14X129

När jag kollar min besöksstatistik så är den i det närmsta noll. Befriande på ett vis, lite tråkigt på ett annat. Men fullt förståeligt. Från allra första början var min tanke att göra denna blogg till en söndagsblogg. Inläggen skulle göras tidigt på söndagen, vara en sammanfattning, och något bra att läsa till den långa söndagfrukosten. Istället för en dagstidning. Men inläggen blev frekventare än så för att sedermera nästan upphöra. 
 
Men så finns det kvällar som denna, när jag kanske inte har så mycket att berätta, men ändå vill skriva något. Då är detta en bra ventil. Därav gör det låga läsarantalet det lite lättare att öppna ventilen lite mer, att släppa in er lite mer. Att låsa bloggen har aldrig varit aktuellt för mig, då begränsar jag heller mitt skrivande.
 
Vet att jag skrev någon gång att jag hade en tanke på att göra en pappablogg av detta. Har insett att det aldrig kommer bli av, även om det kanske skulle behövas. Kanske finns det redan någon bra sådan? Min långa pappaledighet närmar sig med stormsteg, och det är kvällar som denna som jag inser att det kommer bli väldigt mysigt. När det inte finns något som drar en ifrån sitt nattade barn, då är det en fröjd att få ligga kvar i sängen och bara titta på detta sovande ansikte. Kanske är det mörkret men det blir extra lätt att påminnas om både vilka möjligheter och faror det finns där ute.
 
Jag har ju en liten segelbåt i min header och även om det inte blev något båtliv 2014 så tycker jag man kan dra en tydlig paralell mellan båtliv och föräldraskap. Där barnet är båten och föräldern en fyr. En fyr som ska försöka leda genom genom livet, dels varna för faror men även kunna användas som riktmärke för att hitta rätt på färden. Sen är inte väge dit spikrak som en väg, utan snarare öppen som ett hav. Men trots allt är inget viktigare för en fyr än att när mörkret faller ha ett fungerande ljus som tryggt kan leda båten hem igen till hamn. Och ju starkare fyren lyser, desto längre bort i mörkret kan man vara och ändå hitta hem. Och det är det man vill vara som förälder, en hög, pålitlig och starkt lysande fyr som man kan lita på i både storm och bris.

RSS 2.0