15III31

Sommartiden kom, och med den regnet. Gick förbi bäcken här utanför i lördags, mycket lite vatten. Gick förbi idag, fylld till brädden. Idag har det till och med varit inslag av snö. Var det bara för att en la på sommardäcken förra veckan?
 
Känner att jag blir en dålig pappa när det är såhär regnigt och dålig väder. Eller kanske inte dålig pappa, men tråkig. Energin finns inte fullt ut. Man får hålla sig inomhus, begränsas. Men så är livet.
 
Läste en artikel igår om en mamma som skrivit en bok om hennes son som fått narkolepsi på grund av vaccinet  vid svininfluensan för några år sedan. Självklart tråkigt för alla drabbade, men jag undrar om media känner att de har någon skuld i detta? Så många spaltmeter det skrevs om denna influensa och hur man nästan ropade ut om världens undergång om man inte vaccinerade sig. Och berättade man för någon att man inte tänkte vaccinera sig så fick man konstiga blickar. Men inte skrevs det så mycket om hur oprövat vaccinet var och eller vilka tester det genomgått. Nej, bara ta sprutan! Testpersoner blev vi själva. Sen vet vi självfallet inte vad som hänt om nästan ingen vaccinerat sig, men ändå, lite objektivitet i media hade varit bra. Men det säljer kanske inte lika bra.
 
På senare tid går det även att läsa om hur allt fler inte vill vaccinera sina barn mot mässling bland annat. Denna sjukdom som i princip inte finns här idag, ska den få fäste igen? Är det narkolepsi-historien som gör att människor blir rädda för vaccin helt plötsligt? Inte vet jag, kanske inte, men mässlingvaccinet är ju beprövat sedan länge. Där känner jag ingen skepsis. Sen går det ju en trend allmänt att allt ska vara så "hälsosamt", och det är kanske inte ett vaccin i nej-sägarnas ögon. Men det är knappast mässling heller. 
 
I fredgas kom lite nya bud och hur vårt land ska ta ut sina skatter. Det är inte lätt att ta beslut kring sin egen ekonomi när de högre upp gör lite som de vill. Innan skulle man pensionsspara i IPS och fick göra avdrag, det kan man inte nu utan uppmanas istället spara i ISK. Nu höjs skatten på ISK istället. Visserligen är vårt ränteläge extremt, och visserligen gör inte den där höjningen många kronor, men ändå. Det är sättet, att inget kan vara konsekvent. Det är bara rätten till avdrag på bolån som än så länge är konsekvent. Och det är i sig också en ganska komisk situation, man ska betala skatt på sitt sparande, men tar man ett bolån så får du tillbaka 30% på det du betalar i ränta. men det är är klart, att ändra hur bolånen hanteras skulle väl inte bli så populärt hos alla de med överbelånade villor eller lägenhet i huvudstaden.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0