänka något? Det blir som det blir.
 
Ska ta tag i min profilbild också, den är så gott som klar. Ska bara få rätt fortmat på den, men snart så.
 
 

15III23

Igår såg jag La liga, El Clasico. Barcelona - Real Madrid. Längesen jag såg dem nu, men vilken fotboll dom lirar. Lite sugen blir man på att själv snöra på sig skorna. 

Bilden var dock vad den var, hoppig, hackig. Idag tog jag topparna på trädet vid antennen för att se om det hjälper. Ståendes på stegen såg jag, och framförallt hörde, en rejäl flock tranor. När brukar de anlända?

Idag sista avsnittet för säsongen av husdrömmar. Även om programmet var lika mycket terapi som hus så gillar jag verkligen det. Snyggt, smart och anpassat för familjen. 

I lördags Ikea, hämta ny vask på Bauhaus då jag fick reklamera den gamla. Översvämningsskyddet fungerade ej. (Lång historia kort). Träffade vänner på kvällen. Igår, söndag, sätta dit nya vasken i badrummet, sätta foder och list i hall, fixa många andra små grejor som en skullat göra alldeles för länge? Känns konstigt skriva skullat, men nog gör man det och inte bara säger det? Så en helg springer fort iväg. En måndag likaså. Nu väntar sängen.

15III17

Tiden rusar på och jag försöker ta vara på min tid hemma. Januari var kanske inte den roligaste månaden, ej heller på något sätt tråkigt. Men det märks sån skillnad nu när man kan vara ute utan tjocka overallen. Snart tre månader gjorda. I eftermiddags var vi ute och promenerade på grusvägen, gatan bredvid oss skulle också utforskar tyckte dottern. Där träffade vi Anton och hans mamma som vi bytte några ord med. Aldrig träffat dem innan men att ha barn blir väl lite som att ha hund. Man har en gemensam nämnare och byter några ord, kanske särskilt när ma nästan är grannar.
 
Igår körde jag hem till mina föräldrar, där även min tvillingsyrra var, och gick sen och matade ankorna och syster fotograferade. En mysig dag då det även bjöds på grillat innan vi körde hem. Här hemma har grillen ännu inte letat sig ut ur garaget, men snart får det väl vara dags.
 
Helgen som gick bara rusade iväg och förhoppningsvis kan jag istället färdigställa i badrum/hall helgen som kommer. I detta vädret vill man kunna vara "ledig" från innejobb och istället fixa utomhus. Nu utlovas visserligen lite lågtryck till helgen, men det är ju bara ytterliggare en anledning att försöka få det klart här inne.
 
Övrigt. Vad är mer vår än vitsippor? Visst är solen vår, termometer som närmar sig 10 plusgrader är vår, blåsippor är vår, fågelkvitter är vår. Mycket är vår, men för mig är vitsippor mest vår av allt. Och nu börjar de blomma här i lövhögen. Jag jublar lite inombords.
 
 

15III13

Det är långt ifrån det bästa jag skrivit, men det enda på länge. Det enda på mer än två år. Tänk att det ska krävas begynnande vår, sol och en dotter som sover i barnvagnen för att det ska bli av.

 

Jag lägger ner mitt svärd och går

ut i våren

Låter solen få läka de

skavda såren

 

Hör på porlande bäckar

och fågelkvitter

Ser knoppar på buskar, tror snart att

de brister

 

Jag tror ingen kvinna

ingen man

Kan väcka känslor som

naturen kan

 

Jag har varit med om detta år

efter år

Ändå, av glädje, jag idag fäller

en tår


15III06

Nymånen drog förbi här inatt och spred sitt silverljus in genom fönstren. Det syns mycket tydligare här än vad det gjorde i stan innan. Förmodligen för att mörkret annars är totalt här när man släckt ner belsyningen. Något man är så van vid nu, så när månen väl lyser in så får man fundera över vad det är. Den borde synts idag också men molntäcke ligger väl för. Förmodligen också därför temperaturen är hela sex plusgrader,
 
Har spenderat kvällen till stor del framför tv och let's dance. Är det bara jag som har svårt för när vuxna människor ska hångla upp varandra som om de vore nyförälskade tonåringar? Nu vet jag visserligen inte hur gammal Läckbergs kille är, men nog är han äldre än så. Och varför fick de blommor? Varför fick Camilla blommor? Fattade aldrig den grejen....
 
Imorgon blir det kalas. Det blev inställt förra helgen pga av kräksjuka. Så det har städats lite idag också. Det sista får hinnas med imorgon, vi hoppas på en samarbetsvillig dotter helt enkelt.
 
Mitt fritidhus förvann snabbt hos mäklaren. Det senaste budet jag såg var 250 000 över utgångspris. Jag fortsätter drömma ett tag till.
 
Nu håller jag helg. Hörs när vi hörs.

15III05

Lite kräksjuka har härjar genom huset. Först frun, nästan exakt 48 timmar senare var det dotterns tur, och 48 timmar efter henne var det min tur. Så mars inleddes med en dag på soffan, mycket sömn och lite skid-VM på tv. Det där med 48 timmar från smitta till utbrott ska visst vara något vedertaget.
 
Man är alltid lite mör i kroppen efter kräksjuka men nu är jag åter i form. Sen att jag önskar att formen var en annan är en annan sak. Var ute och sprang för ca 2 veckor sedan. En gång, sen blev det inte mer av den rutinen. Får ta tag i det igen. Däremot 1,2 mil promenad med barnvagnen igår i det soliga vädret.
 
Och ännu soligare var det idag. Om än blåsigt och småkyligt så soligt. Påskliljorna börjar nu vilja ta sig upp ur marken. Och dagarna blir längre och längre.
 
Minns ni att jag för ganska så många inlägg sedan skrev ngt om min dröm om fritidshus? Hittade idag det nästan perfekta (vägen går lite nära). Vilket läge, har alltid gillat denna höjd söder om kivik. Utsikten över hanöbukten och stranden norrut. Förstår varför UL valde att bosätta sig i närheten. Hade man haft någon miljon över så. Bilde från mäklarens hemsida, klickar ni här hittar ni hela annonsen.
 
 
 
Är ni intresserade så skynda, ser att där redan är budgivning. Och skulle ni få det så hör av er, jag kanske kan få hyra in mig en vecka? Och så hoppas jag liknande objekt dyker upp om 10 år eller så.
 
Nu blir det snart sovdags. Fredag imorgon och sen har vi avverkat ännu en arbetsvecka av 2015. Tänk vad tiden går

RSS 2.0